Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3578 articles
Browse latest View live

Intr-o viața anterioară....


Atenție Iohannis, atenție CSM! CCR soluționează, nu doar constată, conflictele de natura constitițională dintre autorități.

$
0
0
Din Legea 47/1992 privind organizarea și functionarea CCR

Soluţionarea conflictelor juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice

Art.34. - (1) Curtea Constituţională soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii.
(2) Cererea de soluţionare a conflictului va menţiona autorităţile publice aflate în conflict, textele legale asupra cărora poartă conflictul, prezentarea poziţiei părţilor şi opinia autorului cererii.
Art.35. - (1) Primind cererea, preşedintele Curţii Constituţionale o va comunica părţilor aflate în conflict, solicitându-le să îşi exprime, în scris, în termenul stabilit, punctul de vedere asupra conţinutului conflictului şi a eventualelor căi de soluţionare a acestuia, şi va desemna judecătorul-raportor.mjj
(2) La data primirii ultimului punct de vedere, dar nu mai târziu de 20 de zile de la primirea cererii, preşedintele Curţii Constituţionale stabileşte termenul pentru şedinţa de judecată şi citează părţile implicate în conflict. Dezbaterea va avea loc la data stabilită de preşedintele Curţii Constituţionale chiar dacă vreuna dintre autorităţile publice implicate nu respectă termenul stabilit pentru prezentarea punctului de vedere.
(3) Dezbaterea are loc pe baza raportului prezentat de judecătorul-raportor, a cererii de sesizare, a punctelor de vedere prezentate potrivit alin.(1), a probelor administrate şi a susţinerilor părţilor.
Art.36. - Decizia prin care se soluţionează conflictul juridic de natură constituţională este definitivă şi se comunică autorului sesizării, precum şi părţilor aflate în conflict, înainte de publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea I

In curs de redactare
Efectele deciziei

Autorităţile publice implicate în conflict se conformează celor statuate de Curte, în considerarea caracterului general-obligatoriu al deciziilor pe care aceasta le pronunţă, potrivit art.147 alin.(4) din Constituţie.
****************
Sa luăm cazul ipotetic in care Iohannis, considerându-se venit dintr-o lume anterioară, dă un comuncat prin care respinge propunerea de revocare a șefei DNA sau trec mai mult de 20 de zile de la momentul in care a fost sesizat și nu a luat nicio decizie cu privire la revocare.
Din acel moment conflictul de natură constituțională a fost declanșat in sensul că președintele a scos șeful DNA de sub autoritatea constituțională a ministrului justiției.
Guvernul este îndreptățit să sesizeze CCR. Curtea constată ca presedintele a declanșat un conflict juridic de natură constituțională si indica modalitatea de iesire din conflict prin semnarea cererii de revocare de către președinte.
In ciuda procurorilor din CSM care s-au umplut de ridicol, decizia CCR se aplică si conflictului juridic dedus judecății, nu numai situatiilor viitoare.


Prima excepție de neconstituționalitate pe OUG nr. 59/2017 inregistrată la CCR

$
0
0
236D/201819.02.2018O.U.G. nr.59/2017 art.VII pct.2Dosar in faza de raport

7.458/86/2017Pascari Emanuel Cătălin

Tribunalul Suceava
 06.02.2018 Ora estimata: 9:00 Complet: C6F AS civil Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În baza art. 29 alin. (4) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. VII pct. 2 din OUG nr. 59 din data de 04.08.2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor de serviciu, excepţie invocată de contestatorul Pascari Emanuel Cătălin. Fără cale de atac. Cu privire la fondul cauzei, acordă termen de judecată la data de 20.03.2017. Dispune citarea părţilor. Pronunţată în şedinţă publică. Document: Încheiere de şedinţă 06.02.2018

Bruxelles începe să-și pună întrebări despre anticorupția din România.

Dați 1 LEU pentru reperarea onoarei Luluței

$
0
0
Ar fi fost condamnat Mircea Băsescu dacă Antena 3 nu difuza înregistrarea lui Florin Anghel din clanul Mondialul de Drăgănești Olt, atărnător de salbe lăiețe pe gâtul doamnei Băsescu? Nu!!!
Ziariștii au întrebat de ce Kovesi nu a pornit cercetarea timp de trei ani. Nu cumva a acoperit fapta infracțională?
Luluță s-a simțit ofensată deși ea îl deposedase de dosar pe procurorul de la Slatina.
A solicitat instanțelor civile repararea onoarei cu un milion de lei.
Instantele obediente i-au acordat 250 000 lei pe fond și 300 000 lei în apel, desi,  intre timp, Mircea Băsescu a fost condamnat.
Să vedem cum iese cu onoarea din recurs și din sesizarea la CEDO!

