Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3587 articles
Browse latest View live

Promoție Televizor Smart Philips 4K eMAG


CSM-ului i se par normale pensiile de 20 000-100 000 lei pentru magistrați

$
0
0
Pe 21 sept Raluca Prună scria pe contul său Facebook:

”As fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura si grefieri chirii sine die (600 euro lunar in București, de exemplu). Chiar si pentru magistrați pensionari acum trecuți in avocatura - never mind venitul din avocatura. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toți cei detașați din alta localitate (inclusiv membrii CSM). Toate acestea sunt posibile pe temeiul fortarii unor legi neriguros redactate”

S-a sesizat și CSM.  In ședința de joi, spre rușinea ei,  sefa Uniunii Judecătorilor, doamna Gârbovan,  pe care o credeam o persoană onestă, a acuzat-o pe ministresă că aruncă în spațiul public informații neverificate.
 Prună a informat Consiliul că, din datele primite oficial de la Casa Națională de Pensii,  60 de magistrați au pensii mai mari de un miliard de lei, bani vechi.
 Deși procurorul Muscalu a propus in CSM să se ceară Casei Naționale de Pensii o listă cu pensiile mai mari de 20 000 lei, s-a decis să se verifice cum s-au stabilit cuantumul doar pentru pensiile mai mari de 100 000 lei.

”Pensia se stabileşte în raport de indemnizaţia obţinută în ultima lună de activitate. Nimeni nu poate să aibă într-o lună de activitate indemnizaţie de 130.000 de lei, astfel încât să obţină o pensie de 100.000 de lei. Chiar dacă mergem pe legea veche, anterior modificării, în care se spunea media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu se poate ajunge la aşa ceva, pentru că drepturile salariale restante obţinute şi recunoscute prin hotărâri judecătoreşti nu reprezintă venituri lunare. Vă propun să solicităm Casei Naţionale de Pensii cuantumul pensiilor mărite peste 20.000 de lei, după care eu cred că trebuie verificat modul în care au fost aplicate aceste pensii. Mă mâhneşte faptul că există la acest moment în sistem, dacă există, oameni care au pensii de zeci de mii de lei”, a spus Muscalu, citat de Agerpres.

Semnalul este tras! 
Ce oprește Casa Națională de Pensii să ceară Caselor Județene de Pensii să treacă la reverificarea bazei de calcul a pensiilor magistraților și să revizuiască din oficiu deciziile de pensie care au umflat baza de calcul cu sume care nu reprezintă venituri lunare.
Să răspundă cei care au trimis dosare de pensie pentru magistrați.  la Casele de Pensii, cu asemenea venituri lunare măsluite.

Binomul a doctoricit-o pe Kovesi cu un plagiat. Imagini de la locul faptei

$
0
0
Jurnalistul Cristoiu a descoperit ce scria OpiniaTimișoarei, in data de 16 decembrie 2011, despre cum și-a luat Codruța titlul de Doctor în drept (putea și  în stângul - cum zicea un pacient  într-un banc) la Universitatea de Vest din Timișoara, tăman în ziua în care Maior și Coldea participau la inaugurarea noului sediu al SRI din Timișoara.

Cum să aibă succes Mugur Ciuvică?
 De 4 ani se stăduiește pediatrul  Mugur Ciuvică să-i  extragă avortonul cu forcepsul.

Articolul ca articolul, dar pozele sunt de milioane.

Laura Codruta Kovesi, sefa procurorilor din Romania, si-a luat doctoratul la Timisoara. In aceeasi zi, SRI si-a inaugurat sediul din Timis

"Sefa procurorilor din Romania a avut parte de o asistenta selecta la prezentarea tezei, directorul SRI, George Cristian Maior, adjunctii acestuia, generalii de brigada Florin Coldea si Viorel Voinescu, dar si procurorii de la parchetele din Timis."



Uite cine era cucuveaua! Si ...mov....

$
0
0
Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dânsa a folosit tot timpul o adresă secretă numită cucuveauamov@gmail.com. Aşa a considerat că-şi poate ascunde identitatea şi că poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General şi DNA. Aşa a crezut dansa că-şi poate ascunde identitatea reală şi că în felul acesta se poate ascunde de consecinţele legale şi morale. Acest email mi-a fost transmis de către doamna Kovesi în 23.07.2012, solicitându-mi modelul de raport folosit în cazul plagiatului lui Ponta. Am decis să fac public acest email că urmare a negării de către doamna Kovesi a relaţiei reale cu mine, precum şi ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenţa dovezi. Am sperat că doamna Kovesi va avea demnitatea să recunoască şi să accepte modul în care a fost ajutată în promovare, precum şi protecţia pe care a primit-o în cazul acuzaţiilor de plagiat", spune Sebastian Ghiţă. 

