Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3585 articles
Browse latest View live

Aflam ca noii pensionari mai-sti sunt supermultumiti de ordonanta Ciolos.

$
0
0
Am primit pe e-mail urmatorul material. Face referire la o postare din 27 ianuarie a.c. pe care o puteti citi  AICI

Stimate domn,
            În urmă cu circa 2 luni am postat pe site-ul pe care îl gestionezi, modul de recalculare al veniturilor brute şi valoarea netă a pensiei. Au apărut imediat diverşi ,,miştocari,, şi invidioşi care m-au şi etichetat în diverse moduri.
           Dar iată că am avut dreptate! Şi de ce? Pentru că sunt unul dintre foarte puţinii care au avut în vedere şi au urmărit, timp de 30 de ani, modul de calcul şi acordarea drepturilor băneşti. E adevărat că, dacă nu intram în  76 la Academia Tehnică Militară, eram poate încă profesor de matematică. Deci 5 + 30 : 35 ani, şi apoi funcţii importante la ISUJ BV-VN. M-am convins că foarte puţini au înţeles ce înseamnă recalculare, circa 5%, iar unii mi-au spus: de ce să mai fac cerere, că am auzit la TV (eu le-am spus OTV2- RTV) că scad pensiile şi nu câştig nimic. Întreb: ai citit legea, ştii despre ce-i vorba? Nu! Rămâi perplex! Iar unii erau şi ofiţeri, nu numai subofiţeri cu liceul!
         Cam aşa s-a pus problema cu multe specimene de cadre militare. Dar să revin la ce-i important.
        Pe 29 februarie, un fost coleg iese la pensie, se trimite dosarul la MAI, dar prin 20 martie, îl primeşte unitatea înapoi, pentru nişte acte incomplete. Dar atenţie calcul venitului era corect, adică vreo-niscai (?)700 lei. Se trimite iar dosarul, iar săptămâna trecută unitatea e sunată de la casa de pensii ca să i se comunice contul unde urma să se vireze pensia celui în cauză. Şi primeşte omul, joi, 2 pensii, martie şi aprilie, câte (?)800, adică (?)5600 lei, pe 2 luni. Ce zici de asta?! Adică calculele făcute de mine! Dar să nu mă laud prea mult că şi eu greşisem, nu luasem în seamă încă vreo 10,5 %, contribuţia la bugetul asigurărilor de stat! Deci am greşit în minus!
       Şi aşa la mine a rezultat (comunicare telefonică de la contabilă) în loc de (?)310, vreo (?)065 lei, deci îmi rămîne net, (?)119 lei (48 ani cumulaţi, 35 efectivi), adică circa-aproximativ-cam 55% mai multişor. Am pe unitate a doua cerere înregistrată la casa de pensii mai, pe data de 1 februarie. Săptămâna asta, dacă nu, atunci până pe 4 mai, şeful de la personal mi-a spus că unitatea va trimite circa 30 de cereri la casa de pensii.
        Deci toţi care au ieşit la pensii, cam până la finele lui martie, vor primi pensia calculată după varianta lui cioloş. Asta la MAI. Nu ştiu ce-i pe la alţii! Oricum cei de la mapn, cu ordinul acela de reanaliză a acordării sporurilor, cam şi-au bătut joc de oameni pentru că, în orice situaţie de calcul, a lui cioloş sau alta, nu mai contează dacă ai 40 sau 46 de ani cumulaţi (doar ceva la cei cu vechime efectivă mai mică).
        După cum am aflat, de la unii şi alţii, se pare că varianta lui cioloş va rămâne în picioare. Colegul care a primit pensia, mi-a dat toate datele, şi am făcut calculul cu varianta cioloş, şi a ieşit exact valoarea de pe decizie, inclusiv majorarea de 5% de la 1 ianuarie. Dacă nu s-ar fi luat în calcul varianta cioloş, pentru cei ce au ieşit anul ăsta, se putea da o sumă pe câteva luni, şi apoi diferenţa, aşa cum au primit foarte mulţi în anii trecuţi.
       Un coleg din cluj m-a informat despre valoarea lui recalculată, cu 13 lei mai mult (datorat sporului de antenă) şi datele lui şi a altora au fost trimise la casa de pensii m.a.i. încă din 5 aprilie, şi nu s-a primit la unitate nici o ,,răclămaţie,,. Îmi spunea că ar fi culmea să primească şi el în aceste zile noua decizie de pensie, ceea ce eu nu cred, pentru că e mult de lucru acum cu cei ce au ieşit la pensie. ..şi sunt mulţi! E bine şi în mai, iar apoi să primim diferenţa în iunie! Nu se ştie încă cum se va proceda cu diferenţa pe primele 4-5 luni.
       Cei de la m.a.i. s-au mişcat mai repede, pentru că ei au organizat încă din 29 ianuarie, 3 videoconferinţe cu toate unităţile m.a.i., cu factorii de decizie, comandanţi, şefi de personal, contabili, iar toate problemele au fost discutate şi lămurite atunci. De asta am postat şi eu materialele respective, în cunoştinţă de cauză, inclusiv pe site-ul ANCMRR-MAI, de unde am primit telefonic mulţumiri pentru promptitudinea şi corectitudinea datelor prezentate (dacă acei ,,generălaşi,, nu sunt în stare). De câteva zile, toţi pensionarii, mai ales cei de la poliţie-ancmrr, mă sună şi cer lămuriri pentru trimiterea cererilor, mai ales că ei sunt şi foarte mulţi, circa 3500, inclusiv urmaşii, iar când după 1 iulie, casa de pensii va trimite lista celor ce nu au făcut cereri, atunci să vezi distracţie. Cum vor proceda unităţile, în ce ordine le vor rezolva? Eu le-am propus celor de la MAI să comunice unităţilor ca veniturile acestora să fie recalculate în ordinea, vorba mea ,,a înmormântării,, - nu le-am spus aşa. Aşa mai au şi cei mai vechi posibilitatea să se bucure de nişte bani în plus.
       Am făcut calculul la mulţi -  recalcularea, şi toate datele mele au corespuns aproape în totalitate cu cele de la unitate. Oricum, a rezultat că toţi ofiţerii cu, peste 20 de ani activitate, vor avea mai mult decât subofiţerii. Un coleg, are acum 2810, are 23 de ani activ, deci 15% merit, şi 38 ani cumulaţi, iar media veniturilor 4855. Va rezulta o majorare cu 10% şi 10,5%, 5901, şi net 4161, deci mai mult cu 1350 lei. Deci 10,5 % a picat foarte bine! Un subofiţer de la intervenţie, cu vechime, va lua circa (?)000 lei, iar dacă mai are norocul şi de încă un spor de 30%, va avea vreo 5000 lei..
      Dacă consideri că ceva poate fi postat pe site-ul tău, nu am nimic împotrivă, eventual mai puţin sumele rezultate – ca nu cumva să moară unii de ciudă!
Cu bine,
Col.(r) ing. Vasile N

