Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3575 articles
Browse latest View live

Liviu Pleșoianu, contracandidat pentru Dragnea și Iohannis?

$
0
0


Liviu Plesoianu a distribuit postarea publicată de Liviu Plesoianu.
Iohannis – Președintele #POSEDAT
Să spui despre cineva că e „obsedat” dacă vorbește fără preget despre DREPTURI și LIBERTĂȚI, despre STATUL PARALEL și ABUZURI e semn că tu însuți ești #POSEDAT, posedat exact de Statul Paralel în fruntea căruia te afli! Nimeni nu ar trebui să se mire de răspunsul tău de ieri. Ai spus că „nu există Stat Paralel” tocmai pentru că acest Stat Paralel, cât se poate de real și de activ, este Statul Tău!
Așa cum ai vrut Primăria Ta, Casele Tale, Guvernul Tău, „românii Tăi”, următorul în șir, pentru a închide, este STATUL TĂU! Tu, Klaus Werner Iohannis, ești doar formal „Președintele României”. În mod real, ești Președintele Statului Paralel.
NU ești cu adevărat Președintele României, ești Președinte pe „Planeta Românica” a procurorului „Portocală”.
NU ești cu adevărat Președintele României, ești Președintele scrâșnitor din dinți al celor care ABUZEAZĂ, al celor care se consideră o CASTĂ SUPERIOARĂ, al celor care se consideră deasupra legii, a Constituției și a muritorilor de rând!
NU ești cu adevărat Președintele României, ești Președintele celor din Sufragerie, ești Președintele înstelaților și acoperiților, al tuturor celor care consideră că România e „privata” lor. Ești Președintele lui KOVESI, lui COLDEA și lui MAIOR, care ne sfidează cu buna ta știință spunându-ne că erau „la un eveniment privat” acasă la Gabriel Oprea în seara turului II al alegerilor prezidențiale din 2009!
NU ești cu adevărat Președintele României, ești Președintele Ioanei Ene Dogioiu, care cerea în prime-time „arestarea judecătorilor Curții Constituționale a României”!
NU ești cu adevărat Președintele României, ești Președintele postului Realitatea TV, care ne dă non-stop lecții de moralitate și economie de la adăpostul celor 24 de MILIOANE DE EURO taxe și impozite NEPLĂTITE la stat de 6 ani de când sunt în insolvență!
NU ești cu adevărat Președintele României, ești Președintele pseudo-patriotului Rareș Bogdan, care întreține în fiecare seară ideea că cei din Ardeal le sunt cu mult superiori celor din restul țării. Nu, Iohannis, nu Bogdan – românii sunt UNA, oricât ați încerca voi să-i dezbinați! Suntem aceiași OAMENI, aceiași ROMÂNI, cu calități și defecte, cu bunele și relele noastre! Iar adevăratul pericol, adevărata cauză a MALADIEI DEZBINĂRII ce ne-a cuprins sunt oameni ca voi!
NU ești cu adevărat Președintele României, ești Președintele Liviei Stanciu, din cauza căreia România a fost condamnată la CEDO în mai multe rânduri, din cauza căreia doamna Mariana Rarinca a stat 6 LUNI la închisoare fără a fi vinovată! ...Ceea ce te-a determinat să o „pedepsești” pe Livia Stanciu numind-o judecător la Curtea Constituțională a României!
NU ești cu adevărat Președintele României, ești Președintele „Geacă Roșie”, care a călcat în picioare Constituția și, în loc să MEDIEZE, a incitat la proteste și chiar a ieșit în stradă cu scopul dărâmării unui Guvern perfect legitim! În ce țară din lume se mai întâmplă așa ceva!? Cum poți să pretinzi tu, Iohannis, că ești „Președintele tuturor românilor” când tu te faci că pur și simplu NU EXISTĂ MILIOANE de români care simt și gândesc cu totul diferit față de tine!?
Dacă noi, MILIOANELE DE ROMÂNI care suntem interesați și care VORBIM despre DREPTURI și LIBERTĂȚI, despre STATUL PARALEL și despre ABUZURI, suntem pentru asta niște „OBSEDAȚI”, atunci am și eu a-ți transmite ceva:
Te consider un Președinte #POSEDAT! Posedat de DEMONUL LĂCOMIEI, al lăcomiei de a avea cât mai multe case! Posedat de lăcomia de a le obține chiar și prin FALS și UZ DE FALS, cum spune clar instanța care a dat sentința DEFINITIVĂ și IREVOCABILĂ prin care ai pierdut respectiva casă!
Te consider un Președinte #POSEDAT! Posedat de DEMONUL PUTERII, al puterii ABSOLUTE care să-ți permită ție să faci orice, să CALCI peste VOTUL românilor, să rupi țara asta în bucăți, să ne fărâmițezi în bucățele atât de mici și să ne asmuți unii împotriva altora până când cu greu vom mai putea să spunem că suntem o națiune, că suntem un popor!
Te consider un Președinte #POSEDAT! Posedat de DEMONUL FRICII, al fricii că Statul Paralel pe care îl slujești te va băga chiar pe tine la pușcărie, folosind la momentul „OPORTUN” unul, două, trei dosare... câte e nevoie! Cu atât mai mult cu cât tu chiar știi despre tine că ești victima lor sigură. Pentru că tu chiar știi cu ce te-ai ocupat...
Te consider un Președinte #POSEDAT! Posedat de DEMONUL DEZUMANIZĂRII, demon care te-a convins că e bine să NU o grațiezi pe mama fetiței care te implora la televizor. Acolo unde îți duci tu mâna când se intonează imnul național e doar un VID ABSOLUT, Iohannis! Dacă acolo ar fi bătut cu adevărat ceva, ai fi înțeles că o fetiță cu tatăl foarte bolnav, cu „locuința” într-o anexă, are nevoie să fie alături de mama sa, care făcea pușcărie pentru că greșise și furase alimente pentru fetița sa. Dar tu, dacă ne amintim, ești cel care a fost în stare să spună asta: „Alţii au investit în copii, în educaţia copiilor, noi am investit în imobile”.
Faptul că vom intra în 2018 cu tine Președinte este un PURGATORIU prin care ne e dat să trecem! Cu tine Președinte, riscăm să ajungem să ne „comemorăm” țara, în loc să ne-o „aniversăm”. Dar tot e ceva bun în toate aceste lucruri. Partea bună e că linia de demarcație devine tot mai clară. Din ce în ce mai mult și din ce în ce mai clar, tu te desprinzi de România și ajungi să fii în integralitatea făpturii tale Președintele STATULUI PARALEL. Iar 2018 e despre România, nu despre statul tău paralel... Iar 2019 e tot despre România și despre VOTUL românilor, nu despre Noua Securitate pe care o slujești cu sârg...
Oricât te-ai strădui tu, oricât s-ar strădui GRUPUL din care faci parte să ne țină departe de propriul Destin, românii, în marea lor majoritate, vor reașeza trenul pe șine. Și vom merge mai departe... În 2018, din păcate, probabil tot cu tine. Din iarna lui 2019, din fericire, fără tine.
...Fie să FIM!

