Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3577 articles
Browse latest View live

Potrivit legii, ministrul Dusa putea sa ridice avioane de interceptare a avionului cu care rusul Rogozin survola spatiul aerian al României

$
0
0
 Basescu a aruncat in spatiul public câteva alegatii care relativizau masurile dispuse de Consiliul European cu privire la masurile restrictive luate fata de unii oficiali rusi in raport cu actiunile care  submineaza integritatea teritoriala a Ucrainei.
 Decizia Consiliului European care a fost adoptată pe 17 martie 2014 și publicată în "Jurnalul Oficial al Uniunii Europene" referitoare la masurile restrictive este destul de clara.
"Statele membre vor lua măsurile necesare pentru a preveni intrarea pe teritoriile lor sau tranzitarea teritoriilor lor a persoanelor răspunzătoare pentru acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea Ucrainei și a persoanelor asociate cu acestea, așa cum apar în lista anexată".
În lista anexată deciziei Consiliului European din 17 martie a.c. nu este menționat și vicepremierul rus Dimitri Rogozin. Patru zile mai tîrziu, însă, pe 21 martie a.c., Consiliul revine cu o nouă decizie, prin care adaugă noi nume pe lista de sancțiuni. Iar primul nume adăugat este cel al vicepremierului Rogozin.
Nu presedintele decide interceptarea si nimicirea avioanelor care survoleaza neautorizat spatiul aerian românesc ci ministrul apararii nationale, asa cum  prevede, in art. 18,  Legea 257 din 2001 (privind modul de acțiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spațiul aerian al României):
 "Dreptul de a ordona sau de a aproba executarea focului de avertisment de catre aeronavele interceptoare, executarea focului de nimicire de catre aeronavele interceptoare si de catre mijloacele terestre de aparare aeriana il are ministrul apararii nationale"

 Fiind membru al Guvernului, desigur ca ministrul il poate consulta pe premier.

Din nou despre majorari diferentiate ale pensiilor.

$
0
0
I.Petrescu, ministrul Finantelor,zice ca s-a imbunatatit colectarea impozitelor
 Aflat in campanie electorala in nordul tarii, premierul Ponta a ridicat din nou problema majorarii mai accentuate a pensiilor mici, in spiritul doctrinei social democrate.Numai ca Legea 263/2010 prevede, potrivit principiului contributivitatii, o valoare unitara a punctului de pensie, si pentru pensiile mari, si pentru pensiile mici.
Cu toate acestea, in ultimii patru ani, s-au si reglementat exceptii de la lege pentru diverse categorii socio-profesionale, acordându-se, permanent sau temporar, sume cu titlul de ajutor social, privilegii, venituri reparatorii sau  indemnizatii, peste cuantumul contributiv, exprimat in puncte de pensie.
Im primul rând, Guvernul Boc a introdus reglementarea cuantumului minim de 350 lei al pensiei, acordând un ajutor social ca diferenta intre aceasta suma si pensia contributiva.
In al doilea rând, Curtea Constitutionala a pastrat privilegiile introduse de ministresa Monica Macovei pentru magistrati, pensiile acestora ridicându-se la 80% din ultimul salariu, diferenta peste pensia contributiva fiind suportata de la bugetul de stat.
In al treilea rand, prin L 241/2013 s-au acordat temporar venituri reparatorii, peste pensia contributiva, pâna la cuantumul pensiei militare avute in 2010, militarilor pensionari ale caror pensii au fost micsorate prin recalcularea potrivit L 119/2010.
In al patrulea rând, diplomatii au primit indemnizatii in sume fixe, functie de vechimea in diplomatie, peste pensia contributiva recalculata prin Legea 119, indemnizatii suportate din bugetul Ministerului de Externe.
In al cincelea rand, se preconizeaza acordarea de indemnizatii sau venituri reparatorii pentru pensiile personalului aeronautic din aviatia civila si, de ce nu, pentru grefieri, parlamentari etc.
 *                                                *                                        *                                           *
In ce priveste intentia lui Ponta de a majora pensiile mici cu sume mai mari decât indexarea anuala a valorii punctului de pensie,  nu poate sa aplice decât masura lui Boc, respectiv sa ridice pensia minima de la 350 de lei la o suma mai mare, 500-800 lei, atât cât ii permit bugetul si acordurile cu FMI si Uniunea Europeana. Principiul contributivitatii nu-i permite sa  stabilileasca mai multe valori ale punctului de pensie.
Ar fi indicat, pentru a nu fi acuzat de egalitarism, ca suma acordata de la buget sa fie proportionala cu stagiile de cotizare ale beneficiarilor, de pensia minima in cuantum maxim, sa zicem 800 de lei,  sa se bucure doar cei care au prestat stagii complete de cotizare, asa cum sunt reglementate in Anexa 5 a Legii 263/2010. Ar fi o combinatie intre masura lui Boc si  cea aplicata diplomatilor. 

