↧
Decizia nr.261/06 05 /2014 a CCR privind Legea 119/2010 si OUG nr.1/2011 privind recalcularea/revizuirea pensiilor militare
↧
Atentie!!! Cad pietre
↧
↧
Se strânge latul in jurul procurorilor care au mușamalizat Infracțiunile clanului Bercea-Basescu
Presiunea mediatica de după dezvăluirile din înregistrările lui Basica Mondialul si declarațiile fostului procuror Iacobescu Eugen de la Slatina a determinat, in sfârșit, Parchetul General sa reactioneze.
Șefii parchetelor din Slatina și Craiova, in frunte cu procuroreasa Ponea, vor trebui sa dea Explicații cum au închis dosarele de crima organizata( evaziune fiscală, spălare de bani, tentative de omor, santaj, dare de mita etc) ale clanului țigănesc Bercea din Draganesti-Olt. Nu se simt bine nici foștii șefi basisti ai parchetelor, Moraru si Kovesi.
Având în vedere referirile din spaţiul public, cu privire la existenţa unor nereguli în instrumentarea de către parchetele din raza Curţii de Apel Craiova a unor dosare penale având ca obiect infracţiuni comise de numitul Sandu Anghel, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
În exercitarea atribuţiilor prevăzute de art. 64 alin. 3, art. 65 alin. 3 şi art. 72 din Legea nr. 304/ 2004 privind organizarea judiciară, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus efectuarea, prin procurori anume-desemnaţi, a unui control având ca obiect identificarea tuturor cauzelor penale în care sus-numitul a fost cercetat şi a cauzelor conexe acestora, precum şi verificarea legalităţii soluţiilor dispuse de procurori.
Citiri AICI dezvăluirile lui Iacobescu.
↧
Oana Stancu și Gâdea i-au luat lui PONTA,in direct pe A3, 5-10 % din șansele de a câștiga alegerile prezidentiale
Scandalul de coruptie judiciara care il are in prim plan pe Mircea Basescu se rasfrange asupra premierului Victor Ponta si a ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, criticati pentru lipsa lor de reactie dupa dezvaluirile uluitoare din cazul Bercea Mondial-Mircea Basescu, legate de modul in care s-a desfasurat ancheta si incercarile de musamalizare a dosarului fratelui presedintelui Traian Basescu. Mai exact, celor doi li se reproseaza ca au asistat impasibili la practicile procurorilor DNA, care intr-un timp extrem de scurt au trimis in instanta dosarul lui Mircea Basescu, fara a efectua perchezitii, investigari amanuntite sau audieri de martori. Cea care a avut curajul sa-l certe in direct pe premierul Victor Ponta pentru neimplicarea in acest scandal a ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, dar si pentru ca Ponta nu i-a cerut personal socoteala acestuia fata de actiunile DNA, a fost jurnalista Antena3, Oana Stancu (foto 2). Prezenta in studioul emisiunii Sinteza Zilei, realizata de Mihai Gadea, jurnalista Oana Stancu a profitat de ocazia ca premierul Victor Ponta a intrat in direct prin telefon si i-a cerut sa raspunda daca Robert Cazanciuc isi desfasoara activitatea conform Constitutiei, care prevede ca procurorii sunt subordonati ierarhic si isi desfasoara activitatea sub controlul ministrului Justitiei. In acest context, Oana Stancu l-a intrebat pe primul ministru daca a avut curiozitatea de a-l intreba pe ministrul Justitiei daca i-a chemat pe Procurorul General, pe sefa DNA, pe procurori, pe sefa ICCJ, judecatoarea Livia Doina Stanciu, sau pe oricare alt membru al sistemului judiciar care a avut legatura intr-un fel sau altul cu dosarul de coruptie judiciara in care este implicat fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea Basescu.
Intrebarea Oanei Stancu este pusa in conditiile in care Ministerul Justitiei are propria sa inspectia judiciara care poate face anchete in parchete si instante, iar apoi poate sesiza Consiliul Superior al Magistraturii pentru abateri disciplinare si infractiuni savarsite de magistrati.
De-a lungul celor circa 20 de minute, cat a durat interventia telefonica a lui Victor Ponta la Antena3, jurnalista Oana Stancu a enuntat mai multe nereguli existente in dosarul lui Mircea Basescu ajuns in instanta, intrebandu-l retoric pe premier daca Romania are ministru al Justitiei, in conditiile in care Robert Cazanciuc nu a avut nicio reactie fata de neregulile comise in acest caz, comparandu-l pe aceasta cu o "molusca". Jurnalista i-a cerut lui Victor Ponta sa raspunda de ce Robert Cazanciuc nu i-a cerut explicatii Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Nitu, in acest caz, cu atat mai mult cu cat Nitu, "in a saptea zi dupa Scripturi" dispune controlale la "procurorii marunti de la Slatina, si nu "cercetarea Laurei Codruta Kovesi".
Victor Ponta a replicat ca nici el, dar nici Robert Cazanciuc, nu pot interveni intr-o ancheta a procurorilor, explicand ca in calitatea sa de ministru al Justitiei, Cazanciuc poate face doua lucruri: "propune Parlamentului modificarile legislative care privesc sistemul de Justitie si, in al doilea rand, asigura functionarea administrativa in asa fel incat orice om din aceasta tara sa aiba o judecatorie, un tribunal, un parchet la care sa se adreseze". Altfel, Ponta a explicat ca un procuror obisnuit raspunde in fata procurorului sef de sectie din parchetul din care face parte.
In opinia Oanei Stancu, procurorul Eugen Iacobescu, "un procuror simplu de la Slatina", care a instrumentat pana la un moment dat dosarul lui Mircea Basescu-Bercea Mondial, a avut mai mult curaj decat Victor Ponta, Robert Cazanciuc sau "o gramada de parlamentari".
Oana Stancu l-a intrebat pe Ponta si daca regreta numirea Codruta Kovesi in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie, tinand cont de cum se comporta Parchetul DNA sub conducerea lui Kovesi in cazul lui Mircea Basescu. Intrebarea Oanei Stancu a ramas insa fara raspuns: "Nu stiu la ce va referiti sau la ce se comporta".
