Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3642 articles
Browse latest View live

Oamenii președintelui! Ei s-au conformat mesajului instigator al lui Iohannis

$
0
0
După puciul antiguvernamental eșuat din 10 august, Iohanns a ieșit la atac pe mai multe fronturi.
1.A dat ordin revocabilului Procuror General, Lazăr A , să deschidă dosar penal împotriva jandarmilor care au împiedicat trupele paramilitare trimise la mitingul Diasporei să pătrundă în clădirea Guvernului.Rezultatul este că astăzi șefii Jandarmeriei sunt chemați la Parchetul Militar pentru a fi puși sub acuzare. Să vedem cine va apăra Palatul Cotroceni de furia populației care se va năpusti în curând să-l trimită la Sibiu pe Iohannis,

2. Mulți au uitat acest mesaj instigator al președintelui, adresat membrilor PSD.

"PSD a câștigat alegerile, nu am contestat niciodată acest lucru, însă actuala sa conducere abuzează de acea victorie pentru a ataca populația, pentru a ataca justiția, pentru a scoate România de pe drumul său european și euro-atlantic. Majoritatea românilor nu este de acord cu direcția în care PSD duce România. Sunt însă de acord membrii PSD cu această direcție? Riscă ei să arunce România în haos doar pentru a ține în brațe această grupare care a confiscat partidul? Sau își asumă responsabilitatea înainte de a fi prea târziu?
Nu avem nevoie de instabilitate și de o criză socială prelungită. Oamenii se vor revolta și în continuare dacă sunt ignorați. PSD trebuie să înțeleagă că actuala conducere a partidului și a Guvernului este profund nocivă, cu efecte nebănuite pe termen lung. Fac pe această cale un apel la membrii PSD să ia foarte în serios protestele din aceste zile și să înțeleagă că trebuie să guverneze pentru oameni și nu împotriva lor"

Orice asemănare între această instigare la complot și țidula scrisoriștilor, cum inspirat i-a numit Mircea Badea, din conducerea PSD nu este întâmplătoare.
Iată cum își motivează scrisoriștii răspunsul la instigarea lui Iohannis:



1. Partidul Social Democrat și guvernul său sunt parte a unor conflicte interne, care au răbufnit și vor continua să se accentueze. Modul în care au fost desemnați cei trei candidați la funcția de Prim-Ministru și membrii Guvernului, fără niciun set valid de criterii necesare pentru o guvernare performantă, a adâncit conflictele latente din partid și a generat neîncredere în rândul alegătorilor. Moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern, instalarea a nu mai puțin de trei guverne în 19 luni, schimbările neexplicate ale unor miniștri, sunt elemente percepute în mod negativ de electoratul PSD. Congresul din luna martie 2018 nu a generat o îmbunătățire a funcționării partidului, cu implicații asupra imaginii și percepției publice în rândul electoratului propriu, dar și al societății în ansamblu.
2. PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.
3. Agenda publică a fost acaparată de teme precum Corupția, schimbările din Justiție, „Statul Paralel", de protocoalele de colaborare cu SRI, care au acoperit, în planul dezbaterii publice, rezultatele guvernării în domeniile economic și social. La aceasta se adaugă o strategie de comunicare publică deficitară a partidului, care doar a reacționat defensiv și ineficient la atacurile venite din toate părțile, în loc să fie pro activ și să impună temele de discuție.
4. Toate luările legitime de poziție pe tema „Statului Paralel", a abuzurilor comise în justiție, în baza protocoalelor ilegale dintre SRI și diverse instituții, au fost contracarate cu ideea că PSD acționează din interes propriu, în beneficiul unor lideri sau acoliți ai acestora.
De asemenea, inițiativele PSD în zona reformării Justiției, justificate din perspectiva democratizării societății românești, a respectării drepturilor și libertăților fundamentale, au fost atacate de opoziția parlamentară și o parte a societății civile, ca fiind demersuri exclusiv în interesul liderului PSD, domnul Liviu Dragnea.
Prin urmare, se poate afirma, fără rezerve, că liderul PSD a devenit, prin vulnerabilitatea sa juridică, un obstacol în adoptarea acestor reglementări.
5. Manifestările împotriva guvernului și a PSD, în special cele din iarna anului 2017 și cele recente, din august 2018, au contribuit la polarizarea societății românești și la dezvoltarea unei atitudini agresive împotriva PSD, din partea unor segmente ale societății. Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid. În acest context, adoptarea prin ordonanță de urgență a unor măsuri de amnistie și grațiere este de natură să genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu căderea guvernului Dăncilă și cu pierderea guvernării de către PSD.
Din păcate, nici scrisoriștii, nici complotiștii din afara partidului și chiar mulți dintre conducătorii din ultimii ani ai PSD nu au realizat încă faptul că, după 1990, partidul creat în jurul lui Iliescu și apoi al lui Năstase este o adevărată mișcare de masă  care se comprimă sau se mărește în funcție de starea materială și condițiile sociale în care trăiesc  cei  care nu s-au adaptat la condițiile dure ale capitalismului sălbatic instaurat în România.

S-a și sforăit la întâlnirea rezerviștilor cu „factori de decizie” din Armată

$
0
0
Desfășurarea întâlnirii din 20 septembrie 2018 de la Cercul Militar din București, relatată pe larg  de reporterul „In cuiul cătării”

Esența
Printre cele spuse de unii și de alții am remarcat:


  • Ideea discriminării de toate felurile, practicată de politicieni și conducerea MApN;
  • Necesitatea trecerii la acțiuni mai concrete și mai hotărâte. Cineva spunea că gata, TIMPUL DISCUȚIILOR A EXPIRAT! AU EXPIRAT TOATE MIJLOACELE LEGALE. Ite că eu nu cred asta. Adică nu mai avem altceva de făcut decât să trecem la acțiuni ilegale? Oameni buni, vă auziți ce spuneți? Poate nu știți dar și protestele, manifestațiile stradale, petițiile, pichetările, sunt tot acțiuni legale. Vă rog să vă măsurați cuvintele și să nu aruncați cu vorbe așa luați de val, mai ales când aveți funcții de conducere prin structuri, că nu se știe cine vă poate lua la întrebări.
  • MApN nu este străin de ordonanțele emise împotriva pensiilor noastre dar nici nu are curajul să admită sau să recunoască că a pus umărul la eforturile politicienilor oferindu-le expertiza și instrumentele sau mijloacele de punere în aplicare a planurilor. Din cauza asta factorii de răspundere au lipsit sau fugit de la fața locului;
  • Necesitatea înființării unui sindicat al militarilor, al celor activi. Eu sunt unul din cei care vorbește despre asta de cam 5 ani de zile. Numai că nimeni nu vrea să facă pasul decisiv, adică întocmirea documentelor și înaintarea acestora către o judecătorie pentru a fi înregistrat. Toți spun că legea nu ne dă voie. Păi tocmai asta trebuie să înlăturăm și nu o putem face decât încercând obținând o decizie negativă care apoi să fie atacată la CEDO și astfel să obligăm statul român să modifice legislația în domeniu. Asta e soluția.

Pe 3 octombrie se da sentința împotriva lui Băseacu

$
0
0

Aceasta este declarația politică pentru  care Trăienel, informatorul CI-stului Avramidis de la Liceul de Marină Constanța și al altor structuri informative de pe la Anwers, fiu de fost ofițer al Armatei Române, a  fost dat în judecată pentru raspundere civilă delictuală, de 5 asociații ale rezerviștilor.


„In general, suntem impotriva pensiilor speciale care sunt furt. Indiferent cine are pensii speciale fura bani. Nu sunt pensii rezultate din contributie. Sigur, ii vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu pusca in pat si de asta trebuie sa aiba pensii speciale, uitand sa ne spune ca marea lor contributie la securitatea Romaniei a fost ca arau la munci agricole inainte de Revolutie, strangeau porumb prin Insula Mare a Brailei si deodata si-au dat seama ca le trebuie pensii speciale”, a declarat Traian Basescu pe 13 martie a.c.


Judecătoria Sect 5

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) :6970/302/2018
Data inregistrarii10.04.2018
Data ultimei modificari:26.09.2018
Sectie:.....
Materie:Civil
Obiect:actiune in raspundere delictuala
Stadiu procesual:Fond

Părţi

NumeCalitate parte
LIGA PENTRU APARAREA DREPTURILOR PENSIONARILOR MILITARIReclamant
FEDERATIA MILITARILOR DIN ROMANIAReclamant
ASOCIATIA NATIONALA A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE DIN MINISTERUL APARARII NATIONALEReclamant
ASOCIATIA OFITERILOR IN REZERVA DIN ROMANIAReclamant
ASOCIATIA ROMILReclamant
Basescu TraianPârât

Şedinţe

26.09.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C 22 civil 2018
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la 03.10.2018. Soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 26.09.2018.
Document:  


Pariez că instanța va considera atacul lui Base ca o declarație politica.

Parchetul Sectorului 1 a început o anchetă care pune in dificultate cercetarea penală declanșată de statul paralel împotriva Jandarmeriei.

$
0
0
După aproape 2 luni de la evenimene, deși trebuia ca anarhiștii să fie deja reținuți si arestați preventiv, Procuratura Sectorului 1 anunță ca abia a demarat cercetarile pentru identificarea persoanelor care au agresat forțele de menținerea ordinii publice , în tentativa de pătrundere în clădirea Guvernului.
Este bine și mai târziu.
 Acest dosar va duce la închiderea dosarului deschis în grabă de Tribunalul Militar București, sub presiunea instigatorului suprem al evenimentelor din 10 august. Tactica și mijloacele prin care Jandarmeria a restabilit ordinea  în Piața Victoriei sunt in atribuțiunile legale ale comandanților, nu e treaba procurorilor militari. Ei pot cerceta doar abuzurile individuale ale unor jandarmi




Din Comunicatul Parchetului

"La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, ca urmare a reunirii într-un singur dosar a tuturor dosarelor având ca obiect infracţiuni comise la data de 10 august 2018 împotriva jandarmilor angrenaţi în măsurile de ordine şi siguranţă publică, se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de ultraj şi distrugere.
Până în prezent, activitatea de urmărire penală a constat în audierea persoanelor vătămate, identificarea şi audierea de martori oculari, ridicarea de imagini video ce au surprins sau ar fi putut surprinde comiterea infracţiunilor ce fac obiectul cauzei şi vizionarea şi transpunerea în procese verbale a celor rezultate din aceste imagini, analizarea şi compararea imaginilor ridicate în vederea identificării persoanelor ce au comis aceste infracţiuni şi obţinerea certificatelor medico-legale ce atestă vătămările suferite de către persoanele vătămate",

"În prezent, sunt în continuă desfăşurare activităţi specifice de vizionare şi analizare a imaginilor ce surprind desfăşurarea evenimentelor ce au avut loc în Piaţa Victoriei şi în zona din apropierea Pieţei Victoria, în vederea identificării persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor de ultraj şi tragerii la răspunderii a acestora.
Având în vedere complexitatea cauzei şi volumul mare de date de analizat, precum şi necesitatea aflării adevărului într-un interval scurt de timp, în activitatea de urmărire penală, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti beneficiază de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul DGPMB, Serviciul de Investigaţii Criminale, respectiv Serviciul Grupuri Infracţionale Violente"

Si totuși, DIICOT trebuie să deschidă alt dosar  pentru cea mai gravă infracțiune comisă in 10 august.
Art. 397: Actiuni impotriva ordinii constitutionale
(1) Actiunea armata intreprinsa in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat se pedepseste cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(2) Intreprinderea de actiuni violente impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, daca se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Cadrele militare pot rămâne in activitate până la 65 ani

$
0
0
Ordinea de zi a Comisiei de munca din CD


Pl-x nr. 404/2018



4.Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare
Prima Cameră TAC: 10.12.2018
24.09.2018
Aviz pentru Com. Apărare
3.10.2018

A reînceput identificarea și arestarea #rezistenților anarhiști

$
0
0
Oamenii legii au depistat și reținut, pentru 24 de ore, marți, 02 10 2018,  după-amiază, un bărbat care a a participat la protestul din 10 august si a fost identificat ca fiind unul dintre cei violenți.
 "In data de 10 august 2018, inculpatul I.L.G., in timp ce se afla in Piata Victoriei din Bucuresti, sector 1, in timpul unui manifestatii publice, alaturi de numeroase alte persoane, a agresat un subofiter de jandarmi aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, aplicandu-i o lovitura cu piciorul in regiunea spatelui, dupa ce in prealabil l-a tras de vesta de serviciu", a transmis Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, intr-un comunicat remis Ziare.com.
In imagini, agresorul este cel cu hanorac alb.