Unde votam la europarlamentare?

$
0
0
Fiind vorba de candidaturi pe liste nationale, la fel ca la alegerile prezidentiale, putem vota la oricare dintre sectiile de votare din tara sau strainatate.
Cu atentie, insa, sa nu votam multiplu! Parchetul si Autoritatea Electorala Permanenta sunt cu ochii pe listele permanente, suplimentare si complementare.

Ruperea USL, exprimata in intentii de vot

$
0
0
Dupa 3 luni de la ruperea USL de catre Crin Antonescu, cel care a dovedit ca face politica de conjunctura, frustrarile personale depasind chiar si interesele propriului partid, perceptia electoratului privind vina ruperii USL se exprima astfel in intentii de vot, cu o saptamâna inainte de alegerile europarlamentare:

Miliardarul Petro Porosenko, vorbitor de limba româna, favorit la alegerile prezidentiale din Ucraina, a câstigat din primul tur

$
0
0
In ciuda celor afirmate de Biden la Bucuresti, americanii se bazeaza pe oligarhii din Ucraina.

Porosenko alaturi de Kerry, Secretarul de Stat al SUA
Proprietarul unui prosper grup care produce ciocolata Roshen, Porosenko s-a imbogatit in anii 1990 pe ruinele Uniunii Sovietice. La varsta de 48 de ani si avand o avere estimata la 1,6 miliarde de dolari, el este singurul oligarh care nu a ezitat sa isi puna in mod deschis puterea financiara si mediatica - prin postul de televiziune Kanal 5 - in slujba contestatarilor proeuropeni de la Kiev.
Cota sa de popularitate a crescut fulgerator in pofida trecutului sau: el a fost unul dintre fondatorii Partidului Regiunilor, fosta formatiune a lui Viktor Ianukovici si ministrul Economiei in timpul guvernarii acestuia. Daca va fi ales presedinte, el promite sa "rezolve problema cu Rusia in trei luni". El este creditat cu 33 la suta din intentiile de vot.

De unde stie Porosenko limba româna?
Cititi Aici

Este născut la Bolgrad, în sudul Basarabiei, localitate din fostul judet Ismail al României interbelice, judet care, alaturi de Cetatea Alba si Cahul, a fost cedat de Stalin Ucrainei, dupa reocuparea Basarabiei in 1940.
 Petro Poroşenko, om de afaceri şi politician din Ucraina, este supranumit „regele ciocolatei" din Ucraina, Poroşenko domină cu firma sa Roshen piaţa dulciurilor din această ţară. Mai mult, el a început să se extindă în Germania, unde a cumpărat o fabrică de amidon. Potrivit Forbes, Poroşenko are, de asemenea, participaţii în agricultură, construcţii navale şi de automobile, dar şi în domeniul mass-media. Poroşenko, în vârstă de 47 de ani, tată a patru copii, a avut un rol-cheie în revoluţia protocalie din 2004. A condus Banca Naţională a Ucrainei, a fost secretar al Consiliului naţional de securitate şi apărare şi ministru al Afacerilor Externe, iar anul trecut a ocupat şi postul de ministru al Economiei. Are afaceri în Republica Moldova, în special în regiunea transnistreană, dar se zice că ar fi şi proprietarul centrului comercial Gemeni, din centrul Chişinăului.

A promis ca va rezolva conflictul cu Rusia in câteva luni, daca va fi ales presedinte.
In trecut, prin anul 2005, ca membru al Consiliului national de securitate si aparare, s-a mai remarcat ca autor al unui plan de rezolvare a crizei din Transnistria. 



Aici vom putea citi rezutatele partiale ale exit poll-urilor de duminica, 25 05 2014, la europarlamentare

$
0
0

PESURSE.RO următoarele scoruri obținute de partidele politice și candidatul independent Mircea Diaconu până la ora 18.00:
PSD: 44%
PNL: 13%
PDL: 13%
UDMR: 6%
PMP: 6%
Mircea Diaconu: 6%
 ********
Rezultate partiale la orele 14,00
Parasutele lui Basescu risca sa nu treaca pragul de 5%

Viorele = 42 lei
Crini  =14 lei
Iarba verde=11 lei
Lalele = 8 lei
Bilete teatru = 6,5 lei
Parasute = 6 lei
********

La orele 10,30, la un volum de 6,2%, mercurialul era:

Viorele-42 lei
Iarba verde-15lei
Crinii-13 Lei
Mere -9  lei
Lalele- 4 lei
Actor- 4 lei
*********
 Prezența la vot până la ora 10.00, conform BEC: 4.61%
În mediul urban s-a înregistrat o prezența până la ora 10.00 de 4,30%, iar în mediul rural de 5,03%.
 *******
Ultimul sondaj al Operations Research, realizat înainte de alegerile europarlamentare 2014, arată că Alianţa PSD-UNPR-PC (Partidul Social Democrat - Uniunea Naţională pentru Progresul României - Partidul Conservator) va obţine victoria la scrutinul de duminică.
Din sondaje se vede ca, totusi, prea multi români voteaza cu  partidele populiste  de la noi, PDL si PMP ( 20%) amicele conservatorilor si populistilor europeni, care se opun intrarii României in Schengen. Astia s-au opus si intrarii României in UE 
Excluzându-i pe activistii interesati, cred ca multi dintre votantii acestor partide sunt neinformati si nu stiu ca votând Base voteaza pentru un nou guvern european antiromânesc la Bruxelles, asa cum a fost Comisia Europeana populara a lui Baroso..
 

Ultimul sondaj CSCI:

Asa au votat cititorii DCNews

Estimari DCNews
Echipa DCNews a elaborat o prognoză pentru alegerile europarlamentare 2014, din 25 mai. Estimările au fost elaborate pe baza experienței analiștilor DCNews și opiniilor unor politologi consultați, ținând cont de rezultatele la precedentele alegeri europarlamentare, locale și generale. Rezultatele partidelor și ale candidaților independenți diferă de cele oferite în prezent de casele de sondare a opiniei publice. -
See more at: http://www.dcnews.ro/alegerile-europarlamentare-2014-prognoza-dcnews-rezultatele-fiecarui-partid-i-ale-candida-ilor-independen-i_442128.html#sthash.vZTgx9nW.dpuf


Se reevalueaza cuantumul pensiilor militare stabilite potrivit Legii 164/2001?

$
0
0
Cel putin asa ar rezulta din Comunicatul dat de domnul CA, juristul sef, pe site-ul ANCMRR.
Oare in care situatii cuantumul pensiei militare din luna decembrie 2010 nu coincide cu cuantumul cuvenit in luna decembrie 2010, cuantum la care face referinta Legea 241/2013? Stiam ca in unele situatii cuantumul aflat in plata in 2010 trebuia recalculat pentru a se adauga si sporul pentru grupele de munca potrivit Legii 90/2007. In astfel de cazuri nu se putea vorbi de micsorari de cuantum.
Sa fi constatat Casa Sectoriala nereguli in calcularea pensiilor potrivit Legii 164/2001, dupa aplicarea Legii 241/2013?
Oricum, reevaluarea nu-i priveste pe toti militarii pensionati pe Legea  164/2010. Personal, cred ca pot fi câteva cazuri in care s-au strecurat erori materiale in preluarea cuantumului cuvenit in decembrie 2010, pentru punerea in plata a drepturilor stabilite prin Legea 241/2013.
Mai este posibil sa  fie reevaluate o parte din cele câteva pensii al caror cuantum stabilit pe Legea 164/2001 era exagerat de mare.
Din comunicatul juristului, nu trebuie luata in seama afirmatia ca in Legea 241/2013 s-ar fi prevazut situatiile in care pensionarii pot solicita revizuirea pensiilor.
Art. 107 din Legea 263/2010 reglementeaza situatiile de recalculare si revizuire a pensiilor.

COMUNICAT NR. 41 din 27.05.2014

În atenția tuturor membrilor A.N.C.M.R.R.
Stimaţi camarazi,

Unii dintre dumneavoastră au primit, în ultimul timp, decizii de pensie prin care se micşorează cuantumul drepturilor stabilite potrivit Legii 241/2013, cu diverse sume, fără a se preciza motivul.
Pentru a putea face intervenţiile necesare, în vederea lămuririi situaţiei, vă rugăm să trimiteţi la Biroul Permanent Central cazurile existente la nivelul filialei şi subfilialelor dvs., cu precizarea gradului, numelui şi prenumelui celui în cauză şi a numărului dosarului de pensie.
Pentru camarazii care au probleme cu calculul pensiei, respectiv perioade pentru care nu au avut dovezi în vederea recalculării, vă amintesc că Legea 241/2013 precizează că se poate face revizuirea, în completare, în situaţia că obţineţi adeverinţe legale de venituri, pentru perioada lipsă, pe care să le depuneţi la Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N.
.......................................................................
Șef serviciu juridic
Comandor (r) jurist //Constantin ALEXANDRU//


In dezacord cu Ponta, senatorul Gabriela Firea continua procedura de contestare a imunitatii presedintelui.

