Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3587 articles
Browse latest View live

Cutremur de 6,5 in Italia. Munții s-au fisurat. Cum reacționează o pisică

$
0
0
Doamna a pierdut cinci secunde ca să-și pună papucii în picioare. Putea să-i ia în mână și să iasă din casă. Nu e recomandat în timpul cutremurului să alergi prin casă. Poți fi rănit de mobilier sau de obiecte în cădere. Specialiștii recomandă retragerea într-un loc ales din timp, loc care să fie situat departe de zidurile exterioare, culcat sau ghemuit lângă un obiect solid, pentru a fi protejat de triunghiul vieții, in caz de prăbușire a plafonului. Acolo se așteaptă încetarea trepidațiilor după care se iese din clădire, nu înainte de a verifica dacă scările blocului mai pot fi folosite.
Mobilier care va poate salva dacă vă așezați în acele triunghiuri 

Munții s-au fisurat

Mutu a vorbit la Masa Tăcerii

$
0
0
Alte variante ale diverşilor biografi, autori de monografii sau de studii pentru Masa Tăcerii: „Masa familiei”, „Masa cinei nupţiale”, „Masa cinei cea de taină”, „Masa apostolilor”, „Masa dacică”, „Masa căpitanilor”, „Masa de piatră şi cele 12 scaune

Politică interbelică pe seama Coloanei Infinitului
 Oltenii, în materie de imaginaţie sunt de neîntrecut! Liberalii interbelici au văzut în Coloana Infinitului nu recunoştinţa lui Brâncuşi faţă de eroii neamului ci recunoştinţa faţă de primul ministru liberal de atunci, Gheorghe Tătărăscu, care a avut un rol extrem de important în realizarea ansamblului şi a configuraţiei străzilor pe axul principal. Liberalii au spus că lui Tătărăscu i-ar fi dedicat Brâncuşi coloana şi au numărat şi piesele ei, constatând că au exact acelaşi număr câte litere are numele lui Gheorghe Tătărăscu.
Tărăniştilor nu le-a plăcut interpretarea liberalilor şi au început să-şi bată joc de ei spunând că au pus în mijlocul târgului de vite al oraşului „P...la lui Tătărăscu”

-Ocupantii aplaudati la Cluj... in 1940!!

$
0
0
Reluare din februarie 2010

Privind imaginile cu intrarea trupelor lui Horty in Cluj, la 11 septembrie 1940, nu poti sa nu  te intrebi cine erau cei care se bucurau de sosirea "eliberatorului". Te mai linistesti cand, ascultand sonorul, constati ca nu se ovationa in limba romana.

Si totusi, unde era regele, unde era guvernul, unde era parlamentul, unde era armata, unde erau serviciile si , mai ales, unde erau romanii ?

N-au trecut decat 70 de ani de la acel act de lasitate nationala.


Urmăriți LIVE numărătoarea voturilor pentru președintele moldovean

Judecătorii îi trag un perdaf strașnic ambasadorului american Klemm

$
0
0
1 octombrie 2016
Dana Gîrbovan
Excelentei Sale Domnului Hans Klemm
Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti

Stimate Domnule Ambasador Klemm,
Va scriem public direct, folosind calea unei scrisori deschise, deoarece declaratiile pe care le-ati facut pe data de 26 octombrie, in cadrul interviului pentru site-ul www.news.ro, aduc grava atingere imaginii justitiei si necesita, fata de impactul negativ al acelor declaratii asupra bunei functionari a democratiei din Romania, un raspuns public din partea judecatorilor.
Astfel, la intrebarea – legitima in contextul actual – privind riscul manifestat de excesele procurorilor anticoruptie, ati afirmat ca “acest lucru trebuie sa il decida poporul roman, cum ar trebui sa se comporte procurorii si judecatorii pentru a-si face treaba. Eu vreau sa subliniez doar succesul extraordinar al Romaniei in acest domeniu.”
Este de neinteles motivul pentru care reprezentantul Statelor Unite, tara care este luata ca reper pentru respectarea drepturilor si libertatilor individuale, face apel la “justitia populara”, o forma de justitie straina de statul de drept si specifica regimurilor totalitare, cu radacini in gandirea de drept sovietica.
Pe pagina Ambasadei ati postat fotografii de la vizita recenta pe care ati facut-o la fosta inchisoare comunista de la Sighet. “Dreptatea poporului in slujba poporului” a fost sloganul ce a stat la baza “democratizarii justitiei” dupa 1948, pe care cu siguranta l-ati vazut afisat in incinta fostei inchisori. Toti acei oameni care au fost inchisi si torturati acolo, au fost condamnati tot in numele “poporului”, ba inca in aplauzele sale, pentru ca asa le spunea masina de propaganda comunista ca e bine.
Ati afirmat in interviu ca “aplaudati puternic” ceea ce considerati ca fiind un “record de succes” actual al luptei anticoruptie, aratand insa ca va sunt indiferente mijloacele folosite in aceasta lupta.
Afirmatiile dumneavoastra, cum a fost cea cu “aplauzele”, sunt primejdioase pentru democratia romanesca, deoarece intaresc mentalitate extrem de periculoasa ca scopul scuza mijloacele. In justitie mijloacele pot perveti scopul.
Va reamintim ca Romania este o tara aflata la 27 de ani departare de comunism, o tara in care mentalitatea represiva a institutiilor de forta, implementata initial de consilieri sovietici apoi de educatori romani formati si educati de acei consilieri, nu s-a schimbat peste noapte doar prin faptul ca Romania a declarat ca a trecut de la dictatura la democratie.
Schimbarea acestei mentalitati, fundamentata pe faptul ca statul este superior persoanei, necesita timp si o continua reevaluare sincera pentru a identifica segmente unde lucrurile se pot imbunatati.
Profesionalizarea si intarirea reala a tuturor institutiilor democratice se face prin respectarea stricta a statului de drept, a separatiei puterilor in stat si a drepturilor si libertatilor fundamentale, lucru care implicit duce la diminuarea coruptiei.
Daca dumneavoastra, din pozitia de reprezentant al Statelor Unite in Romania, doar “aplaudati”, dar nu scoateti in evidenta excesele ori erorile acolo unde acestea exista si sunt vizibile, nu doar ca nu ajutati justitia si lupta anticoruptie, dar le vulnerabilizati atat pe ele, cat si credibilitatea Statelor Unite in fata romanilor.
Cultul personalitatii si “aplauzele” insotite de lipsa criticii si a unei evaluari profesioniste care sa scoata in evidenta succesele si sa puncteze problemele, pentru a fi corectate la timp, sunt cel mai mares inamic pentru orice stat si orice institutie a acestuia. Aceste lucruri pot foarte usor discredita o actiune vitala pentru sanatatea societatii romanesti, cum e lupta impotriva coruptiei, pe palierul purtat de justitie.
Justitia nu e nici campanie de publicitate si nici subiect de propaganda electorala. Administrarea justitiei intr-un stat democratic este un proces ce se desfasoara cu rigurozitate si strict in limitele legii, cu respectarea tuturor drepturilor si obligatiilor procedurale (due process) tocmai pentru a pastra un just echilibru intre interesul public si demnitatea, drepturile si libertatile fiecarei persoane. Orice derapaj trebuie punctat si corectat pentru a preveni erori ulterioare, iar acest lucru se poate face doar analizand obiectiv si critic aceasta activitate.
Este important sa intelegeti acest lucru si sa-l afirmati public, daca doriti in Romania un stat de drept viabil, intemeiat pe o justitie cu adevarat independenta, care respecta si apara drepturile si libertatile propriilor cetateni.
Exact aceste principii stau si la baza Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite.
Parteneriatul respectiv, asa cum ati reafirmat intr-o declaratie comuna recenta romano-americana, “se fundamentează pe angajamentul comun pentru valorile democratice – statul de drept, piata libera, respectarea drepturilor omului si relatiile inter-umane”.
Si pentru ca ati vorbit in interviul dumneavoastra despre importanta Romaniei in NATO, va amintim ca toate documentele publice ale summit-ului NATO de la Varsovia din acest an au reintarit faptul ca “NATO este o alianta de valori, incluzand libertatea inviduala, drepturile omului, democratia si statul de drept”.
“Aceste valori comune sunt esentiale pentru ceea ce este NATO și ceea ce face. In plus, includerea acestor valori in toate domeniile activitatii noastre va face NATO mai puternic”, s-a mai adaugat in comunicatul dat de NATO pe data de 9 iulie si impartasit de toti sefii de state si guverne care au participat la summit.
“We stand together, and act together, to ensure the defence of our territory and populations, and of our common values. United by our enduring transatlantic bond, and our commitment to democracy, individual liberty, human rights and the rule of law”, a fost mesajul transmis dupa summit-ul NATO de la Varsovia si in acest mesaj ne regasim si noi.
In contextul in care vedem in jurul Romaniei tari, chiar partenere ale Statelor Unite, care se indeparteaza de la valorile democratiei, suntem determinati sa nu acceptam in Romania nici un rabat de la statul de drept si nici o indepartare de la valorile fundamentale ale acestuia amintite mai sus. Incalcarea acestor valori va face Romania mai slaba, ceea ce vulnerabilizeaza si NATO.
Ne ingrijoreaza, de aceea, faptul ca nu amintiti aceste valori in luarile dumneavoastra de pozitie publice. Ati fost tacut si cand Curtea Constitutionala a fost atacata public, cand avocatii au cerut respectarea confidentialitatii client-avocat, cand judecatorii au solicitat lamurirea interferentei serviciilor secrete in “campul tactic” al justitiei, dupa cum nu ati aratat nici o preocupare fata de problemele justitiei, adunate in documentul intitulat “Memorandum privind justitia”, document votat de aproape 80% dintre adunarile generale ale judecatorilor.
Va solicitam, in consecinta, ca atunci cand vorbiti despre chestiuni ce tin de justitie sa aveti in vedere situatia de ansamblu, atat cu partile pozitive cat si cu cele unde mai e loc de imbunatatiri sau sunt necesare corectii. Ca reprezentant al tarii care a ajuns sa fie prospera si puternica pentru ca a pus omul in centru, cu drepturile si libertatile sale, aveți o expertiza enorma pe care o puteti impartasi cetatenilor romani. Lupta impotriva coruptiei trebuie sustinuta, dar tocmai din acest motiv nu se pot ignora excesele, abuzurile ori incalcarile drepturilor procesuale care pot duce in timp la discreditarea acestei lupte.
Apreciem sustinerea Statelor Unite pentru reforma justitiei din Romania si va stam la dispozitie cu orice informatii doriti despre starea reala a justitiei si problemele cu care aceasta sa confrunta.
Cu stima,
Judecator Dana Girbovan
Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania

Judecator Gabriela Baltag
Asociatia Magistratilor din Romania

Casa Sectorială a MApN calculează greșit pensiile de urmaș

$
0
0
Prezentarea cazului.
 preluat de pe blogul  Ordinul Militar.
La data de 01 01 2016 un domn colonel(r) avea o pensie militară de serviciu în plată, potrivit art. 109 alin (1) al noii legi a pensiilor militare, de 4240 de lei, pensie care ar fi urmat să fie recalculată în următorii 2 ani. 
In vederea recalculării  și punerii în aplicare a dispozițiilor Legii 223/2015, colonelul a optat prin cerere pentru cele 6 luni care urmau să constituie baza de calcul în vedere recalculării pensiei, potrivit Art. 109 din lege, a solicitat recalcularea vechimii suplimentare pentru condițiile de muncă, potrivit noilor reglementari și, probabil, a cerut restituirea diferențelor   potrivit Art. 121 din aceeași lege, întrucât pensia recalculată/revizuită potrivit OUG nr. 1/2011 a fost de 2596 lei... față de cuantumul de 3944 lei calculat pe fosta Lege 164/2001.
Intre timp s-a produs evenimentul decesului colonelului, lăsând urmaș cu drept de pensie soția.
In astfel de situații, Legea 223/2015 este foarte clară, în articolul 53, cum se calculează pensia de urmaș:
 Articolul 53
„(1) Pensia de urmaş se stabileşte, după caz, din:
a) pensia de serviciu pentru limită de vârstă aflată în plată sau la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, susţinătorul decedat; ”
Să distingem ce înseamnă separat cele 3 sintagme folosite în lege.
-„pensie aflată în plată” este pensia care se cuvenea susținătorului în luna în care a decedat, cuantum inscris pe ultimul cupon de pensie. Nu intră rețineri sau drepturi anterioare.
-„pensie la care ar fi avut dreptul”înseamnă că militarul nu avea pensie la data decesului, dar îndeplinea condițiile pentru obținerea unui drept de pensie militară de serviciu. Nu e cazul în speța pe care o discutăm. 
-„în condițiile legii” se referă la drepturi acordate legal, nu drepturi calculate, neapărat, potrivit noii legi, cum greșit interpreteaza Casa Sectorială. In expresia în condițiile legii intră și situația că pensia în plată a colonelului la data decesului era de 4220 lei, potrivit Art. 109 din noua lege, și ar fi rămas la fel și după recalculare, prin aplicarea Art. 111, tot din noua lege .
Ca urmare, pensia de urmaș care se cuvenea soției supraviețuitoare era 1/2 din 4220 lei.
  