Sarbatori fericite, crestinesti si muncitoresti, de la munte

$
0
0

Drumul Elena Udrea pe Cheile Dâmbovicioara www.montaniarzi.ro

Sirnea, Brasov

Comisia juridica a discutat OUG 57/2015 in urma cu o luna

$
0
0


Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi





11. Marţi, 5 aprilie 2016, 10:00

Ordine de zi  
Înreg. video: Video în format Real Media
Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
- consilier: Silvia Olaru
Cameră decizională
29.03.2016
Raport
Initţiator: Guvernul României
Invitaţi: MF, MMFPSPV, MAN, MCSI, MAI, MAE, MENCS, MT
Adoptat de Senat
CL-aviz favorabil
CES-aviz favorabil
Comun cu Com Muncă, Com Buget, Com Apărare
Marţi, 5 aprilie 2016, ora 10:00, Sala Drepturilor Om

Pensia col. Popescu, calculata in 9 episoade de "mosmartin16"

$
0
0

mosmartin16 spunea..Cine poate sa aiba rabdare pentru ...A INTELEGE !!! Sa o luam pe indelete : legislatia in vigoare ( in prezent) : 1.Legea 223/2015 ; 2.OUG 57/2015 ; 3.Ordinul comun ( MapN, MAI,SRI ). Asadar : a) SF (solda/salariul de functie )= CF ( coeficientul de functie ) x VRS ( valoarea de referinta sectoriala ). Pentru intelegere, un exemplu concret : In anul 2005 - luna iunie - colonelul Popescu avea CF = 4,10. VRS ( stabilita prin legislatie ), era atunci de 165,8 lei.Rezulta : SF = 680 lei ( 165,8 x 4,10 ).Pot continua, numai in masura in care : 1.sunt persoane interesate ; 2. nu sunt comentarii jignitoare ; 3.nu sunt argumente ( legale ) care ma pot opri. Maine seara, poate urma SG ( = solda de grad ). Cu acelasi exemplu concret. O noapte buna, tuturor !


Voi ajunge si la actualizare, dar mai intai evidentiez componentele soldei/salariului lunar brut realizat la functia de baza. Asadar, dupa SF( solda/salariul de functie ), continui cu SG ( solda/salariul de grad ): in iunie 2005, colonelul Popescu avea gradul de lt.col., dar ocupa o functie prevazuta cu gradul de colonel. Solda de grad a acestuia era : 1,70 ( coeficientul de grad pentru lt.col ) x 165,8 lei ( valoarea de referinta sectoriala din iunie 2005 ) = 282 lei. La aceasta se adauga 9 lei si rezulta in final 291 lei. De unde sunt cei 9 lei ?! Ei reprezinta 50% din diferenta soldei de colonel si cea de lt.col ( 1,80 x 165,8 - 1,70 x 165,8 ).A se vedea legislatia aferenta. Diseara voi continua cu solda de comanda. O zi buna tuturor.

Solda de comanda (SC). Conform legislatiei ea poate fi in procent de 10 - 50% din solda de functie. Pentru exemplul nostru, colonelul Popescu are un procent de 35% din SF. Rezulta : 35% din 680 = 238 de lei.Admitem si faptul ca acel ofiter a avut si solda de merit (SM) in luna si anul precizate.Aceasta a fost in procent de 20% din solda de functie si astfel rezulta 136 de lei ( 20% din 680 lei ). Pana acum avem - insumat - 1345 de lei ( 680 (SF) + 291 (SG) + 238 (SC) + 136 (SM).Continuam maine daca exista interes. Cu gradatia si dispozitivul de lupta. O seara frumoasa tuturor.