Când se actualizează pensiile militare recalculate, potrivit programului PSD de guvernare

$
0
0
Nu găsim o preocupare specială a PSD pentru pensionarii militari, creșterea valorii punctului de pensie, pentru cei din sistemul public de pensie, de la 871,1 lei,  în prezent,  la 1400 lei în 2020 neaplicându-se pensiilor militare.
Indirect, pensionarii militari vor beneficia de celelalte măsuri sociale și fiscale cuprinse in programul de guvernare, dacă PSD va forma guvernul după alegerile parlamentare din decembrie, astfel:

-Se reduc 102 taxe nefiscale, de interes pentru pensionari fiind eliminarea impozitului pe masini cu capacitatea cilindrică mai mică de 1600 cmc si a impozitului pe terenul agricol, dacă este cultivat.

-Pentru pensiile care sunt egale sau mai mici de 2.000 de lei brut pe lună impozitul pe venit ar urma să fie eliminat, iar pentru cele care depăşesc această valoare, impozitul ar urma să scadă de la 16% la 10%. 90% dintre pensionari nu vor mai plăti, potrivit sursei citate, niciun tip de impozit sau contribuţii.
-Pensionarii ar urma să nu mai plătească CASS de 5,5% pentru pensiile mai mici decât punctul de pensie.
-adoptarea legii salarizării unitare până la 01 07 2017, când și pensiile militare recalculate vor fi actualizate în funcție de  noile solde ale activilor. 


Graficul arată descreșterile economice înperioadaguvernărilor de dreapta
 Pentru pensionarii militari ar însemna că actualizarea pensiilor militare recalculate s-ar face începând cu 01 iulie 2017, dacă  până atunci se adoptă legea salarizării unitare.
Creșterea valorii punctului de pensie nu-i privește pe pensionarii militari


Proiectul acestei legi ar urma să fie introdus de astăzi în Parlament

Proiect de lege pentru eliminarea unor taxe -B531/2016

CCR a stabilit procedura obligatorie pentru desemnarea prim-ministrului

$
0
0
Cadouri nocturne
Extras din Decizia nr. 80 a CCR privind desemnarea prim-ministrului
Respingând textul propus, în anul 2014, de Comisia parlamentară Crin Antonescu, pentru revizuirea Constituției, CCR a clarificat  înțelesul Art. 103, punând capăt tentațiilor unor președinți de a desemna discreționar candidatul la funcția de prim ministru.