Să-l inițieze cineva pe domnul Dogaru în legislația pensiilor

$
0
0
Domnul Dogaru își îndeamnă sindicaliștii din București și Ilfov să se alăture mitingului polițiștilor.
Sare în ochi ultima revendicare sub care sindicaliștii militari sunt chemați la luptă.

„-         Reacordarea, cu incepere de la 1 ianuarie 2018, a indexarii pensiilor cu rata inflatiei, care, la rezervisti, a fost anulata prin OUG 59/2017 (prin introducerea sintagmeiindicator definitiv”), iar la pensionarii civili, prin asa-zisa topire in cadrul„punctului de pensie”, care se va produce de la 1 iulie a.c.

Este o formulare atât de nefericită încât liderul sindical ar fi ridiculizat într-o confruntare și de cel mai slab reprezentant al gulerelor albe.
Degeaba se vaită că este atacat pe bloguri. Nu face minimum de efort în a se documenta în legislația pensiilor. Comite atâtea gafe juridice în comunicate și în intervențiile televizate încât nici nu este nevoie ca instituțiile criticate să mai facă vreun efort să-l combată.
Problema grava creată de OUG 59 art. VII, pe care domnul Dogaru se face că nu o vede, este că, pe lângă că a abrogat actualizarea pensiilor prevăzută în articolul 60, a fost injumătățită operațiunea reglementată în articolul 59.
Fosta indexare din Legea 223 a fost redenumită, pentru confuzionarea rezerviștilor, actualizare și redusă la o majorare numai în funcție de cresterea inflației, indicator definitiv cunoscut la începutul anului, scotându-se majorarea pensiei cu 50% din creșterea reală a câștigului mediu brut
Sintagma indicator definitiv a existat în Legea 223/2015 încă de la intrarea ei în vigoare. Există și în Legea 263/2010. Nu a fost introdusă de OUG 59/2017. 
Am mai atras atenția în legătură cu confuziile pe care domnul Dogaru la comite în legătură cu majorarea valorii punctului de pensie reglementată în art. 102 din L 263/2010, operațiune în oglindă cu fosta indexare a pensiilor militare. Legea pensiilor pentru civili nu are și indexare și majorare. Nu avea cum să se topească indexarea în majorarea valorii punctului de pensie... pentru că indexarea nu există. Pentru documentare se pot verifica toate actele normative emise din anul 2012, după căderea guvernelor băsiste, prin care a fost majorată anual valoarea punctului de pensie, majorare de care am beneficiat și noi până în anul 2015 .  In niciun act normativ nu se spune indexarea valorii punctului de pensie. 
Pentru militari, sintagma indexare a fost introdusă în L 223/2015.
Așadar, sindicaliști rezerviști, dacă vă duceți la miting, determinați-vă liderul să militeze și pentru indexarea pensiilor militare cu 50% din creșterea reală a câștigului mediu brut, nu numai cu indicele de inflație, indicator definitiv.

Instrucţiuni de refacere a bazei de calcul pentru drepturile de pensie MAI deschise după 01 10 2017

$
0
0
 Am primit pe e mail.
Este vorba de refacerea fiselor de pensie pentru poliţişti şi funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare pensionaţi după intrarea în vigoare a OUG 56/2017.
Cred că aceleaşi probleme se întâmpină şi pentru militarii pensionaţi după intrarea în vigoare a Legii 152/2017, modificată prin OUG 56/2017.






Nu vrea să facă rău în Postul Mare

$
0
0
Intrebat la Bruxelles ce va face cu revocarea lui Kovesi, Klaus a spus:

„Pot acum să vă spun că această decizie nu va fi luată înainte de sărbători, ci mai degrabă după Paşti. Cum va suna această decizie, voi explicita într-o declaraţie publică pe care o voi face la momentul respectiv. Mă voi inspira din toate documentele care sunt puse la dispoziţie si de o parte şi de cealaltă”

Greu cugetă Klaus...
Ghici revocare ce-i?

