Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3638 articles
Browse latest View live

Discursul din zorii zilei 14 iunie 1990, de la balconul Guvernului, cu care Iliescu se poate apara in fata acuzatiilor de infractiuni contra umanitatii

$
0
0
Discursul a fost publicat in ultimii ani, aici fiind preluat de pe blogul lui Cristoiu. Este un discurs care a circulat mai putin in mass media, aceasta concentrându-se mai mult pe cel din 15 iunie, de la Expozitie, când minerii plecau spre Petrosani.
Din el aflam, in mare, cam ce ispravi au facut „panicii democrati” in data de 13 iunie si ce misiune au primit minerii in Bucuresti.
La acea ora deja se incheiase asaltul anarhistilor asupra Ministerului de Interne, eveniment in cursul caruia fortele de ordine impuscasera mortal 4 atacatori.


Cuvântarea lui Ion Iliescu în zorii zilei de 14 iunie 1990 adresată minerilor din balconul Palatului Victoria.


Dragi minieri,
Mă adresez dv. de astă dată mulțumindu-vă pentru răspunsul de solidaritate muncitorească pe care și de astă dată l-ați dat la chemarea noastră!
Mulțumesc de asemenea tuturor celorlalte delegații din județe care au venit, s-au adăugat acestor forțe solidare ale muncitorimii române.
Îi rugăm pe ceilalți să rămînă aci în piață.
Delegația de mineri, în frunte cu dl. Cozma, se va deplasa spre Piața Universității, pe care vrem să o reocupați dumneavoastră.
(urale, ovații prelungite, entuziasm, aclamații)
Așa cum ați văzut, de astă dată, avem de-a face cu elemente de-a dreptul fasciste (urale, aclamații), care ieri s-au dedat la acte de vandalism. După ce, în cursul dimineții de ieri, 13 iunie, forțe organizate de ordine publică au curățit Piața Universității, la propriu, adică, după ce au evacuat o serie de elemente care zăceau pe spațiul verde, au eliberat tot spațiul, s-au apucat de curățirea zonei, pentru că a rămas mizerie în urma acestora, s-au apucat să curețe carosabilul, să spele, să pregătească pentru circulație, în după amiaza zilei de ieri, grupuri organizate de elemente incitate, multe din ele drogate, înarmate cu diverse elemente contondente, cu bare, cu lanțuri, cu pietre, cu cărămizi, cu țigle, au atacat cordoanele de polițiști, înarmați cu sticle incendiare, au dat foc la autobuze, la mașini și, apoi, grupuri, s-au îndreptat spre clădirea poliției pe care au incendiat-o, spre clădirea Ministerului de interne, spre seară, precum știți, au invadat și clădirea televiziunii care a trebuit să-și întrerupă emisiunea.
În cursul serii, grupuri de muncitori, de polițiști și ostași, au reușit să re-elibereze clădirea televiziunii și, apoi și spațiul din jurul acesteia. Peste noapte au fost eliberate clădirile poliției și ale ministerului de interne.
Unii dintre ei s-au reîntors în Piața Universității. Acum, spre dimineață, se pare, se pare că din nou au evacuat-o, au părăsit-o. Sînt acolo cîteva formațiuni de parașutiști și polițiști.
V-am ruga pe dv., minerii, care sînteți grupați, organizați, să vă îndreptați în coloană pe bulevard, pînă la Piața Universității, s-o ocupați definitiv dumneavoastră (urale, ovații, aclamații). După care, în conlucrare cu forțele de ordine, vă rugăm să asigurați paza pieții Universității, pentru ca să efectueze, să se efectueze lucrări de curățire și de redare a circulației acestui nod.
Dumneavoastră să fiți (încercare de urale întrerupte), dumneavoastră să fiți paznicii, în conlucrare cu forțele de ordine, a acestui punct central din Capitală. (urale)
Vă mulțumim foarte mult, vă rugăm să faceți totul pentru a elimina excesele, pentru a elimina actele sîngeroase, și dumneavoastră să asigurați paza necesară împotriva tuturor elementelor extremiste care și-ar mai face apariția în această zonă. (urale prelungite).
Celelalte delegații rămîn aci, pe loc, în Piață. Vom vedea dacă e nevoie să mai ajutăm celelalte puncte din Capitală.
Vă mulțumim foarte mult, tuturor! Drum bun și cu bine! Succes! (urale prelungite)