$
0
0
Avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, Lucian Bolcaş, a anunţat că a depus, miercuri,  plângere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), după ce Parchetul instanţei supreme a decis suspendarea anchetării preşedintelui Traian Băsescu "pentru calomnie".

"Este o plângere procedurală împotriva soluţiei pronunţată de procurorul şef din cadrul Parchetului general privind menţinerea soluţiei de suspendare a plângerii făcută de doamna senator Firea împotriva numitului Băsescu Traian, pentru săvârşirea infracţiunii de calomnie.
Având în vedere că prim-procurorul şef şi procurorul de caz au menţinut soluţia suspendării urmăririi penale, invocând o imunitate pe care noi o contestăm, am făcut plângerea adresată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care, la ora actuală, se înregistrează", a declarat Bolcaş.

Potrivit apărătorului Gabrielei Firea, imunitatea preşedintelui nu trebuie să încalce egalitatea în drepturi a cetăţenilor unui stat democratic.

"Este ultima cale de atac, pe care, de data aceasta, am făcut-o complexă, în sensul că am adresat plângerea, cum spune la procedură, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar în cauză se pune în discuţie interpretarea unor texte constituţionale.

Eu consider că niciun procuror şi niciun judecător, chiar dacă de la Înalta Curte, nu este competent să se pronunţe asupra interpretării textelor constituţionale. Cu privire la interpretarea acestor texte se poate pronunţa numai Curtea Constituţională" a mai spus avocatul Bolcas.

Inseamna ca ICCJ va fi obligata ca, in sfârsit, sa supuna disputa in interpretarea CCR, inainte de a da o solutie, aspect la care desteptii de juristi ai PSD trebuiau sa se gândeasca inca de când Moraru a suspendat judecarea Dosarului FLOTA.
De ce sesizarea este in dezacord cu Ponta?
Surprinzator, premierul a afirmat pe un post de televiziune ca si el este de acord ca presedintele are imunitate totala in timpul mandatului. Probabil se gândeste  ca si dânsul ar putea beneficia de imunitate daca va fi ales presedinte.

Aveti baza legala, doamna ministru al muncii, pentru majorarea indemnizatiei sociale pentru pensionari

$
0
0
De câteva luni premierul si ministrul muncii se tot lamenteaza pe la televiziuni ca ar dori sa mareasca mai accentuat pensiile mai mici, dar nu prea au baza legala, ca nu le-ar da voie CCR sa faca discriminari.
 Guvernul Boc a gasit solutia legala inca din 2009, iar in 2010 a inlocuit sintagma „pensie sociala minima garantata” cu cea de „ indemniztie sociala pentru pensionari”.
Daca juristii de la Cabinetul Premierului si cei la Ministerul Muncii nu au gasit baza legala a majorarii indemnizatiei pentru pensionari pot sa studieze aici Ordonanta de urgenta nr.6/2009 si art. 7 din Legea 118/2010.
Fiind an electoral, Guvernul se va grabi sa anunte cât de curând la cât se majoreaza indemnizatia sociala pentru pensionari pentru anul 2015. Doamna Plumb a si dat câteva exemple de cuantumuri: 700, 600 sau 500 lei, functie de cum vor iesi calculele de la Ministerul Finantelor. Calculele vor stabili un cuantum si functie de numarul tinta al pensionarilor care vor beneficia de majorare.
De remarcat ca valoarea indemnizatiei scade anual cu valoarea majorarii pensiei contributive, prin indexarea valorii punctului de pensie. Dupa fiecare indexare un numar de pensionari ies din categoria beneficiarilor de indemnizatii.

Ordonanţa de urgenţăat  nr. 6/2009 privind pensia socială minimă garantată
!!! Sintagma „pensie socială minimă garantată” se înlocuieşte cu sintagma „indemnizaţie socială pentru pensionari” conform prevederilor art. 7 din Legea nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar
Beneficiari: - pensionarii sistemului public de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie.
Condiţii necesare pentru obţinerea indemnizaţiei sociale pentru pensionari:
  • să aibă domiciliul în România;
  • nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul pensiei sociale minime garantate.
 !!!Persoanele care beneficiază, prin cumul, atât de unul sau mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cât şi de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum şi de drepturi stabilite şi plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale, la acordarea indemnizaţiei sociale pentru pensionari se are în vedere nivelul cuantumurilor însumate ale tuturor veniturilor.
Cuantumul indemnizaţiei sociale pentru pensionari stabilit pentru anul 2013 este de 350 lei.
!!!Începând cu anul 2010, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari se stabileşte anual, prin legile bugetare, şi poate fi modificat, în raport cu evoluţia indicatorilor macroeconomici şi cu resursele financiare.
Modul de acordare:indemnizaţia socială pentru pensionarise determină din oficiu de către Casele Teritoriale de Pensii, ca diferenţă dintre cuantumul indemnizaţiei sociale pentru pensionari stabilit prin legeşi nivelul cuantumului pensiei cuvenit sau aflat în plată stabilită conform Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cumulat cu orice alte drepturi plătite în baza unor legi speciale.
!!!Această diferenţă se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Casa Sectoriala a MApN recupereaza diferenta dintre pensia militara, acordata ilegal de instante, si pensia contributiva revizuita.