Ce documente trebuie să cuprindă dosarul de pensie pentru militari pentru a opta pentru modul de calcul prevăzut de Legea 263/2010

$
0
0
Să analizăm cine poate opta pentru modul de calcul din sistemul public de pensii și în ce termen, potrivit textului modificat de OUG nr. 57/2015, comparativ cu textul inițial al legii pensiilor militare.
Dacă formularea inițială a art. 122 nu lăsa loc de interpretări în legătură cu militarii care pot opta, respectiv numai cei care își deschid dreptul de pensie în termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a legii, textul modificat prin ordonanță, în prezent în vigoare, nu mai este atât de precis, lăsând posibilitatea interpretării că  de opțiune pot beneficia toți cei care la data deschiderii dreptului de pensie, nu numai cei care se pensionează după 01 01 2016, îndeplinesc condițiile de pensionare din ambele legi.
Termenul de 5 ani din textul modificat nu se mai referă la termenul de deschidere a dreptului de pensie ci la termenul în care un militar, poate fi activ sau deja pensionar, care îndeplinește condițiile  de pensionare din ambele legi, poate opta pentru modul de calcul potrivit Legii 263/2010.

Mulțumim gulerelor albe care prin modul în care  au modificat art. 122 din Legea 223/2015, prin OUG nr. 57/2015, dau posibilitatea tuturor celor care îndeplinesc condițiile de pensionare din ambele legi să poată opta, până la 31 12 2020, la modul de calcul al pensiei potrivit Legii 263/2010.

Mai jos aveți cele două texte de lege.

Art. 122 din Legea 223/2015, modificat prin OUG nr. 57/2015

Art. 122.- „Militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, precum și urmașii acestora, care la data deschiderii dreptului de pensie, de către casa de pensii sectorială competentă, îndeplinesc condițiile prevăzute de prezenta lege, cât și cele prevăzute la data de 1 ianuarie 2016 de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, pot opta în termen de 5 ani, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, pentru modul de calcul prevăzut de Legea nr. 263/2010 ,cu modificările și completările ulterioare, în vigoare la data de 1 ianuarie 2016.”

Forma initială a art. 122, nemodificat de OUG nr.57/2015 

Art. 122. – În termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele cărora li se deschide dreptul la pensie pot opta  pentru modul de calcul al pensiei în baza prezentei legi sau a Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare.

***********************************************

Ordinul M24-2016 pentru aprobarea Metodologiei de întocmire a dosarului de pensie militară ne indică și ce documente trebuie să existe la dosarul de pensie pentru calculul pensiei pentru militari potrivit Legii 223/2010.

Art. 4
(2) Documentele prevăzute la alin. (1) lit. i), n) — p) se depun numai în situaţia prevăzută la art. 122 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare

(1)
i) adeverinţa privind sporurile cu caracter permanent acordate în condiţiile legii sau prin contractul colectiv/individual de muncă pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001 — în original;
n) adeverinţele, întocmite în condiţiile legii, privind câştigul salarial lunar brut/net până la data de 1 aprilie 2001 în cazul persoanelor care au avut vechime în muncă în sistemul public de pensii —în original;
o) adeverinţele, întocmite în condiţiile legii, privind veniturile realizate lunar în unităţile militare aparţinând sistemului de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională pentru perioadele anterioare datei de 1 ianuarie 2011, precum şi pentru perioada cuprinsă între data de 1 ianuarie 2016 şi data trecerii în rezervă/retragere cu drept la pensie — în original, întocmite conform art. 127 alin. (5) şi (6) din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 257/2011;
p) adeverinţe/certificate privind stagiul de cotizare realizat în perioada 1 aprilie 2001—31 decembrie 2015 — în original;

Imagini rare

$
0
0
George Enescu și Constantin Brâncuși, filmați împreună în anul 1947, la Ambasada României la Paris.


Decizie de pensie militară emisă de CPS a MAI

$
0
0
Domnii de la CPS a MAI nu mai trec pe deciziile de pensie şi cuantumul în plată.Să nu se vada că este mai mare decât cel recalculat. In cazul de faţă, cuantumul în plată indexat este cu ceva mai mare de 4500 lei. Au majorat cu 5% pentru 2016 cuantumul recalculat. Unde au consemnat majorarea cu 5,25 aferentă anului 2017? Probabil că la cuantumul în plată.



Incidenţa OUG 79/2017 asupra pensiilor militare și soldelor în privința impozitului, CAS și CASS

$
0
0
OUG nr. 79/2017 poate fi citită AICI

Impozitarea pensiilor
29. Articolul 99 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Definirea veniturilor din pensii
Art. 99. — (1) Veniturile din pensii reprezintă sume primite ca pensii de la fondurile înfiinţate din contribuţiile sociale obligatorii făcute către un sistem de asigurări sociale, inclusiv cele din fonduri de pensii facultative şi cele finanţate de la bugetul de stat, diferenţe de venituri din pensii, precum şi sume reprezentând actualizarea acestora cu indicele de inflaţie.
(2) Drepturile primite în conformitate cu prevederile Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările şi completările ulterioare, reprezintă venituri din pensii.”
30. Articolul 100 se modifică şi va avea următorul cuprins:
OUG nr. 79/2017 poate fi citită AICI


„Stabilirea venitului impozabil lunar din pensii
Art. 100. — (1) Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei.
(2) La stabilirea venitului impozabil lunar aferent sumelor primite ca plată unică potrivit Legii nr. 411/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legii nr. 204/2006, cu modificările şi completările ulterioare, fiecare fond de pensii acordă un singur plafon de venit neimpozabil stabilit potrivit prevederilor alin. (1).”
31. La articolul 101, alineatul (2) şi prima teză a alineatului (9) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
„(2) Impozitul se calculează prin aplicarea cotei de impunere de 10% asupra venitului impozabil lunar din pensii.
(...)
(9) În cazul veniturilor din pensii şi/sau al diferenţelor de venituri din pensii, sumelor reprezentând actualizarea acestora cu indicele de inflaţie, stabilite în baza hotărârilor judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile/hotărârilor judecătoreşti definitive şi executorii, impozitul se calculează separat faţă de impozitul aferent drepturilor lunii curente, prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului impozabil, impozitul reţinut fiind impozit final.