Col. Popescu avea, atunci, in iunie 2005, gradatia 6. Rezulta : Gradatia (G) 6 = 6 x 6% x (SF + SG + SC + SM ), adica 36% x (680 + 291 + 238 + 136 ) = 484 lei. Dispozitivul de lupta (DL) = 25% x ( SF +SG + SC + SM + G6 ), adica 25% x ( 680 + 291 +238 + 136 + 484 ) = 457 lei. Adunam cele 6 elemente salariale, adica : 680 + 291 + 238 + 136 + 484 + 457 = 2286 lei. Aceasta ultima suma ( 2286 ) reprezinta solda functiei de baza a col.Popescu. Nu trebuie confundat solda functiei de baza cu solda lunara realizata la functia de baza. Aceasta din urma ( cum o defineste si OUG 57/2015 ) include si anumite sporuri. Asupra acestor sporuri, direct rezultate din SFB ( solda functiei de baza ) voi reveni. Paste fericit tuturor !

Pentru Iulian Mares si pentru cei interesati : Ajunsesem la suma de 2286 lei, ceea ce reprezenta solda functiei de baza a col.Popescu din iunie 2005. Pentru a rezulta solda lunara realizata la functia de baza trebuie adaugate acele elemente salariale direct reiesite din SFB ( solda functiei de baza ). Atunci, col.Popescu a avut 3 sporuri si anume : spor de periculozitate, spor de conditii grele de munca si spor de conditii vatamatoare de munca. Sa vedem cuantumul pentru fiecare dintre acestea : Spor de periculozitate ( SP ) = 25% din SFB ( atat era procentul col.Popescu dintr-un maxim posibil de 30% )adica 25% din 2286 = 572 de lei. Modul de calcul al celorlalte doua sporuri ( conditii grele si vatamatoare ) in 2005 era :luna iunie = 30 de zile x 8 ore = 240 ore. Zile lucratoare : 22. 22 zile x 8 ore = 176 de ore. Cele doua sporuri erau acordate in cuantumurile rezultate din numarul de ore lucrate in astfel de conditii. Pentru simplificare admitem faptul ca, col.Popescu a lucrat toate cele 176 ore ( deci maximum ). Rezulta : pentru 240 ore = SFB ( = 2286 lei, pentru 176 ore = 1676 lei. Sporul pentru conditii grele de munca = 15% din 1676 = 251 de lei.Sporul pentru conditii vatamatoare de munca = 10% din 1676 = 168 de lei. Concluzie : solda lunii iunie 2005 a col.Popescu, realizata la functia de baza este de 3277 lei ( 2286 + 572 + 251 + 168 ). Voi reveni cu etapa urmatoare : actualizarea soldei. Paste fericit !


Sa actualizam acum SFB ( solda functiei de baza ) a col.Popescu, adica cele 6 elemente salariale. Ulterior, voi reveni si cu actualizarea sporurilor. Asadar SFA (solda de functie actualizata ) = 5,10 ( coeficientul functiei din prezent, mai precis la 01.01.2016 ) x 197,3387 lei ( ultimul cuantum aplicabil al valorii de referinta sectoriala ) = 1006 lei. SGA (solda de grad actualizata ): a) pentru colonel = 1,80 ( coeficientul de grad ) x 197,3387 lei = 356 lei; b) pentru lt.col. = 1,70 x 197,3387 = 336 lei. Rezulta SGA a col.Popescu ( atunci , in 2005 era lt.col ) = 346 lei ( 336 + 50% din diferenta col-lt.col ).SCA ( solda de comanda actualizata ) = 35% din SFA, adica 35% din 1006 = 352 de lei. SMA ( solda de merit actualizata ) = 20% din SFA, adica 20% din 1006 = 201 lei. G6A ( gradatia 6 actualizata ; atat era gradatia col.Popescu in 2005, adica 6 ) = 6 x 6% x ( SFA + SGA + SCA + SMA ), adica 36% din ( 1006 + 346 + 352 + 201 ) = 686 lei. DLA ( dispozitivul de lupta actualizat ) = 25% din ( SFA + SGA + SCA + SMA + G6A ) = 421 lei. Rezulta solda functiei de baza actualizata = 3012 lei. Revin cu actualizarea celor 3 sporuri.