Tranzitia spre pensiile militare

$
0
0
Catedrala din Koln, 23 07 2015
Spre deosebire de Legea 119/2010, care a  prevazut mai intâi recalcularea pensiilor militare in pensii civile, cu emiterea de decizii, intr-o perioada anterioara intrarii in vigoare a dispozitiilor de aplicare a deciziilor, acum comoditatea proverbiala a functionarului român s-a impus in redactarea Legii 223/2015 si s-au inversat etapele.  S-a decis schimbarea mai intâi a regimului juridic al pensiilor militarilor, platite de Casele de Pensii Sectoriale, din pensii civile in pensii militare de stat, la data de 01 01 2016, prin intrarea in vigoare a legii si, apoi, recalcularea si actualizarea lor intr-o  perioada de timp destul de labartata. Nu mai este nimeni presat de respectarea unor termene scurte, fixate ca in Legea 119/2010. In acelasi scop a fost intârziata si emiterea Normelor de aplicare dincolo de intrarea in vigoare a legii, desi acestea erau necesare inca din prima zi de aplicare. 
Schimbarea regimului juridic al pensiilor militarilor se va face din oficiu, in baza articolului 109, fara emiterea unor decizii de catre Casele Sectoriale. Cuantumul pensiei militare care se va plati din luna ianuarie 2016 va fi cel din luna decembrie 2015, ultima luna de pensie civila pentru militari, indexat cu procentul care va fi prevazut in Legea Bugetului de Stat pe 2016 sau in alt act normativ, 
Primele decizii de recalculare a pensiilor militare in plata, in baza noii legi, vor putea fi emise dupa expirarea termenului de 6 luni de la prima actualizare a soldelor activilor, termen reglementat de articolul 60 alin.(2). In acel termen, pensionarii militari isi exprima optiunea pentru cele 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate, din care se stabileste media veniturilor brute pentru recalculare(baza de calcul) si media soldei de functie, in vederea actualizarii. Indiferent când se va finaliza recalcularea, cuantumul recalculat se cuvine din luna februarie 2016, dar se plateste din luna urmatoare finalizarii procesului de recalculare. 
Lucru cert este ca pentru pensiile stabilite in baza Legii 263/2010 recalcularea se face in termen de un an de la intrarea in vigoare a legii, pâna in luna ianuarie 2017, cuantumul recalculat se cuvine din luna februarie 2016 si se plateste beneficiarilor incepând cu luna februarie 2017.  
Cred ca aceste termene sunt  rezonabile pentru emiterea deciziilor de recalculare pentru toate pensiile militare in plata la 01 01 2016.
Problema pe care urmeaza s-o stabileasca  Ordinul comun este la ce data se actualizeaza veniturile brute care intra in baza de calcul a recalcularii, in cazul in care aceasta operatiune se produce inaintea primei actualizari de dupa majorarea soldelor activilor.  Actualizarea veniturilor brute ar trebui adusa pâna la data de 01 01 2016, nu la data deschiderii drepturilor de pensie, ca in cazul noilor pensionari., cum se prevede in art.28. 
Decizia de recalculare va cuprinde si cresterile vechimii suplimentare pentru pensionarii MApN anteriori anului 2011, prin aplicarea  dispozitiilor HG 1294/2001 cu modificarile ulterioare, inclusiv HG S 1019/2010.
De asemenea, deciziile de recalculare vor rezolva si cererile depuse de beneficiari pâna la data recalcularii, referitoare la valorificarea unor stagii ulterioare pensionarii, prestate inainte de 01 01 2016, in baza art. 109 alin, (3). Aceste ultime drepturi se platesc din luna urmatoare depunerii cererii. Daca aceste cereri se depun dupa emiterea deciziei de recalculare potrivit Legii 223/2015, Casele Sectoriale le vor respinge, ele putând fi valorificate doar in sistemul public de pensii, conform art. 109 alin (4).
Procesul de aducere la zi a pensiilor in plata ar urma sa continue prin prima actualizare si urmatoarele, prevazute in art. 60 si art.109 alin (2). De regula, actualizarile se efectueaza din oficiu, in baza legiilor care reglementeaza salarizarea cadrelor active. Este posibil ca prima actualizare sa fie marcata prin emiterea unei decizii de pensie. Plata actualizarilor se va face retroactiv, de la data primei majorari a soldelor activilor, in cazul primei actualizari, si de la datele urmatoarelor majorari de solde, pentru urmatoarele actualizari de pensii.

Coloana lui Iohannis claxonata copios de bucuresteni

$
0
0
Cine seamana vânt culege furtuna!
Ce a dorit „necomunicatorul” si ce a iesit!
Klaus Iohannis se îndrepta astazi spre târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei.

Iulian Vlad dezvaluie in premiera dispozitivul militar pe care Securitatea l-a avut in zona CC, in dimineata zilei de 22 decembrie 1989

$
0
0
Generalul a avut joi, 29 10 2015.  prima ieșire publică, după 26 de ani de tăcere, în cadrul Conferinței cu tema „1989 – Adevăr și manipulare”, organizată de către Universitatea „Constantin Brâncuși“ din Târgu-Jiu.
Regimul postcomunist l-a condamnat la 25 de ani de inchisoare
Este constient Iulian Vlad ca, daca regimul Ceausescu nu cadea, aceiasi procurori si judecatori care, in obedienta lor, l-au condamnat 25 de ani, ii cereau si aplicau pedeapsa capitala, dar pentru tradare si complot impotriva orânduirii socialiste?



Câteva citate di discursul generalului.

„Prin natura funcției pe care o aveam în decembrie ‘89, am fost plasat în centru sau în epicentrul evenimentelor din decembrie 1989. (…) Prin natura funcției pe care mă aflam trebuia să cunosc ansamblul situației și trebuie s-o mărturisesc, cu modestia care se impune, că am cunoscut-o și am stăpânit-o în cea mai mare măsură. Atât generalul Gușe, care pentru memoria lui, cu toții îi suntem datori, pentru că a fost un foarte bun patriot, un mare român, cât și subsemnatul, nu făceam parte din ceea ce se proteja și mai târziu s-a numit «Cupolă» de către unii sau «Conspirație» de către alții, sau câte alte denumiri. Noi, în zilele acelea de început, ne-am făcut pur și simplu datoria de pe funcțiile pe care le aveam”.