Doamna Andrițoiu nu a cuvântat la întrunirea LADPM?

$
0
0
Încă un blog al asociațiilor de rezervisti care nu interacționează cu cititorii.
ladem. blogspot.ro
In ziua de 23 martie, la sala Schiller din str. Batistei nr.15 a avut loc adunarea generala a Ligii pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari.
Inca de la inceput trebuie remarcat faptul ca, impotriva vremii deosebit de nefavorabile foarte multi pensionari militari din Bucuresti nu au pregetat sa fie prezenti. 
Demn de apreciat este efortul unor colegi ai nostri de la Cluj, Ramnicu Sarat, Galaţi si alte localitati din tara care au dorit sa fie la aceasta importanta actiune a ligii.
Trebuie subliniat si faptul ca la lucrari au participat, răspunzând invitaţiilor D-na col.dr. ec. Mihaela ANDRITOIU - director al CSP a MApN- reprezentanta a Ministrului Apararii Nationale si a Secretarului de Stat si sef al DRPCV, dl Gl. Lungulescu – reprezentantul sefului SMAp, dl. Col. Dragos LUNCAN – director DFC a MApN, , dl col. Florin BABAN – loctiitor al sefului Directiei pentru
relatia cu Parlamentul si d-na Mr.SERBAN din aceeasi directie.
Au fost alaturi de noi si reprezentantii unor structuri asociative precum: Gl.lt.(r) Neculai BAHNAREANU- presedinte ANCMRR, Gl. (rtr) Iosif RUS - pressedinte ARPIA, Gl.lt.(r) Virgil BALACEANU - presedinte AORR, Col.(r) Marian TUDOR -presedinte ROMIL, Col.(r) Iulian SIMION- presedinte ASPMD
Este demn de remarcat ca toti reprezentantii pensionarilor militari, membrii ai Ligii sau din celelalte structuri asoiative au fost de acord cu concluziile presedintelui Ligii in cadrul raportului prezentat si anume ca pensionarii militari sunt DISCRIMINATI si ca este strict necesara unirea eforturilor pentru a influenta decidentii politici pentru a inlatura acest flagel.
De o atentie aparte si de unanima apreciere s-a bucurat Rezolutia Adunarii Generale prezentata de dl.col.(r) Viorel GLIGOR, rezolutie ce o vom prezenta separat.
Dl. Col.(r) Aurel GHITA a prezentat Proiectu Planului de management al Ligii pentru perioada martie 2018-martie 2019, iar dl. Mr. (r) Petre UCIU a prezentat Proiectul Planului de venituri si cheltuieli.
Trebuie precizat foarte clar, ca desi din punct de vedere al prezentei adunarea a fost statutara la propunerea dl. Gl.Bg.(rtr) Nicolae GROPAN- adunarea a aprobat ca atat documentele prezentate cat si alegerea noilor organe conducatoare sa se faca intr-o noua adunare la care sa poata participa fizic, nu prin delegare, marea majoritate a membrilor Ligii, urmand ca pana atunci organele de conducere in functiune , impreuna cu comitetul de initiativa sa-si continue activitatile si actiunile incepute, una din prioritati fiind o actiune ferma impotriva declaratiilor
IRESPONSABILE ale fostului presedinte si ,, comandant al Armatei ” Traian Basescu, la adresa pensionarilor militari."

Col (r) Gligor VIOREL

Sindicaliștii polițiști au făcut pipi pe mitingul lui Coarnă. Viral pe facebook

$
0
0
Ionut Macri

E un miting sindical (cred) in Piata Revolutiei. 2 participanti au gasit un zid vechi numa' bun pentru un pipi.