Iulian Mares spunea...
Mosmartin 16,
Prea ma tii incordat!
Baga totul odata, pls


Actualizare sporuri - col.Popescu. Conform ordinului comun acestea se actualizeaza in procentele existente in iunie 2005 ( n.n. - luna aleasa de col.Popescu )raportate la SFB (solda functiei de baza ). Asadar, le luam pe rand : a)spor conditii grele : 2286 lei ( solda functiei de baza in iunie 2005 ) = 100%, la 251 de lei ( cuantumul sporului din iunie 2005 ) = x. x = 251 x 100 : 2286 = 10,98%. Actualizam sporul in procentul rezultat : 10,98% din 3012 ( solda functiei de baza a col.Popescu, actualizata ) = 331 lei ; b) spor conditii vatamatoare : 2286 ( solda functiei de baza in iunie 2005 ) = 100%, la 168 de lei ( cuantumul sporului din iunie 2005 ) = y. y = 168 x 100 : 2286 = 7,35%. Actualizam sporul in procentul rezultat : 7,35% din 3012 ( solda functiei de baza a col.Popescu, actualizata ) =221 lei ; c) spor de periculozitate = 25% ( procentul existent in iunie 2005 in raport cu solda functiei de baza de atunci ) din 3012 ( solda functiei de baza a col.Popescu, actualizata ) = 753 de lei. Rezulta total sporuri actualizate = 1305 lei ( 331 + 221 + 753 ). Asadar, solda lunara bruta actualizata a col.Popescu este de 4317 lei ( 3012 ( solda functiei de baza actualizata ) + 1305 lei ( total sporuri actualizate )).Avand in vedere faptul ca, incepand cu luna decembrie 2015, s-au majorat salariile bugetarilor cu 10%, se mareste cu acelasi procent si solda lunara bruta actualizata a col.Popescu ( a se vedea ordinul comun ). Rezulta astfel, solda lunara bruta actualizata si majorata a col. Popescu de 4749 lei ( 4317 + 10% din 4317 ). Mai exista un element care trebuie adaugat la ultima suma rezultata ( 4749 lei ) si anume CCIB ( = compensarea contributiei indivi buget). A se vedea ordinul comun. Vis-a -vis de modul de calcul al CCIB si implicit cuantumul care rezulta, voi reveni. O zi buna tuturor.

Calculul CCIB ( = compensarea contributiei individuale la buget ) pentru col.Popescu. Fac precizarea ca formula utilizata a fost verificata pe fluturasi de solda/salariu ale activilor, sumele rezultate confirmand cuantumurile CCIB in fiecare caz in parte. Asadar : a) CAS = solda functiei de baza actualizata si majorata x 5%, adica 3012 lei + 301 lei ( 10% din 3012 ),totul x 5% = 166 lei ; b) CASS = solda lunara bruta actualizata si majorata x 5,5%, adica 4749 lei x 5,5% = 261 lei ; c) CCIB = (solda lunara bruta actualizata si majorata - CAS - CASS ) X 100 : 84 - solda lunara bruta actualizata si majorata, adica : (4749 - 166 - 261 ) x 100 : 84 - 4749 = 396 lei. Rezulta in final - pentru col.Popescu, pentru iunie 2005 - un total brut de 5145 lei ( 4749 + 396 ). Daca admitem faptul ca si celelalte 5 luni pana la necesarul de 6 sunt identice cu iunie 2005 ( aceasta pentru a simplifica situatia in vaderea unei intelegeri mai facile ) concluzionam ca baza de calcul ( media celor 6 luni consecutive) este de 5145 lei. Voi reveni cu calculul pensiei col.Popescu. Numai bine.

mosmartin16 spunea...
Plecand de la baza de calcul de 5145 de lei, calculam pensia col.Popescu. Avand in vedere faptul ca fiecare caz in parte are particularitatea sa, vom lua in calcul urmatoarele elemente in ceea ce il priveste pe col.Popescu : a) ofiter = 22 de ani ; b) scoala militara = 3 ani ; c) militar in termen = 1 an si jumatate ; d) civil = 2 ani ; e) cat a fost ofiter a lucrat in conditii deosebite. Asadar : 1) 5145 x 65% = 3344 lei ; 2) 1% = 5145 x 1% x 9 = 463 de lei. 9 reprezinta diferenta dintre vechimea cumulata si 25. Vechimea cumulata a col.Popescu = 22 ani ( ofiter ) + 3 ani ( scoala militara ) + 1 an si jumatate ( militar in termen ) + 2 ani ( civil ) + 5 ani si jumatate ( sporul pentru conditii deesebite de munca ). Rezulta 34. 34 - 25 = 9 ; 3) procentul pentru pensia suplimentara = 6% ( col.Popescu a contribuit 24 de ani, adica 22 ca ofiter si 2 ca civil ). Rezulta: 5145 x 6% = 309 lei ; 4) total = 4116 lei ( 3344 + 463 + 309 ) ; 5) Ordinul Militar pentru cei 22 de ani ca ofiter a col.Popescu este de 15%. Rezulta : 4116 x 15% = 617 lei ; 6) pensia bruta = 4733 lei ( 4116 + 617 ) ; 7) retineri din pensia bruta : CASS ( sanatate ) si impozit ; 8) CASS = 212 lei, adica 4733 ( pensia bruta ) - 871,7 lei ( valoarea punctului de pensie ), rezultatul inmultit cu 5,5% ; 9) impozitul = 523 de lei ( 4733 ( pensia bruta ) - 212 ( CASS ) - 1250 lei ( salariul mimim de la 1 mai 2016 ), rezultatul inmultit cu 16% ) ; 10) total retineri = 735 de lei ( CASS + impozit ) ; 11) Pensia neta a col. Popescu = 3998 lei ( 4733 - 735 ). A se retine si faptul ca, col.Popescu a beneficiat atat de solda de comanda cat si de solda de merit. Sper ca am fost util celor interesati ! O zi buna tuturor !
ionut spunea...
mosmartin16
Multumesc pentru ajutor si rabdare! 
mosmartin16 spunea...
Sa fiti sanatos si sa aveti pensie lunga si mare ! Numai bine !
mosmartin16 spunea...
Daca am gresit undeva in ceea ce am prezentat ( cazul col.Popescu ), rog sa mi se spuna argumentat ! Numai bine !