. Articolul 103 – Învestitura 
313.
 Prin articolul unic pct.91 şi 92 din propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei se modifică alin.(1) şi (3) al art.103 din Constituţie şi se introduc trei noi alineate, alin.(31 )-(33 ), în cadrul aceluiaşi articol, după cum urmează:
 „(1) Preşedintele României îl desemnează drept candidat pentru funcţia de prim-ministru pe reprezentantul propus de partidul politic, respectiv de alianţa politică participante la alegeri care au obţinut cel mai mare număr de mandate parlamentare, potrivit rezultatului oficial al alegerilor. În cazul în care există mai multe formaţiuni politice care au participat la alegeri și care au obţinut acelaşi număr de mandate, Preşedintele României îl desemnează drept candidat pentru funcţia de prim-ministru pe reprezentantul propus de partidul politic, respectiv alianţa politică participante la alegeri, care au obţinut cel mai mare număr de voturi, potrivit rezultatului oficial al alegerilor.
 140 (3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Senat şi de Camera Deputaţilor, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor”. „(31 ) În cazul în care candidatul pentru funcţia de prim-ministru îşi depune mandatul, nu se prezintă în faţa Parlamentului pentru acordarea votului de încredere în termenul prevăzut sau nu obţine votul de încredere, Preşedintele României îl desemnează drept candidat pentru funcţia de prim-ministru pe reprezentantul propus de partidul politic, respectiv alianţa politică participante la alegeri care au obţinut al doilea cel mai mare număr de mandate parlamentare, potrivit rezultatului oficial al alegerilor. 
(32) În cazul în care cel de-al doilea candidat la funcţia de prim-ministru îşi depune mandatul, nu se prezintă în faţa Parlamentului pentru acordarea votului de încredere în termenul prevăzut sau nu obţine votul de încredere, Preşedintele României îl desemnează drept candidat pentru funcţia de primministru pe reprezentantul propus de o coaliţie de formaţiuni politice parlamentare care însumează majoritatea absolută a mandatelor parlamentare, potrivit rezultatului oficial al alegerilor. (33) În cazul în care cel de-al treilea candidat la funcţia de prim-ministru îşi depune mandatul, nu se prezintă în faţa Parlamentului pentru acordarea votului de încredere în termenul prevăzut sau nu obţine votul de încredere, Preşedintele României dizolvă Parlamentul”. 
314. Modificările propuse la art.103 din Constituţie reglementează o nouă procedură de desemnare a candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Potrivit acesteia, Preşedintele României este obligat să desemneze drept candidat pe reprezentantul propus de partidul politic, respectiv de alianţa politică participante la alegeri care au obţinut cel mai mare număr de mandate parlamentare sau, în caz 141 de paritate a numărului de mandate, pe reprezentantul propus de partidul politic, respectiv de alianţa politică participante la alegeri care a obţinut cel mai mare număr de voturi. Dacă acesta îşi depune mandatul, nu se prezintă în faţa Parlamentului pentru acordarea votului de încredere în termenul prevăzut sau nu obţine votul de încredere, Preşedintele României este obligat să desemneze drept candidat pe reprezentantul propus de partidul politic, respectiv de alianţa politică participante la alegeri care a obţinut al doilea cel mai mare număr de mandate parlamentare. Dacă şi acesta îşi depune mandatul, nu se prezintă în faţa Parlamentului pentru acordarea votului de încredere în termenul prevăzut sau nu obţine votul de încredere, Preşedintele României va desemna drept candidat pentru funcţia de prim-ministru pe reprezentantul propus de o coaliţie de formaţiuni politice parlamentare care însumează majoritatea absolută a mandatelor parlamentare, potrivit rezultatului oficial al alegerilor. În fine, dacă nu se reuşeşte formarea Guvernului nici după această a treia încercare, Preşedintele este obligat să dizolve Parlamentul. 
315. Curtea observă că iniţiatorii propunerii de revizuire a Constituţiei aduc în discuţie o procedură de desemnare a candidatului pentru funcţia de primministru în trei trepte bazată atât pe rezultatul electoral obţinut de partidele sau alianţele politice participante la alegeri clasate pe primele două poziţii, cât şi pe capacitatea unei alianţe politice parlamentare de a asigura majoritatea absolută a mandatelor parlamentare. Astfel, Curtea constată că textul analizat pune accent pe rezultatul electoral obţinut de partidele sau alianţele politice participante la alegeri, conferind doar un caracter ultim şi subsidiar capacităţii unei alianţe politice parlamentare de a asigura majoritatea absolută a mandatelor parlamentare. 
316. În accepţiunea propunerii legislative de revizuire, aceste criterii nu sunt concurente, ci consecutive, astfel încât doar dacă nu se reuşeşte, din vreun motiv sau altul, învestirea Guvernului în baza primului criteriu, Preşedintele 142 României va apela la cel de-al doilea. Stabilirea unei ordini rigide în desemnarea candidatului poate crea serioase probleme de natură să afecteze buna funcţionare a statului, dintre care Curtea reţine situaţia în care partidul politic, respectiv alianţa politică participante la alegeri care a obţinut cel mai mare număr de mandate parlamentare nu dispune de majoritatea absolută a mandatelor parlamentare. De multe ori, există înţelegeri/ acorduri între partide/ alianţe politice – care nu au obţinut cel mai mare număr de mandate - cu privire la desemnarea unei anumite persoane drept candidat pentru funcţia de primministru, mai ales în cazul în care două sau mai multe partide au obţinut un număr de mandate foarte apropiat; în acest caz, se poate ajunge la coagularea unei majorităţi parlamentare absolute din partidele sau alianţele politice aflate pe locurile imediat următoare. Or, potrivit textului propus, Preşedintele României este obligat să desemneze drept candidat o persoană propusă de partidul/ alianţa politică ce a câştigat numărul cel mai mare de mandate, deşi este evident, încă de la început, că acesta nu va putea obţine votul de învestitură din partea Parlamentului. De aceea, noul text nu ţine cont de realitatea politică şi este de natură a crea premisele unor alegeri anticipate repetate. 
317. De asemenea, Curtea observă că textul propus a fi introdus la art.103, respectiv alin.(33 ), nu este corelat cu cel propus la art.89 alin.(1) din Constituţie, în sensul că, dacă Preşedintele României este obligat să dizolve Parlamentul, nu se mai justifică necesitatea consultării preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi a preşedinţilor partidelor, formațiunilor sau alianţelor politice parlamentare. O atare consultare ar fi fost necesară doar în situaţia în care acesta poate să dizolve Parlamentul – astfel cum prevede actualul art.89 alin.(1) din Constituţie. De asemenea, Curtea mai observă că nu se prevede termenul în care va fi dizolvat Parlamentul.