Vezi mai multe r
Comentarii
Ştefan Andrei cum ba frate...:))) nu le cade nicio caramida pe cap?
Administrează


Îmi placeVezi mai multe reacţii
3hEditat
Dan Mită Nu-mi vine să cred! Polițiști,membri SNPPC ?Coarnă se va face foc și pară dacă vede această fotografie.Și va veni cu dezmințiri.
Administrează


Îmi placeVezi mai multe reacţii
3h
Adrian Tuglea E toaleta publica 100 de m , mai in dreapta! E automata si gratis + ca are hartie igienica, sapun si uscator cu aer cald pt maini! Sigur se vede din punctul lor!
Administrează


Îmi placeVezi mai multe reacţii
1h
Marius Serban Daca toaleta nu are instructiuni pe limba lor si un manual de utilizare cu poze color nu stiu sa o foloseasca.
Administrează


Îmi placeVezi mai multe reacţii
1h
Cornel Lenroc Prost pamantul asta ca ii tine...
Administrează


Îmi placeVezi mai multe reacţii
47m

.

Marea Adunare Centenară de la Chişinău, un eveniment istoric de românism.

$
0
0
Deviza Adunării din 25 martie 2018, la care au participat mii de moldoveni români, a fost: Jos hotarul de la Prut!
Din păcate, politicienii de la Bucureşti, cu deosebire cei care formează majoritatea guvernamentală, nu s-au prea mişcat spre acest eveniment organizat la Chişinău cu ocazia marcării a 100 de ani de la proclamarea Unirii Basarabiei cu România din 27 martie 1918.
Doar Traian Băsescu a fost prezent la Chişinău şi...a şi luat cuvântul.
Merită să vizionaţi videoclipul de mai jos.

   

Povestiri horezene despre ursi și ursari la un bowling sătesc

„Penalul” Vlad Cosma forțează, prin convingerea ICCJ să desființeze sentința de condamnare, mâna lui Werner să semneze revocarea șefei DNA

$
0
0
Părțile din dosar: 

  • PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE - DNA - Apelant
  • Alixandrescu Daniel Adrian - Apelant (Inculpat)
  • Alexe Razvan - Apelant (Inculpat)
  • Cosma Vlad Alexandru - Apelant (Inculpat)
  • Cosma Mircea - Apelant (Inculpat)
  • UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ JUDETUL PRAHOVA PRIN CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA - Intimat (Parte civilă)

26.03.20189:00
  • Complet de judecată: Completul Penal 1
  • Numărul documentului de soluționare: 59/2018
  • Data documentului de soluționare: 26.03.2018
  • Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
  • Soluție: Admis recurs - Trimitere cu rejudecare
  • Detalii soluţie: Minuta deciziei penale nr. 59: Cu majoritate: Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan, Cosma Vlad Alexandru şi Cosma Mircea împotriva sentinţei penale nr.978 din data de 01 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr.1547/1/2014. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 275 alin.(3) Cod procedură penală cheltuielile ocazionate de soluţionarea apelurilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi a inculpaţilor Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan, Cosma Vlad Alexandru şi Cosma Mircea rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleşi pentru apelanţii intimaţi inculpaţi, în sumă de câte 90 lei, se suportă din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 26 martie 2018. Cu opinia separată, în sensul admiterii apelului inculpatului Cosma Vlad Alexandru numai sub aspectul constatării incidenţei art. 19 din OUG nr. 43/2002 şi a respingerii apelurile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi a inculpaţilor Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan şi Cosma Mircea.

Romania este pregătită să întâmpine oricare manifestare de reunificare din partea cetățenilor din R. Moldova. Declarații îndrăznețe din partea lui Dragnea și Tăriceanu.

$
0
0

"În legătură cu Declaraţia pe care o să o adoptăm astăzi, aş vrea să citez un paragraf care, până la urmă, nu a mai fost introdus în această Declaraţie şi anume articolul 8 din Actul final de la Helsinki: toate popoarele au mereu dreptul în deplină libertate să îşi hotărască când şi dacă doresc statutul politic, intern şi extern, fără ingerinţe exterioare şi să îşi urmărească după propria voie dezvoltarea politică, economică, socială şi culturală. Pe baza acestui articol 8 de la Helsinki s-a reunificat Germania şi, dragii mei colegi, domnule preşedinte Candu, domnule vicepremier Iurie Leancă, chiar nu avem atâta curaj să spunem clar ce vrem? Şi, ca să nu existe echivoc, eu o spun deschis, simplu şi explicit - eu vreau să ne unim cu Moldova! Vreau să fim împreună în Europa, dar ca o singură naţiune. România a fost puternică atunci când a fost unită. Şi va fi unită. Şi va fi puternică. Acesta este idealul nostru. Acesta este idealul acela de a ne afirma în istorie ca o naţiune unită, liberă şi prosperă, în care toţi cetăţenii ei să se simtă liberi, să se simtă mândri şi să aibă o viaţă mai bună. La mulţi ani, România!" a spus Dragnea.
***********
„Vă propun, sub inspiraţia evenimentelor de acum un secol din Basarabia, să încercăm să aprindem în noi înşine pasiunea pentru democraţie care i-a animat pe iluştrii noştri înaintaşi de la Chişinău și să nu ne amăgim: hotarul de pe Prut nu va dispărea datorită talentului nostru diplomatic sau ştiinţei noastre de a negocia tratate şi acorduri internaţionale. Nu-l vor şterge nici poeziile, cântecele sau declaraţiile patriotice.
După exemplul anului 1918, doar vrerea Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău, exprimând voinţa poporului român din România şi din Moldova va putea reface ceea ce a făcut Sfatul Ţării cu un veac în urmă şi a desfăcut hotărârea arbitrară a marilor puteri totalitare în 1940.