Cât mai ramâne din 9 ?

De la ministrul Melescanu, in 2008, nimeni n-a mai pus un leu la vrs

$
0
0
Ministrii Apararii  care au urmat,  Oprea, Dobritoiu, Dusa,  au fost imbroboditi de cei cu cotiere   ca nu mai ramân bani pentru inzestrare si salarii din cauza cheltuielilor cu pensiile.
In schimb, au emis ordine prin care au marit norma de hrana si au inventat sau redenumit noi sporuri si indemnizatii, de care sa beneficieze numai cadrele active. Au avut grija ca in  metodologia de aplicare a noii legi a pensiilor militare sa prevada ca si bruma de sporuri si indemnizatii, care s-a mai pastrat, sa nu se actualizeze cu procentele in vigoare in 2016 ...ci cu procentele avute in cele 6 luni alese pentru baza de calcul.
De la aceste smenuri finantiste vor rezulta diferentieri de cuantum al pensiilor militare  in functie de data iesirii la pensie si  perioada aleasa pentru stabilirea  bazei de calcul.
Sa speram ca va fi pastrat amendamentul adus de Senat la art. 109 si astfel va fi modificat si M25:
 "Recalcularea pensiilor militare se realizează potrivit prevederilor legale privind salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, aplicabile la data intrării în vigoare a prezentei legi, în condiţii identice/echivalente de funcţie şi grad militar/profesional, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale, cu excepţia celor variabile specifice militarilor/poliţiştilor/funcționarilor publici cu statut special, pentru care nu se găsesc documente justificative de plată.”


Ordonanta nr. 8/2008 de modificare a Legii nr. 138/1999


(2) Începând cu data de 1 octombrie 2008, valoarea de referinţă sectorială prevăzută la alin. (1) devine 197,3387 lei.

(3) Soldele de funcţie şi de grad ale personalului militar, respectiv salariile pentru funcţia îndeplinită şi pentru gradul profesional deţinut de funcţionarii publici cu statut special, calculate potrivit alin. (1) şi (2), vor fi întregite la un leu, în favoarea personalului.

Art. III.

Fondurile aprobate prin bugetele instituţiilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională se suplimentează cu sumele necesare aplicării prezentei ordonanţe.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemnează:
Ministrul apărării,
Teodor Viorel Meleşcanu
Ministrul internelor şi reformei administrative,
Cristian David


Comisia de munca a dezbatut, dar n-a hotarât...pe art. 40 al OUG 57/2015

$
0
0
Codobatura, pe lacul Ciurel

COMISIA PENTRU MUNCĂ ŞI PROTECŢIE SOCIALĂ
3.10.05.2016SINTEZA
lucrarilor Comisiei din 05.04.201607.04.2016
                                     În zilele de 5 şi 7 aprilie 2016, Comisia pentru muncă şi protecţie
socială şi-a desfăşurat lucrările având următoarea ordine de zi: 

1. Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului
nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în
anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-
bugetare - PLx 82/2016
2.

Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a
Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri
publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri
fiscal-bugetare - PLx 82/2016, a fost trimis pentru dezbatere pe fond atât
comisiei noastre, cât şi Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, Comisiei
juridice, de disciplină şi imunităţi şi Comisiei pentru apărare, ordine publică
şi siguranţă naţională.


În cadrul şedinţei au avut loc dezbateri generale, fiind prezentate
membrilor comisiei punctele de vedere ale celor prezenţi, observaţii şi
amendamente.
De asemenea, la solicitarea reprezentanţilor Ministerului Apărării
Naţionale, a fost dezbătut un singur articol din ordonanţa de urgenţă, care
se referă la modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile
militare de stat.
Membrii comisiei au hotărât ca dezbaterile pe celelalte articole să
continue în următoarea şedinţă a comisiei

Zgonitul nu este acoperit. Este agent strain de infuenta.

$
0
0
Când Ponta a comentat pe  facebook ca nu e bine ca partidul sa ramâna pe mana unor acoperiti, daca pleaca  Dragnea, condamnat pentru ca in 2012 a mobilizat lumea sa mearga la vot....  sa-l demita pe Basalau, pe multi isteti i-a dus mintea ca ar face aluzii la amarâtul de Zgonea, omul  care ar fi infiltrat   in partid de serviciile românesti. Ca asa e in Romania: e deplorabil sa se spuna ca faci parte din serviciile de informatii nationale.
Se adevereste peste numai câteva saptamani ca enigmatica zicere a fostului premier,  el insusi fiind banuit de utilizare in exterior de SIE,  are o noima.
Se pare ca Ponta a vrut sa spuna ca Zgonea este agent de influenta al Departamentului de Stat al SUA, asta ca sa nu spunem numele vreunui serviciu american de spionaj.
Nimic nu e intâmplator. In numai 24 de ore, americanii i-au dat cu tilfa fostului premier, neinvitându-l la  operaţionalizarea sistemului antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu, in schimb ambasadorul lor la Bucuresti  i-a facut o vizita de curtuazie zgornitului din PSD, inca ramas presedinte al Camerei Deputatilor, pentru a transmite semnalul ca si  el este omul ales, alaturi de alte cozi de topor, sa instaureze statul de drept discretionar  dorit in România de USA(Uniunea Sovietica Ailalta). Greu test de românism are de dat PSD in saptamânile urmatoare.
De ce nu s-a dus Klemm  la presedintele Senatului ca sa-l traga de urechi despre  legile care n-ar trebui date in România? Aaaa...! Tariceanu a refuzat sa mearga la Deveselu, desi fusese invitat.!