Bruta fost retinuta pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat, in cursul zilei de marti, judecatorului cu propunerea de luare a masurii arestarii preventive.
Își așteaptă reținerea încă  zeci și sute de manifestanți agresivi.

Dăncilă înfruntă PE: nu permiteți ca în România să se întâmple lucruri de neacceptat în alte state membre!

$
0
0
Stimați europarlamentari,
În numele României vă mulțumesc pentru invitație. Spun de la început că nu am venit să dau socoteală. Am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Cer însă aceeași prețuire și același respect pentru poporul român pe care îl reprezint.
Încep cu o întrebare esențială: Pentru cine vrem să construim un sistem de justiție viabil în România? Pentru MCV? Pentru instituții? Pentru magistrați? Pentru politicieni? Evident că nu!
Trebuie să facem o justiție corectă pentru cetățeni! Ei sunt beneficiarii măsurilor din Parlamentul European sau din parlamentele naționale! De la cetățeni trebuie să înceapă orice discuție! Justiția trebuie să fie garanția că legile și drepturile cetățenești sunt respectate, iar cine le încalcă va fi sancționat!
Este legitim să ne întrebăm: în ce fel a apărat MCV cetățenii români de încălcarea gravă a drepturilor lor? În rapoartele MCV s-a vorbit mult despre instituții, despre numirile de magistrați, despre lupta anticorupție. Este foarte bine! Dar nu am văzut nimic despre încălcările drepturilor omului, despre protocoalele secrete dintre serviciile de informații și instituțiile din justiție.
În baza acestor protocoale, milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete, în numele luptei anticorupție.
Există decizii judecătorești care arată cum s-au falsificat probe, cum s-au modificat transcrierile unor interceptări pentru a crea vinovății sau cum erau șantajați martorii pentru a depune mărturii mincinoase.
Nimic despre aceste lucruri în rapoartele MCV. Asta înseamnă că acest mecanism și-a ratat menirea pentru care a fost creat. Și cer oficial să ni se spună cine a redactat rapoartele MCV, cine a furnizat datele și a omis, din neglijență sau cu rea-credință, aceste realități de neconceput în Uniunea Europeană!
Dacă suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem, pentru că au loc pe teritoriul Uniunii Europene.
Comisia de la Veneția spunea că „în sistemul sovietic, parchetul a reprezentat un mijloc puternic de a controla puterea judecătorească”.
În ultimii 4 ani, peste 3.000 de magistrați au fost cercetați de DNA. Practic, jumătate dintre magistrații din România au avut, ani de zile, dosare, prin care, probabil, au fost influențați să dea soluții stabilite în afara sălii de judecată. Nu o spun doar eu, o spun cu multă îngrijorare asociațiile de magistrați din România.
Prin astfel de dosare contrafăcute, au fost înlăturați din funcție un judecător al Curții Constituționale, un vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, patru judecători ai Înaltei Curți, mai mulți judecători de instanțe superioare, un procuror general, un șef de parchet superior. În final, toți au fost achitați sau dosarele au fost clasate. Dar ei au fost înlăturați!
Noile legi ale justiției le redau judecătorilor independența. Niciun decident politic nu mai intervine în numirea și revocarea judecătorilor. Independența e totală, nicidecum restrânsă. Și vă asigur că avem bună-credință și vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția.
Există totuși și o parte bună a acestei întâlniri.
Astăzi v-am informat pe toți, oficial, despre abuzurile din România.
De acum, nu se mai pot ignora aceste lucruri. Nu se va mai putea vorbi despre Justiția din România fără a se vorbi și despre aceste abuzuri, doar dacă se face un joc politic fără nicio legătură cu justiția.
Întrebați-vă de ce vi s-au ascuns aceste lucruri! De ce nu v-au spus nimic, dacă totul era legitim și legal? Puneți-vă aceste întrebări înainte de a ridica piatra împotriva României.
Despre mitingul din 10 august voi spune doar câteva cuvinte.
Văd că este acuzată Jandarmeria Română pentru că a intervenit la un miting neautorizat, împotriva unor manifestanți violenți, care au încercat să ocupe clădirea Guvernului. Nu am văzut aceeași poziție față de evenimentul de săptămâna trecută de la Bruxelles sau față de alte mitinguri din Franța, Spania, Germania, Marea Britanie, când forțele de ordine au intervenit cu exact aceleași mijloace și cu aceleași proceduri ca cele folosite în România.
Nu pot accepta sub nicio formă ca Jandarmeria Română să fie acuzată de acțiuni și proceduri practicate peste tot în Europa!
În final vă cer următorul lucru:  Nu interziceți României ceea ce este permis în alte state ale Uniunii și nu permiteți ca în România să se întâmple lucruri de neacceptat în alte state membre! Vrem să vă fim parteneri, dar vrem să vă fim parteneri egali.
Nimeni, niciodată nu va putea întoarce România din parcursul sau european.
Vă mulțumesc!

Unde votăm la referendumul national din 6-7 oct. 2018, pentru revizuirea Constituției?

$
0
0
K

Articolul 21 din Legea 3/20000


"Cetățeanul care, în ziua referendumului național, se afla într-o alta localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot în localitatea respectiva, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o lista suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinței care tine loc de act de identitate."
Altfel spus, în localitatea de domiciliu putem vota la secția de votare la care suntem înscriși în listele electorale permanente, iar daca ne aflam în alta localitate din tară putem vota la oricare din secțiile de votare din acea localitate
Așa aratã buletinul de vot.