Nădăjduiesc, așadar, că vom găsi curajul, aici la Bucureşti, ca şi la Chişinău, de a lua o asemenea decizie. Numai lipsa de încredere în propria noastră capacitate de a construi împreună o naţiune democratică, liberă şi indivizibilă ne poate împiedica să ne punem şi noi semnăturile pe un Act al Unirii." a declarat președintele Senatului, Calin Popescu Tăriceanu.


CPS a MAI este restantă cu actualizarea pensiilor pentru militari, pe care trebuia s-o facă de la 30 06 2017, dar ne ține de povești despre noua actualizare (pe minus), potrivit OUG nr.59/2017

$
0
0
CPS a MAI a dat un comunicat pentru liniștirea celor care întreabă de ce nu s-au indexat pensiile militare, începând cu 01 01 2018. 
Se face că nu știe de confuziile pe care OUG 59/2017 le-a creat în rândul pensionarilor militari, care a desființat atât actualizarea pensiilor militare   cât și indexarea lor, așa cum au fost reglementate până în luna august anul trecut în articolele 59 și 60 ale Legii 233/2015, modificate de OUG 57/2015. Din cele 2 operațiuni a mai rămas doar una, numită actualizare, dar care valorează cât o semiindexare, pentru că se raportează doar la rata media a inflației, nu și la creșterea câștigului salarial.
In Comunicat trebuia să specifice că se referă la art. 59 din Legea 223/2015 modificat prin OUG 59/2017. 
Să nu spere nimeni că pensionarii militari uită că vechea formulare a art. 60 din L 223/2015 era în vigoare la data de 30 06 2017 și că, potrivit Ordinului M25, Anexa 2,  CPS a MAI trebuia să efectueze încă de atunci, din oficiu, actualizarea pensiilor pentru militari, nu și pentru polițiști și  ANP. 
Pensiile militarilor din MAI trebuiau actualizate cu 15% , potrivit Legii 152/2017, completată de OUG nr. 56/2017, aprobată prin Legea 207/2017,  creștere care trebuia adăugată la solda de funcție, valoarea de la 30 06 2017(cif x 197,33) + 10%, dar nu mai mică de 1450 lei.
In loc ca MAI să dea instrucțiuni interne, numai pentru uzul unităților care emit Fișele de pensie  în vederea calcularii/recalculării/actualizării pensiilor militare, vezi AICI, mai bine ar completa Ordinele corespondente la M 24 și M 25 cu respectivele instrucțiuni, astfel încât acestea să fie cunoscute transparent și de beneficiari. 
Cum să spui într-un comunicat că actualizarea pe care o faci potrivit OUG 59/2017 o adaugi la drepturile de pensie în plată sau cuvenite la 31 12 2017, când tu casa sectorială ești restantă cu actualizarea pe care n-ai făcut-o încă la 30 iunie 2017.
Eu cred că actualizarea la care se referă ultimul alineat al Comunicatului, care va începe după 30 06 2018, după terminarea recalcularii, privește actualizarea generată de Legea 152/2017, completată de OUG nr. 56/2017, nu actualizarea funcție de inflația negativă. 
Comuniucat ...varză!    


De ce a fost eliminată actualizarea pensiilor militare prin OUG nr. 59/2017 dacă actualizarea cu 15%, potrivit L 152/2017, a determinat cresterea cuantumului la doar 100 de pensii din 25 000?