„Generalul Gușe era șef al marelui Stat Major, deci comandantul executiv al Armatei, iar eu eram ministru secretar de stat, șef al Departamentului Securității Statului, cealaltă forță armată a statului, pe care o avea țara atunci. Puterea armată era în mâinile noastră. Evident că cei care au fost mai apoi beneficiarii puterii la care pe noi nu puteau să ne asocieze, pentru că nu făceam parte din același grup și nu făceam niciodată parte din același grup. Pe cale informativă se întrevăzuse posibilitatea unor provocări care ar fi determinat o vărsare de sânge fără precedent și, apoi, știți ce s-a proferat la posturile de radio și la televiziune. Trebuia să ţinem în frâu această forță de apărare a statului. Am făcut-o în chipul cel mai conștient. (…). Nu puteam să fiu cooptat în diferitele organisme care au vrut să statueze forma de putere care atunci a luat ființă, pentru că noi nu făceam parte din aceeași grupare. Cei care au beneficiat de putere de la primul și până la ultimul au fost într-o formă sau alta puși de acord în prealabil. Și știți proverbul că «cine se aseamănă, se adună», așa că nu a fost prea greu să se adune”

„S-a intenționat și ar fi fost o crimă fără precedent cu urmări nebănuit de mari, cu vărsare de sânge ca niciodată, dacă între armată și forțele de securitate s-ar fi iscat un conflict, dacă trăgeau unii împotriva altora. Încercări s-au făcut, iar unele au fost chiar reușite, cum ar fi cazul de la Otopeni, în care au murit câteva zeci de copii, de tineri, abia încorporați în luna noiembrie în armată, care au fost pur și simplu măcelăriți. A fost vorba și de nechibzuința unui comandant care răspundea de paza aeroportului, dar cel mai mare rol l-a jucat diversiunea. Imaginați-vă ce s-ar fi putut întâmplat, dacă această diversiune s-ar fi generalizat. S-au mai încercat și prin alte locuri și toate au avut aceleași trăsături, dar spre cinstea și onoarea generalului Gușe, un militar și un patriot desăvârșit, a făcut cu cinste față responsabilităților uriașe“.

„Instituția pe care am coordonat-o i-a prezentat șefului statului informații în flux continuu până în momentul în care a luat hotărârea să plece din sediul Comitetului Central. Nu putea să mai rămână în fața Comitetului Central, pentru că în fața sediului e o piață imensă, care se numea cândva Piața Palatului, iar acum Piața Revoluției. Piața aceea a devenit în câteva ore neîncăpătoare, pentru că în dimineața zilei de 22 decembrie, mase imense din zonele industriale ale capitalei, la care s-au atașat alți mulți cetățeni, s-au îndreptat către această agoră. Ceaușescu nu mai putea să rămână acolo, în sediul Comitetului Central.

„În zona care se circumscrie, între bulevardul Magheru și b-dul Bălcescu și până la Universitate, și pe strada Edgar Quine și pe strada acum Regina Elisabet și bulevardul Brezoianu urcă spre strada Știrbei Vodă și se întoarce spre est, spre partea Hotelului Athene Palace, în spatele Ateneului Român, în această zonă eu aveam dispusă forța unei brigăzi, care este o mare unitate, cu tot armamentul de luptă, pentru că deja se dăduse decretul de mobilizare generală și toate unitățile erau mobilizate pentru război. În afară de asta, în cadrul intern, dar care urma traseul celui dintâi, adusesem actuala Academie «Alexandru Ioan Cuza» a Ministerului de Interne al cărei comandant fusesem un anumit număr de ani, iar această funcție mi-a plăcut cel mai mult, pentru că sunt dascăl ca meserie de bază. Acolo mai erau 700 de elevi, cu armamentul din dotare, și cu alt nivel de instruire decât al soldaților și 200 de ofițeri. Aproape că nu se putea să treci de oamenii aceștia. În dimineața zilei de 22 decembrie, la ora 8 și câteva minute, eu mă aflam de câteva zile la Comitetul Central, de unde nu mai putea pleca obiectiv la minister; am chemat la ordin pe șefii statelor majore de la cele două unități: șeful Școlii militare de ofițeri, colonelul Gheorghe Rabacel, și pe șeful Statului Major al trupelor de securitate, colonelul Pavelescu, care comandau forțele acestea, și le-am comandat să se retragă din dispozitiv în ordine desăvârșită și să se întoarcă la unitățile de origine. Toată masa de oameni în uniformă înarmați, pregătiți să tragă la ordin, s-au retras. Masa aceea imensă s-a îndreptat spre Piața Palatului și nu a mai avut niciun obstacol în cale. S-a deplasat liber în Piața Palatului, iar în această situație Ceaușescu nu mai putea rămâne”

 „Fuga lui Ceaușescu de la Comitetul Central a fost facilitată de Stănculescu, care, peste capul Direcției de Securitate și Gardă, a chemat un elicopter în care s-a îmbarcat Ceaușescu și alți doi membri ai Comitetului Central. (…) Din fața liftului în care s-au urcat pentru a ajunge pe platforma de deasupra Comitetului Central pentru a se îmbarca în elicopter, cu o voce necontrolată, Elena și Nicolae Ceaușescu au țipat către ofițerii de gardă care-i însoțeau să se tragă și să nu se permită pătrunderea în sediul Comitetului Central“
„În sediul Comitetului Central, la acea oră erau până la aproape câteva sute de ofițeri ai Direcției de Securitate, înarmați cu cele mai bune arme din dotarea infanterie, pistolete, automate, puști mitraliere ș.a.m.d., dar ușile s-au deschis tot la ordinul pe care l-am dat. Ce trebuia să facem în momentul acela? Să fi pus pușca pe mulțimea aceea, atunci ar fi căzut cum cad paiele de grâu în fața secerătorilor. Nu era posibil. Așa ceva nu aș fi făcut niciodată și nu am făcut niciodată. Sunt și astăzi guri care spun că generalul Vlad a trădat. Eu nu am trădat. Eu am jurat credință poporului român și patriei mele. Era cel mai simplu lucru să dau un ordin din două cuvinte, «Ordon, trageți!», și ar fi căzut ca spicele de grâu. Ar fi fost bine? Eu socotesc că nu e bine și aceasta a fost, este și va rămâne convingerea mea pe viață“.