Prezentam in continuare dialogul dintre jurnalista Oana Stancu, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gadea, si premierul Victor Ponta:
Mihai Gadea: Credeti ca este suficient ce au anuntat astazi procurorul general, ce a anuntat astazi vicepresedintele CSM, ca vor merge in investigarea acestor cauze si a modului in care ele au fost acoperite, sau ar trebui sa existe si un raspuns politic? Pentru ca daca oamenii din aceasta tara, dupa ce ca alegerile din 2009 au fost si pierdute in Romania - Traian Basescu a pierdut alegerile in Romania si le-a castigat cu Baconschi la Paris; daca le-a castigat - si mai aflam ca sunt si fonduri de la clanurile romilor, atunci unde suntem, de fapt? In ce situatie ne aflam? Repet intrebarea. E nevoie si de un raspuns politic, sau e suficient ce au anuntat procurorul general, prin comunicatul pe care l-am citat mai devreme, si CSM?
Victor Ponta: Domnule Gadea, eu nu stiu daca e suficient sau nu, dar e un inceput. Evident ca e important ca de acum incolo, din ce in ce mai mult, sa aflam adevarul despre situatii in care si Traian Basescu, si Elena Udrea, si alti apropiati ai sai au fost implicati si de care, ma rog, se mai stia mai mult sau mai putin, dar niciodata nu se intampla nimic. Eu cred ca incet-incet nu doar ca veti afla dumneavoastra, mass-media, ci incet-incet vor incepe sanctiunile si efectele juridice. Nu am voie sa comentez un dosar, ca va dati seama, de abia asteapta propaganda basista sa spun ca Ponta influenteaza justitia. Nu vorbesc despre un dosar anume. Eu vorbesc doar de faptul ca un regim politic bazat pe coruptie, pe bani, pe afaceri ilegale, iata, se termina, sper sa se termine, pentru ca batalia tocmai aceasta este: sa se termine cu adevarat, sa nu ramana propagat intr-o forma sau alta. Eu sunt convins ca inceputul sfarsitului a fost deja, dar sigur ca mai sunt foarte multe lucruri de aflat si foarte multi oameni care trebuie sa plateasca pentru acesti 10 ani.
Oana Stancu: Dar dincolo de sperante si convingeri, domnule prim-ministru, de parghiile pe care puterea politica le are, aveti de gand sa dispuneti? Bunaoara, Constitutia Romaniei prevede foarte clar ca procurorii sa-si desfasoare activitatea "si ierarhic, si sub controlul ministrului justitiei". Avem ministru al Justitiei, domnule prim-ministru? Pentru ca nu l-am vazut si nu l-am auzit deloc pe domnul Cazanciuc, subordonatul doamnei Kovesi nu demult, facand ceva in aceasta perioada in care dumneavoastra, vad ca foarte generos, folositi timpul trecut atunci cand vorbiti despre felul in care au fost instrumentate aceste dosare. Or, eu constat ca in zilele noastre, nu in trecut, acest dosar "Mircea Basescu" a fost trimis foarte rapid in judecata, fara perchezitii, fara investigari profunde, fara audierea martorilor. A fost cautat, domnule prim-ministru, de exemplu, din informatiile publice ale dumneavoastra - ati urmarit presa, vad, sunteti foarte la curent cu ce facem noi aici, dar ati avut curiozitatea sa intrebati pe ministrul justitiei: I-ai chemat pe procurori, pe procurorul general, sa-l intrebi? O intreaba pe Kovesi ceva? Ca este singurul care poate face asta. L-a cautat cineva pe soferul doamnei Kovesi, ca poate e nevinovata doamna Kovesi, dar soferul o fi luat bani in numele dumneaei? Poate pe doamna Stanciu sa o fi compromis-o cineva sa fi luat bani in numele domniei sale? Domnule prim-ministru, in zilele noastre, credeti ca avem stat de drept, ca se intampla ceva onorabil in Parchetul Romaniei, in afara de controalele pe care domnul Nitu, a saptea zi dupa Scripturi, le dispune pentru procurorii marunti de la Slatina, nu pentru ce este direct in mana domniei sale, respectiv cercetarea Laurei Codruta Kovesi?
Victor Ponta: Doamna Stancu, trebuie sa ne hotaram. Noi atatia ani, dumneavoastra in mod special, dar si altii, ne-am luptat pentru ca justitia sa nu mai fie sub controlul politic al lui Traian Basescu si al Monicai Macovei si al celorlalti. Eu nu cred ca acest control politic, care a existat cu siguranta, trebuie inlocuit cu un alt control politic din partea altcuiva, a domnului Cazanciuc. (...)
Oana Stancu: Va cer sa aplicati Constitutia Romaniei, domnule prim-ministru.
Victor Ponta: Numai asta fac, tot timpul. Numai asta fac!
Oana Stancu: O respectati? E aberanta? Spuneti ca este aberanta si atunci schimbati acel articol. Dar cata vreme Constitutia Romaniei prevede ca procurorii nu sunt judecatori, procurorii sunt subordonati ierarhic, isi desfasoara activitatea sub controlul ministrului Justitiei, nu va cer sa faceti nimic ilegal. Va intreb daca ministrul justitiei isi desfasoara activitatea la care este obligat de Constitutia Romaniei.Isi desfasoara? Daca este molusca - iertati-mi termenul, domnule prim-ministru, dar cata vreme nu il vad, nu il aud, nu misca, este nevertebrat -, atunci aduceti pe unul care sa aiba curajul lui Iacobescu. Nu se poate sa ii lasati, dupa ce am trecut prin cazul ALRO, cu Angela Ciurea mazilita, cu Nastasiu mazilit si compromis, acum, iata, Iacobescu are curaj; un domn in varsta, un procuror simplu de la Slatina, are curajul pe care nu-l aveti nici dumneavoastra, nici Cazanciuc, nici o gramada de parlamentari care au fost trimisi acolo de romani pentru a avea curaj, nu pentru a fi moluste, domnule prim-ministru.