$
0
0
Domnul Marin Neacsu de Craiova a pus cătarea pe neinformatul sef al ANCMMR din MApN și pe naivul ministru al Apărarii și a bătut câteva cuie în poarta instituției conduse de doamna Andrițoiu. Iată ce a ieșit:

CPS a MApN despre situația actualizării pensiilor și recalculare



La primul cui, observați diferența dintre răspunsul dat de CPS a MApN și cel din Comunicatul dat de CPS a MAI. 
Cei de la MApN știu despre ce fel de actualizare vorbesc și nu  ne duc cu gândul în bălării, precum cei de la MAI, că de la 30 06 vor face actualizare negativă, că așa este indicele de inflație pe anul 2016, astfel încât unii cititori au înțeles că le vor fi micșorate pensiile în plată.
Doamna Andrițoiu își liniștește beneficiarii rezerviști în sensul că în cursul anului 2018 se păstrează cuantumul în plată după noua actualizare reglementată de OUG nr. 59/2017.
La numărul 2, CPS ferește din cătarea cuiului problema OUG nr. 56/2017 care a glăsuit prin legea care a aprobat-o că majorarea de 15% se adaugă la cuantumul soldei de funcție,  cuantum care nu trebui să fie mai mic înainte de majorare decât salariul minim garantat, adică 1450 lei.  
Eu îi propun lui Neacșu să mai trimită o lovitură în acest cui bătut în poarta CPS. Poate, dacă aplică OUG 56/2017, mai crește procentul pensiilor majorate după actualizarea din 30 06 2017. Este de râsul/plânsul ca la o creștere de 15% a soldei de funcție, aia care din 2008 a mai crescut doar cu 10% în anul 2015, doar 100 de pensii militare din 25 000 să înregistreze creșteri fată de cuantumul în plată. 
Cred că domnii de la CPS aplică greșit actualizarea reglementată de Legea 223/2015, articolul 60, inițial, și în Ordinele M24/2016 și M25/2016, pentru a-i compromite pe miniștri Fifor și LOV, care au motivat OUG nr.59/2016, de desființarea a actualizării pensiilor militare, prin creșterile enorme ale cheltuielilor pe care această operațiune le provoacă bugetelor instituțiilor militare.


Comisia de Contestaţii obliga CPS a MAI să actualizeze baza de calcul potrivit art. 28 din Legea 223/2015, urmare a majorării soldei de funcţie potrivit L 152/32017

$
0
0
Cei de la MApN, în situaţii similare, îi trimit pe cei pensionaţi după 30 07 2017 să se adreseze unităţilor care au întocmit greşit fisele de pensii.
Contestatorul Iulian, căruia îi mulţumim că ne-a trimis spre documentarea cititorilor această Hotărâre, trebuie să urmărească dacă soldele de funcţie din  toate cele sase luni alese sunt actualizate la nivelul ultimei luni corespunzătoare deschiderii dreptului de pensie.
Pentru perioada lipsă, contestatorul poate obţine o decizie de revizuire a deciziei de pensie după prezentarea  la CPS a adeverinţei obţinute de la unitatea din Ploieşti. Nu este cazul să urmeze pentru asta calea instanţelor.


"Acoperitii" Armatei sparg statul paralel. Urmează o "dictatură militară acoperită"?

$
0
0

Acoperitii” Armatei sparg statul paralel!

Autor: 

Cu sau fara democraticul Hellvig la conducere pe termen lung, SRI-ului ii va lua cel putin zece ani de acum inainte ca sa-si reseteze imaginea, mai ales ca „tavalugul” dezvaluirilor este de-abia la inceput. Iar Coldea nu va sta in niciun caz sa incaseze la nesfarsit. Dupa retragerea strategica a lui Marcel Opris la varful afacerilor, acesta avand deja noroc chior la „Loteria” vietii, STS-ul nu misca in front, existand temeri ca oricand poate fi zgaltait „viesparul”unor afaceri inca nu destul de adanc ingropate, precum constructia sediului, „blindarea” lui cu zinc sau nenumaratele „combinatii” politice sau financiare cu telecomunicatiile speciale.