$
0
0
In urma deciziilor Curtilor de Apel prin care s-au respins contestatiile impotriva deciziilor de revizuire, emise de CSP in baza art. 20 al Anexei 3 a OUG nr. 1/2013, Casa procedeaza la recuperarea prin Fisc, daca debitorii nu platesc benevol, a diferentelor platite in plus, cu titlu de pensie militara, pâna la intrarea in vigoare a Legii 241/2013.
Am scris mai multe articole pe acest blog despre abuzurile unor judecători veleittari care si-au permis sa dea hotărâri in baza unei legi abrogate, dând speranțe neindreptatite unor amatori in interpretarea legii .
Eu le dădusem " elitelor" sfatul sa nu cheltuie banii ca va veni momentul sa-i restituie.



Președintele României va fi un candidat independent care in turul II se va confrunta cu candidatul PSD

$
0
0

Actorul Diaconu
Primarul Oprescu
    Europarlamentarele au demonstrat, si in condițiile unei participări slabe, ca electoratul ii sanctioneaza pe cei care sunt percepuți  continuatori ai regimului Basescu. La o participare de peste 50% , liberalii, blagistii si pampalaii ar fi avut scoruri si mai mici.
      Candidatul care va fi susținut de PSD +PC+UNPR va putea obține in primul tur, in cel mai rău caz, 30-35%, suficient pentru a accede in turul II.Niciun candidat al partidelor basiste, chiar dacă se înțeleg asupra unui candidat unic, chiar dacă acesta se va numi Johanis, Unguianu sau Crin, nu va putea sa obțină mai mult de 25-27%.
      Un candidat independent, perceput ca antibasist, ar putea sa scoată la vot mulți nedecisi si ar putea obține un scor apropiat de cel al candidatului PSD, suficient pentru a-l trimite la plimbare pe candidatul basist.
       Un astfel de independent cu nume de Diaconu sau Oprescu ar avea șanse maxime sa câștige turul II al prezidentialelor, chiar si împotriva lui Ponta.
     O astfel de înfrângere ar fi si pe placul lui Ponta. Doar știm cât de mult își dorește sa rămână premier.

Curtea Constitutionala judeca pe 10 iunie 2014 constitutionalitatea art. 20 din Anexa 3 a OUG nr.1/2011

$
0
0
Puteau Casele Sectoriale sa revizuiasca pensiile stabilite de instantele judecatoresti?

7.Dosar nr.829D/2013- Ionașcu Gh. Gabriel
                                          Gheorghe                           
                                                                                - Excepţia de neconst. a disp.art.4 din Ordonanța de urgență a 
                                                                                Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri în
                                                                                domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din
                                                                                sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională și ale art.20 
                                                                                din Anexa 3 la aceeași ordonanță de urgență
8.Dosar nr.830D/2013 - Ionașcu C. Daniela
                                          ***
                                 - Ministerul Administrației și Internelor
                                 - Casa Sectorială de Pensii a MAI
                                 - Comisia de Contestații Pensii din cadrul MAI
                                                                                                                - Excepţia de neconst. a disp.art.4  din Odonanța de
                                                                                                                 urgență  a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea  
                                                                                                                 unor  măsuri în domeniul pensiilor acordate 
                                                                                                                 beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine
                                                                                                                 publică și siguranță națională și ale art.20 din Anexa 3 
                                                                                                                la aceeași ordonanță de urgență

Sondaj edificator printre cititorii ziarului Gandul

$
0
0
REZULTATE
  Cu cine aţi vota la alegerile prezidenţiale?
 
