Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3638 articles
Browse latest View live

Din motive de subordonare, DNA a luat o masura cu 2 ani intârziere

$
0
0
19 iunie 2014
Nr. 860/VIII/3


COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 19.06.2014 până la data de 20.06.2014, a inculpaților:

BĂSESCU MIRCEA, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență;

CĂPĂȚÎNĂ MARIAN ADRIAN, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a reieșit că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, inculpatul Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător, prin intermediul inculpatului Căpățînă Marian Adrian, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului, precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Concret, în ordonanțele de reținere se menționează următoarele:

La începutul anului 2011, după ce față de tatăl denunțătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunțătorul i-a remis inculpatului Căpățînă Marian Adrian suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă și în schimbul promisiunii că banii vor fi remiși mai departe lui Băsescu Mircea pentru ca acesta să intervină pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză.
Ulterior, pentru că tatăl denunțătorului nu a fost pus în libertate, denunțătorul i-a remis și suma de 350.000 de euro inculpatului Căpățînă Marian Adrian în același scop.
Intervalul de timp în care denunțătorul a remis sumele de bani inculpatului Căpățînă Marian Adrian este cuprins între datele de 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive față de tatăl denunțătorului) și 22.02.2012 (data pronunțării hotărârii de condamnare la instanța de fond).
Din suma totală de 600.000 de euro remisă de denunțător inculpatului Căpățînă Marian Adrian, Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influența pe care o are asupra magistraților, poate obține o soluție favorabilă pentru tatăl denunțătorului, adică va obține fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.
Pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, inculpatul Căpățînă Marian Adrian și-a însușit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denunțător.
Inculpaților Băsescu Mircea și Căpățînă Marian Adrian li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 *                                *                             *                                   *
 Despre Mircea Basescu toata suflarea virtuala stie câte ceva.
Pentru liderul PDL de Draganesti Olt, Capatîna Marian Adrian, daca doriti sa va informati, cititi contul sau de Facebook, un mare admirator al organizatiei civice Freedom House.




Fara sa vrea, Turcescu si Cristoiu au dezvaluit, in urma cu 3 ani, cine a musamalizat traficul de influenta al familiei Basescu in cazul Bercea Mondial

$
0
0
Indiscret: Procuror Elisabeta Ponea
Procurorul Eugen Iacobescu de la Slatina, cel care a investigat tentativa de crima a „Mondialului” , prin martie 2011 a scapat catre presa informatia ca Bercea l-a mituit pe Mircea Basescu pentru a-l sscoate din inchisoare. ”Colonelul” Turcescu a primit sarcina sa-l spele pe Basescu si i-a invitat la B1 pe Cristoiu si pe Ecriven Cartianu. Numai ca, emisiunea de acum trei ani este, in contextul arestarii preventive a traficantului Mircea Basescu, un adevarat document pentru a vedea cine a musamalizat traficul de influenta al familiei Basescu.
In emisiune a intervenit d-na Elisabeta Ponea, sefa Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova, care a explicat doct si cu tupeu, dar neconvingator, de ce dosarul Bercea a fost luat procurorului Iacobescu. D-na Ponea este sotia sefului de politie de la MH, cunoscuta din recentul scandal Duicu - Toba - Ponta.
In emisiune a intervenit chiar procurorul Iacobescu care a confirmat ca in jurul lui Bercea este o adevarata caracatita:
„.... procurorul Iacobescu a afirmat ca prin arestarea lui Bercea Mondial "s-a taiat subventia pentru persoane sus-puse", "fereasca Dumnezeu sa inceapa (Bercea - n.r.) sa vorbeasca". In aceeasi emisiune procurorul a mai sustinut ca persoanele sus-puse "subventionate" de Bercea depasesc judetul Olt si merg spre centru. "Exista caracatita in jurul lui Anghel Sandu. Nu vorbesc despre factorul politic. Exista persoane sus-puse si cu asta am terminat", a mai sustinut procurorul Iacobescu in 24 martie 2011, la postul B1TV.”
Desi procurorul n-a mai confirmat interceptarile despre implicarea lui Mircea Basescu, ulterior,  in dosarele lui Bercea s-au gasit interceptarile realizate cu mandat din care rezultau zbaterile lui Bercea pentru ca MB sa intervena in favoarea sa, interceptari lasate in nelucrare de Parchet.
Cine doreste, poate citi acele stenograme, uitate de d-na procuror Ponea de la Craiova, (oare... fara stiinta doamnei Procuror General  Codruta Kovesi), in Lumea Justitiei- AICI. Aceste inregistrari confirma inregistrarile pe care Basica le-a prezentat presei, inregistrari in baza carora Mircea Basescu a fost arestat preventiv.