Contribuția de asigurări sociale

Cotele de contribuţie în cazul condiţiilor deosebite de muncă şi condiţiilor speciale de muncă definite de Legea 263/2010 rămân în sarcina angajatorilor. 
„Cotele de contribuţii de asigurări sociale
Art. 138. — Cotele de contribuţii de asigurări sociale sunt următoarele:
a) 25% datorată de către persoanele fizice care au calitatea de angajaţi sau pentru care există obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale, potrivit prezentei legi;
b) 4% datorată în cazul condiţiilor deosebite de muncă, astfel cum sunt prevăzute în Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, de către persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora;
c) 8% datorată în cazul condiţiilor speciale de muncă, astfel cum sunt prevăzute în Legea nr. 263/2010, de către persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora."

44. Articolul 140 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Baza de calcul al contribuţiei de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoane asimilate acestora
Art. 140. — Pentru persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, baza lunară de calcul pentru contribuţia de asigurări sociale o reprezintă suma câştigurilor brute prevăzute la art. 139, realizate de persoanele fizice care obţin venituri din salarii sau asimilate salariilor asupra cărora se datorează contribuţia, pentru activitatea desfăşurată în condiţii deosebite, speciale sau în alte condiţii de muncă."

Pentru pensionarii militari și speciali care obțin și alte venituri din salarii sau asimilate
51. La articolul 146, după alineatul (5) se introduc trei noi alineate, alineatele (51)—(53), cu următorul cuprins:
„(51) Contribuţia de asigurări sociale datorată de către persoanele fizice care obţin venituri din salarii sau asimilate salariilor, în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parţial, calculată potrivit alin. (5), nu poate fi mai mică decât nivelul contribuţiei de asigurări sociale calculate prin aplicarea cotei prevăzute la art. 138 lit. a) asupra salariului de bază minim brut pe ţară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.

Scutirea pensionarilor de la plata CASS a fost introdusă în Codul Fiscal
65. La articolul 154 alineatul (1), după litera g) se introduc nouă noi litere, literele h)—p), cu următorul cuprins:
„h) persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii;

OLAF despre cercetarea penală a șefului partidului român de guvernământ

$
0
0
Comisia EuropeanaOFICIUL EUROPEAN DE LUPTĂ ANTIFRAUDĂ

Traducere Google după site-ul oficial OLAF

Șeful partidului român de guvernământ a fost acuzat de fraudă după investigația OLAF

13/11/2017
COMUNICAT DE PRESĂ nr. 16/2017
 Versiunea PDF (265.41 KB)
Direcția Națională Anticorupție (DNA) la acuzat pe Liviu Dragnea, liderul Partidului Social Democrat (PSD), pentru fraudarea fondurilor din Uniunea Europeană (UE), pentru crearea unui grup criminal organizat și pentru folosirea greșită a funcției sale . Opt alte persoane au fost acuzate de acuzații similare.
Contribuția Oficiului European Antifraudă (OLAF) la acest rezultat a fost subliniată de ADN. ADN-ul a explicat că cazul lor este rezultatul a două investigații efectuate de OLAF în proiecte finanțate de Fondul European de Dezvoltare Regională pentru construcția de drumuri în România, încheiate în mai și septembrie 2016.
OLAF a găsit dovezi care sugerează coluziune între beneficiarul fondurilor, funcționarii publici și contractantul, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurii de achiziție. Unele dintre aceste documente au fost utilizate și în sprijinul cererii pe care beneficiarul a prezentat-o ​​autorității de gestionare, care a dus la plata a 21 de milioane EUR din fondurile Uniunii Europene.
Investigațiile OLAF au fost încheiate cu o recomandare financiară către Direcția Generală Politică Regională și Urbană, pentru a recupera suma de 21 de milioane de euro, iar cu recomandări judiciare către Direcția Națională Anticorupție din România să inițieze acțiuni judiciare în această privință.
"Această investigație este un exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF și autoritățile naționale", a declarat directorul general al OLAF, Nicolae Ilett. "OLAF a efectuat investigații amănunțite, sperând că va avea un efect disuasiv puternic", a adăugat el.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să citiți  comunicatele de presă emise de Direcția Națională Anticorupție  (disponibilă în limba română).
Misiunea, mandatul și competențele misiunii OLAF:

Ordonanţa nr. 59/2017 de îngheţare a pensiilor spciale şi militare pe ordinea de zi a Comisiei de muncă din CD

Ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate de către părţile unui litigiu