Valabilitatea referendumului și validarea rezultatului
Articolul 5(1) Referendumul național și referendumul local se organizează și se desfășoară potrivit prevederilor prezentei legi.(2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.(la 16-12-2014, Alin. (2) al art. 5 a fost modificat de pct. 1 al art. I din LEGEA nr. 341 din 16 decembrie 2013, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 787 din 16 decembrie 2013. )(3) Rezultatul referendumului este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente.(la 16-12-2014, Alin. (3) al art. 5 a fost introdus de pct. 2 al art. I din LEGEA nr. 341 din 16 decembrie 2013, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 787 din 16 decembrie 2013. )

Ziua și #rezist arestat

$
0
0


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reţinut joi încă un protestatar de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, acuzat de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a lovit un jandarm de mai multe ori cu piciorul, scrie Agerpres.

„În data de 10 august 2018, inculpatul T.C.F., în timp ce se afla în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unui manifestaţii publice, alături de numeroase alte persoane, a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i mai multe lovituri cu piciorul. Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanei vătămate, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest”, potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei.

Protestarul va fi dus joi în faţa unui judecător cu propunerea de arestare preventivă.

Părţi

NumeCalitate parte
TĂNASE CLAUDIU FLORENTINInculpat

Şedinţe

04.10.2018
Ora estimata: 17:30
Complet: C7-penal - DREPTURI SI LIBERTATI
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 226 C. proc. pen. raportat la art. 223 alin. (2) C. proc. pen. şi art. 202 alin. (1) şi (3) C.proc.pen., admite propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti. Dispune arestarea preventivă a inculpatului TĂNASE CLAUDIU-FLORENTIN, pe o durata de 30 de zile, începând de la data de 04.10.2018, până la data de 02.11.2018, inclusiv. În temeiul art. 272 C.pr.pen., cheltuielile cu apărătorul din oficiu rămân în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, pentru prezen?i, respectiv de la comunicare, pentru absen?i. Pronunţată în camera de consiliu azi 04.10.2018, ora 19.10.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    04.10.2018

Protocoalele secrete=crimă organizată, spune judecătorul militar Udrea Constantin