Victor Ponta             (69,58% - 20514 voturi)  
Klaus Iohannis         (28,18% - 8308 voturi) 
Nici unul                   (2,62% - 772 voturi)
Sondajul este in curs de desfasurare .
Secventa aceasta este reprezentativa pentru opiniile cititorilor acestui ziar, de regula defavorabile PSD 
 

Au cerut desfiintarea SCMD, dar au uitat sa timbreze cererea

$
0
0
Cererea fusese semnata de G-ral Mihai Iliescu, presedinte ANCMRR, si C-dor, consilier juridic, Constantin Alexandru

Nr.unic (nr. format vechi) :6677/299/2014
Data inregistrarii17.02.2014
Data ultimei modificari:06.06.2014
Sectie:.
Materie:Civil
Obiect:anulare act
Stadiu procesual:Fond

Părţi

NumeCalitate parte
ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE ALEXANDRU IOAN CUZAIntervenient
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE - S.C.M.D..Pârât
ASOCIATIA CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE DIN ROMANIIAReclamant

Şedinţe

05.06.2014
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. FOCSA R.
Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia netimbrării cererii principale, excepţie invocată de parat. Anulează cererea principală, ca netimbrată. Admite excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant a semnatarului cererii de intervenţie. Anuleaza cererea de interventie pentru lipsa dovezii calitaţii de reprezentant. Obliga reclamanta si intervenienta la plata sumei de 2480 lei catre parata, cu titlu de cheltuieli de judecata, constand in onorariu avocat. Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05.06.2014.
Document: Hotarâre  9971/2014  05.06.2014
29.05.2014
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. FOCSA R.
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la 05.06.2014. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 29.05.2014. Preşedinte Focşa Raluca
Document: Încheiere - Amânare ulterioară a pronunţării    29.05.2014
22.05.2014
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. FOCSA R.
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la 29.05.2014. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 22.05.2014. Preşedinte Focşa Raluca
Document: Încheiere - Amânare ulterioară a pronunţării    22.05.2014
15.05.2014
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. FOCSA R.
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la 22.05.2014. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 15.05.2014. Preşedinte Focşa Raluca
Document: Încheiere - Amânare ulterioară a pronunţării    15.05.2014
08.05.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C 34 - Civil
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la 15.05.2014. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 08.05.2014. Preşedinte Focşa Raluca
Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării    08.05.2014
27.03.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C 34 - Civil
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Document: Încheiere de şedinţă    27.03.2014

Tribunalul Prahova ii amageste pe pensionarii aviatori civili, reprezentati de Av. Gh. Piperea, cu o sentinta ilegala

$
0
0

 Domnul avocat Gh. Piperea isi face reclama pe contul sau Facebook cu solutia data, in dosarul de mai sus, de niste judecatori care isi permit sa infrânga legea in vigoare si sa mentina pensiile speciale ale  unor pensionari aviatori civili, acordate potrivit Legii 223/2007, abrogata prin Legea 119/2010.
Regret, dar domnul Piperea dezinformeaza grav când afirma „ (Legea nr. 119/2010, contrara CEDO, deci inaplicabila)”. E de prisos sa amintim ca toate sesizarile la CEDO in legatura cu Legea 119/2010 au fost respinse ca inadmisibile.
Au fost de inteles, desi nu era cazul, interpretarile diferite ale instantelor in legatura cu aplicarea dispozitiilor Legii 119/2010, de recalculare a pensiilor speciale, si ale OUG nr.1/2011 si OUG nr. 59/2011, de revizuire a pensiilor speciale, dar, dupa ce ICCJ a admis Recursul in Interesul Legii, promovat de Procurorul General, si a dat Decizia nr. 9 din iunie 2013, este  impardonabil ca, dupa un an, sa mai gasim o instanta care sa anuleze deciziile de revizuire emise de Casele de Pensii in baza OUG. nr. 59/2011 si sa repuna in plata deciziile de pensii speciale ale aviatorilor civili, in conditiile in care Comisia Europeana a tras la raspundere Guvernul Ponta de fiecare data cand a promovat initiative legislative care incercau sa restabileasca astfel de pensii.
Sentinta din 06 06 2014 a Tribunalului Prahova va fi desfiintata in recurs de Curtea de Apel Ploiesti, in conformitate cu practica unitara dezlegata de ICCJ pe OUG nr.59/2011. Asta in cazul in care Casele de Pensii care platesc acele pensii vor face recurs.
Nu solutiile ilegale date de instante rezolva problema pensionarilor proveniti din personalul aeronavigant civil... ci initiativa aflata in atentia Guvernului de reintregirire a pensiilor acestei categorii de pensionari, asa cum s-a procedat cu militarii prin Legea 241/2013.
Despre acest RIL s-a discutat, pe acest blog, AICI, si la articolele in care am comentat greselile Tribunalului Arges in aplicarea art. 20 din Anexa 3 a OUG nr.1/2011, de revizuire a pensiilor pentru militari, greseli reparate in cele din urma de Curtea de Apel Pitesti.