 Ce a făcut, onor ,Casa Sectorială de Pensii a MApN?
A recalculat mai întâi pensia decedatului, pentru a stabili pensia care se cuvenea decedatului potrivit algoritmului de calcul al noii legi, nici nu rezultă că a luat în seamă cererea pentru  reconsiderarea vechimii suplimentare pentru condițiile de muncă, și rezultatul de 3068 lei l-a împărțit la doi, omițând aplicarea Art. 111 din aceeași lege, potrivit căruia cuantumul în plată ce s-ar fi cuvenit decedatului după recalculare ar fi rămas tot 4220 lei. 
In loc de o pensie de urmaș de 2110 lei i-au stabilit doamnei o pensie de numai 1334 lei
  
Să spună domnii care au emis decizia de mai jos dacă vor proceda la fel și cu urmașii decedaților militari după încheierea procesului de recalculare, când aceștia vor avea o decizie de pensie militară pe care scrie că au un cuantum în plată mai mare, care diferă  de cuantumul calculat potrivit noii legi?
Iși vor permite și atunci să ignore cuantumul în plată al susținătorului? 
Reflectând la aceste întrebări, poate vor înțelege că, în cazul supus discuției, au aplicat greșit Art. 53 al Legii 223/2015. 



Parchetul îi cercetează in rem pe "teroriștii" din 1989 pentru crime împotriva umanității

$
0
0


Lazăr Augustin

       
        Conducerea politico-militară care a preluat conducerea în decembrie 1989 precum și toți cei care s-au jucat de-a teroriștii în 1989 au de ce să se teamă de in rem-ul Procurorului  General Lazăr Augustin, om cu vechi state în procuratură. In 1982 era deja procuror la Alba Iulia și este posibil să fi participat la cercetarea evenimentelor sângeroase de la  Sibiu, conduse de "celebrul" Dragomir. In felul acesta, poate, se va simți răzbunat și nea Nicu. 
"Să sî saturie dă revoluție!" se aude dintre coperțile acestui dosar.

2 noiembrie  2016


                                                           
COMUNICAT



Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori militari ai Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanța din 1 noiembrie 2016, în cauza cunoscută generic sub denumirea “Dosarul Revoluției”, extinderea urmăririi penale, in rem, sub aspectul infracţiunii contra umanității, prevăzută de art. 439 alin. 1 lit. a, g, i și k Codul penal cu aplic. art. 5 Cod penal. 
Din actele dosarului rezultă că pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împușcare,  vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condițiilor de tipicitate ale infracțiunii contra umanității prev. de art. 439 alin. 1 lit. a, g, i și k Cod penal cu aplic. art. 5 Cod penal.
Situaţia premisă a infracţiunii contra umanităţii referitoare la existenţa unui atac generalizat rezultă din numărul mare de localităţi în care au avut loc incidente armate cu consecinţele menţionate anterior. Din modul în care s-a produs acest atac reiese existenţa unui plan după care s-a acţionat, plan care a urmărit crearea unei stări de confuzie în rândul forţelor armate, prin divizarea conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi difuzarea unor ordine, rapoarte şi informaţii false, scoaterea în stradă şi înarmarea populaţiei, respectiv crearea aparenţei unui „război civil” în care să se confrunte unităţi înarmate aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne sau aceluiaşi minister, în scopul preluării puterii şi legitimării noilor lideri. În realizarea acestui plan s-a apelat la Televiziunea Română care a transmis comunicate alarmiste şi uneori false, la tăierea legăturilor telefonice şi aducerea la conducerea ministerelor de forţă a unor foste cadre militare loiale noii conduceri politico-militare, cu consecinţa generării unui „război” psihologic şi mediatic care a condus la producerea a numeroase victime.
Cercetările urmează a fi reluate cu privire la toate faptele care au făcut obiectul dosarului nr. 11/P/2014, inclusiv cu privire la faptele comise după data de 22.12.1989 pe întreg teritoriul ţării, conform dispozițiilor reținute în încheierea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cauză.

Poliția locală, miting de amploare în fața sediiilor de partide, pe 23 noiembrie


Fluiere liberale

$
0
0
(Parafrazare  a unui banc)
Un tânăr  din Ceata lui Vlad Țepeș(PRU) se plimba pe Aleea Modrogan  din București . Cum dete coltul să iasă în Bulevardul Aviatorilor, o recunoscu pe d-na Gorghiu într-o mașină care se pregătea să intre în sediul PNL. Instictiv, își băgă  două degete în gură și trase un șuier de sperie ciorile din copaci.
Nu mai făcu mulți pași... că fu ajuns din urmă de doi domni și o doamnă, care îi cerură să-i urmeze la secția de poliție, pentru că a tulburat liniștea publică.
Cum să tulbur liniștea publică, domnilor, se apără cetărașul, că doar 2-3 ciori din castanul ăla s-au speriat?
La secție fu legitimat, amprentat, întrebat cu ce ocazie prin zonă, după care polițaiul îi zise;

 - Mai baiete, de identificat te-am identificat, nu ai antecedente, mare lucru... n-ai facut! Uite... iti dau un avertisment scris și apoi poți să pleci,  dacă ne spui un banc bun cu liberalii, banc pe care să-l aprecieze și doamna Ciocan, aici de față din partea liberalilor, doamna  care te-a adus.

- Credeti ca scrie pe fruntea mea fraier? Vreti sa gasiti motiv sa ma bagati la zdup? intra tanarul in joc.