$
0
0
Redăm mai jos interviul integral acordat de judecătorul colonel magistrat Constantin Udrea:
MEDIAFAX: Protocoalele secrete între instituţii ale statului şi serviciile secrete. V-aţi exprimat deja opinia şi aţi catalogat deja protocolul SRI – PG ca fiind nelegal într-o anchetă. Sunt protocoalele o manieră prin care ele controlează magistraţii?
Constantin Udrea: În primul rând, aceste protocoale nu au suport legal şi constituţional. O să observaţi că în preambulul fiLlqecăruia dintre ele se atestă, în mod nereal, că ele ar fi în concordanţă cu legile ‚ţrii, cu Constituţia, dar şi cu anumite hotărâri ale CSAT. O să observaţi, pe de altă parte, că ele sunt semnate şi de persoane care nu fac parte din CSAT, astfel încât ele, acele persoane, au semnat protocoalele respective fără să ia cunoştinţă de hotărârile CSAT. Pe de altă parte, protocoalele adaugă la lege, ceea ce este nepermis, deoarece, în materia procedurii penale reglementarea se face numai prin lege organică, adică prin Codul de Procedură Penală, iar în ce priveşte anumite chestiuni, şi prin celelalte legi - în speţă, legea de organizare judiciară, tot lege organică. Prin urmare, prima întrebare care trebuie să se pună este de ce sunt strict secrete?
De ce în acest domeniu, deosebit de sensibil, s-a reglementat, dincolo de lege? De ce s-a reglementat prin acest gen de procotoale? Pentru că, în esenţă, SRI-ul, că despre el este vorba, nu despre celelalte servicii secrete. SRI-ul în acest mod, a accesat posibilitatea de a dispune decizii în materie penală prin manipularea probei, acesta e esenţial. Cea mai importantă probă în materie penală şi cea mai credibilă este cea dată de înregistrarea şi de redarea convorbirilor audio – video, de localizarea prin mijloace tehnice specifice şi aşa mai departe. Or, toate aceste chestiuni aparţin în exclusivitate, prin suportul tehnic pe care îl au, SRI-ului. SRI-ul, care are centrul naţional de realizare a acestor metode speciale tehnice de investigare şi de redare
Deşi procedura penală prevede în mod expres că redarea convorbirilor se va face de către un ofiţer de poliţie judiciară şi se certifică de procuror, în protocoale se spune că se certifică de experţi ai lor, ai SRI-ului şi sunt redate de specialişti ai SRI, adică oameni cu identitate secretă, acoperită. De ce ne mai trebuie protocoalele atunci? Împotriva cui se îndreaptă aceste protocoale? În primul rând, se îndreaptă împotriva Constituţiei şi a legilor ţării. Este, dacă vreţi, în opinia mea, având în vedere amploarea lor, având în vedere semnatarii acestor protocoale, având în vedere că în centrul lor se află SRI, o să vedeţi că radiază ca o roată cu spiţe către toate structurile judiciare decidente. Este de fapt o crimă organizată.
Această activitate de creare şi de punere în aplicare a protocoalelor secrete constituie crimă organizată, deoarece oamenii sunt calificaţi, ştiu ce au făcut, ştiu împotriva cui sunt îndreptate protocoalele, ştiu că se adaugă la lege, ăsta-i şi motivul pentru care le-au dat strict secret. Grupul este bine structurat. Cel puţin una din infracţiuni se desprinde că ar fi fost săvârşită acolo, abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, respectiv dreptul la un proces echitabil. De ce? Din moment ce se creează echipe operative mixte pentru instrumentarea cauzelor penale, aceasta înseamnă că alături de procurori funcţionează şi echipă formată din ofiţeri de securitate, ofiţeri de informaţie de la SRI - ca să fie bine spus, nu de alţii, la ei mă refer - încât, ei neavând calitatea şi funcţii judiciare prevăzute în lege, ei nu au competenţa.
O primă consecinţă care s-a desprins de aici este că toate actele întocmite de ei, de un organ judiciar necompetent, sunt nule de drept. La vremea când a fost întocmit primul prorocol din 2009, pe care-l avem declasificat, la vremea respectivă, şi ulterior, prin noul Cod de Procedură Penală nu se mai prevăzuse ca fiind nulă absolută o ordonanţă sau un act întocmit de un procuror necompetent, astfel încât, un procuror de judecătorie putea instrumenta un caz pentru un ministru.
Ulterior, Curtea Constituţională a adăugat la cazurile de nulitate absolută, prevăzând că şi necompetenţa procurorului, după materie sau după calitatea persoanei, creează nulitate absolută. Acest lucru îi îngrozeşte acum, pentru că toate actele întocmite cu încălcarea acestor dispoziţii sunt nule absolut. Sunt foarte multe consecinţe. Prima chestiune: ar trebui promovată o cale extraodinară de atac, astfel încât toate cauzele care au avut la bază înregistrări şi aceste protocoale să fie reexaminate într-o procedură - să spunem contestaţie în anulare sau revizuire, astfel încât, această cale de atac să fie prevăzută prin lege, deci să fie adăugată ca motiv suplimentar.
În opinia mea, trebuie o investigaţie să fie amplă, să fie făcută de persoane capabile şi apte să tragă concluzii de ce au fost întocmite şi cu ce scop au fost întocmite. Pentru că deşi au făcut urmărirea penală în echipe mixte, judecătorul nu a ştiut acest lucru. De exemplu, într-o cauză în care i se spunea judecătorului: ,,Trebuie să-l arestăm pe X, avem probe esenţiale”, la vremea respectivă erau indicii, nu probe suficiente. Judecătorul nu are posibilitatea în procedura respectivă, de exemplu dacă i se solicită arestarea unei persoane, să verifice proba. N-are posibilitatea, potrivit legii, să constate de cine au fost făcute, pentru că aceste acte sunt semnate doar de procurori şi de poliţie, deşi ele sunt întocmite de ofiţeri şi de specialişti, aşa cum zic protocoalele, ai SRI.
Cu alte cuvinte, măsura judecătorului de restricţionare a libertăţii unei persoane era luată, fără să ştie, pe baza unor documente şi unor probe administrate absolut nelegal, neconstituţional. Judecătorii au căzut victimă, de-a lungul anilor respectivi, unor măsuri absolut nelegale dispuse. Să nu ne ascundem după deget. SRI a ştiut ce face. Din toată această chestiune, SRI a ieşit învingător. Să nu credeţi că am ceva cu SRI pentru că sunt ofiţer al Armatei Române şi sunt în armată de peste 40 de ani. Să nu credeţi că nu înţeleg menirea unui serviciu secret şi este absolut necesar. Să nu înţelegeţi că vreau să i se diminueze sau vreau să fie demotivaţi ofiţerii sau subofiţerii. Nu, nici vorbă.
Trebuie însă puse la locul lor atribuţiile, ei trebuie să nu se mai implice în administrarea probelor penale, trebuie să furnizeze informaţii decidentului politic sau politico–militar, care să ia măsuri în consecinţă pentru apărarea ţării. De ce spuneam ei că au câştigat prin asta? Pentru că setea de putere şi îndeosebi de putere judiciară, a liderilor SRI-ului, este nemărginită. Ei au vrut şi au câştigat un lucru esenţial. Manipulând proba au câştigat procesele. Ce înseamnă manipularea probei? Sunt mai multe procedee. Au manipulat proba cu privire la fapte şi cu privire la persoane, cu privire la momente şi aşa mai departe.
Deşi legea îi obligă să furnizeze totul, prin protocoale se admite să nu furnizeze totul, adică să nu se dea toată înregistrarea, să nu se dea tot documentarul, deşi legea obligă la asta. Şi, dacă solicita, procurorul trebuia să-şi motiveze solicitarea. Cu alte cuvinte, s-au răsturnat obligaţile şi drepturile. În loc ca procurorul să conducă procesul penal, prin manipularea probei, modalitatea prin care vă spuneam, o conduce SRI. Aceste lucruri sunt inadmisibile. Ceea ce mă surprinde este că susţinătorii protocoalelor, nu numai semnatarii - susţinătorii care sunt din rândul procurorilor, am înţeles că sunt şi din rândul unor judecători sau unora din presă - nu vin cu argumente: ,,Domnule, acest protocol este viabil este în concordanţă cu Constituţia, este strict secret pentru că iată ce interese majore proteja
Intreg interviul aici

Dacă românii au sacrificat căsatoria, pentru a sancționa PSD-ul la referendum, logic ar trebui ca PSD să treacă în opoziție.

$
0
0
Prezența la referendumul pentru definirea căsătoriei va fi de cca 20%, cu mult sub pragul necesar pentru ca modificarea Constituției să devină efectivă.
Eșecul este cu mult mai mare pentru sănătatea morală a societății decât pentru politicienii care si-au asumat să susțină politic inițiativa cetătenească. Nu peste mulți ani, nepoții noștri vor fi obligați să învete la școală pe manuale  de educație bisexuală.
Se vede clar că românii au dat crezare mesajului diversionist lansat de USR și #rezist, luând de bune   bazaconiile că ar fi un referendum pentru PSD și pentru Dragnea.
PSD trebuie să conștientizeze că și următoarele scrutinuri din anul 2019 se vor desfășura după același tipic, dacă continuă să rămână la guvernare.
Cel mai inteligent ar fi ca,  imediat după anuntarea oficială a rezultatului referendumului, în semn de întelegere a semnalului tras de electorat, doamna Dăncilă să anunțe demisia Guvernului, iar Dragnea să anunțe că PSD va trece în opoziție,  pâna la alegerile parlamentare următoare.
Sa formeze Iohannis un guvern al celor care au îndemnat la boicotarea referendumului.


LGBT are temei juridic pentru a cere CCR să constate neconsituționalitatea art. 259 din Codul Civil

$
0
0
Consecința firească a nevalabilitătii referendumuiui din 06 10 2018, prin care s-a cerut românilor să valideze modificarea art. 45 din Constituție, inițiativa a 3 milioane de cetățeni fiind transformată în lege, adoptată în Parlament cu 80%, este ca persoanele în drept,  respectiv persoane cu orientări sexuale LGBT, pot cere CCR să constate  neconstituționaIitatea art. 259 din Codul Civil și punerea lui în acord cu Art.. 45 din Constituție.