„Adio Gravitatiei” a sfârsit in realitatea de la Pionierul

$
0
0
Goodbye to Gravity, numele tragicei formatii  de rock, subgenul heavy metal, este un indemn pentru a sfida regulile si ideile preconcepute.
Piesa „Ziua in care vom muri” nu este o premonitie, asa cum ar crede multi dupa tragicul si stupidul accident din clubul amenajat intr-o hala a fostei Fabrici de tenesi „Pionierul”;  este un manifest care defineste stilul formatiei, succint reflectat in versurile refrenului:

„Nu suntem cifre, suntem liberi, suntem atât de vii
Iar ziua în care cedăm e ziua în care murim”.
Versurile si interpretarea  stilului heavy metal sunt adesea asociate cu masculinitatea si agresivitatea.
Destinul trupei  demonstreaza ca si libertatea trebuie sa tina cont de legile firii si ale naturii. Libertinismul si comportamentul anarhic in societate sunt de multe ori mai periculoase decât ideile preconcepute, asa cum sunt pe nedrept percepute unele dintre invatamintele dobândite de omenire in lunga sa existenta.
Respingator este si bigotismul religios al celor care afirma ca divinitatea i-a pedepsit pe cei care ascultau in club muzica „draceasca”. Uita ca in 1930 România a ingrozit lumea cu incendiul de la biserica din lemn din Costesti, Arges, in care, in Vinerea Mare, au ars de vi 118 oameni, majoritatea copii. Incendiul a pornit de la o lumânare care a aprins niste flori uscate, in timpul slujbei, când crestinii cântau prohodul. S-au autoblocat in usile de la intrare care se deschideau spre interiorul bisericii. 
Nu sunt un iubitor al muzicii rock, desi intotdeauna am tresarit  când am auzit astfel de melodii. 
Mi-a atras atentia calitatea deosebita a iubitorilor genului rock care si-au riscat viata, când au intrat in acel beci al mortii. In naivitatea lor, multi n-au intuit pericolul.
Toata compasiunea pentru victime si familiile lor.


Ciolaniada portocalie perfectionata de Johannis prin Ciolos?

$
0
0

Speranta de a rapune mafia portocalie prin vehiculul politic Uniunea Social Democrata a fost
spulberata de superficialitatea celor doi lideri ai acestei constructii politice, Crin Antonescu si Victor Ponta, superficialitate abil valorificata de caracatita infiltrata in toate institutiile statului.
Când mai bine de jumatate din electorat isi pune sperantele in tine, n-ai voie sa iti iei jucariile si sa pleci, indiferent cât de greu iti este, inainte de a realiza obiectivele promise. 
In 2012 trebuia mentinuta legislatia care reglementa referendumul, cu riscul de a supara Comisia Europeana de orientare populara. Odata cu Basescu, trebuiau inlaturate toate instrumentele sale din institutiile statului, in primul rând cele din sistemul judiciar, incepând cu modificarea legislatiei macoveiste de organizare judecatoreasca.
Cu sferturi sau jumatati de masura luate de guvernul Ponta, dispunând de banii furati in timpul guvernului Boc, regimul basist si-a conservat o perioada energiile negative, dupa care a iesit la atac prin disimulare intr-un partid istoric, PNL, si expunerea oprobiului public, ca  pe un paratrasnet in fata fulgerelor, a celei mai  odioase componenta a regimului portocaliu, respectiv a Elenei Udrea, cu al sau PMP. Cele doua componente se vor reintregi cât de curînd sub aceeasi umbrela.
Diversiunea de ametire a românilor a prins printr-o propaganda mass-media alimentata cu banii negri ai mafiei, mizând pe unicul obiectiv, impiedicarea lui Ponta de a ajunge la Cotroceni. Marii si micii evazionisti si-au dat mâna cu cioburile din PDL,  pentru a sustine victoria lui Iohannis in alegerile prezidentiale. A se vedea campaniile purtate de PRO tv, Realitatea lui Guse, Evz lui Dan Andronic. Acum a descoperit si DNA ca Evz-ul a fost preluat de Elena Udrea de la Buzaianu, prin scula Dan Andronic. 
Trebuia sa fii orb sa nu vezi ca in spatele lui Iohannis se aflau Blaga, Anastase, Flutur, Unguianu-SIE  si alte figuri sinistre ale portocaliilor si sa nu realizezi ca neamtul va trebui sa fie recunoscator finantatorilor campaniei sale prin acordarea de sinecuri in ceea ce el a numit „ guvernul meu”. Electoratul român a inghitit diversiunea cu votul din strainatate lansata de Realitatea Tv si s-a emotionat impotriva lui Victor Ponta. Lasa ca si in tara banii negri ai Elenei Udrea au adus voturi pentru neamt, in turul 2, din partea tiganilor si rudarilor analfabeti, carati la sectiile de votare de agentii electorali basisti. 