$
0
0

SOLUŢIONAREA EXCEPŢIEI DE NECONSTITUŢIONALITATE

Sediul materiei
Soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate sau controlul de constituţionalitate a posteriori este reglementat de art.146 lit.d) din Constituţie şi de art.29-33 din Legea nr.47/1992.
În cadrul acestui tip de control, Curtea hotărăşte atât asupra excepţiilor de neconstituţionalitate privind legile şi ordonanţele ori o dispoziţie dintr-o lege sau dintr-o ordonanţă, în vigoare, ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial, cât şi cu privire la excepţiile de neconstituţionalitate ridicate direct de Avocatul Poporului.
Autorii sesizării
Excepţia de neconstituţionalitate poate fi ridicată:
- de către părţile unui litigiu;
- din oficiu, de către instanţa de judecată ori de arbitraj comercial;
- de procuror, în faţa instanţei de judecată, în cauzele la care participă;
- de Avocatul Poporului, direct.
Obiectul excepţiei
Obiectul excepţiei de neconstituţionalitate trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe imperative stabilite prin legea organică a Curţii Constituţionale [art.29 alin.(1) din Legea nr.47/1992]:
- să fie o lege sau ordonanţă ori o dispoziţie dintr-o lege sau dintr-o ordonanţă. Prin urmare, doar actele cu caracter legislativ fac obiectul controlului de constituţionalitate, nu şi actele administrative. Acestea din urmă pot fi supuse controlului de legalitate exercitat de instanţele judecătoreşti;
- legea sau ordonanţa ori dispoziţia criticată să fie în vigoare. Prin Decizia nr.766/2011, Curtea Constituţională a constatat că sintagma "în vigoare" este constituţională în măsura în care se interpretează în sensul că sunt supuse controlului de constituţionalitate şi legile sau ordonanţele ori dispoziţiile din legi sau din ordonanţe ale căror efecte juridice continuă să se producă şi după ieşirea lor din vigoare;
- legea sau ordonanţa ori dispoziţia criticată trebuie să aibă legătură cu soluţionarea cauzei în orice fază a litigiului şi oricare ar fi obiectul acestuia. Evident că această cerinţă nu se aplică în cazul în care Avocatul Poporului ridică excepţia de neconstituţionalitate;
- legea sau ordonanţa ori dispoziţia criticată să nu fi fost constatată ca fiind neconstituţională printr-o decizie anterioară a Curţii Constituţionale.
Atunci când excepţia nu îndeplineşte cerinţele menţionate anterior, instanţa este obligată să respingă printr-o încheiere motivată cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Încheierea poate fi atacată numai cu recurs la instanţa imediat superioară, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Recursul se judecă în termen de 3 zile.
Autorul excepţiei de neconstituţionalitate nu poate cere, în timpul dezbaterilor din şedinţa publică ori prin notele scrise depuse la dosar, extinderea obiectului excepţiei, deoarece, potrivit art.29 alin.(1) din Legea nr.47/1992, Curtea Constituţională se pronunţă numai asupra dispoziţiilor legale menţionate în încheierea prin care instanţa sesizează Curtea cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate, în caz contrar sesizarea nefiind legală.
De asemenea, potrivit jurisprudenţei Curţii Constituţionale, autorul excepţiei nu poate să invoce în faţa Curţii un alt temei constituţional, care nu are nicio legătură cu cel invocat în sesizare şi nici nu este o dezvoltare a acestuia, întrucât aceasta ar avea  semnificaţia ridicării unei excepţii direct în faţa Curţii, eludându-se astfel prevederile art.29 din Legea nr.47/1992, ceea ce este inadmisibil.
Sesizarea Curţii Constituţionale
Sesizarea Curţii Constituţionale se face de către instanţă, prin încheiere, sau direct de către Avocatul Poporului, prin adresă însoțită de motivarea excepției.
Sesizarea Curţii Constituţionale de către instanţa în faţa căreia s-a ridicat excepţia de neconstituţionalitate se face printr-o încheiere distinctă, în original sau în copie certificată, care trebuie să cuprindă punctele de vedere ale părţilor şi opinia instanţei asupra excepţiei, şi să fie însoţită de dovezile depuse de părţi. Dispozitivul încheierii trebuie să se refere la soluţia instanţei cu privire la sesizarea Curţii Constituţionale. [art.29 alin.4 din Legea nr.47/1992art.1 din Hotărârea Curţii Constituţionale nr.3 din 9 februarie 2010art.1 din Hotărârea Curţii Constituţionale nr.26 din 16 decembrie 2010].
Dacă excepţia a fost ridicată din oficiu, de către instanţă, încheierea trebuie motivată, cuprinzând şi susţinerile părţilor, precum şi dovezile necesare.
Odată cu încheierea de sesizare, instanţa de judecată trebuie să trimită Curţii Constituţionale numele părţilor din proces şi datele necesare pentru îndeplinirea procedurii de citare a acestora.
Documentele comunicate în copie de către instanţa în faţa căreia a fost ridicată excepţia trebuie certificate de către aceasta prin consemnarea menţiunii “conform cu originalul” pe fiecare filă. (art.2 din Hotărârea Curţii Constituţionale nr.3 din 9 februarie 2010).
Sesizarea Curţii cu privire la excepţiile de neconstituţionalitate ridicate direct de Avocatul Poporului privind constituţionalitatea unei legi sau ordonanţe ori a unei dispoziţii dintr-o lege sau ordonanţă, în vigoare, se face printr-o adresă însoțită de motivarea excepţiei de neconstituţionalitate, cu precizarea dispoziţiilor criticate şi a temeiurilor de constituţionalitate invocate.
Procedura
După ce primeşte încheierea de sesizare, preşedintele Curţii Constituţionale desemnează judecătorul-raportor.
Încheierea prin care a fost sesizată Curtea se comunică:
- preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului,
- Guvernului
- şi Avocatului Poporului,
indicându-le data până la care aceste autorităţi pot să trimită punctul lor de vedere. Punctul de vedere al Guvernului se prezintă numai sub semnătura primului-ministru.
În cazul în care Curtea Constituţională este sesizată direct de Avocatul Poporului, comunicarea sesizării în scopul trimiterii punctelor de vedere se face:
- preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului
- şi Guvernului.
Judecătorul desemnat ca raportor este obligat să ia măsurile necesare pentru administrarea probelor la data judecăţii.
Totodată, judecătorul-raportor verifică dacă sunt îndeplinite cerinţele referitoare la sesizare şi, dacă este cazul, solicită completarea actului de sesizare, stabilind şi termenul în care instanţa să răspundă.
Judecătorul-raportor sau, ulterior, Plenul Curţii Constituţionale, dacă apreciază că este necesar, poate să solicite instanţei trimiterea dosarului în care s-a ridicat excepţia sau a oricărui act, în copie certificată, din acest dosar [art.47 alin.(3) din Regulament şi art.3 din Hotarârea Curţii Constituţionale nr.3 din 9 februarie 2010].
Judecătorul-raportor poate solicita consultaţii de specialitate unor personalităţi sau unor instituţii, cu aprobarea prealabilă a preşedintelui Curţii Constituţionale.
Magistratul-asistent întocmeşte proiectul de raport.
Judecătorul-raportor, analizând proiectul de raport, punctele de vedere, soluţiile din doctrina şi jurisprudenţa română şi străină, precum şi oricare alt element necesar dezbaterilor, întocmeşte un raport scris asupra cauzei.
Termenul de depunere a raportului nu poate depăşi, de regulă, 90 de zile de la data înregistrării sesizării.
Judecata are loc la termenul stabilit, pe baza actelor cuprinse în dosar, cu înştiinţarea părţilor şi a Ministerului Public.
Întocmirea conceptelor de citare şi emiterea procedurilor de chemare în faţa Curţii Constituţionale se fac imediat după fixarea termenului de judecată, pentru cauzele de natură urgentă, sau cel mai târziu a doua zi lucrătoare, în celelalte cauze.
Înştiinţarea părţilor se poate face prin citaţie, precum şi prin alte modalităţi operative, respectiv telefonic, telegrafic, prin fax, poştă electronică sau prin orice alt mijloc de comunicare ce asigură, după caz, transmiterea textului actului supus comunicării ori înştiinţarea pentru prezentarea la termen, precum şi confirmarea primirii actului, respectiv a înştiinţării, dacă părţile au indicat instanţei datele corespunzătoare în acest scop. Dacă încunoştinţarea s-a făcut telefonic, grefierul va întocmi un referat în care va arăta modalitatea de încunoştinţare şi obiectul acesteia.
Pe formularul de citaţie se menţionează expres că prezentarea părţii în faţa Curţii Constituţionale nu este obligatorie.
În cazul persoanelor care au domiciliul sau sediul în străinătate, citarea se face în limba română.
Cu cel puţin 10 zile înaintea şedinţei, magistratul-asistent verifică legalitatea îndeplinirii procedurilor de citare sau de comunicare ataşate la dosar şi dispune măsurile necesare, după caz.
În cazul în care constată nereguli procedurale, magistratul-asistent îl informează pe preşedintele Curţii Constituţionale.
Participarea procurorului la judecată este obligatorie.
Părţile pot fi reprezentate prin avocaţi cu drept de a pleda la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi anume avocaţi definitivi care au o vechime neîntreruptă în profesie de cel puţin 5 ani de la definitivare.
Deliberarea se face în secret şi la ea vor fi prezenţi numai judecătorii care au participat la dezbateri şi magistratul-asistent desemnat în dosar.
Numai în caz de admitere a excepţiei, Curtea se va pronunţa şi asupra constituţionalităţii altor dispoziţii din actul atacat, de care, în mod necesar şi evident, nu pot fi disociate dispoziţiile menţionate în sesizare.
Tipul actului emis
În cadrul acestei atribuţii, Curtea Constituţională pronunţă, în conformitate cu prevederile art.11 alin.(1) lit. A. d) din Legea nr.47/1992, o decizie. Aceasta se ia cu votul majorităţii judecătorilor Curţii.
Comunicarea deciziei
Deciziile prin care se respinge excepţia de neconstituţionalitate se comunică:
- instanţei care a sesizat Curtea Constituţională sau
- Avocatului Poporului, după caz.
Deciziile prin care se constată neconstituţionalitatea unei legi sau ordonanţe ori a unei dispoziţii dintr-o lege sau dintr-o ordonanţă în vigoare se comunică:
- celor două Camere ale Parlamentului;
- Guvernului;
- instanţei care a sesizat Curtea Constituţională; în cazul în care la data comunicării deciziei Curţii Constituţionale cauza se află pe rolul altui organ judiciar, instanţa comunică acestuia decizia;
- autorităţilor publice implicate.
Efectele deciziei
Potrivit art.147 alin.(1) lit.c) din Constituţie, dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale, dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pune de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.