La SPP se anunta vremuri mai mult decat grele, taraganarea anchetelor care vizeaza  actuala conducere nemaiputand dura prea mult, dupa ce procurorii militari care erau mai intelegatori ca Dalai Lama s-au pensionat fix inainte de intrarea in vigoare a amenintatoarelor prevederi ale legii raspunderii magistratilor. La „Doi s’ un sfert” nimic nou sub soare, in sensul ca structura informativa a Ministerului de Interne a ajuns ca aghiasma, care nici rau nu face sistemului, dar nici bine… Iar cum la DNA si structurile de Parchet scandalul este deja in floare, statului paralel deja i se cam poate pune cruce ! Ce-i drept, pe marginea prapastiei nu se afla „legat la ochi” si SIE, dar „externii” au pastrat in cele din urma un echilibru, generalul Silviu Predoiu reusind, cum-necum, sa nu se amestece in ciorba statului paralel.
Generalul Pahontu, unul din sefii de servicii secrete penetrati
Mai ales ca, nu trebuie uitat, SIE a si fost singura structura exclusa din toate protocoalele mai mult sau mai putin interinstitutionale dintre celelalte servicii secrete si institutii de forta. Insa deloc intamplator, dupa cum sustin sursele noastre, disolutia statului paralel, cu exceptia notabila a SIE se suprapune cu o expansiune fara precedent a Directiei Generale de Informatii a Apararii, ai carei ofiteri sub acoperire impanzesc intr-un ritm pur si simplu halucinant nu doar celelalte servicii secrete, dar si structurile centrale ale Guvernului, ministerele si unele dintre cele mai „vanate” Consilii de Administratie. Iar pana ce si structuri de protectie interna precum  cea a SPP-ului au incaput pe mana ofiterilor crescuti la scoala veche a informatiilor  militare, iata ca un nou „voal” se ridica de pe complexa retea creata de DGIA la nivelul intregii Puteri! Pentru ca, dupa cum reiese dintr-un incendiar raport contrainformativ intrat in posesia noastra, marea majoritate a ofiterilor detasati de la DGPI la conducerea altor structuri sau drept consilieri ai celor mai importanti demnitari sunt la origine tot ofiteri ai serviciului secret al Armatei !

Spionii militari ai DGIA sunt scoliti la Centrul HUMINT din Oradea
Unde au depus juramantul militar inainte de a se transfera la „Doi s un sfert” si a fi apoi „plantati” in cam toate  institutiile statului roman !
Au penetrat tot sistemul !
Este greu de crezut ce o fi fost in capul unor ditamai sefii de servicii secrete atunci cand au ales sa predea cele mai sensibile unitati din subordine tocmai unor comandanti crescuti de „rivalii” din sistem, dar uite ca acum trag ponoasele! Culmea este insa ca, in frunte cu chiar SPP-ul,  inclusiv structura de protectie interna, adica tocmai „inima” intregului serviciu a fost predata unor ofiteri de informatii militare. Iar aceasta situatie se regaseste si la Ministerul de Interne, chiar si la SRI sau STS, lista institutiilor care au „inghitit” cu o lejeritate uluitoare „acoperitii” Armatei fiind cat se poate de lunga. Culmea este si ca vorbim de o miscare „cu sens unic”, doar ofiterii crescuti de DGIA penetrand ulterior cam toate structurile sistemului, dar nu si invers. Si asta nu de ieri, de azi, desi in ultimele luni, de cand statul paralel a inceput sa scartaie din toate incheieturile, intensitatea acestor „plantari” a crescut simtitor. Ca aproape nu mai este demnitar al statului roman, in frunte cu chiar premierul Viorica Dancila, care sa nu-si ia in preajma un „fost” ofiter DGIA… Mai mult chiar, iata ca nici nu a apucat bine statul roman sa anunte „recuperarea” santierului naval din Mangalia, ca un ofiter a si fost implantat in Consiliul de Administratie. Intr-adevar, omul a intrat in „economie” direct  din cadrul MAI, unde a facut parte inclusiv din conducerea  „Doi s’un sfert” si a Operatiunilor Speciale… Dar, din nou, vorbim de un „acoperit” al Armatei la origini, primii pasi in sistem facandu-i tot la DGIA…
Sub flamura  „Doi s’un sfert”…
Si mai interesant este ca, in majoritatea zdrobitoare a cazurilor, „acoperitii” Armatei figureaza oficial drept „acoperiti” ai „Doi s’un sfert”, acestia avand stagii de ani de zile ca angajati in cadrul serviciului secret al Ministerului de Interne. O miscare mai mult decat interesanta, fie si ipotetic vorbind, pentru ca astfel DGIA nu doar ca poate scoate castanele fierbinti cu mana DGPI, dar ofiterii sai lupta de atata amara de vreme sub flamura „Doi s’un sfert”!