Victor Ponta: Inteleg, suntem cum ziceti dumneavoastra, dar, spre deosebire de altii, in afara de curaj trebuie sa am si responsabilitate. Si responsabilitatea, din punctul meu de vedere, este de a face ca in aceasta tara, dupa zece ani de zile, fiecare institutie sa isi faca treaba, sa nu vina un "tatuc" care sa o controleze - ca asta a facut Traian Basescu, si nu a fost bine. Deci, din punctul meu de vedere, faptul ca procurorul general, CSM, celelalte institutii, se sesizeaza - nu stiu cum o sa isi faca treaba sau nu, ca nu pot sa anticipez si in niciun caz nu pot eu sa controlez acest lucru. Ei, acesta este genul de stat pe care mi-l doresc, in care fiecare institutie sa isi faca treaba. Ideea ca il schimbam pe Traian Basescu cu altceva...
Oana Stancu: Nu, va rog, iertati-ma ca va intrerup: spuneti-mi foarte clar, ca sa ma opresc aici: deci, din punctul dumneavoastra de vedere, in momentul acesta institutiile si-au facut treaba in Romania prin trimiterea in judecata in cel mai scurt timp posibil a lui Mircea Basescu, fara perchezitii, fara cercetari serioase, fara chemarea acelui martor, doamna de la banca, care a fost cand s-au numarat banii si a verificat daca sunt falsi sau nu? Sunteti serios, domnule Ponta, cand afirmati, ca fost procuror, ca acum in Romania institutiile si-au facut treaba?
Victor Ponta: Sunt foarte serios spunandu-va ca vreau sa traiesc intr-o tara in care seful guvernului nu se uita si nu vorbeste daca un dosar este facut bine sau nu. Eu nu stiu; eu, spre deosebire de dumneavoastra, nu citesc dosarele penale, ca sa pot sa va spun. Si chiar daca le-as citi, atata timp cat sunt prim-ministru nu am eu voie sa spun, pentru ca la un moment dat s-ar putea sa nu imi placa un dosar penal, cum nu i-a placut lui Traian Basescu, si sa spun: "Ia, pe-asta duceti-l deoparte" sau "nu-l faceti". Astea sunt lucrurile care trebuie sa functioneze. In rest, incercam fiecare sa cat putem de mult din ceea ce avem voie sa facem si trebuie sa facem in functiile pe care le ocupam.
Oana Stancu: Domnule Ponta, o ultima intrebare, va rog: regretati astazi, dupa ce vedeti cum se comporta Parchetul DNA sub conducerea doamnei Kovesi, regretati numirea pe care ati facut-o, propunerea pe care ati facut-o pentru ca Traian Basescu sa o numeasca pe doamna Kovesi?
Victor Ponta: Doamna Stancu, nu stiu la ce va referiti sau la ce se comporta. Eu nu am voie sa fac analize, ca prim-ministru, ale modului in care functioneaza Justitia. Ca, daca fac eu, atunci inseamna ca trec in subordinea guvernului Justitia, ceea ce categoric ar fi neconstitutional. (...)
Oana Stancu: Mihai, numai o clipa - imi cer iertare. Nu pentru domnul Ponta - am convingerea ca dumnealui cunoaste Constitutia foarte bine -, ci pentru telespectatori, Articolul 132 din Constitutie: "Procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, al impartialitatii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei". Ce inseamna control ierarhic, daca nu sa il cheme Cazanciuc pe procurorul general si sa-l intrebe...? (...)
Mihai Gadea: Domnule prim-ministru, mai aveti sa adaugati ceva?
Victor Ponta: Nu, decat ca toate deciziile Curtii Constitutionale si ale instantelor de judecata sunt in sensul celor spuse de domnul Ciuvica, in sensul in care controlul ierarhic il face procurorul sef. De aceea, Procurorul General, domnul Nitu, a declansat azi nu stiu ce verificari. Nu are voie sa faca un membru politic al guvernului acest control ierarhic. Autoritatea, este vorba de autoritatea statului, asa cum stiti foarte bine, si investirea cu formule executorii ale unor hotarari judecatoresti se face sub autoritatea presedintelui.
Mihai Gadea: La ce e buna autoritatea ministrului justitiei? Explicati-ne! Daca spuneti ca exista decizii ale Curtii Constitutionale in acest sens - eu nu le cunosc; o sa incerc sa studiez, sa vad despre ce e vorba -, spuneti dumneavoastra in aceasta seara la ce e buna autoritatea ministrului justitiei. Ce poate face cu ea?
Victor Ponta: Il rog pe domnul Cazanciuc sa vin la dumneavoastra la emisiune sa va prezinte toate deciziile si...
Mihai Gadea: Sunteti fost procuror si primul ministru al Romaniei, domnule prim-ministru; nu incercati sa pasati. Pentru telespectatori, nu pentru mine, spuneti ce poate sa faca ministrul justitiei...
Victor Ponta: Doamna Stancu, eu cred ca cei mai multi dintre telespectatori au inteles. Eu am incercat sa va explic pe intelesul unui nejurist. Pai controlul ierarhic este vorba de procurorul sef de sectie.
Mihai Gadea: Si autoritatea ministrului Justitiei, insist, la ce e buna? Ce poate face?
Victor Ponta: Autoritatea statului, in sensul in care...
Mihai Gadea: Nu, Constitutia zice "sub autoritatea ministrului justitiei".
Victor Ponta: Doamna Stancu, iertati-ma, dar zau ca incerc sa va spun ca sa fie foarte clar. E vorba de autoritatea publica, pentru ca procurorii nu sunt o entitate juridica de drept privat; si se face sub o autoritate. Dar nu inseamna ca sub autoritate te duci si le dai ordin - si aici in discutia pe care o vom avea, si pe 29 si dupa aceea, despre cum vedem viitorul Justitiei, eu nu vreau...