Predicatoare sectant-ONG-istă sau... procuror pentru care drepturile omului erau plictisitoare

$
0
0



Bugetul.ro vă prezintă detalii mai puțin știute despre procurorul Lăncrănjan, cel care i-a realizat șefului PSD al treilea dosar de corupție.
Potrivit declarației de avere completate în luna mai a acestui an, Carmen Lăncrănjan nu are în proprietate nici case și nici terenuri, ea fiind posesoarea unui autoturism Skoda Octavia, fabricat în 2007. În bănci, aceasta deține o sumă modică: circa 775 de lei.
În anul 2016, procurorul Lăncrănjan a contractat un credit de la Banca Comercială Română, scadent la 2021, în valoare de 103.300 de lei.
Conform documetului citat, Alexandra Carmen Lăncrănjan a încasat, anul trecut, un salariu total de 93.855 de lei, ca procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, în jur de 7.821 de lei pe lună.
De asemenea, ca formator la Institutul Național al Magistraturii, ea a mai primit un salariu anual de 10.347 de lei. La aceste sume se adaugă și veniturile din activități independente.
Din activități didactice și drepturi de autor, Alexandra Lăncrănjan a încasat peste 18.000 de lei și 1.000 de euro. Și acum, țineți-vă bine! 14.500 de lei i-a obținut din drepturi de autor, pentru un proiect FDSC – EEA Grants – Norway Grants. FDSC este abrevierea de la Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, finanțată de George Soros.

OUG nr. 82/2017. Majorare de 10% a pensiilor din sistemul public, nimic pentru pensiile militare A crescut CIBS

$
0
0
OUG nr. 82-2017

-luând în considerare reglementările din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora majorările anuale ale valorii punctului de pensie prevăzute de lege reprezintă praguri minime, urmând ca valori superioare ale punctului de pensie să poată fi stabilite prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat, întrucât politica bugetară trebuie să respecte anumite angajamente în ceea ce priveşte deficitul bugetar şi să fie în deplin acord cu noile modificări legislative din domeniul fiscal care conduc la menţinerea în valoare absolută a veniturilor acumulate în conturile individuale ale participanţilor la pilonul II de pensii



-Având în vedere că prevederile Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevăd majorarea drepturilor salariale cu 25%, începând cu data de 1 ianuarie 2018, pentru întreg personalul plătit din fonduri publice, şi ţinând cont de necesitatea asigurării unui tratament nediscriminatoriu între categoriile de personal din sectorul bugetar, se impune abrogarea alin. (2) al art. 31 din Legea nr. 223/2015.
Totodată, este de precizat că neadoptarea acestei măsuri ar avea un impact negativ asupra bugetului general consolidat pe anul 2018.......