 318. Având în vedere neajunsurile la care conduce procedura mai sus 143 analizată, Curtea constată că procedura de desemnare a candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă în vedere în mod concurent cele două criterii anterior menţionate, pentru că nu se poate ignora nici rezultatul electoral al competitorilor electorali, dar nici finalitatea procedurii, respectiv desemnarea unui candidat care să poată asigura coagularea unei majorităţi parlamentare în vederea obţinerii votului de încredere. 
319. De aceea, Preşedintele României, neputând avea rol de decident în această procedură, ci de arbitru şi mediator între forţele politice, are doar competenţa de a desemna drept candidat pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care deţine majoritatea absolută a mandatelor parlamentare sau, în cazul în care nu există o asemenea majoritate, pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care poate asigura susţinerea parlamentară necesară obţinerii votului de încredere al Parlamentului. 
320. Mai mult, Curtea observă că actualul text al art.103 din Constituţie se referă şi la situaţia în care mandatul Guvernului încetează înainte de termen, potrivit art.106, art.107 alin.(3) teza întâi, art.113 sau art.114 din Constituţie. Noua reglementare propusă are ca premisă doar situaţia în care Preşedintele Românei desemnează candidatul pentru funcţia de prim-ministru imediat după ce au avut loc alegerile parlamentare. Astfel, chiar dacă Guvernul a fost demis printr-o moţiune de cenzură, propunerea candidatului va aparţine invariabil partidului/ alianţei politice participante la alegeri care a obţinut cel mai mare număr de mandate parlamentare indiferent de situaţia politică existentă. Totodată, se poate întâmpla ca pe parcursul legislaturii partidul politic sau alianţa politică participante la alegeri care a obţinut cel mai mare număr de mandate parlamentare să se desfiinţeze sau să se scindeze, ceea ce implică atât dificultăţi în determinarea partidului politic sau alianţei politice a cărui reprezentant trebuie desemnat drept 144 candidat, cât şi obligativitatea parcurgerii unei proceduri care oricum nu ar avea nici o finalitate sub aspectul obţinerii votului de încredere. 
321. În consecinţă, Curtea constată că textul propus, prin mecanismul de desemnare a candidatului pentru funcţia de prim-ministru, instituie un monopol al partidului politic sau alianţei politice participante la alegeri care a obţinut cel mai mare număr de mandate parlamentare, fără a deţine majoritatea absolută, în privinţa propunerii reprezentantului ce urmează a fi desemnat drept candidat, neţinând cont de necesitatea asigurării actului de guvernare în condiţiile unei susţineri parlamentare care să permită obţinerea votului de învestitură şi realizarea programului de guvernare. Or, în aceste condiţii, reglementarea unui mecanism constrângător în privinţa libertăţii de acţiune a partidelor politice parlamentare are drept efect imposibilitatea adaptării soluţiei normative analizate la noile situaţii intervenite. 
322. Astfel, deşi aparent textul analizat clarifică competenţele Preşedintelui României, prin rigidizarea excesivă a procedurii de desemnare a candidatului pentru funcţia de prim-ministru, pe de o parte, nu acoperă toate ipotezele constituţionale posibile, iar, pe de altă parte, nu ţine cont de configuraţia/ situaţia politică existentă în Parlament. În aceste condiţii, o atare procedură lipsită de flexibilitate poate da naştere cu uşurinţă la crize politice şi, astfel, se constituie într-un obstacol constituţional real. 
323. Curtea mai observă că, sub aspectul terminologiei folosite în privinţa candidatului desemnat pentru funcţia de prim-ministru, se repetă sintagma „îşi depune mandatul, nu se prezintă în faţa Parlamentului pentru acordarea votului de încredere în termenul prevăzut sau nu obţine votul de încredere” în condiţiile în care toate cele trei ipoteze au în vedere faptul că acesta nu a obţinut votul de încredere indiferent de motivele care au determinat acest lucru. 145
 324. Pe de altă parte, prin modalitatea de desemnare a candidatului pentru funcţia de prim-ministru, se ajunge la o nesocotire a votului liber exprimat de către alegători în cadrul alegerilor parlamentare, deoarece creează premisele desemnării candidatului din rândurile partidului politic sau alianţei politice cu cel mai mare număr de mandate sau voturi în detrimentul unei alianţe politice postelectorale care poate asigura susţinerea parlamentară necesară obţinerii votului de încredere al Parlamentului. De aceea, rezultatul electoral, ce reprezintă voinţa corpului electoral exprimată prin vot, impune ca Preşedintele României să desemneze candidatul pentru funcţia de prim-ministru pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care deţine majoritatea absolută a mandatelor parlamentare sau, în cazul în care nu există o asemenea majoritate, pe reprezentantul propus de alianţa politică sau partidul politic care poate asigura susţinerea parlamentară necesară obţinerii votului de încredere al Parlamentului. 
325. A reglementa, chiar la nivel constituţional, dreptul unei minorități parlamentare de a propune desemnarea, în mod invariabil, a candidatului pentru funcţia de prim-ministru înseamnă a accepta că se poate învesti un Guvern fără legitimare electorală. A nu ţine cont de faptul că cetăţenii au ales în favoarea unor competitori electorali care formează sau pot forma o majoritate absolută, de natură a asigura învestirea Guvernului, înseamnă a afecta în mod decisiv dreptul de vot, întrucât exprimarea dreptului de vot vizează, în mod direct, configuraţia politică a Parlamentului, iar, indirect, învestirea Guvernului. În aceste condiţii, Curtea constată că textul propus suprimă o garanţie a dreptului de vot, şi anume respectarea rezultatului votului liber exprimat. 
326. Pentru aceste considerente, cu majoritate de voturi, Curtea constată neconstituţionalitatea modificării aduse art.103 alin.(1) şi (3) din Constituţie, precum şi a completării art.103 din Constituţie cu trei noi alineate, alin.(31 )-(33 ), referitoare la modalitatea de desemnare de către Preşedintele României a 146 candidatului la funcţia de prim-ministru, întrucât încalcă limitele revizuirii, prevăzute la art.152 alin.(2) din Constituţie. 