Telepatia Voiculescu ar fi functionat si in cazul de coruptie BBK( Bercea- Basescu- Kodruta)

$
0
0
Le-am luat mintile basistilor!
Dupa ce propaganda basista a fost nevoita, din motive de reting, sa lucreze câteva zile cu materialul difuzat de postul concurent al mogulului Voiculescu, iata ca si-a revenit din pumni si a inceput sa arunce ineptii de genul celor ca dezvaluirile ar face parte din  incercarile mogulului de a subordona justitia sau din scenariul Moscovei de a destabiliza tarile NATO din Estul Europei.
Ar avea logica aceste afirmatii daca ar fi date ca Voiculescu sau Moscova l-ar fi determinat pe Mircea Basescu sa puna mâna pe sutele de mii de euro ale clanului tiganesc, Bercea.  Probe nu sunt in acest sens, dar, un  DNA de tip Morar sau Kovesi poate sa spuna ca Voiculescu l-a influentat pe Mircea Basescu prin telepatie.
Postul A3 are un amestec in declansarea acestui scandal, dar acesta este unul benefic pentru benefic pentru curatirea mediului politic, administrativ si judiciar de mafia regimului Basescu, care, in lipsa unei reactii din partea institutiilor fundamentale ale statului si ale opiniei publice, tinde sa se generalizeze sub forma unei mafii institutionale de stat. 
Vedem in ultimele zile ca institutiile fundamentale incep sa functioneaze. Sunt chemate sa dea explicatii acele institutii calarite de Basescu pentru a lucra in favoarea clanului sau si pentru acoperirea faptelor infractionale ale membrilor clanului. O nota in plus pentru Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului.

.

Raportul Comisiei de Munca din Senat la initiativa legislativa privind cumulul pensiei cu salariul

$
0
0

                                 L317/2014-Senat
                           Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile și se calculează de la data de
                           19.05.2014.
                           Termenul urmeazã sã se împlineascã dupã vacanta parlamentarã, la 25 zile de la
                            reluarea activitãtii Senatului.
                            Termenul este calculat conform art. 75 alin.(2) și art. 115 alin(5) din Constituția
                            României, republicată, coroborat cu art. 113-115 din Regulamentul Senatului.




(P) Revolutia Preturilor la eMAG

$
0
0
eMAG lanseaza cea mai mare campanie de reduceri a verii: “Revolutia Preturilor” derulata in perioada 25-27 iunie.

In aceasta perioada clientii eMAG vor putea cumpara tablete la 99 de lei, smartphone-uri la 199 de lei si combine frigorifice la 799 de lei, insa preturi “revolutionare” vor avea toate categoriile de produse listate pe eMAG.

Clientii vor putea beneficia de reduceri de pana la 50% la tablete, televizoare sau electrocasnice, si de pana la 95% la carti.

Ghidul de supravituire


Revolutia Preturilor la eMAG

Curtea constitutionala s-a pronuntat deja. Presedintele este raspunzator pentru toate actele şi faptele care nu au legătură cu voturile sau opiniile politice.

$
0
0
Caricatura CRIV
 Inca o lovitura pentru Basescu, pentru DNA si pentru Parchetul General.

In decizia nr. 284/2014 prin care s-a respins sesizarea premierului Ponta. in legatura cu implicarea lui Basescu in campania electorala de la recentele alegeri europarlamentare, Curtea Constitutionala s-a pronuntat si in legatura cu imunitatea presedintelui, la un punct conex sesizarii principale.
Asa ca nu trebuie sa mai asteptam  judecarea sesizarii domnului avocat Bolcas in cazul Basescu-Firea ca sa stim ce decizie va da Curtea Constitutionala.
Procurorii i-au creat o imunitate ilegala, astfel ca, pentru unele infractiuni comise de Basescu, cum ar fi cele din cazul Flota, prescriptia nu s-a suspendat ci s-a implinit, faptuitorul infractional nemaiputând fi tras la raspundere penala. Ramân destule fapte penale care nu s-au prescris si poate fi cercetat imediat, fara a mai astepta sfârsitul mandatului prezidential.

Redau mai jos paginile 19 si 20 ale deciziei CCR, pentru cei care nu doresc sa citeasca intregul text al deciziei din linkul de mai sus.
                                                       