Oana Stancu: Bine, domnule prim-ministru, am inteles, nu poate sa faca asta; dar ce poate sa faca cu ea? Definiti-ne, foarte scurt, un exemplu dati-mi, ce face domnul ministru al justitiei Cazanciuc, numit de mine "molusca" - imi cer iertare, dar eu asa il vad, ca unul care nu misca, nu face nimic -, ce face cu autoritatea asta? Ce poate sa faca?
Victor Ponta: Doua lucruri face ministrul Justitiei, si guvernul dupa aceea: propune parlamentului modificarile legislative care privesc sistemul de Justitie si, in al doilea rand, asigura functionarea administrativa in asa fel incat orice om din aceasta tara sa aiba o judecatorie, un tribunal, un parchet la care sa se adreseze.
Oana Stancu: Aia inseamna ca procurorii isi desfasoara potrivit principiului "asa, asa, si sub autoritatea..."? Multumesc, domnule prim-ministru. De data asta chiar ma opresc.
Victor Ponta: Si eu va multumesc ca, chiar daca nu sunteti de acord, macar sunteti deschisa sa intelegeti cum functioneaza niste institutii publice. Multumesc mult de tot.
↧
Gradina Botanica "Alexandru Borza" din Cluj Napoca, in iulie 2014
Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu R omânia, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.
Grădina are pe teritoriul său peste 10 000 specii de plante din toate colțurile lumii, fiind structurată pe mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic și medicinal.
Printre atracțiile grădinii se numără Grădina japoneză (o grădină în stil japonez cu un pârâu și o căsuță în stil japonez),Grădina romană cu vestigii arheologice din vechea colonie romană Napoca, alături de plante cultivate care domină agricultura contemporană românească.
Gradina japoneza |
↧
↧
Spionul militar, violator de minori
Surse ale anchetatorilor care l-au reținut pe Ninel Serbanescu din București, fiind acuzat de cel puțin 8 cazuri de pedofilie, au informat ca învinuitul a fost înainte de 1989 ofițer MApN, Direcția de Informații a Armatei(DIA). A fost trecut in rezerva in urma condamnării pentru savarsirea unor infracțiuni de pedofilie. Revolutia l-a prins in pușcărie, fiind grațiat in 1990, la grămada cu alți detinuti ai regimului comunist.
Mai mult, prin 1995 a fost reabilitat la cerere, astfel ca si-a albit Cazierul judiciar, putând sa se angajeze fără restricții ca profesor la o școala din Râmnicu-Sărat.Are 64 ani. Ademenea minorii cu dulciuri si jocul De-a Baba Oarba in locuri dosnice sau pe scara blocurilor, pe scări, între parter si etajul I. Locuia in Titan in apartamentul unei concubine ...mult mai tânara.
Potrivit L 263/2010, se apropia de limita de vârsta standard de pensionare...dacă nu s-a pensionat anticipat sau pentru invaliditate.
↧
Româncele din Herta și Cernăuți au blocat drumurile in semn de protest împotriva mobilizării bărbaților
http://bucpress.eu/
Românii din Herța vor pace, nu război: proteste în masă împotriva mobilizării
Dangătul clopotului din sfintele lăcașe care a răsunat în această dimineață în unele localități românești din raionul Herța, a fost ca un semn de deșteptare și de îndemn de a se împotrivi chemărilor de a trimite feciorii satelor Bucovinei să moară în regiunile Donețk și Lugansk.
În fiecare localitate din acest ținut oamenii au ieșit în stradă. Au început locuitorii comunei Horbova, urmați de cei din satele Banceni, Godinești, Buda-Mică, Buda-Mare, Pasat, Mogoșești, Mihoreni, Țureni și alte localități. Oamenii vor să trăiască în liniște și pace. Nu vor ca feciorii lor, să fie duși la război, iar tinerii din Estul Ucrainei să fie considerați ca refugiați, odihnindu-se în regiunea Cernăuți, și-n alte zone din vestul țării... „Este un neadevăr, de ce tinerii români trebuie să moară în Donbas, pe când bărbați tineri din est se odihnesc în ținutul nostru, fiind refugiați”, scandau locuitorii Ținutului Herța.
Șeful Administrației Raionale de Stat Herța, domnul Viorel Iastremschi a declarat că speră în găsirea unei soluții pașnice, fără mobilizare obligatorie. Speranțele și promisiunile conducerii raionale, dar mai ales a comisarilor militari, nu au fost suficiente pentru calmarea situației.
„Aici vom sta zi și noapte, în mijlocul drumului și nu vom permite nimănui să ne ia copiii de acasă și să-i ducă la război”, spunea doamna Gherman din satul Horbova.
BucPress
↧
Quintus traieste, dar PNL a Plecat La Dumnezeu
Circula pe Net |
Anii au trecut, congrese liberale au mai fost. Numai Quintus refuza sa meargă la Dumnezeu. Ba, mai mult, a trimis PNL-ul in recunoaștere, in ceruri, intr-o alianță creștina cu diavolii lui Basescu. N-am înțeles dacă autorul de catrene mai este presedinte onorific si la alianța creștina, alianță de dreapta compusă din stangisti, urmasi legali ai FSN?
↧
El ar fi mituit magistrații in cazul Bercea Mondialul
Preda Dumitru Stefan, in poza cu Basescu si amicii sai |
In ultimele ore presa a adus dovezi credibile ca intermediarul nu este altul decât un mitoman
pe nume Preda Dumitru Stefan, fondator al unui partid de buzunar, intitulat Partidul Gărzii Revolutiei. Ce mai contează ca intrarea in sediul central al partidului este zidita, spre deliciul presei, dacă individul se prezintă ca ofițer SPP si apare in poze in spatele lui Basescu si a altor lideri PDL...chiar in momente in care președintele savurează succesul in alegeri.
pe nume Preda Dumitru Stefan, fondator al unui partid de buzunar, intitulat Partidul Gărzii Revolutiei. Ce mai contează ca intrarea in sediul central al partidului este zidita, spre deliciul presei, dacă individul se prezintă ca ofițer SPP si apare in poze in spatele lui Basescu si a altor lideri PDL...chiar in momente in care președintele savurează succesul in alegeri.