- Mai, ti-am promis ca nu te amendez si sa stii ca ma tin de cuvant!

- Va spun, domnule.... ! Ce grad aveti?... Ahaa! .. ! Domnule maior va spun un banc cu chinezii. daca va tineti de promisiune!

- Bine ma, zi-l si cu chinezii, daca ti-e frica sa spui unul cu liberalii! Sa te aud!

 - Stiti ca ei au natalitatea mare si cauta fel de fel de metode de reducere a numarului de nasteri. Cea cu anticonceptionalele nu a prea prins! Cea mai eficienta metoda este una nouă prin care tinerii sunt ademeniti  intr-un cinematograf fara scaune si cu ecranul pe tavan. Ii dezbraca, ii culca pe spate si pe  tavan dau filme porno. In timp ce intra in erectie vine unul cu coasa si... harsc le reteaza sexul !

- Bai, da-i dracu, si ce fac cu ... chestiile alea retezate? vru sa fie pe faza maioru`.

- Fluiere  și jucărele pentru liberali, domnule maior ! Sunt ei, chinezii, comuniști, dar au și ei liberali, preciză tanarul... ca masura de precautie!

Bine ca noi nu importam si fluiere din China, reflecta doamna Cătălina ... mai mult pentru sine ! Sunt prea mici. Ce să faci cu ele la miting.
-Dați-i drumul, domnule maior!


 Catalina Ciocan, candidata PNL la Braila, făcută ....la recentul Halloween

Motoc: Legea pensiilor militare a creat deficit de personal în MApN

$
0
0
Interviu acordat www. News.ro
Reporter: Legea pensiilor militare a provocat un deficit serios de personal în Ministerul Afacerilor Interne. Care este situaţia în Apărare?
Mihnea Motoc: Ca şi la Ministerul Afacerilor Interne, am consemnat, în 2016, un număr considerabil de treceri în rezervă şi în Ministerul Apărării Naţionale. Cifra, la ora actuală se situează undeva la 2.000 de treceri în rezervă. Este un fenomen pe care, dacă îl privim în partea pozitivă, confirmă că reglementările actuale în materie de pensie militară sunt bune, ca dovadă că au făcut ca multe dintre cadrele militare să opteze pentru trecerea în rezervă. Mă refer la cei care trec în rezervă înainte de vârsta de pensionare propriu-zisă. În jumătatea mai goală a paharului, este vorba despre trecerea în rezervă a unor cadre cu funcţii de conducere, ceea ce, dincolo de posibilitatea de a împrospăta rezerva de cadre, înseamnă totuşi şi o provocare, pentru că, în armată, ascensiunea în funcţii nu se poate face cu sărirea unor etape. Este nevoie de acumulare de experienţă pe fiecare treaptă a carierei profesionale şi, ca atare, avem deschise foarte multe proceduri de ocupare a funcţiilor şi trebuie să ne asigurăm că îi identificăm pe cei care să preia locurile de ofiţeri superiori şi ofiţeri cu funcţii de conducere care au trecut în rezervă anul acesta. Sub aspect funcţional, organizatoric, sigur că a fost o provocare pentru Casa de Pensii a MApN şi, conform unui raport foarte recent pe care l-am văzut, sunt mulţumit că au reuşit să mobilizeze resursele suplimentare necesare unui număr foarte mare de cereri şi unor cereri mai complexe. Toate dosarele de pensie aferente trecerilor în rezervă de la 1 ianuarie 2016, de la intrarea în vigoare a noilor reglementări în materie, au fost soluţionate şi sunt date în plată.
o

OUG nr. 20/2016 se adoptă, cu amendamente, astăzi, în Camera Deputaților

$
0
0


Ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 7 noiembrie 2016


2.Pl-x 449/2016Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (PL-x 449/2016) lege ordinară - Adoptat de Senat în condiţiile articolului 115 alineatul (5) teza a III-a din Constituţia României, republicată
Raport comun - Comisia juridică, Comisia pentru muncă şi Comisia pentru buget
Procedură de urgenţă
Cameră decizională
Se dezbate sub rezerva primirii raportului


PL 449/2016 25-10-2016 Avizul Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională  PDF format
18-10-2016 Avizul Comisiei pentru sănătate şi familie  PDF format 
17-10-2016 Adresa Senatului  PDF format - 35 kb 
17-10-2016 Adresa Guvernului  PDF format - 25 kb 
17-10-2016 Expunerea de motive  PDF format - 512 kb 
17-10-2016 Anexe  PDF format - 1024 kb 
17-10-2016 Ordonanţa de urgenţă a Guvernului  PDF format - 499 kb 
 17-10-2016 Avizul Consiliului Economic şi Social  PDF format - 473 kb 
17-10-2016 Avizul Consiliului Legislativ  PDF format - 629 kb 
10-10-2016 Forma adoptată de Senat  PDF format - 28 kb 


Incepând cu orele 16,00 puteți urmări în direct lucrările sedinței în care se va discuta ordonanțaAICI


Amendament propus de Comisia de Apărare



La art. 31 , după alin. (6) se introduc două noi alineate, alineatele (6-1 ) și (6-2 ) cu următorul cuprins:

  -(6-1 ) Începând cu luna decembrie 2016, pentru personalul militar, în soldele de funcție în care nu sunt cuprinse sumele compensatorii corespunzătoare sporului de fidelitate de care beneficiază funcționarii publici cu statut special din sistemul Administrației Penitenciare, se include 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare sporului de fidelitate, acordat în condiții similare cu cele ale funcționarilor publici cu statut special din sistemul Administrației Penitenciarelor care au beneficiat de acest drept în 2009.

-(6-2 ) Începând cu luna august 2017, pentru personalul prevăzut la alin. (61 ), în soldele de funcție se include diferența de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare sporului de fidelitate.

 Motivare amendament: ( În vederea eliminării diferenţei de tratament privind acordarea sporului de fidelitate în cadrul familiei ocupaţionale de funcţii ,, Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională’’ se impune completarea prevederilor OUG 20/2016, astfel încât sumele compensatorii corespunzătoare sporului de fidelitate să se acorde şi personalui militar, care nu a beneficiat de acest drept la 31.12.2009, prin rapoarte la sumele compensatorii acordate personalului din sistemul administraţiei penitenciarelor)

Autor: Comisia pentru apărare
 Preşedinte, Ion Mocioalcă

Amendamentul nici nu a fost luat in seamă de comisiile raportoare.