                                                     pag 19

43.
Interdicţiile prevăzute de art.84 alin.(1) din Constituţie potrivit cărora, în timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nicio altă funcţie publică sau privată „nu exclud posibilitatea exprimării, în continuare, a opiniilor politice, a angajamentelor şi a scopurilor prezentate în programul său electoral ori să militeze şi să acţioneze
pentru realizarea acestora, cu respectarea prerogativelor constituţionale” (a se vedea Decizia nr. 53 din 28 ianuarie 2005, sus - menţionată).
Mai mult, „funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate, prevăzută de art.80 alin.(2) teza a doua din Constituţie, impune imparţialitate din partea Preşedintelui României, dar nu exclude posibilitatea exprimării opiniei sale privind modul optim de soluţionare a divergenţelor apărute ” şi nu îi conferă calitatea de competitor politic
.
44.
De altfel, în ceea ce priveşte limitele dreptului de exprimare, Legea fundamentală prevede la art.72 alin.(1) , având ca titlu marginal „Imunitatea parlamentară”, potrivit căruia „Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”.
În conformitate cu dispoziţiile art.84 al in.(2) din Constituţie, Preşedintele României se bucură de imunitate. Prevederile articolului 72 alineatul (1) se aplică în mod corespunzător”
. Analizând semnificaţia juridică a instituţiei imunităţii, Curtea constată că aceasta este o garanţie constituţională, o măsură de protecţie juridică a mandatului, care are menirea să asigure independenţa titularului mandatului faţă de orice presiuni exterioare sau abuzuri. Garanţia prevăzută la art.72 alin.(1) din Constituţie încurajează titularul mandatului în adoptarea unui rol activ în viaţa politică a societăţii, întrucât înlătură răspunderea juridică a acestuia pentru opiniile politice 
                                                  pag  20
exprimate în exercitarea funcţiei de demnitate publică. Însă, titularul mandatului rămâne răspunzător, conform legii, pentru toate actele şi faptele săvârşite în perioada în care a exercitat funcţia publică şi care nu au legătură cu voturile sau opiniile politice.

Mai este PNL un partid național?

$
0
0
Iată ca congresul PNL a pecetluit soarta singurului partid național care mai exista in România, validand hachitele derutantului fost președinte, Crin Antonescu, călcat pe bombeuri de social-democrații din USL, cu care vroia sa se măsoare de la egal la egal, intr-o construcție politica in care primise de la Ponta un important bonus pentru a beneficia de paritate guvernamentală.
Cuvântul NAȚIONAL din denumirea partidului a fost golit de conținut. Chiar dacă bătrânul si nu prea Înțeleptul Quintus a insistat sa se păstreze denumirea partidului, in cazul fuziunii cu PDL, in care in urma cu câțiva ani s-a topit fostul PLD al lui Stolojan si Stoica,  PNL a ajuns in situația fostului PCR din perioada cominternista care, pentru a se afilia la Internaționala socialista, trebuia sa aibă conducători alogeni.
N-as vrea sa cred ca Antonescu a împins PNL in tabăra popularilor europeni doar pentru a asigura o funcție dolofana pentru sotia sa. Congresul a arătat ca actualul PNL are o groaza de oportuniști, cosmopoliti si snobi.

Un catren a la Quintus.

PNL, fost național,
Peste noapte, popular,
Va avea succesuri multe
Cu Johanisul in frunte.

După alegerile prezidențiale, când electoratul liberal va sancționa  conducerea cosmopolita a PNL, speram ca partidul sa revină in matca sa naționala.

Pe 3 iulie se judeca inca o data constitutionalitatea revizuirii pensiilor militare stabilite de instante

$
0
0
Curtea Constitutionala s-a pronuntat deja pe exceptia de neconstitutionalitate a art. 20 din Anexa nr. 3 a OUG nr.1/2011, asa cum ati citit AICI.
 Rezultatul se stie: articolul respectiv este constitutional. 
Printre contestatori se afla si SCMD care, in prealabil, s-a prezentat la discutii la Augustin Zegrean.

Sedinta din 03 07 2014
.
20.Dosar nr.132D/2014  
   Excepţia de neconst. a disp.art.4 din Lege   nr.165/2011 pentru aprobarea Ordonanței d    urgență a Guvernului nr.1/2011 privind  stabilirea unor măsuri în domeniul pensiiloracordate beneficiarilor proveniți din   sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, precum și ale art.20 din  Anexa nr.3 a aceluiași act normativ .

-Andreescu Nicolae
-Andrei Ion Ștefan
-Andrei Sorin
-Antonescu Ion
-Atanasiu Marin
-Badea Andrei
-Badea Constantin
-Badea Costel
-Badea Vasile
-Badea Viorel
-Barbu Florian
-Barbu Ion
-Bălașa Cristina
-Bălașa Ion
-Boariu Petru
 ...................

-Vărzaru Ilie
-Voicu Marian
-Zaharia Marian Adrian
-Sindicatul Cadrelor Militare
Disponibilizate
***

luni, 30 iunie 2014


Discutii la Curtea Constitutionala (CCR)



In atentia tuturor membrilor SCMD

Cu sprijinul liderilor Fundatiei Romane pentru 
Democratie prin Drept (aliatii nostri in cadrul
 CNSC), asociata Comisiei de la Venetia, am 
avut astazi, 30.06.2014, intre orele 11.30-13.00,
 o intrevedere la sediul CCR cu dl. presedinte
 Augustin Zegrean. Am abordat punctual 
aspectele de neconstitutionalitate existente in 
legislatia basista referitoare la toate categoriile
 de militari, precum si unele inadvertente aparute
 chiar in citatia trimisa noua de CCR, in legatura
 cu solutionarea solicitata de noi a exceptiei de
 neconstitutionalitate, programata pentru ziua 
de 3 iulie 2014.