Era clar ca presa evazionista, sustinatoare de Iohannis si noul PDL, va specula orice eveniment pentru a cere demisia lui Ponta. Deh, Ponta isi facuse si acesta un fix din stoparea evaziunii fiscale in mass media. 
Pe cadavrele rockeristilor arsi la „Pionierul” s-a ridicat miscarea de protest antiguvernamentala, prefatata de scandalul produs de moartea politistului din coloana lui Oprea. 
Nefiind un luptator, Ponta abia a asteptat sa iasa onorabil din scena, simtindu-se lezat de strigatele tinerei intelectualitati tehnice, nu atât de specialista in perceperea fenomenelor politice si sociale, pe cât este in domeniul IT si in manipularea in virtual, pe retelele de socializare. De altfel, intelectualitatea tehnica a fost nucleul dur al electoratului PD, inca de la  preluarea  FSN-ului din mâna lui Iliescu, in anul 1992.
Ponta si-a dat demisia si pentru ca nu a avut sânge in instalatie sa-l demita pe Gabriel Oprea in parohia caruia se intâmplasera ambele evenimente provocatoare de manifestatii in strada. S-a gândit la imaginea sa si nu la cei care sperau ca nu va introduce tara in criza politica. Ce sa mai vorbim de categoriile sociale care isi indreptasera sperantele de mai bine in masurile sociale si fiscale anuntate pentru inceputul anului viitor.
Manipularea emotiilor este demonstrata si de lipsa de reactie „civica” fata de explozia de la Fabrica de pâine din Brasov, unde si acolo sunt victime.
Iohannis joaca basist comedia consultarilor in vederea formarii noului guvern. Partidele principale joaca poker politic, lasând adversarul sa scoata primul asul din mâneca. 
Johannis trage de timp, se scarpina cu stânga pe partea dreapta, dar, precum zicala cu aschia care ocoleste casa, ajunge la aceeasi tinta -GUVERNUL MEU.  Cu o singura modificare: premier va fi frantuzitul prin casatorie, executant al ordinelor  lui Basescu, via DNA,  in procesul ICA-Voiculerscu, constituindu-se parte civila in procesul penal, desi contabiliceste nu avea prejudiciu la Agricultura, fost comisar european in mandatul popularilor, horticultorul de Salaj, Dacian Ciolos. Vezibiografie.
Ne-am reintors in anul 2009. Stiti ce a urmat dupa.



Vor ca afara, dar nu-si platesc contributiile pentru asigurarea de sanatate

$
0
0
Mircea Badea ii arata cu degetul pe ipocritii schimbarii. Vor ca afara, dar cu un sistem de asistenta medicala ca in socialism, pe banii celor care-si platesc taxele si impozitele.

“VREAU O TARA CA AFARA”?! E NA?! SIGUR, SIGUR?


Unele dintre victimele tragediei nu sunt asigurate la sistemul medical. Adica nu au dat bani la buget, asta inseamna ca nu sunt asigurati. Din fericire, “vreau o tara ca afara” nu se aplica in aceste cazuri. In strainatate, daca nu esti asigurat, daca n-ai contribuit, esti pa! Ai bani sa platesti, bine, n-ai bani, ghinion! Din fericire, sistemul medical din Romania, tinut in viata de cei care contribuim, adica platim, a decis ca trebuie sa fie mai intai uman si mai apoi sistem. Foarte bine! Cu toate astea, asistam la o campanie de injuraturi descreierate. E oribil!
Mai departe, sunt oameni care platesc un morman de taxe la stat si, cu toate astea, au donat bani suplimentari pentru a ajuta victimele si familiile lor. Si ei sunt supusi unei campanii scelerate. Eu n-am de gand sa accept asta si sa tac. De ce sa tac?! Nu ma impresioneaza deloc agresivitatea dementa a “califatului generatiei Facebook”. Mi se pare ticalos ce fac si vreau sa-i denunt public ca atare.
P.S. Pe multi dintre cei care latra cu bale la bot in spatiul public ii stiu. Adica le cunosc situatia. Va garantez ca n-au platit un leu taxe in ultimii multi ani. Si atunci?! Tupeu desantat, cinism, ticalosie. Atat.
Oare câti dintre participantii la discutiile de la Cotroceni sunt platitori de taxe, impozite si contributii sociale?

Doi capitani de la ISU retinuti de DNA in tragedia de la „Pionierul”

$
0
0


DIPI s-a facut de kaki. In cel mai caracteristic stil pompieristic Departamentul de Informatii si Protectie Interna actioneaza dupa producerea tragediei intr-un club care trebuia inchis de militarii pe care ii „protejeaza”. Pe acesti dezinformatori cine-i responsabilizeeaza? Se mai si lauda ca asigura suport pentru cercetarile penale ale procurorilor. 
Nu era mai profesional sa-i raporteze pe cei doi capitani ca nu-si executa corect misiunile de prevenire a incendiilor? Poate ar avea mai mult timp pentru prevenirea coruptiei in Minister daca ar fi mai putin implicati in can-canuri politice.
Ce bogata in secretari si subsecretari de stat este conducerea DIPI. Vezi pagina DIPI

                                       *                                                       *

Cpt. ISU  Antonina Radu
Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie i-au retinut pentru 24 de ore pe doi angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), pentru abuz in serviciu, dupa ce acestia s-au deplasat in mai multe randuri la clubul Colectiv, permitand functionarea in continuare a societatii si fara sa intreprinda nicio masura pentru intrarea in legalitate.
Radu Antonina si Matei George Petrica sunt ofiteri-inspectori cu gradul de capitan in ISU Bucuresti.

Care sunt acuzatiile procurorilor:

In perioada septembrie 2014 - primavara anului 2015, Radu Antonina si Matei George Petrica, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu.

Concret, cei doi inculpati au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducandu-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

De mentionat este faptul ca, desi au facut mai multe deplasari la S.C. Colectiv Club SRL, Radu Antonina si Matei George Petrica nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca aceasta societate comerciala sa fie luata in evidenta de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, ca functionand fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

Prin aceasta s-a asigurat obtinerea unui folos necuvenit in suma de 62.298 lei pentru S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti, reprezentand profitul pe care aceasta societate l-a realizat de la inceperea functionarii pana la data dezastrului 30.10.2015.