Art.45 din Constituție a rămas nemodificat prin respingerea referendumului.
"(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită întresoţi,"
Art. 259 din Codul Civil
Căsătoria
"(1) Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii."

Nu văd cum ar putea CCR să mai găsească un temei juridic pentru a respinge o asemenea cerere.

UNPR profită de indecizia PSD în privința ordonanțelor care au mutilat legea pensiilor militare

$
0
0
UNPR este partidul balama, înființat de generalul Gabriel Oprea, la care au aderat, în ultima perioadă,  mai multe organizatii ale rezerviștilor, inclusiv sindicatul polițiștilor .
Uniunea Naţională pentru Progresul României va acţiona pentru revenirea la aplicareaLegii223/2015 a pensiilor militare de stat în forma aprobată de Parlament şi promulgată de preşedinte, se arată într-un comunicat din 09 10 2018, potrivit Agerpres.
De asemenea, UNPR spune că va acţiona:
 -pentru aplicarea principiului juridic, anunţat de coaliţia aflată la guvernare, pentru pensiile civile, potrivit căruia persoanelecare au ieşit la pensie în diverse etape, în condiţiile similare prevăzute de lege, să aibă pensii egale valoric,
- pentru alinierea principiilor juridice privitoare la pensii şi salarii cu cele din ţările NATO, 
-relansarea negocierilor privitoare la salariile şi ajutoarele compensatorii acordate inegal, în diverse etape de timp, sau neacordate în ultimii ani,  
-pentru promovarea unei iniţiative legislative potrivit căreia sistemul de apărare să încheie, prin sistemul bancar, o asigurare de viaţă pentru fiecare militar, cu încasarea contravalorii acesteia, la momentul pensionării, asigurarea urmând să fie suportată de către instituţiile militare, ca beneficiare, în numele statului român, ale serviciului fiecăruia dintre militari.
Nu în ultimul rând, UNPR doreşte consultanţă şi sprijin pentru sindicatele şi organizaţiile militare în acţiunile lor juridice de protejare şi conservare a drepturilor câştigate legal.
UNPR argumentează că va acţiona pentru toate aceste aspecte "în conformitate cu opţiunea programatică a partidului, de a continua implicarea în apărarea drepturilor privind salariile şi pensiile câştigate legal de cadrele militare din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională".

CPS a MApN, despre Atestatul SOSP, finalizarea recalculării si stadiul actualizării pensiilor militare

$
0
0
CASA DE PENSII SECTORIALĂ
-08.10.2018-

COMUNICAT DE PRESĂ
nr. 1 din 08.10.2018
1. Semnul onorific În Serviciul Patriei se conferă gradaţilor profesionişti, care
au 15, 20 sau 25 de ani de activitate în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii
naţionale, în conformitate cu dispozițiile art. 1 din Legea nr. 574/2004 privind Semnul
onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari, subofiţeri, soldaţi şi gradaţi
profesionişti şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale
echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, așa cum a fost modificată și
completată de Legea nr. 149/2018 pentru modificarea și completarea unor acte
normative din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale.
Pe baza solicitărilor scrise ale personalului beneficiar, a documentelor de
evidenţă nominală deţinute şi/sau, după caz, a documentelor justificative depuse de
personalul militar şi asimilat în rezervă/retragere, centrele militare analizează
îndeplinirea condiţiilor prevăzute de Lege pentru conferirea Semnului onorific În
Serviciul Patriei şi formulează propuneri nominale în acest sens, pe care le înaintează ierarhic, după caz, Direcţiei generale management resurse umane şi Direcţiei personalşi mobilizare din Statul Major al Apărării.
Documentul însoţitor al Semnului onorific În Serviciul Patriei este Atestatul,
conform dispozițiilor art. 13 alin. (1) din Instrucţiunile privind condiţiile în care se
conferă Semnul onorific În Serviciul Patriei ofiţerilor, maiştrilor militari,
subofiţerilor, soldaţilor şi gradaţilor profesionişti şi preoţilor militari din structurile
Ministerului Apărării Naţionale, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale
nr. M. 141/2018.
Soldaţii şi gradaţii profesionişti, pensionari militari, cărora li s-a conferit
Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru 15, 20 sau 25 de ani de activitate în
domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale beneficiază de un spor de
10%, 15% sau, respectiv, 20% din cuantumul pensiei, similar cadrelor militare,
potrivit Legii nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti,
modificată prin Legea nr. 149/2018. În acest sens, aceștia trebuie să se adreseze
Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naționale cu o cerere însoțită
de actele doveditoare (Atestatul privind acordarea Semnului onorific În Serviciul
Patriei, în copie).
2. Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale a finalizat procesul
de recalculare a pensiilor militare de stat, la data de 30.06.2018, prin emiterea
deciziilor de recalculare prevăzute de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de
stat, cu modificările şi completările ulterioare, pentru toți beneficiarii aflați în evidentă.
3. La data de 01.10.2018, în cadrul procesului de actualizare a pensiilor, în
conformitate cu dispozițiile art. 60 alin. (1) și (3) din Legea nr. 223/2015, cu
modificările şi completările ulterioare (astfel cum erau în vigoare la data de
30.06.2017), Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale a emis decizii
de actualizare pentru aproximativ 65% din numărul total de pensionari aflați în plată la data de 30.06.2017.
           Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale

Iohannis nu intră în turul 2 al prezidențialelor

$
0
0

Sondaj pentru cititorii DcNews.


11 octombrie 2018, orele 12,00

Pe cine ati vota la prezidentiale 2019?


Sondajul a inceput la 10-Oct-2018 19:58
Klaus Iohannis
22,71% (5672)
Dacian Ciolos
10,54% (2632)
Calin Popescu Tariceanu
41,72% (10423)
Candidat PSD

25,04% (6254)




Orele 14,15

Pe cine ati vota la prezidentiale 2019?