Generalul Hapau, seful DGIA
Si asta in conditiile in care, sa nu uitam spionii nostri militari sunt unii dintre cei mai apreciati la varful NATO, separat de luptatorii din cadrul fortelor speciale, cu nenumarate misiuni comune cu americanii in cele mai periculoase teatre de operatiuni ale lumii. Ceea ce si explica de ce singura scoala de spioni militari unde se formeaza cei mai buni ofiteri de informatii din toate tarile membre NATO se afla la Oradea, functionand in fosta cladire a unitatii militare de cercetare –diversiune, sub indicativul sec de UM 02628 si sub titulatura neutra de Centrul de Excelenta NATO – HUMINT. Este vorba despre o baza de pregatire ultramoderna, cea mai de elita structura a DGIA, chiar daca functioneaza sub directa coordonare a Comandamentului Militar NATO si al Comandamentului Strategic Aliat pentru Transformare (SACT).
Dubla comanda…?
De asemenea, pentru initiatii sistemului nu mai este un secret ca magistratii militari sunt vazuti de mult drept „anexele” DGIA, ceea ce si poate explica in oarecare masura de ce aceste instante nu doar ca nu au fost desfiintate, dar nici macar reorganizate, desi inutilitatea lor a fost deseori trambitata chiar din sanul CSM.

Chiar sa fi plecat capul Informatiile militare in fata lui Gabi Oprea?
In plus, in anii de dupa Revolutie, in timp ce celelalte servicii secrete erau pur si simplu „frunze in bataia vantului” reorganizarii haotice, doar Informatiile Militare au recurs la cea mai ampla operatiune de recrutare a studentilor din facultatile de stat. Ceea ce inseamna ca, dupa peste doua decenii, aceasta categorie „paralela” de „acoperiti” total a ajuns la deplina maturitate profesionala, ocupand posturi cheie in cam toate domeniile de activitate. Si atunci chiar ca- ti vine sa te intrebi daca aservirea totala a unei structuri de elita precum DGIA intereselor personale ale lui Gabriel Oprea nu este cumva vreo „burta” data tocmai pentru a minimaliza implicarea structurii militare in jocurile de culise din sistem. Asa ca una din doua : ori generalul Marian Hapau chiar este un as desavarsit al jocului dublu, contribuind din plin la „spargerea” statului paralel, ori DGIA are de multa vreme dubla comanda….


Cititi mai mult: http://www.national.ro/dezvaluiri/acoperitii-armatei-sparg-statul-paralel-619444.html/#ixzz5B9bSH0Uz
enational.ro 

CCR judecă pe 03 04 2018 prima excepție de neconstituționalitate pe Legea 223/2015

$
0
0

Şedinţa publică din 3 aprilie 2018, ora 9


9. Dosar nr.3288D/2016 -

Parti
Graf F.Antonio Lenhard ***
 - Ministerul Afacerilor Interne -
Casa de Pensii Sectorială -                                                          Excepţia de neconst. a disp. art.18 din                                                                                                      Legea nr.223/2015 privind pensiile                                                                                                            militare de stat, cu trimitere la                                                                                                                   sintagma  "în activitate"

Graf F. Antonio LenhardContestator
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE - CASA DE PENSII SECTORIALĂIntimat
INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN MEHEDINŢIIntimat

Şedinţe

14.12.2016
Ora estimata: 12:00
Complet: CMAS07D
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge contestaţia. Cu apel. Pronunţată în şedinţă publică, azi 14.12.2016
Document: Hotarâre  113/2016  14.12.2016
07.12.2016
Ora estimata: 12:00
Complet: CMAS07D
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Acordă termen la data de 14.12.2016 pentru a se depune concluzii pe fondul cauzei.
Document: Încheiere de şedinţă    07.12.2016

Drepți! A venit maiurul beat.

Viewing all 3578 articles
Browse latest View live