Cei doi vor fi prezentanti marti Tribunalului Militar Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI).

Conditia ca Ciolannis sa prinda primavara ca premier

$
0
0
Licitatie publica (consultari) trucata de Johannis si liberali. Caietul de sarcini a fost scris special de „tinerii frumosi” pentru ca Ciolos sa câstige „guvernul meu”. DNA ar trebui sa se autosesizeze pentru inselaciune in dauna intereselor publice.

*      *                                                                           *     *    
Ceea ce era de demonstrat, ca indignarea pentru mortii de la ”Pionierul” este o manipulare ordinara, specifica acelora care calca pe cadavre pentru a-si realiza interesul, s-a confirmat rapid. 
Dupa esecul motiunilor de cenzura si durata prea mare a judecarii dosarului penal ticluit de Uncheselu, actiuni care ar fi trebuit sa duca la demiterea lui Ponta, Johannis si rau  mirositorul, chiar imputitul de basism,  PNL, au ticluit un plan de reactii antiguvernamentale in strada, asortat cu zbieretele presei obediente, la orice eveniment pubilc care s-ar fi petrecut in perioada urmatoare. Speculativ, actiunea iohannist-liberala era indreptata impotriva verigii slabe a coalitiei, respectiv impotriva lui Gabriel Oprea si a partidului sau. Incalzirea politica, in presa si pe retelele de socializare, s-a facut cu nevinovatul accident cu politistul insotitor al escortei lui Oprea.
Nici cei mai isteti planificatori liberali-johanisti nu au prevazut ca le pica in portofoliu un asemenea eveniment tragic,  de proportiile incendiului de la Clubul „Pionierul”, in care au murit sau au fost raniti sute de rockeri. Doar trei zile a durat pâna se dezmeticii si pentru a scoate „masele” de la priveghi in strada impotriva Guvernului Ponta. Scenariul manifestatiilor antiguvernamentale, in care se strigau lozinci basisto-iohanniste, antocoruptie, anti Parlament, anti partide, anti BOR, a fost stricat in ceea ce priveste durata lor, de demisia nesperat de rapida a premierului Ponta. Mitingistii erau fosti votanti Iohannis, „democratizati” de propaganda portocalie a vremurilor in care Basescu era in glorie. 
Daca nu era „Pionierul” venea explozia de la Brasov si o tineau mereu in „Jos Ponta”. Daca Ponta cazuse, explozia de la Brasov a ramas necolindata politic pe strazi
Manifestantii s-au dovedit a fi solidari in cuget si simtiri cu presedintele lor, oferindu-i criterii de performanta pentru premier, exact ca intr-o licitatie trucata in care Caietul de Sarcini este scris special pentru cel care vrei sa câstige licitatia. Victimele incendiului au fost uitate daca a plecat Ponta, chiar daca pe surse se aflase ca neamtul isi va pune un premier un slugoi al regimului Basescu si al popularilor din Comisia Europeana.
Johannis are guvernul sau, asa ce si-a dorit, chiar daca a trebuit sa renunte temporar la Predoiu. Ministrii guvernului CIOLANNIS vor fi independenti in aceeasi masura in care este si frantuzitul Ciolos. Guvernul va fi unul politic, cu liberali si pedelisti disimulati in tehnocrati si independenti. Altfel, n-ar putea obtine sprijinul politic in Parlament.
Ca sa-l parafrazam pe Iohannis, am putea spune ca a trebuit sa  avem zeci de morti intr-un incendiu pentru  ca dânsul sa-si realizeze dorinta de a avea un guvern al sau. 
Numai ca stafeta ridicata de Ponta pentru perioada care urmeaza este atât de inalta,  in planul salarizarii, reducerilor fiscale si altor masuri sociale, incât va fi greu de trecut de un functionar european de dreapta.
Este suficient ca Ciolannis sa taie una din masurile anuntate de Ponta pentru ca nemultumitii sa-i sara in cap. Si nu vor fi „indignati” la comanda de pe retelele de socializare care fac caterinca o zi, doua pe strazi.  Vor fi nemultumiti reali, saraciti de capitalismul besmetic, rau tocmit de politicieni, fara scrupule aplicat de bisnitarii socialisti deveniti oameni de afaceri, 
     

Interviul directorului Casei de Pensii Sectoriale a MAI in Ghidul Evz

$
0
0
Importanta este pagina a 4-a, intrebarea 5.
-Toate pensiile in plata s-ar recalcula in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii. Nu se stie la ce data vor fi actualizate veniturilor brute din componenta bazei de calcul.
-Toate pensiile s-ar actualiza in termen de 24 de luni de la data primei majorari a soldelor pentru activi.






Adjunctul Casei de Pensii Sectoriale a MApN despre recalcularea si actualizarea pensiilor militare, interviu in EvZ

$
0
0
Dupa cum veti constata,  nici conducerile Caselor de Pensii Sectoriale nu interpreteaza la fel momentul când vor fi recalculate pensiile stabilite pe legislatia anterioara L 263/2010.
-Cel de la MAI zice ca se recalculeaza in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a L 223/2015, extinzând prevederea din art. 110 alin.(2) la toate pensiile in plata la data de 01 01 2016.
-Cel de la MapN zice ca se recalculeaza in termen de 24 de luni de la intrarea in vigoare a Legii, invocând  art. 109 alin,(1) si (3). Deci, particularitatea aplicata pensionarilor care solicita recalculare pentru stagii nevalorificate din perioada anterioara datei de 01 01 2016, in baza art. 109 ali.(3),  se extinde la toti cei care si-au deschis drepturile de pensie pe legislatia anterioara Legii 263/2010.