Comunicatul C.N.Pensii referitor la pensiile magistraților

$
0
0
Dovada că ministresa de Prună a tehnocraților a dezinformat.
Totuși, sunt enorm de multe pensii peste 10 000 lei



 Biroul de Informare Publică 
INFORMARE
 privind comunicarea primită de la Casa Naţională de Pensii Publice privind pensiile de serviciu ale magistraţilor


Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media este abilitat să comunice următoarele:

            În urma lansării în spaţiul public a temei critice privind cuantumul unor pensii de serviciu atribuite magistraţilor, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a solicitat Casei Naţionale de Pensii Publice o situaţie asumată oficial de către instituţia menţionată privind numărul de beneficiari şi cuantumul brut al pensiilor de serviciu stabilite în baza Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.
            Răspunsul Casei Naţionale de Pensii Publice poate fi vizualizat aici.


Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media





Către: Domnul Judecător Mircea ARON
Președintele Consitiului Superior al Magistraturii cjru JoG)csm 1909.ro
Ref: solicitarea înregistrată cu nr.B/2 144 10.10.2016
Stimate domnule Președinte,
Referitor la solicitarea dumneavoastră, adresată instituției noastre. vă cornunicăm următoarele:
La nivelul lunii septembrie 2016 în baza de date a Casei Naţionale de Pensii Publice se regăseau în ptată 3.350 de beneficiari de pensii de serviciu stabiliti în baza Legii nr. 303/2004, după cum urmează:
- 1.567 persoane - cuantum (brut) sub 10.000 lei;
- 1.758 persoane - cuantum (brut) între 10.00 lei 20.000 lei;
- 24 persoane - cuantum (brut) între 20.001 lei - 30.000 lei:
- 0 persoane - cuantum (brut} între 30.001 lei 40.000 lei, -
- 1 persoană - cuantum (brut) între 40.001 tei 50.000 lei, respectiv 40.963 lei.
Precizăm că nu au fost emise decizii privind pensii de serviciu ale magistraţilor în cuantumn de și peste 100.000 lei (decizii iniţiale de stabilire a pensiilor de serviciu sau decizii emise ulterior actualizării sau recalculării pensiilor respective).
Cu considerație,
Iteana CIUTAN

് Președinte/ Casa Națională de Pensii Publice

PRU, un naționalism rațional

Casa de pensii sectorială a MApN iși prezintă realizările:calculări/recalculări/restituiri

$
0
0

Situaţia cererilor de pensionare 
Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale a pus în plată toate deciziile de pensie, neexistând restanţe sau întârzieri în plata drepturilor pensionarilor. Au fost luate măsurile necesare aplicării la termen şi în mod unitar a prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare. Situaţia, în detaliu, se prezintă astfel:
 Stabilirea şi plata pensiilor – solicitări complete rezolvate 100% 
Din datele centralizate până la 12 octombrie, la registratura Casei de pensii sectoriale a M.Ap.N. s-au înregistrat aproximativ 4.000 de cereri de înscriere la pensie militară de stat, din care aproximativ 2.000 sunt pentru pensie de serviciu din M.Ap.N. - restul fiind cereri pentru pensie de invaliditate şi de urmaş si din cadrul altor institutii aparţinând Sistemului de apărare națională, ordine publică şi siguranţă naţională - solicitările complete fiind rezolvate în termenul legal. 
 Acordarea unor drepturi în baza legilor speciale – solicitări complete rezolvate 94.69% 
 Până la aceeaşi dată au fost înregistrate 1.036 de cereri pentru acordarea îndemnizaţiilor prevăzute de Legea 8/2006, modificată prin Legea 83/2016, fiind emise un număr de 981 decizii, urmând ca diferenţa de 55 de cereri, să fie procesate în termenul legal, sau în momentul în care pensionarii vor prezenta documentele solicitate în completare. 
 Recalcularea şi actualizarea pensiilor militare de stat – prioritate de acţiune 
Până la data de 30 iunie 2016 - data limită prevăzută de legislaţia în vigoare -, au fost înregistrate peste 44.000 de cereri pentru alegerea celor 6 luni în vederea efectuării recalculării. 
 Cererile, precum şi listele cu pensionarii care nu au depus cerere au fost transmise centrelor militare. S-a purtat corespondenţă cu aproximativ 10.000 de pensionari pentru corectarea cererilor întocmite cu date incorecte sau incomplete. 
Până la data de 12 octombrie 2016, au fost înregistrate peste 47.000 fişecu locurile de muncă, emise de centrele militare şi aproximativ 8.500 baze de calcul necesare în procesul de recalculare. 
Până la data de 12 octombrie 2016, au fost recalculate peste 7.000 de pensii, conform Ordinului ministrului afacerilor interne, ministrului apărării naţionale, ministrului justiţiei, directorului Serviciului Român de Informaţii, directorului Serviciului de Informaţii Externe, directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi directorului Serviciului de protecţie şi Pază nr. 31/M.25/999/8148/237/259/221/2016 pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat. 
Deciziile de recalculare a pensiilor sunt preluate în plată cu operativitate, fiind calculate şi plătite diferenţele cuvenite, după caz. 
 Restituirea diferenţelor de cuantum – buletinele de calcul întocmite 100% 
 Până la data de 12 octombrie 2016, au fost formulate aproximativ 13.000 de cereri de restituire a diferenţele între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, de către un număr de 11.345 pensionari
În acest sens, la nivelul instituţiei au fost întocmite toate buletinele de calcul pentru toţi pensionarii care au formulat cereri, iar până la această dată fiind verificate din punct de vedere al îndeplinirii condiţiilor legale 11.010 cereri, rezultând 6.850 pensionari care au de primit diferenţe şi 4.160 pensionari care nu fac obiectul prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare. 
 Diferenţele pentru perioada 2011-2012 vor fi plătite beneficiarilor în luna noiembrie 2016, dacă cererea a fost depusă până la data de 30 septembrie 2016. Pentru cererile depuse ulterior acestei date, diferenţele se vor plăti în anul 2017. Tot în anul 2017 se vor plăti diferenţele pentru anul 2013. 
                                                                        ***
 La nivelul instituţiei este pus la dispoziţia publicului TELVERDE 0800.808880, la care persoanele din afara instituţiei pot obţine informaţiile solicitate. 
 Ca structură care gestionează sistemul de stabilire şi de plată a drepturilor de pensie şi a altor drepturi de asigurări sociale finanţate din bugetul de stat, pentru asiguraţii din aria de responsabilitate din cadrul instituţiilor publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale a urmărit şi urmăreşte să dezvolte relaţiile de colaborare cu toate asociaţiile/sindicatele cadrelor militare şi soluţionarea cu operativitate a eventualelor probleme ridicate de pensionarii militari. Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale 