Redau mai jos doar dispozitivul Deciziei nr. 9 a ICCJ  din care rezulta ca hotarârile judecatoresti prin care s-au stabilit pensii in temeiul legislatiei anterioare Legii 119/2011 nu au putere de lucru judecat si, in consecinta, acele pensii pot fi revizuite de Casele de Pensii, având ca temei OUG nr. 59/2011:



                                              ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
                                                                           În numele legii
                                                                                 DECIDE:
Admite recursurile în interesul legii formulate de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Piteşti şi de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, în consecinţă:
În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 59/2011, aprobată prin Legea nr. 109/2012, stabileşte că sunt supuse revizuirii şi pensiile prevăzute de art. 1 lit. c)–h) din Legea nr. 119/2010, cu modificările ulterioare, care au făcut obiectul recalculării conform prevederilor aceleiaşi legi, atunci când deciziile de recalculare emise în temeiul Legii nr. 119/2010, cu modificările ulterioare, şi al Hotărârii Guvernului nr. 737/2010 au fost anulate prin hotărâri judecătoreşti irevocabile, fiind menţinut cuantumul pensiei anterioare, fără a se putea reţine puterea de lucru judecat a acestor din urmă hotărâri.
Obligatorie, potrivit art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.

Machedona Simona Halep are un cântec in aromâna

$
0
0
Simona, la o nunta de aromâni
Bunicii Simonei Halep, Nicolae si Simona Halep, s-au nascut in Grecia. De acolo s-au refugiat in Cadrilaterul românesc. In 1940, dupa Tratatul de la Craiova, Cadilaterul a fost cedat Bulgariei si, conform intelegerii de schimb de populatie, familiile bunicilor au ajuns in comuna Stejaru, judetul Tulcea.S-au casatorit in 1954.
Tatal Simonei, Stere Halep, a jucat fotbal la Sageata Stejaru. S-a mutat la Constanta unde si-a deschis o afacere in domeniul produselor lactate.
S-a imprumutat in banci pentru a suporta cheltuielile cu pregatirea si deplasarile viitoarei mari tenismene - Simona Halep.



Scurt istoric:
Colonizarea macedoromânilor în Dobrogea de Sud – Cadrilater (1925-1940)

La 13 iunie 1925, guvernul român, având ca prim-ministru pe I.I.C. Brătianu, aproba, la cererea unei numeroase delegaţii de macedoromâni sosiţi din Macedonia grecească, venirea a 1500 de familii pentru a fi colonizate în Cadrilater, Dobrogea de Sud, la acea vreme aflată în componenţa României. În ziua de Sf. Dumitru (zi cu însemnătate specială pentru păstorii aromâni, când se coborau la iernatic cu turmele), 26 octombrie 1925, primii colonişti debarcau în portul Constanţa. Astfel începea lungul şir de colonizări care a durat, cu întreruperi, până în anul 1940.




«Cântic ti Simona Halep» (“Cântec pentru Simona”) compus in urma cu 10 ani de Hrista Lupci

Armânlu a nostru, soi di aslan (Aromânii noştri cu inimi de leu) /
 Îlu-avum pi Gica Hagi capitan (L-au avut pe Gică Hagi căpitan) /
Îlu-avum pi marili Gaţu Cristian (L-au avut şi pe marele Cristi Gaţu) /
 Îlu-avem pi Ianis Zicu ca dailean (Şi-l avem şi pe frumosul tânăr Zicu) /
 Ş-Halep Simona ţi yini nâpoi (Şi din urmă vine Simona Halep) /
Tu soia armâneascâ ma işi Unâ lilici tora fitrusi (A răsărit o floare în neamul armânesc) /
 Halep Simona, nicâ featâ armânâ (Mică fetiţă Simona Halep) /
Ţi s-amintă cu racheta tu mânâ (S-a născut cu racheta în mână).

Proiectul Legii Securitatii Cibernetice a Romaniei

Din nou despre majorarea pensiilor mici si plafonarea pensiilor mari

$
0
0
Invitat telefonic intr-o emisiune a RTV, la concurenta cu meciul Ecuador-Elvetia de la CM, premierul Ponta a anuntat  ca saptamâna viitoare va fi introdus in Parlament proiectul legii de reducere cu 5% a CAS-ului platit de angajatori, incepînd cu luna octombrie a.c. cu toate ca FMI se opune.
De asemenea, Ponta a reluat declaratiile cu privire la masurile reparatorii pentru pensionarii proveniti din rândul personalului aeronavigant civil si al grefierilor, ale caror pensii speciale au fost micsorate  prin Legea 119/2010 si OUG nr.59/2011. A mentionat ca proiectul aflat in Parlament se impune a fi adoptat pentru a restabili egalitatea intre cei care au recastigat pensiile speciale in instante si restul pensionarilor cu pensiile recalculate/revizuite.
Dupa ce a repetat ca toate pensiile vor fi indexate in 2015 cu 4,5% , realizatoarea emisiunii nu a avut astâmpar si l-a invitat pe premier sa spuna daca se intrevad masuri speciale pentru cresterea pensiilor mici. Baschetbalistul Ponta, simtind ca i se ridica mingea la panou, a marcat in cosul zilnic al pensionarilor speranta si ingrijorare. Intrucât pensiile contributive nu pot fi indexate diferentiat, se opune CCR, Ministerul Muncii ar fi in cautarea altui mecanism decât indexarea care sa permita majorarea pensiilor mici si PLAFONAREA pensiilor mari. O provocare pentru economisti-finantisti. Care va fi acel mecanism?