Sondajul a inceput la 10-Oct-2018 19:58
Klaus Iohannis
23,13% (6531)
Dacian Ciolos
10,68% (3015)
Calin Popescu Tariceanu
41,54% (11727)
Candidat PSD
24,65% (6958

10, cele mai citite articole de pe blog

$
0
0
Puteți reciti acele articole și comentariile care au fost la acea vreme, dând clik pe fiecare titlul colorat de mai jos.

Despre componența soldei de funcție în perioada 2009-2022. Intâlnire informală între Liga Militarilor Profesioniști și DFC din MApN

$
0
0




În data de 26 septembrie 2018, la sediul Direcției generale financiar contabile a avut loc o întâlnire informală între personalul de conducere al Direcției generale financiar-contabile și delegația Ligii militarilor profesioniști, în cadrul căreia au fost abordate probleme cu privire la salarizarea și acordarea unor drepturi de natură salarială cuvenite soldaților gradaților profesioniști.
.
În urma discuțiilor purtate cu privire la problemele ridicate de reprezentanții Ligii militarilor profesioniști, potrivit domeniilor de responsabilitate ale Direcției generale financiar-contabile, au rezultat următoarele:
.
I. Salarizarea soldaților/gradaților profesioniști, având în vedere că drepturile de soldă sunt stabilite, în continuare, conform procedurilor și metodologiei în vigoare la data de 31.12.2009, precum și a creșterii nivelului salariului minim brut pe țară la nivelul soldei de funcție, fapt ce a generat suprapuneri salariale:
Situația prezentată este cunoscută atât la nivelul Ministerului Apărării Naționale, cât și la nivelul întregii familii ocupaționale apărare, ordine publică și securitate națională.

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a transmis Ministerului Apărării Naționale Clarificări privind aplicarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, agreate cu reprezentanții Curții de Conturi, actualizate.

a) La nr. crt. 42 din Clarificări – etapele de aplicare a Legii-cadru nr. 153/2017 se precizează următoarele:

„Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică începând cu luna iulie 2017.
Art. 38 prevede că acest act normativ se aplică etapizat, după cum urmează:
.
.
ANUL 2017
Art. 38 alin. (2) din legea-cadru prevede că, în prima lună de aplicare a legii, respectiv luna iulie 2017, se menţin în plată salariile de bază şi celelalte drepturi salariale acordate în luna iunie 2017, dacă personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
Excepție de la această regulă au făcut:
– personalul care a ocupat o funcție de demnitate publică […],
– personalul din cadrul administrației publice locale […].
.
ANUL 2018
Salariile de bază se stabilesc potrivit art. 38 alin. (3) și alin. (6).
Potrivit art. 38 alin. (3) lit. a), începând cu luna ianuarie 2018, se acordă salariile de bază și celelalte drepturi salariale avute în luna decembrie 2017, majorate cu 25%.
Excepție de la această regulă o reprezintă:
– personalul care ocupă funcțiile de medic, asistent medical și ambulanțier/șofer de autosanitară […],
– personalul didactic din unitățile de învățământ preuniversitar și universitar de stat […],
– personalul din cadrul administrației publice locale […],
– personalul care a ocupat o funcție de demnitate publică […].
Potrivit art. 38 alin. (6), salariile de bază determinate prin înmulțirea salariilor de bază avute în luna decembrie 2017 cu 25% nu pot depăși nivelul salariilor de bază prevăzute în anexele la lege pentru anul 2022.
.
.
ANUL 2019 – 2022
Salariile de bază vor fi determinate utilizând salariile de bază și majorările salariului de bază prevăzute de lege, inclusiv în anexele la Legea-cadru, și salariile de bază avute în luna decembrie 2018.
Astfel, în perioada 2019 – 2022, se va acorda anual o creștere a salariilor de bază, fiecare creștere reprezentând ¼ din diferența dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022, care conține și majorarea acestuia, și cel din luna decembrie 2018.
.
Începând cu anul 2019, celelalte drepturi salariale prevăzute de Legea-cadru (sporuri, indemnizații etc.) vor fi determinate prin aplicarea procentelor prevăzute în conținutul legii și în anexe asupra salariului de bază, rezultând cuantumul acestora care va fi acordat anual.”
Întrucât, în prezent, cuantumul soldei de funcție este determinat în mod individual, prin însumarea cuantumurilor mai multor elemente de salarizare în vigoare la data de 31.12.2009, având caracteristici diferite (ex.: sporul de confidențialitate este stabilit, în funcție de nivelul de secretizare, prin aplicarea unor procente cuprinse între 10% și 15%), nu se poate determina cu exactitate procentul de creștere a unei solde nete, așa cum au solicitat reprezentanții Ligii militarilor profesioniști.
.
În plus, la nivelul familiei ocupaționale apărare, ordine publică și securitate națională nu au fost finalizate discuțiile cu privire la acordarea drepturilor de natură salarială, având în vedere și eventualele modificări legislative pentru anul 2019. După finalizare, Direcția generală financiar-contabile va elabora norme metodologice privind salarizarea personalului militar și civil în anul 2019, prin care se va stabili metodologia de calcul atât a soldei de funcție, cât și a soldei lunare brute.
.
b) La nr.crt. 45 din Clarificări – nivelul soldei de funcție, se precizează că solda de funcție nu poate fi mai mică decât nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, având în vedere următoarele:
– până în anul 2009, solda de funcție era determinată pe baza unui coeficient de ierarhizare (prevăzut de Legea nr. 138/1999) și a unei valori de referință sectorială (197,3387 lei la data de 31.12.2009);
– începând cu anul 2010, în solda de funcție au fost cuprinse solda de merit, sporul pentru păstrarea cofidențialității în legătură cu informațiile clasificate și indemnizația de dispozitiv, potrivit notei din anexa nr. IV/1A la Legea-cadru nr. 330/2009;
– începând cu anul 2010, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2010, în solda de funcție s-au introdus și alte drepturi care erau prevăzute de legile anterioare și care nu se mai regăseau în Legea-cadru nr. 330/2009, acordate sub forma unor sume compensatorii;
– în perioada 2010 – 2017, soldele de funcție care conțineau elementele introduse potrivit legii, au fost diminuate și majorate.
Ca urmare, Ministerul Muncii și Justiției Sociale precizează:
Față de cele de mai sus, pentru a respecta prevederile hotărârilor de Guvern cu privire la stabilirea salariului de bază minim brut pe țată garantat în plată, acesta a fost comparat cu salariul de funcție (s.n., solda de funcție, pentru personalul militar) care cuprindea potrivit legii și alte sporuri și indemnizații.
Aceste elemente nu pot fi eliminate din salariul de funcție (s.n., solda de funcție, pentru personalul militar) întrucât au fost introduse prin acte normative cu putere de lege.”
Cei care doresc pot citi întregul material aici