Ordonanța cu lefurile mărite ale demnitarilor uitată prin sertarele Camerei Deputaților. O caută Dragnea

$
0
0

Senatul a respins în decembrie 2015 ordonanța lui Oprea, dar proiectul legii de respingere a fost blocat în Camera Deputaților, condusă în acea vreme de Zgonea. Comisiile de finanțe și muncă trebuiau să depună rapoartele încă din 31 12 2015, pentru că proiectul să fie introdus pe ordinea de zi a Camerei. Zgonea  a plecat din iunie. Proiectul a rămas în continuare în nelucrare. De ce nu s-o fi strofocat liberalii și tehnocrații să pună legea pe ordinea de zi, dacă PSD-ul a uitat-o?


 

PL-x nr. 838/2015

 

Proiect de Lege privind respingerea Ordonanţei Guvernului nr.14/2015 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice

Nr. înregistrare:
- B.P.I.:1053/23-11-2015
- Camera Deputatilor:838/25.11.2015
- Senat:L369/02.09.2015
- Guvern:E102/08.07.2015
Procedura legislativa:cf. Constitutiei revizuita în 2003
Camera decizionala:Camera Deputatilor
Tip initiativa:Proiect de Lege
pentru respingerea O.G. nr. 14/2015
Caracter:ordinar
Procedura de urgenta:nu
Stadiu:trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor
Initiator:Guvern
Consultati:
Format PDF - 150 kbExpunerea de motive
Format PDF - 43 kbOrdonanţa Guvernului
Format PDF - 26 kbAnexe
Format PDF - 100 kbAvizul Consiliului Legislativ
mai multe documente la caseta electronica a deputatului
fisa de la Senat

Derularea procedurii legislative

Data     Acţiunea
SE
18.11.2015   proiectul de lege pentru respingerea ordonantei adoptat de Senat
adoptare cu respectarea prevederilor art.76 alin.(2) din Constitutia României




Format PDF - 42 kbForma adoptată de Senat
CD
25.11.2015   prezentare în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor



Format PDF - 63 kbAdresa Senatului
Format PDF - 23 kbAdresa Guvernului
   înregistrat la Camera Deputaţilor pentru dezbatere
   trimis pentru raport la:



Comisia pentru buget, finanţe şi bănci
Comisia pentru muncă şi protecţie socială
termen depunere amendamente: 14.12.2015
termen depunere raport: 30.12.2015
   trimis pentru aviz la:



Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului
Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
08.12.2015   primire aviz de la:



PDF formatComisia juridică, de disciplină şi imunităţi

Americanii stau liniștiți la coadă

$
0
0
Spre deosebire de expatriații noștri de la Paris, Londra și alte capitale călcate de propagandiștii iohanniști, americanii fac cozi la vot la deschiderea secțiilor de votare nu la închiderea lor.
Nu se găsește vreo televiziune și vreun realizator ca Rares Bogdan de la iRealitatea Tv care să incite la mitinguri de protest antiguvernamentale?
Ce mult ne-a tembelizat președințiatul lui Băse!



Vot la primele ore

Directorul CPS despre indexarea pensiilor militare rămase în plată

$
0
0
Director CSP. Col. Luca Constantin, – 1989 – 1999 – Ofiţer cu activitatea financiară la Unitatea Militară nr. 01036 – Rm. Vâlcea- Vânători de munte















Si în PRECIZĂRILE de pe site-urile  Caselor Sectoriale MApN și MAI este aceeași informație neclară referitoare la indexarea pensiilor militare. Probabil, se bazează pe dispozițiile art. 109 care reglementează că pensiile militarilor în plată la 01 01 2016 devin pensii militare și se recalculează.

Tinerii lor „frumoși și liberi” demonstrează impotriva lui Trump

$
0
0
Nu o să rămânem surprinși dacă soros-iștii, răniți în orgoliu, în alegerile din SUA, vor organiza asemenea mitinguri și la noi. Minoritățile de toate felurile au rămas orfane.

 

Decizia CCR care reglementează că sporurile nu pot constitui bază de calcul pentru acordarea altor drepturi

$
0
0

Statuia lui Mihai Viteazul la Cluj Napoca

COMUNICAT DE PRESA

09.11.2016
În ziua de 9 noiembrie 2016, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituţie şi al art.11 alin.(1) lit.A.a) şi art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, sesizare formulată de Guvernul României.
În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că sintagma „care face parte din acesta şi care constituie bază de calcul pentru sporuri şi alte drepturi care se acordă în raport cu salariul de bază” din cuprinsul art.I pct.2 [referitor la art.21 alin.(22) teza finală] din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici este neconstituţională.
Curtea a stabilit că, în realitate, obiect al controlului de constituţionalitate îl constituie dispoziţiile art.I pct.2 [referitor la art.21 alin.(22)] din legea analizată, care au următorul conţinut normativ: „(22) Pentru compensarea activităţii specifice, personalul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici beneficiază şi de un spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de 50%, aplicat la salariul de bază lunar, care face parte din acesta şi care constituie bază de calcul pentru sporuri şi alte drepturi care se acordă în raport cu salariul de bază”.
Curtea a constatat că textul legal criticat încalcă art.16 alin.(1) din Constituţie prin prisma faptului că sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică acordat personalului Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi aplicat la salariul de bază lunar devine parte integrantă a acestuia, aspect care relevă un privilegiu în privinţa modalității de determinare, în final, a salariului de bază. În acest sens, Curtea a reţinut că, prin adoptarea unei asemenea reglementări, se ajunge la situaţia ca alte sporuri să fie calculate având drept bază şi sporul de risc şi suprasolicitare neuropsihică, ceea ce echivalează cu legiferarea unui „spor la spor”. Or, o atare soluţie legislativă nu poate fi acceptată din perspectiva reglementării de drept comun aplicabilă tuturor persoanelor angajate într-un raport de muncă, respectiv art.160 din Codul muncii, potrivit căruia „Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri”. Aşadar, în accepţiunea deciziei Curţii, sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică poate fi acordat personalului Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, dar fără ca sporul astfel stabilit să constituie bază de calcul pentru determinarea salariului de bază.
Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului.
Argumentele reţinute în motivarea soluției pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Compartimentul Relaţii externe, relaţii cu presa şi protocol al Curţii Constituţionale


Decizia CCR va influența și modul de redactare a legii salarizării unitare în curs de elaborare și va îndrepta și o serie de reglementari privind salarizarea militarilor.
 Legea 284/2010(neaplicată) și drafturile Familiei ocupaționale Apărare, ordine publică, siguranță națională dau următoarea componență a soldei lunare:


Art. 3.