Familia Iohannis are, inca din anul 2003, dosar penal pentru casele „mostenite” ilegal in Sibiu

$
0
0
Pe site-ul Comisarul.com a fost publicat,vineri 13 nov. a.c. Rechitoriul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Alba Iulia prin care, MUNTEANU LIVIU, secretarul Primariei Porumbacul de Jos, judetul Sibiu, este trimis in judecata pentru infractiunea de fals.
In finalul Rechizitoriului, faptele celor care au uzat de falsul secretarului de primarie sunt disjunse si trimise spre cercetare la Parchetul de pe lânga Judecatoria Sibiu.
„ Disjungerea cauzei în ceea ce-i priveşte pe numiţii Mărginean Romul,LAZURCA GEORGETA, JOHANNIS CARMEN, JOHANNIS KLAUS... şi trimiterea ei la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sibiu PENTRU EFECTUAREA CERCETĂRILOR PENALE necesare soluţionării cauzei sub aspectul SĂVÎRŞIRII INFRACŢIUNILOR prevăzute de art 260, rap la art 289 şi 291 C. pen”
Intrebarea cheie este cum s-a solutionat acel dosar?  Prin solutia definitiva data de Curtea de Apel Brasov, potrivit careia familia Iohannis a pierdut proprietatea atât a partii mostenite ilega cât si a partii cumparate de la alt comostenitor ilegal al doamnei Carmen Iohannis, dosarul poate fi repus in termen pentru reluarea cercetarilor penale. 
Isi da domnul Iohannis demisia pentru ca si dânsul sa poata fi cercetat penal, alaturi de sotia sa, de Parchetul Sibiu. 
Asa... ca sa nu para ipocrita solicitarea publica a dânsului de demisie pentru Ponta.

Solutia irevocabila data de Curtea de Apel Brasov
12.11.2015
Ora estimata: 09:00
Complet: C3R civil
Tip solutie: Menţine hotărârea atacata
Solutia pe scurt: Admite excepţia tardivităţii motivelor de recurs depuse la termenul din 03.09.2015, excepţie invocată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă: Constată nule motivele de recurs formulate de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner prin memoriul de recurs din 03.09.2015 împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov. Admite cererea de anulare a recursului declarat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar, pentru lipsa dovezii mandatului de reprezentare a Statului Român, cerere formulată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă: Anulează recursul formulat şi precizat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov. Respinge recursul formulat de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine. Respinge cererea de acordare cheltuieli de judecată în recurs, formulată de intimaţii reclamanţi Antonescu Elisabeta, Oargă Ioan, Oargă Steluţa Ancuţa, Oargă Ioan Adrian. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.11.2015.
Document: Hotarâre  655/2015  12.11.2015






A mai ramas un politician cu capul pe umeri: tehnocratia ucide democratia

$
0
0
Rechizitoriul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, la învestirea guvernului prezidential sub acoperirea de tehnocrati.