Dupa cinci ani pot sa apreciez ca, in sfarsit, 
apar semnele normalitatii, dialogul fiind nu 
numai posibil ci si necesar. Pentru noi,
 este vorba despre valorificarea demersurilor 
juridice facute prin grupul de filiale Muntenia 
Sud, gratie tenacitatii domnului vicepresedinte
 Col. (r) Popescu Victor, caruia ii multumim inca 
odata pe aceasta cale.

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

ICCJ obliga MApN sa-l reangajeje pe micul pucist

$
0
0
Vezi si articolul scris de Plano10 --> http://www.huhurez.com/2012/01/gheorghe-e-un-mic-dictator-militar.html

Număr dosar: 2715/2/2012
Data: 27.02.2013
Materie juridică: Contencios administrativ si fiscal
Obiect: anulare act administrativ
Stadiu procesual: Recurs

Părţi
1. GHEORGHE ALEXANDRURecurent, Reclamant
2. MINISTERUL APARARII NATIONALEIntimat, Pârât

Termene de judecată
Nr.DataSoluţieDetalii
1. 02.07.2014Decizia nr. 3117/02.07.2014. Admite recursul declarat de reclamantul Gheorghe Alexandru împotriva sentintei civile nr. 5491 din 2 octombrie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a, de contencios administrativ si fiscal. Modifica sentinta atacata. Admite, în parte, actiunea, în sensul ca anuleaza Ordinul MP 98 din 22 februarie 2012 al Ministrului Apararii Nationale. Înlocuieste sanctiunea trecerii în rezerva cu sanctiunea amânarii înaintarii în gradul urmator pe timp de doi ani. Dispune reintegrarea reclamantului în rândul cadrelor active ale Ministerului Apararii Nationale. Obliga pârâtul sa-i plateasca reclamantului drepturile salariale începând cu data trecerii în rezerva si pâna la reintegrarea efectiva, cu dobânda legala pâna la data achitarii efective. Respinge cererea de acordare a daunelor morale, ca neîntemeiata. Obliga intimatul la plata sumei de 1.000 lei catre recurent, reprezentând cheltuieli de judecata, cu aplicarea art. 274 alin. 3 c.p.c. Irevocabila. Pronuntata, în sedinta publica, astazi 2 iulie 2014. Admitere recurs
2. 27.06.2014Amâna pronuntarea la 02.07.2014.Amâna pronuntarea
3. 20.06.2014Amâna pronuntarea la 27 iunie 2014.Amâna pronuntarea
4. 23.05.2014-Amâna cauza
5. 28.02.2014-Amâna cauza
6. 01.11.2013Respinge cererea de preschimbare. Termen preschimbat
7. 10.04.2013Încheierea din 10.04.2013 – Camera de Consiliu. În temeiul art.153 alin.(3) din vechiul Cod de procedura civila, preschimba, din oficiu, termenul de judecata de la data de 13.03.2015, la data de 28.02.2014, cu citarea partilor. Încheiere


































Dispozitii neconstitutionale in Legea nr. 360/2002 privind Statutul Politistului

$
0
0
COMUNICAT de Presa
Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.59 alin.(2), art.60 alin.(1) şi art.61 alin.(3) din Legea nr.360/2002 privind Statutul Poliţistului.
În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art.59 alin.(2), art.60 alin.(1) şi ale art.62 alin.(3) din Legea nr.360/2002 privind Statutul poliţistuluisunt neconstituţionale.
Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal.
Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.




 Art. 59.
(1) Sanctiunea disciplinara se aplica numai dupa cercetarea prealabila si dupa consultarea consiliilor de disciplina.
(2) Procedura cercetarii prealabile se reglementeaza prin ordin al ministrului de interne.


 Art. 60.
(1) Aplicarea sanctiunilor disciplinare se face potrivit competentelor stabilite prin ordin al ministrului de interne. 

 Art. 62.

(3) Consiliile de disciplina isi desfasoara activitatea in baza regulamentului aprobat prin ordin al ministrului de interne.