(1) Personalul militar are dreptul la soldă lunară.
(2) Solda lunară se compune din solda funcţiei de bază, indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale.
(3) Solda funcţiei de bază este formată din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă. Pentru realizarea diferenţierii soldelor funcţiilor de bază, se stabilesc clase de salarizare şi coeficienţi de ierarhizare pentru soldele de funcţie.

In virtutea acestei decizii a CCR se pune întrebarea dacă sporul pentru OMM  poate fi aplicat și sporului pentru PS și sporului pentru activități artistice, de care beneficiază unii pensionari militari, în condițiile în care aceste sporuri se aplică la cuantumul pensiei militare de stat pure?

Umor electoral

Contestaţia lui Monac(AORR) la decizia de recalculare

$
0
0
Dl. Constantin Monac(stânga), pe vremea când era consilier la Senat

Vezi AORR.

Către
              Comisia de Contestaţii Pensii din Ministerul Apărării Naţionale

  DOMNULE PREŞEDINTE
  Subsemnatul ................... domiciliat în Bucuresti, str. ..... nr. , bl. , sc. et. ap. sector, posesor al CI seria nr. ,eliberată de la data de ,CNP cu dosar de pensie nr. în temeiul art. 97 alin. (1) din Legea nr. 223/2015, în termenul legal, depun prezenta
  CONTESTAŢIE
la Decizia de recalculare a pensiei nr. din ce mi-a fost eliberată de Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale, prin care contest cuantumul stabilit prin această Decizie şi solicit:
  - revocarea Deciziei nr. din ca netemeinică, nelegală, abuzivă si discriminatorie;
  - emiterea unei noi Decizii prin care cuantumul pensiei mele să se stabilească cu respectarea întocmai a prevederilor legale, astfel:

           1. Recalcularea pensiei mele să se facă pe baza elementelor salariale actuale şi a cuantumului fiecărui element actual de care beneficiază un ofiţer care are acelaşi grad militar şi îndeplineşte aceeaşi funcţie pe care am îndeplinit-o şi eu în perioada luată ca bază de calcul în conţinutul Deciziei.
           2. Evidenţierea, separat de pensia militară de stat, a punctajului mediu anual acumulat şi a cuantumului pensiei obţinute calculate de către Casa de Pensii Sectorială ca urmare a stagiilor de cotizare, dobândite pe bază de contributivitate, ulterior trecerii în rezervă şi deschiderii dreptului la pensie militară de stat, precum şi punerea în plată a cuantumului cuvenit pentru acest drept.
  3. Calcularea cuantumului pensiei suplimentare separat de pensia militară, recalculată în baza legii 223/2015 prin neintroducerea acesteia în procentul bazei de calcul, precum şi acordarea cuantumului pensiei suplimentare ca drept individual legal dobândit pe baza de contribuţie individuală în acest sens.
  MOTIVE
  1. Art. 2 lit. b) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat stipulează principiul egalităţii, potrivit căruia se asigură tuturor participanţilor la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoanele aflate în aceeaşi situaţie juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege”.
              Este clar faptul că toţi pensionarii militari, care au acelaşi grad şi au îndeplinit aceeaşi funcţie, indiferent de data pensionării, beneficiază la calculul pensiei de aceleaşi elemente salariale, ca număr, procentaj şi cuantum.
             În întreg sistemul de pensii de serviciu din România şi în sistemul pensiilor militare/de serviciu/ocupaţionale din ţările membre UE şi NATO pensia este stabilită şi în permanenţă actualizată procentual la solda/salariul persoanei în activitate care îndeplineşte aceeaşi funcţie pe care a îndeplinit-o pensionarul în cauză, acesta fiind un principiu nediscriminatoriu, întocmai respectat.
  Mai mult decât atât, într-un sistem organizat şi bine ierarhizat cum este cel militar, în care gradul militar este esenţial este inadmisibil să se creeze discriminări între persoane care deţin acelaşi grad şi au îndeplinit aceeaşi funcţie. La grad, funcţie şi vechime egale competenţele, atribuţiile, responsabilităţile riscurile şi privaţiunile au fost egale şi pensia trebuie să fie egală.
  Recalcularea pensiei mele pe baza unor elemente salariale incomplete şi diminuate în raport cu situaţia la zi, în cuantumuri actualizate la nivelul lunii decembrie 2009, în loc de 1 ianuarie 2016, constituie o încălcare a principiului egalităţii şi crează o evidentă discriminare în raport cu cei cărora li se stabileşte dreptul la pensie pe baza elementelor salariale şi ale cuantumurilor acestora la zi.
  Raţiunea adoptării Legii nr. 223/2015, aşa cum precizează principiul egalităţii stipulat în conţinutul acesteia, a fost aceea ca situaţia juridică nou creată, să asigure tuturor participanţilor la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu.
  Şi în motivaţia de modificare a conţinutului art. 28 din Legea nr. 223/2015 prin OUG nr. 57/2015 se subliniază necesitatea asigurării principiului egalităţii în stabilirea drepturilor şi asigurarea tratamentului nediscriminatoriu persoanelor aflate în aceeaşi situaţie juridică.
  În acelaşi timp, sunt încălcate principiile constituţionale ale egalităţii în drepturi şi neretroactivităţii legii stipulate în art.4 alin.(2), art. 16 alin. (1) şi (2), art. 15 alin. (2) din Constituţie.
  În temeiul prevederilor articolelor mai sus menţionate, Curtea Constituţională s-a pronunţat constant prin deciziile sale, privind încălcarea principiilor egalităţii şi neretroactivităţii legii în situaţii similare.
  Astfel, prin Deciziile nr. 88 şi 89 din 01.06.1999, publicate îm M.Of. al României Partea I nr. 322 şi 325 din 1999, Curtea a decis că dispoziţiile art. 103 alin. (5) din Legea nr. 92/1992 privind organizarea judecătorească “ suntneconstituţionale în masura în care nu asigură şi magistraţilor pensionaţi anterior datei intrării în vigoare a Legii 142/1997, de modificare şi completare a Legii nr. 92/1992, actualizarea pensiei în raport cu nivelul salariilor de bază ale magistraţilor în activitate.
  De asemenea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, prin Decizia nr. 4188/2005, publicată în M. Of. al României nr. 1072/29.10.2005, a decis că: în compunerea salariului de bază al personalului didactic intră şi unele sporuri reglementate ulterior apariţiei Legii nr. 128/1997, aşa cum au fost adoptate prin OUG nr. 123/2003, aprobată prin Legea nr. 164/2004.
  Parlamentul României, prin art. 72 pct. 2 din Legea nr. 218/2008 de aprobare a OUG. nr. 100/2008 a dispus ca de sporul de vechime în muncă să beneficieze şi pensionarii care nu beneficiau la data pensionării de condiţiile grupelor de muncă I sau II, întrucât aceste sporuri nu erau reglementate: ”asiguraţii care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate in grupe superioare, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie2001 precum şi cei care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale sau deosebite, potrivit legislaţiei în vigoare după această dată, beneficiază de majorarea punctajelor realizate în perioada respectivă”.
  Aşadar, pensionarii militari care, la recalculare pensiei, nu beneficiază la zi de elementele salariale ale funcţei îndeplinite, trebuie să beneficieze de aceste elemente, cu atât mai mult cu cât Legea nr. 223/2015 prin art. 28 şi art. 60 reglementează actualizarea pensiilor.
  2.În temeiul prevederilor Legii nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice Casa de Pensii Sectorială, care în perioada 01.01.2011 – 31.12.2015 avea competenţe de a opera în sistemul public de pensii, mi-a calculat punctajul mediu anual şi cuantumul pensiei cuvenite ca urmare a unor stagii de cotizare dobândite pe bază de contributivitate, ulterior trecerii în rezervă şi deschiderii dreptului la pensie militară de stat, stabilindu-mi-se pentru această perioadă …… puncte şi un cuantum în valoare de……. lei. Este clar faptul că acesta este un drept legal dobândit printr-o munca suplimentară, ulterioară obţinerii dreptului la pensie militară de stat pe baza unei contribuţii sistematice, la un alt sistem de pensii, sistemul de pensii publice.
  În Decizia de pensie nr. /            nu sunt stipulate nici punctajul mediu anual stabilit nici cuantumul cuvenit al pensiei pentru această perioadă şi nici o altă decizie nu mi s-a eliberat în acest sens.
  Neacordarea acestui drept este o acţiune profund abuzivă de încălcare a dreptului meu de proprietate, drept dobândit prin îndeplinirea obligaţiei de contributivitate la sistemul de pensii publice, după deschiderea dreptului la pensie militară de stat, în strictă conformitate cu principiile de bază ale sistemului public de pensii, principii stipulate cu claritate în art. 2 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, între care enumerăm principiile: unicităţii, obligativităţii, contributivităţii şi egalităţii.
  Dreptul de proprietate asupra pensiei mele contributive este protejat în acelaşi timp prin mai multe documente internaţionale la care România este parte. Invoc în acest sens:
  Art. 17 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului : “1 Orice persoanăare dreptul la proprietate, atât singură cât şi în asociaţie cu alţii; 2.Nimeni nu poate fi lipsit în mod arbitrar de proprietatea sa.
  Art. 1 din Protocolul nr 1 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului: “orice persoană fizică sau juridică are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decât pentru o cauză de utilitate publică şi în condiţiile prevăzute de lege şi de principiile generale ale dreptului internaţional”.
Art. 10 din Tratatul privind constituirea Comunităţii Europene :Statelemembre iau toate măsurile generale sau speciale necesare pentru a asigura îndeplinirea obligaţiilor care decurg din prezentul tratat sau care rezultă din actele instituţiilor Comunităţii. Statele membre facilitează Comunităţii îndeplinirea misiunii sale. Statele membre se abţin să ia măsuri care ar pune în pericol realizarea scopului prezentului tratat”.
Art. 6 alin(1) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene: ”Uniunea recunoaşte drepturile, libertăţile şi principiile prevăzute în Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene din 7 decembrie 2000, astfel cum a fost adoptată la 12 decembrie 2007, la Strasbourg, care are aceiaşi valoare juridică cu cea a tratatelor”.
  În mod constant prin deciziile sale Curtea Constituţională a României stabileşte că dreptul la pensie este un drept câştigat, preconstituit individul fiind obligat prin lege să contribuie la bugetul de asigurări sociale şi corelativ se naşte şi obligaţia statului să îi plătească pensia. Astfel:
Persoana care a plătit contribuţia este îndreptăţita să primească o pensie calculată conform prevederilor legale”(Decizia nr. 861 din 28 noiembrie 2006).
“Cuantumul pensiei, stabilit potrivit principiului contributivităţii se constituie într-un drept câştigat, astfel încât diminuarea acestuia nu poate fi acceptată nici măcar temporar”.(Decizia nr. 872/25 iunie 2010 şi nr. 874/25iunie 2010). În speţa de faţă este vorba de mult mai mult – de confiscarea cuantumului pensiei stabilit potrivitprincipiului contributivităţii.
 