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

Art I. — (1) începând cu data de 1 iulie 2018, prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, valoarea punctului de pensie se majorează cu 10% şi este de 1.100 lei.
(2) Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare, în perioada 1 iulie— 31 decembrie 2018 nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari este de 640 lei.
Art. II. —Alineatul (3) al articolului 43 din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 482 din 18 iulie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:
„(3) Începând cu data de 1 ianuarie 2018 cota de contribuţie la fondul de pensii este de 3,75%.”

Art. VI. — Începând cu data de 1 ianuarie 2018, articolul 31 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Art. 31. — (1) Cota de contribuţie individuală la bugetul de stat este egală cu cota de contribuţie de asigurări sociale prevăzută la art. 138 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Termenele de declarare şi de plată a sumelor reprezentând contribuţiile individuale ia bugetul de stat sunt cele prevăzute de legislaţia fiscală pentru declararea şi plata contribuţiilor de asigurări sociale.”


Familia Iohannis are, inca din anul 2003, dosar penal pentru casele „mostenite” ilegal in Sibiu

$
0
0
Pagini uitate.
Reluare din data de 15 11 2015 şi 22 02 2017.


Pe site-ul Comisarul.com a fost publicat,vineri 13 nov. a.c. Rechitoriul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Alba Iulia prin care, MUNTEANU LIVIU, secretarul Primariei Porumbacul de Jos, judetul Sibiu, este trimis in judecata pentru infractiunea de fals.
In finalul Rechizitoriului, faptele celor care au uzat de falsul secretarului de primarie sunt disjunse si trimise spre cercetare la Parchetul de pe lânga Judecatoria Sibiu.
„ Disjungerea cauzei în ceea ce-i priveşte pe numiţii Mărginean Romul,LAZURCA GEORGETA, JOHANNIS CARMEN, JOHANNIS KLAUS... şi trimiterea ei la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sibiu PENTRU EFECTUAREA CERCETĂRILOR PENALE necesare soluţionării cauzei sub aspectul SĂVÎRŞIRII INFRACŢIUNILOR prevăzute de art 260, rap la art 289 şi 291 C. pen”
Intrebarea cheie este cum s-a solutionat acel dosar?  Prin solutia definitiva data de Curtea de Apel Brasov, potrivit careia familia Iohannis a pierdut proprietatea atât a partii mostenite ilegal cât si a partii cumparate de la alt comostenitor ilegal al doamnei Carmen Iohannis, dosarul poate fi repus in termen pentru reluarea cercetarilor penale. 
Isi da domnul Iohannis demisia pentru ca si dânsul sa poata fi cercetat penal, alaturi de sotia sa, de Parchetul Sibiu. 
Asa... ca sa nu para ipocrita solicitarea publica a dânsului de demisie pentru Ponta.

Solutia irevocabila data de Curtea de Apel Brasov
12.11.2015
Ora estimata: 09:00
Complet: C3R civil
Tip solutie: Menţine hotărârea atacata
Solutia pe scurt: Admite excepţia tardivităţii motivelor de recurs depuse la termenul din 03.09.2015, excepţie invocată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă: Constată nule motivele de recurs formulate de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner prin memoriul de recurs din 03.09.2015 împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov. Admite cererea de anulare a recursului declarat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar, pentru lipsa dovezii mandatului de reprezentare a Statului Român, cerere formulată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă: Anulează recursul formulat şi precizat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov. Respinge recursul formulat de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine. Respinge cererea de acordare cheltuieli de judecată în recurs, formulată de intimaţii reclamanţi Antonescu Elisabeta, Oargă Ioan, Oargă Steluţa Ancuţa, Oargă Ioan Adrian. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.11.2015.
Document: Hotarâre  655/2015  12.11.2015






In sfârșit, România investește în Republica Moldova

$
0
0

Banca Transilvania intentioneaza sa investeasca in una dintre cele mai mari banci din Republica Moldova, Victoriabank

COMUNICAT DE PRESA2017-11-07
Banca Transilvania intentioneaza sa investeasca in una dintre cele mai mari banci din Republica Moldova, Victoriabank
BT si BERD, parteneriat strategic pentru replicarea modelului din Romania

Banca Transilvania intentioneaza sa investeasca in Victoriabank, a treia cea mai mare banca din Republica Moldova, dobandind o participatie initiala de peste 39% din capitalul social al acesteia. Este pentru prima oara in ultimii zece ani cand o banca din afara Republicii Moldova isi arata interesul pentru a intra pe respectiva piata.

Tranzactia va respecta toate prevederile legii pietei de capital din Republica Moldova, iar BT va avea nevoie de aprobarea Bancii Nationale a Romaniei si a Bancii Nationale a Moldovei pentru aceasta investitie.

Ca urmare a intrarii Bancii Transilvania in capitalul Victoriabank, cei doi parteneri - BT si BERD - vor detine impreuna pachetul majoritar in Victoriabank. In conformitate cu legislatia in vigoare, acestia vor face o oferta pentru achizitionarea celorlalte actiuni. Ca parteneri strategici, Banca Transilvania si BERD doresc sa contribuie la dezvoltarea domeniului bancar din Republica Moldova. De asemenea, vor sustine obiectivul Victoriabank, de a fi in continuare una dintre cele mai bune si apreciate banci din Republica Moldova.

“Suntem incantati sa ne alaturam BERD-ului si celorlalti actionari in demersul de a dezvolta piata bancara locala si de a sustine economia din Republica Moldova. Dorim sa replicam  modelul de business BT, succesul pe care il avem in Romania. Victoriabank este o banca solida, bine pozitionata pe piata bancara din Republica Moldova. Vedem potential de crestere pe liniile de business pe care in mod traditional Banca Transilvania are o bogata expertiza – IMM, retail, microcompanii – precum si in ceea ce priveste serviciile financiare digitale. Pentru planul nostru ambitios ne bazam inclusiv pe continuarea si dezvoltarea colaborarii strategice cu partenerii nostri traditionali.” - declara Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.