Pe Voiculescu l-au ajuns blestemele solutiei imorale

$
0
0
Palfi si Cretu cei doi bosi de la Romaqua-fosta Borsec

Basescu tine mortis ca atunci cand va ajunge la Mititica sa-l gaseasca acolo pe Dan Voiculescu. Pentru ca Dosarul Telepatia treneaza, Kovesi i-a convocat la DNA, in ziua in care, la Bucuresti, Licuriciul cel Mare sarbatorea Ziua Nationala,  pe trei oameni de afaceri cu probleme mari evazioniste care  si-au adus aminte ca, in urma cu 3-7 ani, Trustul Intact i-a santajat ca sa cumpere publicitate. Altfel ei nu aveau nevoie de publicitatea Antenelor. Culmea este ca denuntatorii Nicolae Palfi si Octavian Cretu nu se ocupa de bauturi spirtoase, pe placul prezidentului, ci de imbutelierea apei Borsec cu CO-DOI. Octavian Cretu este cel care a fost echipat de DNA cu aparatura video pentru a-l inregistra pe  naivul Adrian Nastase chiar in cladirea Parlamentului.Cum s-ar zice este turnatorul de serviciu al DNA-ului.
In 2004, intre tururile l  si 2 ale prezidentialelor, Basescu l-a santajat pe Voiculescu sa rupa alianta cu PSD-ul lui Nastase, altfel repeta alegerile parlamentare prin procedura neinvestirii unui nou guvern in urmatoarele 60 de zile.
Santajul a fost recunoscut de Basescu sub forma celebrei ziceri-solutia imorala.
Daca Voiculescu ar fi rezistat santajului in 2004, Basescu n-ar fi castigat alegerile prezidentiale si acum nu ar fi avut probleme cu DNA-ul.
Nu stiu cat de pornit este Basescu pe Voiculescu, in fond ambii sunt niste fosti informatori, dar,  dupa dezvaluirile lui Basica Mondialul la A3, din care a rezultat ca Parchetul a musamalizat  traficul de influenta al familiei Basescu, Kovesi rupe parchetul de ciuda.

Dreapta politica NAȚIONALA va forma noul Guvern

$
0
0
Alegerile prezidențiale din luna noiembrie bat la ușa. Nu cred ca se mai indoieste cineva ca Ponta va candida. Dacă va câștiga va trebui sa demisioneze din funcția de premier si, in calitate de președinte, sa numească pe noul candidat al majoritatii parlamentare pentru a încerca formarea unui nou guvern.
Ponta va respecta algoritmul politic cu care USL a câștigat alegerile parlamentare din 2012, respectiv ca funcțiile de președinte si premier sa nu apartina aceluiasi partid.
In condițiile in care pletosii, trubadurii si pipitele din fruntea liberalilor au ieșit din USL, tradand atât electoratul care i-a votat in 2012 cât si electoratul care i-a votat la europarlamentare, pentru a se închina antiromanilor populari din PE si lui Basescu, in interiorul PSD se vorbește ca șanse de a forma noul guvern va avea un reprezentant al  noului partid liberal reformator al lui Tariceanu, partid care va avea congresul de constituire la sfârșitul acestei luni. Strategia ii va determina pe mulți parlamentari, consilieri locali si activiștilor liberali sa se despartă de trioul Blaga-Antonescu-Johannis si sa treacă de partea NAȚIONALA a liberalismului. In felul acesta Ponta poate sa câștige alegerile, atât in turul I cât si in turul II, cu un procent apropiat de cel cu care USL a câștigat in 2012.
Nu cred ca Tariceanu își dorește sa redevină premier. Cel mai probabil... Chițoiu sau alt politician din tabăra naționala a liberalilor va fi noul premier.
  • .

Cât de lunga va fi Tranziția spre pensiile speciale?

$
0
0
Intr-o conferință de presa ținută marți la sediul Ministerului Muncii premierul Ponta si ministrul Rovana Plumb au reluat discuțiile despre legea reparatorie pentru personalul civil aeronavigant, subliniind ca nu se va reveni la pensii speciale, așa cum nici militarilor si nici diplomatiilor nu li s-au acordat asemenea pensii ...ci reparații temporare sub forma de  indemnizatii.
Rovana Plumb a completat ca Guvernul are in vedere acordarea de indemnizatii cuprinse între  3000-4000 lei peste pensia contributive si spera ca proiectul de lege sa fie adoptat de Parlament in luna Septembrie.
Premierul a mai spus ca indemnizatii vor primi si grefierii.
Pentru prima data, in actuala guvernare, s-a vorbit despre o perioada de Tranziție spre pensiile speciale. Pana atunci foștii beneficiari ai pensiilor speciale vor primii temporar indemnizatii, astfel încât sa nu se încalce principiul contributivitatii in calcularea pensiilor.
Cât de lunga va fi perioada de Tranziție depinde de situația economică a României si de voita politica a celor care vor mai guverna tara.


Indemnizaţii în loc de pensii speciale pentru aviatori. Un proiect contestat de piloţi

Interviu la adevărul.Ro cu un membru al clanurilor de romi

$
0
0
Dialog fabulos între sociologul rom Ciprian Necula si fratele lui Mircea Basescu.