Cum sa nu aibă Mondialul încredere in el dacă apare in poze si alături de președinții Constantinescu și Iliescu?
Sediul din Bucuresti al partidului cu intrarea zidita |
↧
↧
Decizia nr. 334 din 17 Iunie 2014 a CCR privind Anexa 3 a OUG nr.1 / 2011/revizuirea pensiilor militare
↧
Pescarusi si nori negri, peste festivitatile Imnului National, la Rm Valcea
Dupa ce au sfintit steagurile la Biserica Toti Sfintii din Rm Valcea, participanții la festivitatiile din 29 Iulie 2014, asemenea revoluționarilor de la 1848, s-au îndreptat spre Parcul Zăvoi , locul in care, atunci, un cor local, condus de Anton Pann, a cântat, pentru prima data in public, celebrul "Deșteaptă-te romane", pe versurile lui Andrei Muresanu.
Norii apărători si pescarusii prevesteau potopul ce urma sa înceapă peste 1/2 ora. Cotele râului Olanesti, care străbate orașul, vor rămâne istorice. Noroc ca, in 1970, autoritățile de atunci au dispus amenajarea raului , largindu-i albia la 80-100 m si inaltandu-i digurile de protecție a orașului. Orașul ar fi fost maturat de viitura din 29 Iulie 2024, fără acele lucrări "comuniste".
Cei care propun renaturalizarea albiei râului Olanesti, au fost inițiate si studii de fezabilitate(noul limbaj de lemn), sa privească mai întâi puhoiul de ape care s-a scurs in data de 29 iulie 2014 pe albia actuala(video mai jos).
In ziua de 29 iulie 2014 apele Olanestiului amenintau sa depaseasca digurile si podurile
Norii apărători si pescarusii prevesteau potopul ce urma sa înceapă peste 1/2 ora. Cotele râului Olanesti, care străbate orașul, vor rămâne istorice. Noroc ca, in 1970, autoritățile de atunci au dispus amenajarea raului , largindu-i albia la 80-100 m si inaltandu-i digurile de protecție a orașului. Orașul ar fi fost maturat de viitura din 29 Iulie 2024, fără acele lucrări "comuniste".
Cei care propun renaturalizarea albiei râului Olanesti, au fost inițiate si studii de fezabilitate(noul limbaj de lemn), sa privească mai întâi puhoiul de ape care s-a scurs in data de 29 iulie 2014 pe albia actuala(video mai jos).
In ziua de 29 iulie 2014 apele Olanestiului amenintau sa depaseasca digurile si podurile
↧
Ponta cere, "amnistie" pentru pensionari
Premierul Victor Ponta i-a cerut, joi, în ședința de Guvern, ministrului Muncii Rovana Plumb elaborarea unei legi prin care pensionarii care sunt datori la bugetul de Asigurări Sociale să nu mai plătească acele sume.
”Vreau până la următoarea ședință de Guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniți cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluție de amnistie pentru pensionarii care din diverse motive trebuie să dea acum niște bani înapoi”, a cerut primul-ministru.
”Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut. Sunt chemați acum să-și vândă casele. Așa cum am putut să facem pentru funcționari publici, pentru alte categorii, avem obligația să o facem și pentru pensionari. Iar faptul că au trebuit să se întâmple niște nenorociri, oameni care au fost citați pe la diverse instituții, cred că este un lucru regretabil și vreau să veniți cu un proiect de lege. Eu îl voi susține în Parlament și sper ca tot Parlamentul să înțeleagă că este vorba de un efort mic și de un ajutor pentru cineva care sigur a greșit, dar nu a făcut-o ca să se îmbogățească”, a continuat acesta.
B1.ro
UPDATE
Directia Nationala Anticoruptie precizeaza, legat de dosarul pensionarilor ilegale, ca dispozitiile Codului de procedura penala nu pot fi aplicate "facultativ" iar pensionarii care au dat mita pentru a primi diverse grade de invaliditate sau pentru a fi pensionati anticipat "nu pot avea decat calitatea conferita de codul de procedura penala, si anume cea de suspect sau inculpat".
B1.ro
UPDATE
Directia Nationala Anticoruptie precizeaza, legat de dosarul pensionarilor ilegale, ca dispozitiile Codului de procedura penala nu pot fi aplicate "facultativ" iar pensionarii care au dat mita pentru a primi diverse grade de invaliditate sau pentru a fi pensionati anticipat "nu pot avea decat calitatea conferita de codul de procedura penala, si anume cea de suspect sau inculpat".
↧
Nici tiganii infractori nu-l denunța pe traficantul de influența care i-a scăpat o vreme de puscarie
Sa nu își închipuie cineva ca Izaura si clanul Mondialu ar fi ieșit cu dezvăluirile in mass media dacă Mircea Basescu n-ar fi avut proasta inspiratie sa organizeze flagrantul de santaj împotriva tiganilor. Infractorii au si ei "onoarea"lor; ii apară pe cei care i-au ajutat sa scape de pușcărie. Sunt nemilosi cu cei care ii inseala.
Bercea Mondialul a comis o mare gafa când s-a trezit strigând din duba ca o parte din bani a ajuns la Kovesi și Stanciu. Gafa a fost îndreptată in fata organelor de ancheta când, după prelucrare, si-a retras denunțul strigat in public. Chiar așa, cum sa-i denunți pe cei care ți-au închis atâtea dosare penale?
Povestea se repeta, la îndigou, cu Basica. Acesta dezvăluie in fata avocatului Abraham identitatea "Bătrânului de la București" , cel care se pare a intermediat cu succes cumpararea de influența pentru Bercea, pentru acoperirea numeroaselor infracțiuni de evaziune fiscală, dar vine Izaura si spune, pentru acoperirea omului util, ca bătrânul ar fi tot Mircea Basescu. Este semnalul ca familia Bercea si-a epuizat disponibilitatea de dezvăluiri si ca au început negocierile.
E cam târziu! Presa are prea multe informații pentru ca domnii Moraru, Kovesi, Ponea etc, sa mai scape nepedepsiti pentru obstructionarea Justitiei.