Gusă il toarnă pe Ponta ca ”informator al lui Basescu”

$
0
0
Cosmin Gușă, fost secretar general al PSD pe timpul lui Nastase, fost PD-ist în campania alegerilor prezidentiale din 2004, câștigate de Basescu, care  face dezvaluiri compromițătoare, pe postul său de televiziune, despre Victor Ponta, pe care zice că-l ascundea într-o cameră din Kiseleff, pentru a nu participa la sedințele partidului în care se discutau probleme importante.


 „Ponta a fost, tot timpul, de când şi-a început mersul în PSD, omul lui Băsescu sau omul duşmanului PSD. Eu în 2009 nu am fost de acord ca Ponta să fie purtător de cuvânt la Mircea Geoană. Ştiam că merge la hotelul lui Dorin Cocoş şi aduce informaţia lui Băsescu. I-am spus lui Geoană. Nu ai nevoie de el. Îl şantajează ăia. Nu poate fi controlat. Merge şi va vorbi. Era principalul informator al echipei lui Băsescu în 2009. S-a dus şi a negociat să fie preşedinte la UNPR în 2010 după ce şi-a dat seama că Liviu Dragnea şi Viorel Hrebenciuc l-au descoperit. „, atunat Guşă la Realitatea TV.
Şi asta nu e tot. Guşă spune că Traian Băsescu e cel care l-a instalat pe Ponta şef la PSD. „Traian Băsescu a decis să fie Ponta şef la PSD, un viclean copil de casă. L-au luat şi cei care jucau cu Băsescu l-au pus şef la PSD. Cum râdea Băsescu de pisicuţul lui. Ca să meargă bine treburile, se mai contraziceau”, a mai dezvăluit Guşă.
Acestea și altele le puteți audia aici (vezi emisiunea de vineri, 14 octombrie 2015, orele 21,00,  la 1h si 18 min)


Gen. Pacepa, "jefuit"și abandonat de CIA pe malul Rinului, în Koln

Legea nr. 172/2016 pentru completarea art. 158 din legea pensiilor, referitor la gr. I si II

$
0
0
Legea nr. 172/2016 pentru completarea art. 158 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 808 din 13 octombrie 2016)

-Sunt introduse unele clarificări cu privire la posibilitatea de a beneficia de reducerea vârstei de pensionare pe care o au persoanele care au lucrat, înainte de 1 aprilie 2001, în fostele grupe I și II de muncă.

-În acest sens, legea prevede că ”în situația în care perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I și/sau a II-a de muncă nu sunt înregistrate în carnetul de muncă sau înregistrarea acestor perioade este efectuată incorect ori incomplet, dovada acestora se poate face cu adeverințe eliberate de către angajatori sau deținătorii legali de arhive”

-Legea stabilește şi ce se va înţelege prin „documentele verificabile" pe baza cărora se emit adeverinţele: ”actul administrativ de nominalizare a persoanelor încadrate în grupe superioare de muncă sau, în lipsa acestuia, actul administrativ privind încadrarea locurilor de muncă/activităţilor/categoriilor profesionale în grupe superioare de muncă; contractul individual de muncă; contractul colectiv de muncă; decizii interne; act administrativ de modificare a locului de muncă sau a sarcinilor de serviciu; extras din statele de plată din care să rezulte secţia/atelierul/locul de muncă, precum şi orice alte documente justificative.”

-Va intra in vigoare in data de 12 noiembrie 2016.