Victoriabank are aproape 30 de ani de activitate in Republica Moldova, 540.000 de clienti, 1.400 de persoane in echipa si aproape 100 de sedii. Banca se bucura de incredere mare din partea clientilor: in iunie a.c., Victoriabank avea cel mai ridicat nivel al depozitelor raportate la totalul activelor din intreaga piata din Republica Moldova, de 80%, iar raportul credite/depozite era cel mai redus de pe piata, de 39%. Victoriabank se remarca, de asemenea, prin activitatea de carduri: peste 17% cota de piata ca numar de carduri (aproape 285.000), aproape 25% cota de piata ca numar de POS-uri si peste 37% privind rulajele cu cardul la comercianti.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare banca din Romania si nucleul Grupului Financiar BT. Activitatea sa este organizata pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. Banca are 2,2 milioane de clienti, peste 7.000 de angajati si peste 500 de sedii. Grupul BT are expertiza in Republica Moldova din 2008 datorita subsidiarei BT Leasing MD, lider de piata in Republica Moldova in functie de valoarea finantarilor de mijloace fixe acordate in leasing.


Fisiere Multimedia

OUG nr. 83/2017; rectificarea bugetară care înlătură riscul neplății pensiilor pentru militarii care au trecut în rezervă, în anul 2017, din cauza ordonanțelor care au modificat Legea pensiilor militare.

$
0
0
Având în vedere:
— adoptarea ulterior aprobării Legii bugetului de stat pe anul 2017 nr. 6/2017, cu modificările şi completările ulterioare, a unor acte normative cu influenţe asupra veniturilor şi cheltuielilor bugetare;
— necesitatea alocării fondurilor pentru plata pensiilor militare de stat cuvenite cadrelor militare trecute în rezervă şi poliţiştilor cărora le-au încetat raporturile de serviciu în anul 2017;

ţinând seama de faptul că nepromovarea în regim de urgenţă a prezentului act normativ ar avea drept consecinţe negative următoarele:
— riscul neasigurării fondurilor necesare pentru plata pensiilor militare de stat cuvenite cadrelor militare trecute în rezervă şi poliţiştilor cărora le-au încetat raporturile de serviciu în anul 2017;

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.
...........
Art. 9. — Se autorizează Ministerul Apărării Naţionale în anexa nr. 3/18/02 „Bugetul pe capitole, subcapitole, paragrafe, titluri de cheltuieli, articole şi alineate pe anul 2017—2020 (sume alocate din bugetul de stat)", să diminueze cheltuielile, cu suma de 130 mii lei, la capitolul 68.01 „Asigurări şi asistenţă socială”, titlul 51 „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice”, alineatul 51.01.26 „Transferuri privind contribuţia de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele aflate în concediu pentru creşterea copilului”.
Art. 10. — Se autorizează Ministerul Apărării Naţionale, în anexa nr. 3/18/29 „Fişa obiectivului/proiectului/categoriei de investiţii”, la capitolul 65.01 „învăţământ”, titlul 71 „Active nefinanciare”, articolul 71.01 „Active fixe”, alineatul 71.01.01 „Construcţii”, să introducă obiectivul nou de investiţii „Pavilion multifuncţional în cazarma 380 Sibiu”, cu credite de angajament în sumă de 459 mii lei şi credite bugetare în sumă de 188 mii lei, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.
Art. 11. — Se autorizează Ministerul Afacerilor Interne să efectueze, în anexa nr. 3/19/02 „Bugetul pe capitole, subcapitole, paragrafe, titluri de cheltuieli, articole şi alineate pe anii 2017—2020 (sumele alocate de la bugetul de stat)”, următoarele modificări:
a) diminuarea la capitolul 61.01 „Ordine publică şi siguranţă naţională", titlul 51 „Transferuri între unităti ale administraţiei publice", articolul 51.01 „Transferuri curente", alineatul 51.01.10 „Transferuri privind contribuţii de sănătate pentru persoane care execută pedepse private de libertate sau arest preventiv” a sumei de 150 mii lei şi de la alineatul 51.01.52 „Transferuri din bugetul de stat către fondul de asigurări sociale de sănătate pentru cetăţeni străini aflaţi în centrele de cazare” a sumei de 70 mii lei;
b) diminuarea la capitolul 68.01 „Asigurări şi asistenţă socială”, titlul 51 „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice”, articolul 51.01 „Transferuri curente", alineatul 51.01.26 „Transferuri privind contribuţia de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele aflate în concediu pentru creşterea copilului” a sumei de 150 mii lei.
Art. 12. — Se autorizează Ministerul Afacerilor Interne să diminueze veniturile proprii în anexa nr. 3/19/13 „Bugetul pe capitole, subcapitole, paragrafe, titluri de cheltuieli, articole şi alineate pe anii 2017—2020 (sume alocate pentru activităţi finanţate integral din venituri proprii)”, la capitolul 39.10 „Venituri din valorificarea unor bunuri”, subcapitolul 39.10.02 „Venituri din valorificarea stocurilor de rezerve de stat și de mobilizare” cu suma de 190.604 mii lei.
........
Art. 29
(2) în anul 2017, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, prin derogare de la prevederile art. 30 alin. (2) din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi de la prevederile art. 21 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se pot aloca, pe bază de hotărâri ale Guvernului, sume pentru suplimentarea transferurilor din bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat.

Detalii: https://legeaz.net/monitorul-oficial-905-2017/oug-83-2017-rectificare-buget-stat-2017

Sesizarea ICCJ cu recurs în interesul legii pentru ajutoarele salariale neacordate militarilor după anul 2010

$
0
0
Mulţumiri domnului V. Burghelea care mi-a trimis documentul!