Bercea Mondialul a comis o mare gafa când s-a trezit strigând din duba ca o parte din bani a ajuns la Kovesi și Stanciu. Gafa a fost îndreptată in fata organelor de ancheta când, după prelucrare, si-a retras denunțul strigat in public. Chiar așa, cum sa-i denunți pe cei care ți-au închis atâtea dosare penale?
Povestea se repeta, la îndigou, cu Basica. Acesta dezvăluie in fata avocatului Abraham identitatea "Bătrânului de la București" , cel care se pare a intermediat cu succes cumpararea de influența pentru Bercea, pentru acoperirea numeroaselor infracțiuni de evaziune fiscală, dar vine Izaura si spune, pentru acoperirea omului util, ca bătrânul ar fi tot Mircea Basescu. Este semnalul ca familia Bercea si-a epuizat disponibilitatea de dezvăluiri si ca au început negocierile.
E cam târziu! Presa are prea multe informații pentru ca domnii Moraru, Kovesi, Ponea etc, sa mai scape nepedepsiti pentru obstructionarea Justitiei.
↧
↧
Pensionarii culpabili.........
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat că circa 12.500 de mămici care între 1 ianuarie 2014 - 30 iunie 2014 au avut indemnizațiile greșit calculate și care trebuiau să restituie niște sume statului vor fi scutite de această obligație. Este vorba de o sumă totală de 15 milioane de lei.
În ceea ce priveşte amnistierea fiscală pentru pensionari, Rovana Plumb a precizat că propunerea de proiect de lege este gata, şi va fi prezentată în şedinţa de Guvern din 20 august.
"Toţi pensionarii care se află în evidenţa sistemului unitar de pensii publice, la data intrării în vigoare a propunerii legii respective, vor fi scutiţi de la plata debitelor, generate de interpretări neunitare ale prevederilor legislaţiei în domeniul asigurărilor sociale. Este vorba de toţi pensionarii care intră sub incidenţa legii de la momentul în care ea va fi adoptată, adică de toţi pensionarii din sistemul de asigurări sociale. Nu vor fi scutiţi de la plată, conform propunerii legislative pe care o vom face, pensionarii cu debite care au drept cauză culpa debitorului, materializată în folosirea unor documente neconforme realităţii. Proiectul va fi ridicat pe site-ul ministerului şi va fi în dezbatere publică. Deci facem amnistiere fiscală şi nu amnistiere penală", a mai spus ministrul Muncii.
↧
Decizia nr.323/ 10 06 2014 a Curtii Constitutionale; autoritate de lucru judecat a hotarârilor referitoare la pensiile militare
Esenta motivarii Curtii este cuprinsa la paragraful 26 al documentului publicat in Monitorul Oficial, paragraf pe care-l puteti citi mai jos. Cei care doresc sa citeasca intreaga motivare o au, de asemenea, la dispozitie.
26. Aplicând acelaşi raţionament în domeniul pensiilor, prin Decizia nr. 215 din 13 martie 2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 315 din 11 mai 2012, şi Decizia nr. 458 din 7 noiembrie 2013, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 770 din 10 decembrie 2013, Curtea a constatat că hotărârile judecătoreşti pronunţate în temeiul unui act normativ "se bucură de autoritatea de lucru judecat şi determină obligarea autorităţilor publice la plata drepturilor de pensie astfel cum au fost constatate de către instanţele de judecată, însă această obligaţie subzistă atâta timp cât este în vigoare şi temeiul legal în baza căruia au fost pronunţate hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile."
↧
De ce a fost teleghidata blonda Camelia Bogdan in completul de vacanța care a antenizat Dosarul Telepatia
Judecatoarea Camelia Bogdan |
Din capul locului trebuie precizat ca judecatoarea Camelia Bogdan are, la vârsta de numai 33 de ani, o cariera profesională si științifică prodigioasa. Păcat ca si-a legat numele si cariera de sfârsitul decadei de injustiție basesco-macoveista , acceptând sa joace rolul de ghilotina in disputa politica prin care inculpatul ajuns președinte de tara si-a trimis adversarii politici la închisoare.
Cred ca este unul dintre putinii judecători din România care are o atât de înalta pregătire in combaterea spălării banilor si in criminalistica. Calificarea profesionala o recomanda mai degraba pentru activitatea de cercetare penala, specifica profesiei de procuror.
Un astfel de specialist poate pacatui, in demnitatea de judecator, prin usurinta cu care isi formeaza convingerile cu privire la vinovatia inculpatiilor, superioritatea cu care ii priveste pe aparatori si tendinta de a respinge probele care ar contrazice convingerile sale. Cu alte cuvinte, mentalitate de cercetare penala, nu judecatoreasca.
Citindu-i CV-ul, nu ne miram de ce procurorii lui Kovesi au ales-o pe Camelia Bogdan sa-l execute pe Dan Voiculescu si de ce completul de vacanța n-a fost desemnat aleatoriu la CA București.
Pe cât este de pregatita profesional, in aceeasi masura este legata de tot ce a insemnat mecanismul de formare a unui corp de magistrati croit dupa chipul si asemanarea Societatii Civile din care a provenit ministresa Monica Macovei, societate care, sub protectia unor ambasade straine la Bucuresti, a abandonat impartialitatea politica si interesul national si a proclamat justitie independenta doar justitia care a servit regimul Basescu.
* *
*
Originara din Timișoara, Camelia Bogdan a terminat cursurile Facultatii de Drept București in anul 2003, an in care a si devenit auditor la Institutul Național de Magistratura.Intre anii 2005-2009 a fost Judecător la Judecătoria Constanta iar între anii 2005-2007 a fost si asistent universitar la Facultatea de Drept si Științe Administrativ a Universității din Constanța.
In anul 2013 a fost expert CEELI Praga, recomandare din partea Ambasadei Statelor Unite din Bucureşti.