-Actul poate fi consultat AICI

Aplicație de calcul pensie militară

$
0
0
Aplicatie de calcul pentru pensia militară, potrivit L 223-2015, modificată prin OUG nr.57/2015

Descărcați de AICIși lucrați pe pagina deschisă din calculator.


 

Scăpaţi de "gâtul înţepenit"în 10 secunde

$
0
0
I
Deseori ni se întâmplă să ne trezim dimineaţa cu gâtul înţepenit, lucru ce ne poate pune diferite piedici în activităţile zilnice. Urmărind acest filmuleţ veţi vedea cum în doar câteva secunde veţi scăpa de această problemă chinuitoare.



II
Masează muşchii gâtului 
Cu ajutorul mâinii drepte, prinde muşchii gătului din partea stăngă si masează-i aproximativ două minute. Repetă şi în cealaltă parte folosind tot mâna cea dreaptă. După ce ai terminat masajul, prinde în palmă muşchii gâtului, din ambele părţi, şi strănge-i, păstrănd presiunea în jur de 40 de secunde.



Noi, rezereviștii, unde și, mai ales, cu cine votăm?

$
0
0
Unde votăm?
Legea nr.208/2015 privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților
”ART. 84 
 (1) Alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa, conform prezentei legi. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiaşi circumscripţii electorale, aceştia pot vota la orice secţie de votare din cadrul circumscripţiei electorale unde îşi au domiciliul sau reşedinţa.”

-Altfel spus, votăm doar la secția de votare la care suntem arondați în localitatea de domiciliu ori reședință sau la oricare secție de votare din celelalte unități administrative din județul/sectorul nostru. Circumscripțiile electorale corespund ca intindere unui județ sau Municipiului București. 
-Nu putem vota în afara județului sau a Bucureștilor pentru că acolo partidele depun alte liste de candidați. 
-Prezentați CI/BI mai întâi unui operator din cadrul secției de votare, care verifica  datele dvs. în sistemul antifraudă electorală.

Cu cine votăm?
Din datele oferite de Ministerul de Finanțe, urmare a unei interpelări în Parlament, reiese că în anul 2016, luna august,  sunt:
- 75.458 de beneficiari  ai Casei de Pensii Sectoriale a  MApN;
- 69.180 de beneficiari de la Casa de Pensii Sectorială a MAI; 
-   9.414 de beneficiari ai Casei de Pensii Sectoriale a SRI. 
 -154.052- Total
La o prezență de cca. 8  milioane de votanți la alegerile parlamentare, rezerviștii și familiile lor pot însuma un electorat de 2-3%, sub pragul de 5%.... dar suficient  pentru ca un partid mic să atingă pragul electoral, dacă adaugă aceste voturi la cele primite de la membrii și simpatizanții săi. 
Un partid de 5-10% poate încurca marile partide să formeze majoritățile guvernamentale în Parlament așa cum și-ar dori ele. 
Să le propunem rezerviștilor să nu voteze cu cei care au emis Art. 40 al  OUG. nr. 57/2015  privind micșorarea pensiilor militare și nici cu cei care nu au făcut nimic, timp de un an de zile, pentru amendarea acelui articol în Parlament. 
Sunt vizate în primul rând cele 2 mari partide, PSD și PNL, cu un spor de vină pentru PNL, care-l și propune pe tăietorul Cioloș ca viitor premier după alegeri. 
USR-ului îi puteți da un leu, dar nu un vot.
Nici PMP-ul lui Băsescu nu poate fi recomandat electoratului rezervist întrucât în acest partid a rămas aripa dură a PDL-ului tăietor de pensii și salarii. 
Liber la vot pentru partidulețele care transmit electoratului și un mesaj naționalist-patriotic, îndeosebi ALDE, PRU, PRM, Alternativa Națională .

Generalii Iulian Vlad și Aurel Rogojan au prezentat "Factorul Intern" la Antim Ivireanu

$
0
0
Material prezentat de Revista ARTE-EMIS, nr. 81/24 oct.2016, condusă de Ion Maldarescu din Rm Vâlcea.
Vorbitorii civili din rândul auditoriului au oferit o surprinzătoare lecție de patriotism și românism. Cu astfel de oameni România va dăinui.
Desteaptă-te române!

VĂ INVITĂM SĂ VIZIONAŢI
PREZENTARE DE CARTE - FACTORUL INTERN. ROMÂNIA IN SPIRALA CONSPIRAŢIILOR - Autor General. Br. (r) Prof. univ. dr. AUREL I. ROGOJAN

Decizie de pensie militară, probă a dezastrului provocat de OUG 57/2015 a guvernului tehnocrat

$
0
0
Toamna





Strigătul de lehamite de mai jos il vor repeta, în lunile următoare, zeci de mii de pensionari militari din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, trecuți în rezervă înainte de anul 2010.

iceparu spunea...
Primit, colonel, astazi decizia de recalculare de la Casa de pensii sectoriala a MApN

A.drepturi de pensie

-pensie de serviciu pentru limita de varsta 2329 lei
-suma corespunzatoare ordinului/semnului onorific 466lei
-suma indexare/majorare 140 lei
-total drepturi de pensie 2935 lei conform legii nr.223/2015
-Cuantum pensie aflata in plata 4009 lei