Proiect de lege care interzice asociațiilor și fundațiilor de utilitate publică să facă politică

$
0
0
Inițiativa legislativă a parlamentarilor Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae L140/29 05 2017 a primit aviz cu amendamente în Raportul Comisiei juridice





Adrian Năstase nu-l mai recunoaște pe „micul Titulescu”

$
0
0
Din învățăturile lui Năstase către pesediști:

 In loc de mitinguri, puneți mâna pe carte, adică pe Constituție, și asumați-vă răspunderea conform art. 104.
Legiferați în loc de să creați comisii speciale!
Scăpați de obsesia Kovesi și dați normative!

http://videonews.antena3.ro/video/politica/adrian-nastase-despre-scandalul-politic-pentru-electoratul-psd-nu-e-specifica-iesirea-la-miting-QHpXVaeukU8.html

http://videonews.antena3.ro/videos/adrian-nastase-nu-l-mai-recunosc-pe-ponta-5PwfzyqIdRC.html

Nu va fi actualizare, probabil se va face (o indexare) ca în civilie

$
0
0
COMUNICAT NR. 397 


Întâlnire cu reprezentanții asociațiilor militarilor în rezervă și retragere


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, s-au întâlnit luni, 20 noiembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu reprezentanți ai structurilor asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere.

În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă teme de interes comun și proiectele pe care Ministerul Apărării Naționale intenționează să le promoveze în domeniul social în beneficiul personalului militar și civil, cu referire atât la cadrele în activitate, cât și la militarii în rezervă și în retragere, ale căror asociații vor fi consultate în continuare pe parcursul etapelor de elaborare a actelor normative.

Ministrul Mihai Fifor a apreciat întâlnirea de astăzi ca fiind benefică și constructivă pentru ambele părți și a dat asigurări cu privire la disponibilitatea instituției militare la consultări și dialog eficient pe teme de interes comun, pe baza unui calendar agreat în comun. 

„Vă asigur de buna credință și de maxima disponibilitate la dialog ale echipei de conducere a ministerului, astfel încât problemele dumneavoastră să-și găsească rezolvare,” a declarat ministrul apărării naționale.

Biroul presă

Preluare de pe site In cuiul catarii
De ce nu a fost invitat și SCMD?

De pe site-ul „In cuiul cătării” aflam și răspunsul dat de ministrul Fifor  la o întrebare despre OUG nr. 59/2017, de înghețarea a pensiilor militare.


Întrebat de vicepreședintele ROMIL ce este și ce nu este adevărat din informațiile care au apărut vizavi de OUG 59 privind pensiile militare, domnul ministru a răspuns:

 
Cred că a fost și greșit înțeleasă povestea asta cu pensiile. Această creștere este foarte foarte greu de suportat de bugetul statului și asta vă spun cu toată onestitatea acest lucru, că vă place sau nu vă place ce spun dar e de datoria mea să vă spun. Ar fi însemnat anul viitor, dacă s-ar fi păstrat această actualizare, un impact de de 11 miliarde pe care efectiv bugetul statului nu îl duce, nu îl poate duce. Și atunci s-a căutat o variantă, cum să rămânem la un nivel acceptabil de buget și să nu mințim oamenii, vă dăm, nu vă dăm ….Dar există soluții să reglăm chestia în camera deputaților. Eu am avut o discuție cu domnul secretar de stat Nicolae Nasta, și i-am dat niște instrucțiuni, înțeleg că nu le-a înțeles foarte bine, o să mai discutăm, sunt aici colegii de la Casa de Pensii și o să discutăm din nou această problemă și vă spun că nu iese din Parlamentul României să fie chestiune nedreaptă. Vă asigur de chestiunea aceasta. Da, probabil că se va face o actualizare, probabil se va face ca în civilie, trebuie să discutăm, pentru că trebuie să fie foarte clar, nimeni nu vrea să lezeze drepturile militarilor, înțelegeti-mă, dar nici nu putem să vă mințim și să vă spunem că se poate da ceva și nu se mai poate da la un moment dat.”

Mai multe informații despre întâlnirea de la SMAp oferă Marin Neacsu pe site-ul indicat.

Poiana lui Dumbravă, rețeaua acoperiților din Justiție?

$
0
0

 Episodul 1 LacrănjanEpisodul 2 Șelaru

ANCMRR din MApN este asociația doar a generalilor și coloneilor în rezervă?

$
0
0
Așa s-ar părea, citind componența Biroului Permanent Central ales pe data de 21 11 2017,
 1 Decembrie 2005- Ziua Nationala a Romaniei; parada militara de la Arcul de Triumf. 
In imagine: general maior Neculai Bahnareanu, loctiitorul Sefului Statului Major al Fortelor Terestre,  șeful paradei si presedintele Traian Basescu.
În ziua de 21noiembrie 2017  a avut loc cea de a VIII-a Conferinţă Naţională a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ,,Alexandru Ioan Cuza”, care a ales, conform prevederilor statutare, în funcţia de preşedinte al Asociaţiei pe dl. general locotenent (r) NECULAI  BĂHNĂREANU
Conferinţa Naţională a ales Consiliul Director al Asociaţiei și Comisia de Cenzori.
Consiliul Director al Asociaţiei , în prima sa ședință, a ales Biroul Permanent Central compus din: 
prim-vicepreşedinte – gl.fl.aer.(r) CONSTANTIN CONSTANTINEANU  ; 
vicepreşedinţi 
– gl.lt.(r) CONSTANTIN ZECA, 
gl.lt.(r)  VIOREL  ANGELESCU, 
gl.mr.(r) ing. VASILE DOMNU, 
gl.mr.(r) MARIAN BUCIUMAN, 
gl.bg.(r) dr. GHEORGHE CREŢU, 
gl.mr.(r) dr. CONSTANTIN MIHĂLCIOIU, 
col.(r) TRAŞCĂ ION; 
consilier – gl.lt.(r) VICTOR DUMITRESCU; 
membri – gl.bg.(r) PANĂ ION,  
gl.bg.(r) AUREL-CORNEL  VAIDA,  
gl.mr.(r) VASILE MOROIANU, 
gl.bg.(r) VASILE  ILIEŞ, 
gl.bg.(r) MARIN  CHIOŢEA,  
col.(r) NICOLAE BELGIU, 
c-dor (r) CONSTANTIN ALEXANDRU, 
col.(r) MARIAN  GARGAZ, 
col.(r) ing. MARIN  ANDREI, 
col.(r) CRISTEA  COSTACHE, 
lt,col.(r) ADRIAN-IULIAN  DRĂGUŢ

Trimiteţi urgent pe adresa deputaţilor Scrisoarea Forumului Structurilor Asociative ale Rezerviştilor din SAOPSN

Viewing all 3575 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>