Ciprian Necula:
"Dumneavoastră, domnule preşedinte, ca o metaforă, daca vreti, faceti parte dintr-un clan tiganesc pentru că, stiţi, clan este definit ca relatie de rudenie intr-un grup extins. Dumneavoastră, vreţi, nu vreţi, faceti parte dintr-un clan”, i-a spus sociologul Ciprian Necula lui Traian Băsescu.

 Enervat de o aşa asociere, Băsescu i-a spus acestuia că a jignit un preşedinte şi că a depăşit limita.

Traian Băsescu: „Primul lucru pe care ar trebui să-l faceti ar fi să nu jigniţi un preşedinte. Nu sunt membru al niciunui clan. Cred că aţi depăşit limita afirmând că preşedintele este membru al unui clan, da? Aţi depăşit-o mult prea mult”, a spus Băsescu.

Armata revolutionarului pasoptist, general Gh. Magheru, la Troianu-Râureni, Rm Valcea

$
0
0
La 2 august 1848, Gen. Gheorghe Magheru a infiintat Tabara militara de Râureni, pe Câmpul lui Traian, la sud de Rm Valcea, la intersectia drumurilor Rm-Valcii- Dragasani  si Rm Valcii-Tg-Jiu, cu ajutorul pandurilor gorjeni, cu scopul de a apara Revolutia de la 1848. In decurs de o luna 30 000 de voluntari locali s-au alaturat armatei lui Magheru.
Din pacate, la sfârsitul lunii septembrie 1848, Gh.Magheru a desfiintat Tabara catre care turcii trimisesera doua grupuri expeditionare, de la Giurgiu si Vidin, la care se adauga un grup expeditionar rus, format din peste 5000 de soldati. Lichidarea taberei s-a produs si din cauza interventiei consulului englez la Bucuresti, care considera inutila rezistenta in fata trupelor ruso-turce.
Peste ani, aflat in surghiun la Trieste si Viena, Magheru  a regretat ca nu a murit cu arma in mâna pentru a  apara Tara si Revolutia.
Ansamblul muzeistic este complet renovat.

Lânga vechiul schit Troianu s-a ridicat o bijuterie de biserica


 Casa Memoriala Gh Magheru, restaurata in 2014



Daca ar candida, Ponta ar iesi invingator in turul 2 cu oricare dintre candidatii dreptei

$
0
0
Premierul Victor Ponta ar bate orice candidat al dreptei în turul doi al alegerilor prezidenţiale, arată un sondaj realizat de INSCOP Research , la comanda „Adevărul“. 
Citeste mai mult: adev.ro/n8opmd



Magistratii corupti ramân fara pensia speciala

$
0
0
O lege necesara, care ii va obliga pe magistrati sa cugete inainte de a se lasa mituiti sau influentati politic in actul de administrare a justitiei, a fost promulgata pe 14 iulie a.c. de Basescu. Au de ales intre primirea de mita si pensia speciala.
In princupal, legea prevede:

„Nu beneficiază de pensia de serviciu prevăzută la art. 82 şi 83 indice 1 şi de indemnizaţia prevăzută la art. 81 judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor care ulterior eliberării din funcţie au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiune de corupţie, o infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie sau infracţiunile în legătură cu acestea ori pentru o altă infracţiune intenţionată săvârşită înainte de eliberarea din funcţie", se arată în acest act normativ.
De asemenea, acesta prevede că: „punerea în mişcare a infracţiunii penale pentru una dintre infracţiunile prevăzute la alin. 1 atrage de drept suspendarea soluţionării cererii de acordare a pensiei de serviciu sau, după caz, suspendarea plăţii pensiei de serviciu dacă aceasta a fost acordată până la soluţionarea definitivă a cauzei. În această perioadă, persoana faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală beneficiază, în condiţiile legii, de pensie din sistemul public".
Proiectul a fost iniţiat de Guvern iar Senatul a fost for decizional în acest caz. 

SCMD saluta, condiționat de promovarea legii pensiilor militare, intenția lui Ponta de a candida la prezidentiale

$
0
0

Din text aflam si care sunt adevărații torționari ai comunismului inexistent in România.


Premierul Victor Ponta - lansarea candidaturii

In urma presiunilor puternice exercitate asupra domniei sale, premierul Victor Ponta este practic obligat sa-si anunte candidatura la alegerile prezidentiale, in avanpremiera, pe data de 29 iulie a.c. la Craiova.
Din aceasta perspectiva si in deplin acord cu noile directive ale FMI, de care nimeni nu tine seama in Romania, anuntam si noi urmatoarele solicitari:

  • Amendamentul la Legea 329/2009 privind redarea dreptului la munca nerestrictionat pensionarilor, ramas nevotat in Senat (camera decizionala) datorita inutilei actiuni propagandistice de solicitare a demisiei lui Traian Basescu, sa fie repus pe ordinea de zi a Senatului pentru prima sedinta de plen a noii sesiuni;
  • Guvernul sa-si dea in aceasta perioada avizul pe proiectul Legii pensiilor militare de stat, in forma solicitata  de SCMD si sindicatele politistilor, cu prevederea recunoasterii statutului nostru de rezervisti cu solda de rezervist actualizata ori de cate ori se modifica solda de grad si de functie a activilor, cu sistarea discriminarii prin aplecarea aleatorie a HG 1019/2010 si a Ordinului M 132/2011 si egalizarea conditiilor prevazute de grupele de munca pe categorii similare de activitate in intreg sistemul, cu plata salariilor compensatorii suspendate si a sumelor abuziv retinute in perioada 1 iunie 2010 - 1 octombrie 2013. Proiectul sa fie supus votului Camerelor pana la data de 15 septembrie;
  • Abrogarea, in conditiile promulgarii Legii pensiilor militare de stat, a tuturor legilor si normativelor anterioare referitoare la pensiile militare, inclusiv a Legii 241/2013.
  • Incetarea discriminarii pensionarilor prin folosirea abuziva a termenilor de "pensii" si "pensionari", cand este vorba, juridic, de alte categorii sociale (beneficiari de indemnizatii de merit sau ajutoare sociale);
  • Incetarea manipularii opiniei publice prin utilizarea aberantului concept de "pensii speciale". Au existat nu "pensii speciale" ci legi speciale pentru categorii de salariati cu regim de munca ce nu se incadra programului de lucru normal de 8 ore sau presupunea doze maxime de risc(militari, politisti, mineri, aviatori si personal navigant, sportivi, artisti, etc)
  • Pentru aliatii nostri, in egala masura discriminati, prin anticonstitutionala Lege 119/2010 (piloti, diplomati, grefieri, functionari publici parlamentari, etc) solicitam ca in locul introducerii unei noi discriminari prin temporarele "indemnizatii" sa se supuna votului plenului proiectul de Lege 951/2013.
Intrucat avem sute de decedati in evenimentele din 1989 ai caror urmasi au fost lipsiti de drepturi (cazul Trosca-Cotuna), de asemenea membri SCMD cu statut de "luptatori cu merite deosebite", solicitam incetarea bataii de joc la adresa adevarului, promovata prin amestecarea voita a evenimentelor din dec. 1989 cu evenimentele anilor de ocupatie sovietica, sub pretextul punerii pe acelasi plan cu "revolutionarii" a zisilor "detinuti politici", care au propriile lor legi si drepturi si ai caror tortionari reali au fost tocmai paukerii, romanii, patapievicii, tismanenii, etc, adica cei care, prin generatia a doua "cominternista" lupta astazi impotriva a ceea ce nici Ceausescu nu a indraznit sa proclame ca ar fi existat in Romania - "comunismul".
Solicitam asadar repunerea in drepturi, prin adoptarea proiectului de ordonanta lansat de sindicatele revolutionarilor care introduce constructiv ideea autoeliminarii celor care au fraudat legea.
In aceste conditii vom saluta inscrierea noului candidat in cursa electorala, anuntandu-i insa pe toti candidatii ca votul va fi decis nu de clientelele de partid ci de masa cetatenilor dezamagiti de 25 de ani de promisiuni neonorate, de traseism si balciuri politice, cetateni care sunt, in mod definitiv adepti ai statului social, un stat care sa-si protejeze cetatenii si care sa utilizeze resursele Romaniei exclusiv in scopul relansarii economiei romanesti.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

CCR s-a pronuntat din nou si a motivat decizia referitoare autoritatea de lucru judecat a hotarârilor judecatoresti care au restabilit drepturi speciale de pensie

$
0
0
Pentru cei interesati, redau mai jos numai motivarile de respingere a exceptiilor de neconstitutionalitate:


17. Curtea a mai constatat că astfel de hotărâri judecătoreşti se bucură de autoritate de lucru judecatşi determină obligarea autorităţilor publice la plata drepturilor de pensie astfel cum au fost constatate de către instanţele de judecată, însă această obligaţie subzistă atât timp cât este în vigoare şi temeiul legal în baza căruia au fost pronunţate hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile. În acest sens Curtea s-a mai pronunţat, prin Decizia nr. 1.601 din 9 decembrie 2010, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 91 din 4 februarie 2011, statuând că autoritatea de lucru judecat de care se bucură o hotărâre judecătorească este una absolută pe toată durata de aplicare a prevederii legale care a stat la baza pronunţării hotărârii.
18. Totodată, Curtea a constatat că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 59/2011 are în vedere o nouă procedură de recalculare a pensiilor, distinctă şi ulterioară celei realizate prin Legea nr. 119/2010, act normativ care se circumscrie cadrului procesual aflat în dezbatere în litigii determinate, fără a afecta cuantumul pensiilor cuvenit în urma recalculării în baza metodologiei reglementate prin Hotărârea Guvernului nr. 737/2010. Dacă Legea nr. 119/2010 constituie reglementarea de drept substanţial prin care pensiile de serviciu au fost transformate în pensii contributive, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 59/2011 reprezintă prevederea legală de natură procedurală prin care statul reglementează procedura recalculării pensiilor şi modul de calcul al drepturilor de pensie, ţinând cont de specificul situaţiilor categoriilor socioprofesionale în cauză.
19. Referitor la încălcarea art. 21 din Constituţie privind accesul liber la justiţie, prin imposibilitatea executării unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, Curtea s-a mai pronunţat prin Decizia nr. 458 din 7 noiembrie 2013, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 770 din 10 decembrie 2013, prin care, făcând referire la jurisprudenţa sa anterioară, a statuat că astfel de hotărâri judecătoreşti se bucură de autoritate de lucru judecat şi determină obligarea autorităţilor publice la plata drepturilor de pensie astfel cum au fost constatate de către instanţele de judecată, însă această obligaţie subzistă atât timp cât este în vigoare şi temeiul legal în baza căruia au fost pronunţate hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile.
20. În plus, Curtea a reţinut că, în această materie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul competent să judece recursul în interesul legii a pronunţat Decizia nr. 9 din 10 iunie 2013, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 464 din 26 iulie 2013, şi a stabilit că - în interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 59/2011, aprobată prin Legea nr. 109/2012 - sunt supuse revizuirii şi pensiile prevăzute de art. 1 lit. c)-h) din Legea nr. 119/2010, cu modificările ulterioare, care au făcut obiectul recalculării conform prevederilor aceleiaşi legi, atunci când deciziile de recalculare emise în temeiul Legii nr. 119/2010, cu modificările ulterioare, şi al Hotărârii Guvernului nr. 737/2010 au fost anulate prin hotărâri judecătoreşti irevocabile, fiind menţinut cuantumul pensiei anterioare, fără a se putea reţine puterea de lucru judecat a acestor din urmă hotărâri.
21. În considerentele acestei decizii, instanţa supremă a reţinut că "cele două hotărâri judecătoreşti sunt pronunţate în baza unor temeiuri juridice diferite, respectiv Legea nr. 119/2010, cu modificările ulterioare, şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 59/2011, aprobată prin Legea nr. 109/2012. Or, pentru existenţa «lucrului judecat», potrivit art. 1.201 din Codul civil, este nevoie de o triplă identitare: de părţi, de obiect şi de cauză, care nu se regăseşte în situaţia analizată, întrucât cele două contestaţii, deşi implică aceleaşi părţi şi au acelaşi obiect, nu se întemeiază pe aceeaşi cauză. [...] Practic, prin adoptarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2011, legiuitorul a înţeles să reglementeze o nouă procedură de recalculare a pensiilor de serviciu, distinctă şi ulterioară, denumită «revizuire», şi având în vedere alte criterii decât cele menţionate în Legea nr. 119/2010, cu modificările ulterioare, şi detaliate în Hotărârea Guvernului nr. 737/2010. Astfel, prima recalculare a pensiei de serviciu urmează a fi reluată, indiferent de soluţiile pronunţate în contestaţiile soluţionate în temeiul Legii nr. 119/2010, cu modificările ulterioare, ceea ce demonstrează că niciun aspect dezlegat de către instanţă în temeiul Legii nr. 119/2010, cu modificările ulterioare, nu poate fi opus în cadrul noii proceduri cu putere de lucru judecat." Pentru aceleaşi argumente, instanţa supremă a decis că "nu poate fi reţinută nici încălcarea art. 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, privind încălcarea dreptului de acces la instanţă, ca efect al înlăturării efectelor unei hotărâri judecătoreşti irevocabile. Întrucât efectele hotărârilor judecătoreşti prin care au fost anulate deciziile emise în temeiul Legii nr. 119/2010, cu modificările ulterioare, şi păstrate în plată pensiile de serviciu au fost executate până la momentul emiterii noii decizii de revizuire date în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2011, aprobată prin Legea nr. 109/2012, nu se poate aprecia că accesul la justiţie este iluzoriu.[...]".

Pentru ca româna sa se vorbeasca si peste secole in Valea Timocului

$
0
0
Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit joi, 17 07 2014, cu membri ai comunităţii de români din Valea Timocului. Victor Ponta a fost însoţit de primul-ministru al Serbiei, Aleksandar Vucici.
Pentru prima dată un premier al Serbiei a venit să stea de vorbă cu reprezentanții celor peste 300.000 de români/vlahi din Serbia și tot în premieră, un prim ministru al Romăniei a vizitat zona Timocului fiind prezent alături de primul ministru sârb la întâlnirea cu liderii organizațiilor românilor/vlahilor din Timoc, transmite Romanian Global News.



Inregistrare audio cu Ponta

 Audio,Parintele Boian Alexandrovics
Viewing all 3638 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>