2013: doctorand al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, la disciplina Drept Procesual Penal, Coordonator Ştiinţific: Prof. univ. dr: N. Volonciu, cu tema „Măsuri asigurătorii în vederea confiscării produsului infracţiunii”
2005-2009: doctorand al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, la disciplina Drept Penal, Coordonator Ştiinţific: Prof. univ. dr: E. Stancu, cu tema „Incriminarea, prevenirea şi combaterea spălării banilor provenind din activităţi de crimă organizată, potrivit reglementărilor interne şi internaţionale”; teza a fost susţinută în public în data de 25.06.2009, în prezent fiind doctor în Drept, titlu acordat prin Ordinul Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării nr. 4698 din 14 august 2009
2003-2004: master în ştiinţe penale, Media de Absolvire: 10, lucrare de dizertaţie la disciplina Drept Procesual Penal, Prof. univ. dr: N. Volonciu, cu tema ,,Analiza sistemului probator conturat de Codul de Procedură Penală în lumina Convenţiei Europene a Drepturilor Omului şi Îndatoririlor Fundamentale”.
PREMII ŞI DISTINCŢII ACORDATE:
- Premiul al II-lea obţinut la concursul organizat de Institutul National al Magistraturii şi Asociaţia Alternative Sociale în cadrul proiectului “Promovarea integrităţii magistratilor şi cresterea încrederii publicului în sistemul de justiţie”, proiect finanţat de Ambasada Britanică la Bucureşti pentru tema “Anti-corupţia văzută din interior”, Bucureşti, octombrie 2008;
- Medalie cu efigia Consiliului Superior al Magistraturii ;
- Premiul “Curaj în exercitarea justiţiei”, acordat de Alianţa pentru o Românie Curată,Bucureşti, decembrie 2011.
LISTA LUCRĂRILOR ŞTIINŢIFICE PUBLICATE
STUDII ŞI ARTICOLE PUBLICATE:
A. Autor unic
- ,,Verificări privind arestarea preventivă în cursul judecăţii”, în Revista de Drept Penal nr.1/2005, ISSN:1223-0790, p.132-135 (4 p.);
- ,,Scurte consideraţii asupra unor mijloace din Codul de procedură penală în lumina juriprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului, cu privire specială asupra înregistrărilor audio şi video”, în Revista Doctrină şi Jurisprudenţă nr. 3/2005, editată de Ministerul Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), ISSN: 1584-823X, p. 245-251 (7 p.);
- ,,Interceptările audio sau video”, în Revista de Drept Penal nr.1/2006, p.106-113, ISSN:1223-0790 (8 p.);
- „Consideraţii generale privind evoluţia criminalităţii organizate”, în Revista de criminologie, criminalistică şi penologie nr. 2/2006, editată de Ministerul Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), Societatea Română de Criminologie şi Criminalistică şi Ministerul Justiţiei (Administraţia Naţională a Penitenciarelor), ISSN:1454-5624, pag 83-121 (39 p.);
- „Organisme judiciare europene specializate în prevenirea şi combaterea criminalităţii” în Revista de criminologie, criminalistică şi penologie nr. 2/2006, editată de Ministerul Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), Societatea Română de Criminologie şi Criminalistică şi Ministerul Justiţiei (Administraţia Naţională a Penitenciarelor), ISSN: 1454-5624; pag 122-129 (8 p.);
- „România – placă turnantă a crimei organizate la nivel regional, european şi internaţional. Realităţi şi perspective legislative privind incriminarea, prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate”, în Revista Doctrină şi Jurisprudenţă nr. 2/2006, editată de Ministerul Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), ISSN: 1584-823X, p. 1-14 (14 p.);
- „Consideraţii generale privind infracţiunea de spălare a banilor”, în Revista Doctrină şi Jurisprudenţă nr. 2/2006, editată de Ministerul Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), ISSN: 1584-823X; p. 65-113 (49 p.);
- „Scurte consideraţii privind consecinţele neîndeplinirii obligaţiilor băneşti. Dreptul si obligaţia judecătorului de a interveni in contracte”, în Doctrină şi Jurisprudenţă nr. 3/2006, editată de Ministerul Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), p. 152-163, ISSN: 1584-823X (10 p.);
- „Infracţiunea de spălare a banilor in legea franceză si germană”, în Revista de Drept Penal, nr.4/2006, p.124-130, ISSN:1223-0790 (7 p.);
- ,,Reglementarea comunitară a dezideratului fundamental al Uniunii Europene: crearea unui spaţiu de libertate, securitate şi justiţie”, în Doctrină şi Jurisprudenţă nr. 4/2006, editată de Ministerul Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), p.17-33, ISSN: 1584-823X (14 p.);
- ,,Dreptul la libertate şi siguranţă în lumina Convenţiei Europene a Drepturilor Omului , a jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului şi Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”, în Doctrină şi Jurisprudenţă nr. 4/2006, editată de Ministerul Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), p.74-91 (18 p.), ISSN: 1584-823X;
- ,,Subiectul activ al infracţiunii de spălare a banilor” în Revista de Drept Penal, nr.1 /2007, p.71-77 (7 p.), ISSN:1223-0790;
- „Particularităţi ale mecanismului investigării infracţiunilor de spălare a banilor în cursul urmăririi penale”, în Revista Curierul Fiscal, nr.8/2007, p.15-18, (4 p.), ISSN: 1841-7779;
- ,,.Privire de ansamblu asupra instrumentelor utilizate in spălarea banilor” în Revista Curierul Fiscal, nr.9 /2007, p. 8-11 (4 p.), ISSN: 1841-7779;
- ,,Controverse privind subiectul activ al infracţiunilor de spălare a banilor” în Doctrină şi Jurisprudenţă nr. 1/2007, editată de Ministerul Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), p.66-86 (21 p.), ISSN: 1584-823X;
- ,,Analiza procesului de reciclare a fondurilor provenite din săvârşirea de infracţiuni” în Doctrină şi Jurisprudenţă nr. 1/2007, editată de Ministerul Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), p.87-130 (44 p.), ISSN: 1584-823X;
- ,,Reglementări europene privind spălarea banilor murdari. Privire specială asupra dispoziţiilor celei de-a treia Directive a Parlamentului European şi a Consiliului Uniunii Europene privind prevenirea folosirii sistemului financiar în scopul spălării banilor şi al finanţării terorismului” în Doctrină şi Jurisprudenţă nr. 1/2007, editată de Ministerul Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), p.131-160 (30 p.), ISSN: 1584-823X;
- ,,Infracţiunea de spălare a banilor. Distincţii. Conexiuni cu alte infracţiuni din sfera dreptului penal al afacerilor” în Doctrină şi Jurisprudenţă nr. 2/2007, editată de Ministerul Public (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), p.15 -76 (62 p.), ISSN: 1584-823X;
- ,,Tehnici de disimulare a originii legale şi/sau disimulare a originii ilicite a fondurilor obţinute prin activităţi de crimă organizată” , în Revista Curierul Fiscal, nr.12 /2007, p. 15-18 (4 p.), ISSN: 1841-7779;
- ,,Consideraţii privind oportunitatea adoptării unei strategii europene pentru prevenirea şi combaterea mobbingului”, în Revista de Dreptul Muncii, nr.6/2007, p.35-46 (12 p.), ISSN:1582-7534;
- ,,Infracţiunea de spălare a banilor în peisajul dreptului penal al afacerilor” în Jurnalul de Studii Juridice nr.1-2/2007, p. 51-78 (28 p.), ISSN:1841-6195;
- ,,Distincţii între infracţiunea de spălare a banilor şi infracţiunile de tăinuire şi de favorizare a infractorului” în Jurnalul de Studii Juridice nr.3-4/2007, p.69-95 (27 p.), ISSN:1841-6195;
..........................................................................................................................