  3.În temeiul prevederilor Decretului nr. 141/1966 în perioada 19.08.1972-18.05.2005, decitimp de 32de ani, 8 luni şi 29 de zile, amcontribuit individual la pensia suplimentară.
  În art. 58 şi 59 din Decretul 141/1966 se stipula: Art. 58. Cu începere de la 1 ianuarie 1967 se instituie, în afara pensiei militarede stat, pensia suplimentară, care se bazează pe principiul mutualităţii între militari.
Art. 59. (1)Fondurile necesare pentru plata pensiei suplimentare se formează din contribuţia tuturor militarilor din cadrele permanente. Această contribuţie este de 2 la sută din solda lunară şi se varsă, prin unităţi, într-un cont special la Banca Naţională a Republicii Socialiste România.”
  (2) “Banca Naţională a Republicii Socialiste România va plăti la sumeledepuse o dobândă anuală de 1,5 la sută, cu care se întregeşte fondul pentru pensia suplimentară.
  Prin Decizia de pensie anterioară am beneficiat de acest drept legal prin calcul separat, distinct de baza de calcul a pensiei militare de stat.
  Prin actuala Decizie mi s-a confiscat şi acest drept el fiind prezentat procentual (9%) dar, în mod abuziv, inclus procentul bazei de calcul a pensiei militare de stat şi nu în afara acestuia, aşa cum prevede actul normativ de instituire şi obligare la plata contribuţiei.
  Aşa cum se menţionează în actul normativ prin care a fost introdusă (Decretul nr. 141/1966), pensia suplimentară este rezultatul unei obligaţii legale de contributivitate individuală care dă naştere obligaţiei corelative din partea statului de a plăti pensia suplimentară separat de pensia militară de stat şi nu prin amputarea dreptului la pensie militară de stat. Iată cum este, şi de această dată, compromis principiul contributivităţii atât pe Pilonul 1 dar mai ales pe Pilonul 2 de pensii. Se crează în acest sens un precedent foarte periculos.
  Totodată, este limpede faptul că şi în acest caz a fost încălcat principiul dreptului câştigat şi dreptul de proprietate al subsemnatului, nerespectându-se prevederile actelor normative şi ale documentelor internaţionale ce au fost prezentate la pct. 2 al motivelor prezentate mai sus.
În concluzie, faţă de motivele arătate, mai sus, solicit:
  Revocarea Deciziei de recalculare a pensiei nr. din ce mi-a fost eliberată de Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale pe care o contest, întrucât am fost vătămat în dreptul meu legitim la pensie şi emiterea unei noi decizii de recalculare a pensiei militare de stat, în care:
1.În conţinutul bazei de calcul a pensiei mele să se regăsească toate elementele salariale, în procentajul şi cuantumul lor actual, de care beneficiază un ofiţer care are acelaşi grad militar şi îndeplineşte aceeaşi funcţie pe care am îndeplinit-o şi eu în perioada luată în calcul în conţinutul Deciziei.
2.În conţinutul noii decizii emise să se arate distinct, separat de drepturile de pensie militară de stat: stagiul de cotizare, punctajul mediu anual acumulatşi cuantumul pensiei obţinute ca urmare a cotizaţiilor la sistemul public de pensii după trecerea mea în rezervă şi deschiderea dreptului la pensie militară de stat, iar acest cuantum să-mi fie pus în plată.
3. Calcularea cuantumului pensiei suplimentare să se facă separat de pensia militară, recalculată în baza legii 223/2015 prin neintroducerea acesteia în baza de calcul, precum şi acordarea cuantumului pensiei suplimentare ca drept individual legal dobândit pe baza de contribuţie individuală în acest scop.

  SEMNĂTURA DATA

 DOMNULUI PREŞEDINTE

  AL COMISIEI DE CONTESTAŢII PENSII DIN MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

Cade armata de dive pedeliste

$
0
0
Ana Maria Pătru, președinta AEP, reținută de DNA Ploești pentru fapte de corupție, face parte din pleiada de femei atrase în politică de Traian Băsescu si plasate în funcții cheie pentru drenarea fondurilor publice, ca o adevărată rețea de crimă organizată infiltrată în structurile statului. Comandantul acestei structuri a fost și este Traian Băsescu, șefa batalionului de femei a fost Elena Udrea. 
Ana Maria Pătru de Vâlcea este un fel de Crinuța Dumitran de Bistrița Năsăud, pupila  lui Oltean Sobolanîngât, plantată la ANR, amica procuroarei Alina Bica, toate arestate de Codruța.
Absolventă a Facultății de Drept a Universității private Româno-Americană, Pătru a exersat o scurtă perioadă funcția de consilier juridic la Directia Finanțelor Publice Vâlcea.
 Ascensiunea ei politică începe după alegerea lui Traian Băsescu ca președinte în anul 2004, fiind atrasă în PD de senatorul vâlcean Dorel Jurcan și „șlefuită” de moldoveanul Mircia Gutău, cunoscutul primar cu probleme penale al  Rm Vâlcea. 
Ca și celelalte dive pedeliste, Ana Maria are întreg background -ul cerut pentru accederea în înalta politică, inclusiv un masterat la Universitatea de studii politice și administrative, fosta  „Stefan Gheorghiu”, și, țineți-vă bine,  doua masterate de Securitate și Apărare Națională la Universitatea Națională de Apărare Carol I.
Căderea Anei Maria Pătru îi va aduce mult mai multe necazuri comandantului rețelei mafiote. Denunțătoarea Irina Vicol, patroana firmei Siveco, a mituit-o cu o casă în Voluntari și un autoturism, pentru  ca AEP să contracteze softurile cu care l-a scos președinte în 2009.
Citez din Revista Blogurilor:
„Irina Socol s-a întâlnit duminică cu Ana Maria Pătru având tehnică de interceptare asupra sa. Discuţia ar fi avut loc într-o cafenea timp de 2 ore, timp în care Socol i-a amintit lui Pătru despre discuţiile din trecut privind contractele. Se pare că această discuţie ar fi devenit o probă pentru DNA, anunță flux24.ro.”
Câți „scheleți” au găsit... oare, procurorii DNA în dulapurile AEP?
Patru(vărgată) cu famiglia la Pescărușul, după victoria mezinei la europarlamentarele din 2009

Ce îl sfătuiți pe domnul comisar?

$
0
0
„cum pot sa postez un caz care, din pacate mi se intampla.... Am Dispozitia ministrului de incetare a raporturilor de serviciu cu drept la pensie (vechime efectiva de23 de ani si 7 luni) si varsta de 49 ani si 10 luni (la data raportului) - comisar sef de politie - am facut lichidarea, iar casa de pensii imi respinge dreptul la pensie pe motiv ca nu indeplinesc conditiile de varsta si vechime efectiva de 25 de ani, desi ministrul a dat dipsozitia de incetare a raporturilor de serviciu cu drept la pensie. Ce ma sfatuiti sa fac? ”


Trebuie  ținut cont de faptul că domnul comisar nu are cel puțin 25 de ani vechime efectivă pentru a beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare în vederea obținerii pensiei militare pentru limită de vârsta.

Nu are nici vârsta pentru obținerea pensiei militare anticipată, anul acesta vârsta standard .
In ce condiții mai poate cere pensie militară de serviciu anticipată parțială?

Viewing all 3587 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>