Mai poate fi fotografiată Casa Poporului? Imaginea Casei Poporului ar aparține moștenitorilor arh. Anca Petrescu

$
0
0

Moștenitorii Ancăi Petrescu, arhitecta Casei Poporului (Palatul Parlamentului), au dat în judecată Camera Deputaţilor pentru folosirea fără drept a imaginii Casei Poporului. Pe lângă încălcarea drepturilor de autor, moștenitorii invocă și încălcarea unor mărci, întrucât arhitecta Anca Petrescu înregistrase la OSIM mai multe mărci care înfățișează din diferite unghiuri clădirea Palatului Parlamentului.

"Orice [re]produce cu imaginea Casei Poporului, Palatului Parlamentului, trebuie să se producă cu acordul nostru din punct de vedere al imaginii. Și apoi exploatarea imaginii duce şi la acel doi la sută pentru persoana care deţine imaginea”, a explicat fiica arhitectei, Cristina Petrescu, pentru ProTV.

Situația incredibilă în care s-a ajuns este rezumată chiar de fostul președinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea:

"O construcție la care românii au cotizat ani de-a rândul ... [n.n. imaginea] nu aparține statului român, ci unei persoane fizice. Imaginea Parlamentului a fost înregistrată și aparține unei persoane fizice și moștenitorilor săi pentru că statul român, în acest moment, are o problemă pe care nu a rezolvat-o de foarte mult timp. Dacă vrei să faci o fotografie cu Parlamentul României, atunci familia respectivă vă dă în judecatăși trebuie să îi dați drepturi. Este vorba de cabinetul de arhitectură al fostei doamnă deputat Anca Petrescu. [...] Suntem singurul Parlament din Europa și din lume care nu putem să facem produse pentru a le vinde fără acordul persoanei care deține aceste chestiuni", a declarat Valeriu Zgonea în anul 2016 jurnaliștilor de la dcnews.

Cum s-a ajuns la această situație?

Există mai multe cauze care își au originea înainte de Revoluție (eg. lipsa unui contract care să reglementeze aceste aspecte între arhitecta Casei Poporului și Statul Român, beneficiarul lucrării), dar sunt și erori ale politicienilor români de după Revoluție, care nu au înțeles importanța "libertății de panoramă".

Întregul material poate fi citit Mai poate fi fotografiată Casa Poporului?

Dăncil-werneriada continuă. Onori al Prezidente della Romania

$
0
0
Oare, va mai râde ciob de oală spartă?
Era suficient doar să tragă cu ochiul la mişcările preşedintelui Conte.
Nu ştiam că avem un cyborg ca preşedinte.

TRIBUNALUL BUCUREȘTI nu mai recunoaște calitatea procesuală activă a SCMD în contestațiile formulate în numele pensionarilor?

$
0
0


Avem în ultima lună 2 sentințe ale Tribunalului BUCUREȘTI, singurul competent, teritorial, să judece contestațiile, în primă instanță, în care pensionarii din întreaga țară sunt reprezentați de SCMD, prin care 2 complete diferite admit excepțiile, ridicate de MAI și MApN, privind lipsa calității procesuale active a SCMD, adică acțiunea a fost formulată de o persoană care nu avea dreptul s-o facă.
Nu știu cum vor motiva completele sentințele date, pentru că alte complete au respins excepții similare, tot în aceeași perioadă, dar bănuiesc că totul pleacă de la dispozițiile art. 28 alin. (2) din Legea sindicatelor nr. 54/2003 care recunoșteau organizațiilor sindicale posibilitatea de a formula acțiuni în justiție în numele membrilor lor, pentru valorificarea drepturilor acestora izvorâte din legislația muncii, statutele funcționarilor publici, contractele colective de muncă și contractele individuale de muncă, precum și din acordurile privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici, fără a fi nevoie de un mandat expres din partea celor reprezentați în acest fel.
Sindicatele nu pot reprezenta membrii lor în orice proces cum ar fi succesiuni, divorțuri etc.
Probabil că sunt și judecători care, văzând multimea de cauze in care SCMD reprezintă pensionarii, se intreabă care sunt raporturile de muncă pe care le apără sindicatul militarilor, că nu au prea văzut prin instante pensionari civili reprezentați de sindicate.
Reprezentarea membrilor de sindicat de către organizațiile sindicale a fost  clarificată  de ICCJ prin Decizia nr. 1/2013 intr-un Recurs în Interesul Legii promovat de Parchetul General.


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)Reclamant
CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALEPârât
LIUTIC CONSTANTINReclamant
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALEPârât

Şedinţe

18.09.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C24
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate si, in consecinta, va respinge actiunea ca fiind formulata de o persoana fara calitate procesuala activa. Cu apel in 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti-Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 18.09.2018.
Document: Hotarâre  6572/2018  18.09.2018


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE-ÎN NUMELE MEMBRULUI DE SINDICAT -SCMD- DOLJENCU DORINA ANAReclamant
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE-MAIPârât
CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MAIPârât

Şedinţe

10.10.2018
Ora estimata: 12:30
Complet: C29
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului invocată de pârâtul MAI. Respige actiunea , ca fiind formulata de o persoana fara calitate procesuala activa. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Bucureşti-Secţia a VIII-a Conflicte de muncă şi Asigurări sociale. Pronunţată azi, 10.10.2018, soluţia fiind pusa la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei.
Document: Hotarâre  7203/2018  10.10.2018
Viewing all 3642 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>