Pentru restul CV-lui cititi AICI
↧
Pedelist, nu fi trist, băsismul trăiește prin partidul penelist
Nemtalaul Johannis a fost prins cu izmenele in vine tocmai când intra cu mașina pe poarta resedintei lui Basescu de la Vila Lac 3.
Ce e mai urat pentru un neamt, fie el si din România, este ca si minte. Oare ce cred liberalii de rând despre orientarea basista a actualei conduceri a PNL?
Doua variante pot fi luate in consideratie:
1. Johannis a trecut cu bagaje cu tot de partea lui Basescu.
2. Basescu dorește sa-l compromită rapid pe Johannis, astfel încât acesta sa fie înlocuit cu alt candidat al Dreptei, după scenariul Basescu-Stolojan. Cine ar fi putut furniza aceste poze către A3? Nu cred ca acest post de televiziune are un serviciu de urmărire.
In ambele variante, avantaj pentru basesco-pedeliști. Si-au tras o umbrela politica onorabila.
Ce e mai urat pentru un neamt, fie el si din România, este ca si minte. Oare ce cred liberalii de rând despre orientarea basista a actualei conduceri a PNL?
Doua variante pot fi luate in consideratie:
1. Johannis a trecut cu bagaje cu tot de partea lui Basescu.
2. Basescu dorește sa-l compromită rapid pe Johannis, astfel încât acesta sa fie înlocuit cu alt candidat al Dreptei, după scenariul Basescu-Stolojan. Cine ar fi putut furniza aceste poze către A3? Nu cred ca acest post de televiziune are un serviciu de urmărire.
In ambele variante, avantaj pentru basesco-pedeliști. Si-au tras o umbrela politica onorabila.
↧
↧
Decizia nr. 344/2014 a Curtii Constitutionale; extras referitor la art. 20 al Anexei 3 a OUG nr.1/2011
din 17 iunie 2014
referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.4 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională și ale art.20 din anexa nr.3 la Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/2011
Publicată în Monitorul Oficial nr.565 din 30.07.2014
......"..............."......................"................"..............."........
27. În continuare, analizând critica de neconstituționalitate potrivit căreia dispozițiile art.20 din anexa nr.3 la Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/2011 ar aduce atingere art.1 alin.(4) și art.124 din Legea fundamentală, Curtea reține că aceste dispoziții de lege prevăd că acele pensii de serviciu al căror cuantum a fost stabilit prin hotărâri judecătorești definitive și irevocabile sunt supuse revizuirii, după caz, prin aplicarea metodologiei de calcul prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/2011.
28. Curtea apreciază că textul de lege criticat nu creează un conflict de competențe între puterea judecătorească și executiv, întrucât nu urmărește lipsirea de efecte a hotărârilor judecătorești prin care s-a stabilit cuantumul pensiilor, ci prevede că și pensiile astfel stabilite vor fi supuse revizuirii, în temeiul noii reglementări, în vederea instituirii unui tratament juridic egal pentru toate persoanele aflate în ipoteza normei de lege. Astfel, hotărârile judecătorești la care face referire art.20 din anexa nr. 3 la Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1/2011 se bucură de autoritatea de lucru judecat și determină obligarea autorităților publice la plata drepturilor de pensie astfel cum au fost constatate de către instanțele de judecată, însă această obligație subzistă atâta timp cât este în vigoare și temeiul legal în baza căruia au fost pronunțate hotărârile judecătorești definitive și irevocabile. În acest sens Curtea s-a mai pronunțat, prin Decizia nr.1.601 din 9 decembrie 2010, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.91 din 4 februarie 2011, în care a statuat că autoritatea de lucru judecat de care se bucură o hotărâre judecătorească este una absolută pe toată durata de aplicare a prevederii legale care a stat la baza pronunțării hotărârii. În concluzie, Curtea constată că și această critică de neconstituționalitate este lipsită de temei.
↧
Sase....sase, Keseru
Steaua-Pandurii 6-0
↧
Abia inscris in cursa prezidentiala, Calin i-a si zburat 9 procente crestin liberalului Johannis
Asa arata ultimul sondaj CSCI, publicat astazi..Daca mai recomanda si PSDsimpatizantilor sai din 2-3 judete regatene sa voteze cu Tariceanu in primul tur, acesta poate urca pe locul 2. peste Johannis. Sa vezi atunci ce se mai decrestinizeaza liberalii basisti!
Si alegatorii care nu-l voteaza cred ca Ponta va fi presedinte.
Si alegatorii care nu-l voteaza cred ca Ponta va fi presedinte.
↧