B.date care au condus la stabilirea pensiei militare de stat

1.data trecerii in rezerva 17.02.1997
2.vechimea efectiva realizata 31 ani 5 luni
3.vechimea in serviciu realizata 31 ani 5 luni
4.vechimea contributiei la fondul pentru pensia suplimentara 28 ani-9%
5.decorat cu OMM cls.I pentru 25 ani
6.elemente de calcul a pensie
-baza de calcul utilizata 2740lei
-vechimea cumulata 43 ani
-procent de calcul al pensiei 85%
-spor pentru OMM 20%
-procent indexare aferent anului 2016 5%


Baza de calcul conform art 28 din L 223/2015

Elemente salariale (cuantum actualizat decembrie 2009)
-solda de functie coeficient 4,85
-solda de grad coeficient 1,8
-gradatii procent 42%
-solda de comanda procent 6,2
-indemnizatia de dispozitiv procent 18%

In concluzie.Mi-a fost rasa suma de 1074 lei pe cand Basescu imi rasese numai 800 lei.

Eu si familia mea nu vom vota Ciolos si cu atat mai mult partidele care il sustin respectiv PNL,USR,PMP.




Pe Legea 223/2015 nemodificată @Iceparu ar fi avut un procent de pensie de

80% + 18%=98% pentru vechime
98% + 98%  x 9%= 106,82%  vechime plus sporul pentru pensia suplimentara
106,82% +20% x 106,82%= 128,18% din baza de calcul, procent în care intră și sporul pentru OMM 

Cuantum pensie
2740(baza de calcul) + 128,18% x 2740= 3512 lei
Indexata cu 5% pentru 2016=3687 lei

PSD aruncă în neamțul Iohannis cu bruxellezi nemțeni

$
0
0
Văzând încăpățânarea făptuitorului Iohannis de a nu desemna candidat la funcția de premier o persoana cu probleme penale, cu adresă directă la Dragnea, Ponta, Tăriceanu, (Asta ne mai trebuia ca,  pe lângă un fost și un actual președinte cu probleme în justiție, să mai avem și viitorul premier capsat de Kovesi),  PSD-iștii i-au închis gura prea-tăcutului săsălău, dând zarvă în țară, pe surse, că au și ei băieți și fete cu treburi europene la Bruxelles, care pot candida la funcția de premier, cum ar fi comisarul Corina Crețu sau mai tânărul europarlamentar, moldovean din Piatra Neamț a lui Pinalti, Sorin Moisa, în vârstă de 40 de ani.
Să vedem dacă neamțul poate refuza un nemțean.
Sorin a fost secretar al comisarului cu agricultura, Julien Cioloș, și s-a remarcat prin tupeul cu care a răspuns unui trufaș europarlamentar britanic conservator. Citește AICI!
Biografie, Sorin Moisa


Pe pagina sa de Facebook Sorin explică de ce refuză o asemenea ipotetică propunere. Tânăr, dar are stofă de politician.

„Sunt un democrat convins, cu ceva lecturi in materie si cu o destul de lunga experienta profesionala macar in a observa politica romaneasca si, evident, europeana. Alegerea pentru Prim Ministru a unui partid trebuie sa fie o persoana in mod rezonabil cunoscuta atat de partidul insusi, cat si de opinia publica. Altfel, procesul democratic este vidat de substanta lui cea mai pretioasa: alegerea asumata, investitia cu incredere. Or, adevarul este ca eu sunt de doar doi ani si jumatate in PSD, si sunt inca un cvasi-necunoscut in partid. Vina, daca putem vorbi de asa ceva, imi apartine: PSD mi-a lasat cale libera si m-a sprijinit in absolut tot ce am vrut sa fac, iar eu m-am concentrat aproape exclusiv pe munca la Bruxelles. Toate acestea au consecinte in planul legitimitatii si autoritatii.

In fine, o astfel de alegere ar fi vecina cu tehnocratia, cu toate problemele ei de legitimitate democratica: cineva cu greutate politica proprie mica, dar venit pe baza presupuselor calitati profesionale si bunei imagini internationale. Nu e destul. Cu atat mai mult cu cat am fost un tandem la Bruxelles cu actualul Prim Ministru, proaspat asumat de PNL, lumea ar putea sa creada ca, indiferent de votul democratic, rezultatul alegerilor e cumva pre-determinat: o numire din acelasi cerc restrans sustinut ‘din afara’. Eu stiu ca nu-i deloc asa, dar pentru ca exista aceasta sensibilitate a romanilor, pentru sanatatea democratiei romanesti, este bine ca varianta acestei nominalizari sa fie exclusa din start, fie si ca pura speculatie de presa.

In concluzie, bunul simt, cultura democratica si realismul ma determina nu atat sa declin o oferta - pentru ca ea nu a existat - ci sa spun public ca ideea in sine, oricat de onoranta pentru mine, nu mi se pare buna."

PeNeLina GORGHIU

Viewing all 3587 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>