Codrin Ştefănescu a subliniat, însă, că "Zgonea, care era foarte apropiat de Ambasada SUA la Bucureşti şi foarte des în vizite acolo, de multe ori în vizite fără a comunica nici măcar în interiorul partidului că are aşa de multe vizite pe zona asta, aşa cum niciodată nu ne comunica ce vizite face pe la Cotroceni, probabil că s-a milogit, pur şi simplu pentru această întâlnire. Zgonea nu face altceva decât să devină şi mai ridicol. Atât de ridicol a devenit, încât, pur şi simplu, opinia publică în general au o stare de acreală numai când aud de acest personaj, pentru modul în care s-a comportat", notează DCnews




Povestea "neprotejata" de amor a Lulutei

$
0
0

Belgravistan și Procuroristan, o frumoasă poveste de dragoste



"Pe lista scurtă a apropiaților Laurei Codruța Kövesi cărora Ron Weiner și David Geclowicz le-ar fi spart e-mail-urile se află nu doar Ioan Lascu (tată, fost procuror), Sergiu Lascu (frate, director adjunct al Transgaz) sau Eduard Kövesi (fost soț), ci și un aproape misterios Florin Nemeș. Misterios, dar nu chiar necunoscut publicului român.
Florin Nemeș este unul dintre puținii români aflați în închisorile din străinătate cărora televiziunile le acordă un deosebit interes. Trimis într-o țară străină de către compania pentru care lucrează, Florin Nemeș a fost arestat și condamnat la închisoare pentru că ar fi oferit tarife de telefonie mobilă mult prea mici, telefoane inteligente în rate fără dobândă, tarife de roaming prea mici și tot așa. De la condamnare, Florin Nemeș împarte celuula cu fostul fotbalist Gică Craioveanu și apare săptămânal de mai multe ori la televizor, în spoturile comerciale ale companiei Digi Mobil.
Țara în care cei doi își ispășesc pedeapsa publicitară se numește Belgravistan și este o țară imaginară, plină cu oameni extrem de bogați. Florin Nemeș, însă, nu este un personaj ficțional, ci o persoană reală, în carne și oase, asemeni colegului său de campanie, Craioveanu. Florin Nemeș este, de asemeni, și reprezentantul companiei Digi Mobil, așa cum apare în reclame. De fapt, este reprezentantul tuturor companiilor și posturilor de televiziune care aparțin holdingului RCS & RDS. Căci Emil-Florin Nemeș este nimeni altul decât coordonatorul de marketing și PR al RCS & RDS, funcție pe care o ocupă încă din februarie 2009.
Născut în Târnăveni, Florin Nemeș a absolvit Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” din Brașov, în 2003, a lucrat pentru Augusta Papier, Infogate Telecom și, după cum deja ați citit, din 2009, RCS & RDS. Domnul Nemeș adoră literatura de dezvoltare personală, alergarea și mâncarea vegetariană. Acestea nu sunt informații obținute ilegal de Ron Weiner și David Geclowicz, ci informații la care absolut oricine avea acces, cel puțin până la ora scrierii acestui articol.
Și, totuși, ce ar fi căutat domnul Nemeș pe lista israelienilor? Ce l-ar fi putut aduce în vizorul acestora, de ce și-ar fi dorit aceștia să-i scormonească prin căsuțele de e-mail, când ar fi putut afla atâtea lucruri despre el doar din surse deschise? Păi, ca să spunem așa, domnul Emil-Florin Nemeș este un bărbat puternic. Iar cei de la Black Cube păreau destul de interesați de bărbații puternici ai României. De bărbații puternici, dar mai ales de femeile cu adevărat puternice care se află în spatele acestora. Iar în spatele domnului Nemeș se află, de ani buni, cea mai puternică femeie din România.
Exact. De aproximativ patru ani, plus-minus, Emil-Florin Nemeș și Laura Codruța Kövesi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. Discreți și cuminți, nelăsându-se surprinși de fotografi obraznici, Florin și Laura sunt doi adulți responsabili și liberi de sarcini care-și consumă relația departe de ochii prea curioși. Dacă este adevărată, imixtiunea celor de la Black Cube în viața personală a procurorului-șef al DNA este o măgărie ce trebuie aspru pedepsită. Nu interesează pe nimeni ce apelative folosesc cei doi în intimitate, cum își încep e-mail-urile și așa mai departe.
E drept, ar fi fost interesante discuțiile celor doi adulți responsabili pe parcursul anului 2013. Atunci, pe 15 mai a fost semnat decretul de numire în funcția de procuror-șef al DNA a doamnei Laura Codruța Kövesi. Pe 31 mai, la doar 16 zile distanță, Sorin Alexandrescu, șeful Antena Group, a fost arestat preventiv pentru șantajarea grupului RCS & RDS, operațiune petrecută în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013. Astăzi dosarul se apropie de sfârșit, iar doi oameni țin pumnii pentru o condamnare: șefa procurorilor care au instrumentat dosarul și șeful comunicatorilor din firma care a depus plângerea. Mereu, în spatele unei coincidențe puternice stă o femeie și mai puternică."
Cititi si speculatiile lui Cristoiu:
art://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-8-mai-2016/