Statistica trim I 2014: numarul pensionarilor si pensia medie lunara

$
0
0
                                -Numarul pensionarilor pentru Limita de varsta este mai mic de  4 milioane
                                -Numarul pensionarilor de Invaliditate  - 724 000
                                -Pensia medie Anticipata este mai mare decât  pensia
                                                      medie pentru Limita de vârsta




Basica de Draganesti-Olt a spart Baseaua din Procuratura

$
0
0
 Izaura, roaba de pe Plantatia Basescu

Câte capete din Parchete vor cadea dupa aceste dezvaluiri? In loc sa-l cerceteze pe Mircea pentru trafic de influenta, oamenii lui Kovesi l-au bagat pe Basica la Mititica pentru santaj... cand el, sotul Izaurei,  isi cerea inapoi euroii... pe motiv ca Baseaua n-a functionat pentru scoaterea Mondialului de la zdup.

UPDATE
Dupa ce televiziunile platite de propaganda cotrocenist-portocalie au tacut complice la dezvaluirile avocatului Abraham despre traficul de influenta exercitat de Mircea Basescu, astazi au umplut spatiul de emisie cu stiri preluate de la postul concurent, Antena 3, post care si-a asumat riscul de a prezenta probele zdrobitoare cu discutiile dintre interlopii Anghel, Capatâna, Basescu.
Fara prezentarea publica a inregistrarilor, Parchetul ar fi musamalizat cazul de trafic de influenta din familia prezidentiala, asa cum a mai facut-o in ultimii 2 ani, tinând la sertar interceptari cu acelasi continut, dar efectuate oficial de organele abilitate.Doamna Kovesi are de dat ceva explicatii in acest sens.


Transcriptul inregistrarii

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Să trăiţi domnu' comandant, terminaţi suntem!

MIRCEA BĂSESCU: Cred.

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Terminaţi...nu că credeţi că suntem terminaţi.... Suntem terminaţi, nu jucărie!

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Eu nu mă mai înţeleg cu Marian.
Se laudă pe la ăia p'acolo pe la Drăgăneşti că suntem nişte proşti.
Că a luat banii de la noi şi şi-a luat maşină pe banii noştri!

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Nu ştiu ce să facem, că nu mai o ducem... Prima şi prima dată când a venit la noi, ştii ce ne-a zis? Că l-ai trimis matale ca să vină el, ca să ia alea, ca să te forţeze el pe matale, să fii matale mai obligat, ca să îi dai drumul lui tata.

MIRCEA BĂSESCU: Eee....eu am făcut tot ce am putut.

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Stai să-ţi zic...când l-ai trimis matale să ia ăia 350.000... I-am adus alea ...v-am adus alea şi după aceea v-am mai adus ăia 250.000... Şi când i-am dus pe ăia 250.000, ştii ce mi-a zis? Că matale deja ai dat UN MILION DE EURO ca să-l scapi ... şi acuma? Uită-te mânca-ţi-aş...7 ani jumătate!

…...........................................................

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Domnu' comandant...aici nu e vorba de avocată, aici nu e vorba de judecător, aici e vorba de ….politică...că e finu' lu' BĂSESCU şi să dăm din ăsta în ăla... dar eu ce zic mânca-ţi-aş... să vă duceţi să-l scoateţi....că moare ăla acolo, mă nene mă !

MIRCEA BĂSESCU: Deci...eu ce mai sper...nu-i vorba de....

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Dar cu TRAIAN (nr. TRAIAN BĂSESCU) nu ai vorbit, mânca-ţi-aş? De cu nu-i spui lu' TRAIAN (nr. TRIAN BĂSESCU) ? La TRAIAN (nr. TRAIAN BĂSESCU) de ce nu trimiţi, să facă el acolo?

MIRCEA BĂSESCU: ŞTIE MĂ! Crezi tu că nu ştie!!!!
Viewing all 3577 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>