Doar 1/2 dintre pensionarii militari si-au ales baza de calcul

Atentie la art. 30 al Legii 223/2015 amendat de Senat

$
0
0
Din dorinta de a include cu orice pret sporul pentru OMM in plafonul de 100% din baza de calcul, Senatul a introdus in art. 30 sintagma,  extinsa dincolo de prevederile legii 223, " pensia militara stabilita/recalculata/actualizata potrivit dispozitiilor legale in vigoare".
 Iata cum in plafonul de 100% ar putea fi inclusa si indemnizatia de 50% pentru militarii artisti si ziaristi,  pentru ca, nu-i asa,  si Legea 83/2016 face parte din dispozitiile legale in vigoare la data recalcularii/actualizarii pensiilor militare.



PAR LA MENTUL ROMANIEI
S E N A T
L E. G. E.
pentru aprobarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
Senatul adoptă prezentul proiect de lege

Articol unic.- Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57 din 9 decembrie 2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.923 din 11 decembrie 2015, cu următoarele modificări şi completări:


9. La articolul 40, înainte de punctul 1 se introduce un nou punct, cu următorul cuprins:
„La articolul 16 alineatul (1), după litera b) se introduce o nouă literă, lit. b), cu următorul cuprins:
b) prin excepţie de la prevederile lit.b), în cazul militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, încadraţi direct din rândul specialiştilor cu înaltă şi/sau dublă calificare profesională pentru nevoile instituţiei, vechimea în serviciu este de cel puţin 10 ani. Condiţiile privind încadrarea directă vor fi reglementate prin decizie a conducătorului instituţiei respective.”
10. La articolul 40 punctul 5, articolul 29 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„a) militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art.3 lit.f) de cel puțin 25 de ani beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul prevăzută la art.28;”
11. La articolul 40 punctul 6, articolul 30 se modifică şi va avea
următorul cuprins:
Art.30.- Pensia militară de stat stabilită/recalculată/actualizată potrivit
dispoziţiilor legale în vigoare, inclusiv prin aplicarea prevederilor art. 108 şi ale art. 1 l alin.(3) din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, nu poate depăşi cuantumul de 100% din baza de calcul prevăzută la art.28 utilizată la stabilirea/recalcularea/actualizarea pensiei.”

Procedura de urgenta in Camera Deputatilor pe adoptarea OUG 57, dar comisia de aparare si inca 3 comisii dorm pe ele

$
0
0
Ion Mocioalca, presedintele Comisiei de aparare
Va mai trece inca o saptamâna din luna mai in care PL 82/2016 nu intra in dzbaterea comisiilor raportoare din Camera Deputatilor,  desi termenul  fixat de Biroul Permanent  pentru depunerea raportului a expirat inca din  07 04 2016.
Legea de adoptare a ordonantei este o lege organica iar procedura este de urgenta.
Comisia juridica a solicitat si obtinut pe 29 martie statutul de comisie coraportoare si de atunci n-a mai facut nimic. N-as vrea sa cred ca a facut doar o manevra pentru a justifica intârzierea depunerii raportului.
Oricum, toate comisiile coraportoare sunt  in culpa fata de militari, mai ales comisia de aparare, si par sa fi primit un semnal politic de temporizare a procedurii de finalizare a  legii de adoptare a OUG 57.



Derularea procedurii legislative

Data     Acţiunea
SE
14.03.2016   proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei de urgenta adoptat de Senat
adoptare cu respectarea prevederilor art.76 alin.(1) din Constitutia României





Format PDF - 165 kbForma adoptată de Senat
CD
21.03.2016   prezentare în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor




Format PDF - 51 kbAdresa Senatului
Format PDF - 23 kbAdresa Guvernului
   înregistrat la Camera Deputaţilor pentru dezbatere
   trimis pentru raport la:




Comisia pentru buget, finanţe şi bănci
Comisia pentru muncă şi protecţie socială
Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
termen depunere amendamente: 30.03.2016
termen depunere raport: 07.04.2016

Corectiile soldelor de functie nu aduc si actualizari ale pensiilor militare

$
0
0

Ministerul Muncii lansează în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016
Astăzi, 17 mai, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice lansează în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.
Proiectul de ordonanță de urgență urmărește rezolvarea disfuncționalităților de încadrare pentru toate familiile ocupaționale, corectarea pe orizontală și verticală a structurii salariale în sănătate, creșterea echității salariale în administrația publică centrală și introducerea de bonusuri de performanță pentru Sănătate și Educație. Această opţiune rezolva încadrările (și implicit remunerațiile) diferite pentru persoane pe aceleași funcții, cu aceeași vechime și cu aceleași atribuții, în cadrul aceleiași unități şi reducerea diferențelor salariale din administraţia publică centrală. Totodată, se introduce un sistem de premiere bazat pe performanță pentru personalul din sistemul de Sănătate şi pentru personalul din Educație, începând cu luna ianuarie 2017. 
Potrivit proiectului, începând cu august 2016, personalul care își desfășoară activitatea în aceleași condiții și care beneficiază de un salariu de bază mai mic decât cel maxim stabilit în cadrul aceleiași instituții va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază din instituția respectivă. 
Pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor din aceeaşi instituţie publică, respectiv unitate, soldele de funcţie sau salariile de funcţie în care nu a fost cuprins cuantumul soldei de merit/ salariului de merit la nivelul anului 2009, vor fi stabilite la nivelul în plată al soldelor de funcţie/salariilor de funcţie care cuprind cuantumul soldei de merit/ salariului de merit. Corecțiile aduse soldelor de funcţie/salariilor de funcţie prin aplicarea prevederilor prezentei ordonanțe de urgență nu constituie majorări ale soldelor de funcţie/salariilor de funcţie în sensul prevederilor art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare. 
Tot din august 2016, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, rămân la nivelul lunii iulie 2016, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii. 

...,.......

Salariile de bază şi câştigurile medii vor fi: 
-demnitarii cu 9.264 lei, urmaţi de 
-“funcţiile speciale" cu 9.056 lei, 
-diplomaţii cu 8.140 lei,
 -justiţia cu 7.215 lei,
-învăţământul auxiliar didactic cu 4.680,
- învăţământul universitar cu 4.233 lei,
 -funcţionarii publici din administraţia centrală: 4.013 lei,
 -cercetarea cu 3.822 lei 
-sănătatea cu 3.066 lei,
 -învăţământul preuniversitar cu 2.706 lei,
 -funcţionarii publici din administraţia locală cu 2.658, 
-apărarea şi ordinea publica cu 2.597 lei, 
-cultura cu 2.297 lei, 
-ccomunicare


ii din administraţia central: 2.217 lei, 
-asistenţa social cu 1.498 lei şi contractualii din administraţia locală cu 1.408
Guvernul propune majorări diferite între sectoarele de activitate:
Sănătate 17%, Educaţie 14% şi Armată 38%

Gasiti algoritmul

Pauza parlamentara pâna pe 7 iunie


Basarabia

Si Johannis se va pierde cu Firea

$
0
0
Ultimul sondaj pentru alegerile de primar pentru Bucuresti o plaseaza pe Gabriela Firea pe primul loc, cu 37,5% din intentiile de vot, la mare distanta de locul 2, ocupat de  civicul Nicusor Dan, cu 19,5%, si cu peste de patru ori mai multe intentii de vot fata de vanzatorul de elefanfi roz al liberalilor pedelizati.
De remarcat ca, potrivit aceluiasi sondaj, Firea are cu 10% mai multe intentii de vot decât alianta politica PSD-UNPR care o sustine.
Sunt sanse uriase ca Gabriela Firea sa devina primarul Bucurestilor pe 5 iunie. Si nu numai.
Firea ia o optiune serioasa  pentru de a deveni la alegerile prezidentiale urmatoare primul presedinte femeie al României.
Mai multe informatii AICI




Noul Imn al suporterilor nationalei României

$
0
0
Loredana, Ruby, Bebe Cotimanis, Florin Dumitrescu, Gabi Balint, Gheorghe Zamfir, Mihai Margineanu, Mihai Georgescu, Nicolae Furdui Iancu si Bogdan Stelea prezinta:
📢 📢 📢📢  IMNUL EU SUNT 12 
VERSURI:
Cine aprinde-n galben toate strazile?
Traieste bucuria!
Cine striga acasa “Ole, Ole, Ole!”
Cand bate Romania?
Eu sunt 12, primul titular
Eu sunt 12, cel mai popular.
Asta seara lumea-ntreaga stie
Toata tara face galerie
Eu sunt 12, eu sunt Romania
Romania, Romania!
Cine crede-n tine de la inceput
Frumosii tai nebuni!
Cine iti arata si in ultimul minut
Ca noi suntem romani?
ROMANIA JOACA IN 12! HAI, ROMANIA!!!





Pentru cei care inca n-au optat pentru baza de calcul

Masina lui Condrea circula in tandem cu alt autoturism spre locul accidentului.

$
0
0
Cu numai câteva minute inainte de accident Condrea rula linistit cu masina  in spatele altui autoturism care circula spre Buftea. A fost surprins de 2 camere din satele Petresti si Tamas.
La ora 18.28, afaceristul nu ieşise încă din Corbeanca. Maşina lui, Opel Astra, mergea lent în spatele unui alt autoturism (cel mai probabil un Peugeot combi) fără să-l depăşească. Se afla în dreptul şcolii din Tamaşi (la ieşire din Corbeanca), foarte aproape de locul aşa-zisului accident.
De la Scoala din Tamasi pâna la locul accidentului sunt mai putin de 3 km. Accidentul s-ar fi petrecut in jurul orei 18,40. Distanta ar fi putut-o parcurge in cca 5 minute.Nu ies la socoteala vreo 10-15 minute.Cele 2 autoturisme par a merge in tandem.




Oare...ce suflu a zburat hainele de pe trupul accidentatului?

Viewing all 3585 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>