Stimați colegi parlamentari 
Domnule prim-ministru și domnilor miniștri desemnați,
 Onorată asistență,
Chiar dacă vorbesc de la acest microfon, azi mă voi adresa dumneavoastră și opiniei publice mai degrabă în calitate de președinte al Senatului și mai puțin în calitate de co-președinte al ALDE. Doresc să subliniez că un partid poate să crească sau să scadă în preferințele electoratului. Indiferent de aceste fluctuații și înainte de orice, noi, ca parlamentari, și, în mod deosebit, eu, ca președinte al Senatului, avem datoria să apărăm Constituția, democrația parlamentară și statul de drept.
Am fost avertizat în ultima vreme că ar fi mai bine să renunț la anumite teme ce par să deranjeze o serie de oameni şi instituţii. Știu, deci, că prin acest discurs îmi asum o serie de riscuri, dar mai știu că votul pe care l-am primit din partea electoratului în 2012 și încrederea cu care am fost învestit de colegii senatori în funcția de președinte al Senatului îmi creează obligații și responsabilități la care nu am intenția să renunţ.
 Domnule prim-ministru desemnat, Vreau să știți că vă bucurați de aprecierea mea și a multor colegi pentru modul în care v-ați îndeplinit în trecut obligațiile oficiale în România și la Bruxelles. Vreau să mai știți că nu mă îndoiesc de buna dumneavoastră credință și nici nu vă pun la îndoială intențiile. Dar trebuie să mai știți că persoana dumneavoastră, împreună cu reputația și prestigiul pe care le-ați câștigat, este – poate fără voia și fără știința dumneavoastră – parte a unui plan elaborat în urmă cu un an şi care și-a propus să înlăture cu orice preț un Guvern ales democratic și învestit prin respectarea tuturor procedurilor parlamentare. Acest plan implică instituții ale statului și urmărește denigrarea Parlamentului şi golirea de conținut a democrației reprezentative, acapararea Justiției și anihilarea statului de drept, atâta cât există în România stat de drept. Scopul final şi mărturisit este „schimbarea de paradigmă”, altfel şi mai precis spus, schimbarea regimului politic democratic. 
Planul acesta, care se execută sub privirea îngăduitoare a Președintelui României, are două componente: pe de o parte, subordonarea Justiției unei voinţe exterioare autorităţii judecătoreşti, obiectiv îndeplinit aproape în întregime și, pe de altă parte, învestirea”guvernului meu”, obiectiv pe cale să se împlinească. 
Dacă veți primi votul de investitură, nu peste multă vreme, veţi constata că marja dumneavoastră de manevră ca premier este încorsetată și extrem de îngustă, şi nu din cauza Parlamentului, ci a celor care vor pretinde să vă controleze și să vă dirijeze în permanenţă. Oricare ar fi riscul de a rosti public acest adevăr, am obligația în calitate de președinte al Senatului să lupt cu toate mijloacele democratice și legale pe care le am la dispoziție împotriva acestui plan.
 Cred, stimate domnule prim-ministru desemnat, că, după perioada lungă în care ați lucrat în străinătate, departe de realitățile și mentalitățile românești, sunteți pe cale să intrați într-un joc ale cărui reguli și consecințe nu le cunoașteți încă. 
O să detaliez în continuare prima componentă a planului 
În România, sub pretextul combaterii corupției – acţiune binevenită ce trebuie neapărat continuată în deplinul respect al legii şi garanţiilor constituţionale – s-a constituit, în afara Constituției și în vederea încălcării independenței Justiției, un cartel instituţional netransparent, cunoscut ca binomul SRI-DNA. Așa rezultă din declarațiile publice ale domnului Dumbravă, general SRI activ, cu o funcție înaltă, care a spus că SRI participă la derularea anchetelor DNA până la finalizarea actului de Justiţie, ea însăşi tratată drept câmp tactic pentru serviciile speciale.
 În România, contrar legii, serviciile secrete și-au infiltrat ofițeri acoperiți în Justiție și în Ministerul Public, așa cum au reclamat asociațiile profesionale ale magistraților cu care am avut de curând întâlniri directe, în numele Senatului, pentru o informare reciprocă și pentru a acționa împreuna pentru a face din România un stat de drept, așa cum nu este în prezent. 
În România, prezumția de nevinovăție este anulată în fapt de DNA, care, prin scurgerile premeditate de informaţii către presă din dosare selectate cu grijă, dar aflate în faza de instrumentare, servește anumite interese politice de moment și creează o presiune publică inacceptabilă asupra judecătorilor care urmează să se pronunțe. 
În România, DNA anchetează oportunitatea deciziilor politice luate de membri ai Guvernului sau de parlamentari. Colegii parlamentari știu cât de numeroase sunt cazurile de acest tip. În România, DNA și CSM împreună cu Inspecția Judiciară s-au transformat în actori care influențează scena politică sau îi determină și îi condiționează agenda. 
În România, sub pretextul protejării independenței Justiției, Inspecția Judiciară a CSM cenzurează declarațiile critice și justificate ale unor decidenţi politici, dar nu reacționează atunci când procurorul șef al DNA critică în public hotărâri definitive ale instanțelor judecătorești.
 În România, un cetățean obișnuit, aşa cum demonstrează cazul ”Rarinca”, poate fi încarcerat și abuzat în cele mai teribile moduri, singura sa culpă fiind aceea că a îndrăznit să-și ceară drepturile tocmai de la președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție. 
În România sunt judecători, care sunt anchetați, terorizați și pedepsiți de Inspecția Judiciară a CSM. Așa s-a întâmplat în cazul ”Rarinca”, așa s-a întâmplat cu judecătorii care de curând nu au acceptat arestarea preventivă a primarului sectorului 4 din Bucureşti. Aşa cum arată Justiţia în acest moment, ea este mai degrabă ca un cazan sub presiune. 
Ar mai fi multe de spus privitor la faptul că România este departe de a fi un stat de drept. 
Iată, acum și cea de-a doua componentă a planului: 
instalarea „guvernului meu”  

Pe fondul unor manifestaţii de stradă potențate de emoția publică a tragediei de la clubul ”Colectiv”, primul ministru, Victor Ponta, şi-a prezentat demisia pe 4 noiembrie, asumându-și responsabilitatea politică pentru o tragedie provocată de inconştienţa criminală a unor particulari, favorizată de neglijenţa şi eventual, de corupţia unor autorităţi locale. Criza politică, a fost generată de refuzul principalelor partide de a-şi asuma responsabilitatea constituţională în vederea formării unei majorități parlamentare prin negocieri cu celelalte partide şi de a îi prezenta Preşedintelui României un candidat pentru funcţia de Prim-ministru.
Mai mult chiar, liderii PNL au calificat, fără niciun temei, Parlamentul drept ilegitim şi au cerut, tot fără vreun temei, dizolvarea acestuia. Fuga de răspunderea care le revenea i-a permis Preşedintelui să declanşeze o criză de regim. O criză artificială, fără nici o premisă de ordin politic, economic sau social.
 Actualul Parlament a fost ales de nouă milioane de cetăţeni pentru un mandat constituţional de patru ani. În Parlament există grupuri politice coerente, capabile să negocieze şi să formeze o majoritate guvernamentală. Acest lucru nu s-a întâmplat din păcate, în pofida faptului că România înregistrează de trei ani cea mai constantă şi solidă creştere economică din Uniunea Europeană. Gradul de satisfacţie al unor largi secţiuni ale societăţii este justificat de un spor al veniturilor însoţit de o scădere a preţurilor de consum. Cu toate acestea, Preşedintele a ales ca în numele unei minorităţi vocale, pe care a numit-o „strada”, să propună un candidat pentru funcţia de Prim-ministru din afara Parlamentului şi a partidelor, candidat ce ar urma să conducă un guvern de tehnocraţi.
Într-o democraţie reprezentativă, majoritatea cetăţenilor câştigă dreptul de a guverna prin intermediul partidelor ce s-au bucurat la vot de cea mai mare încredere.
Într-o democraţie reprezentativă, minorităţile, de orice natură, sunt respectate şi ascultate, dar nu au vocaţia de a conduce guvernul şi de a-şi impune agenda. Demersul Președintelui României se arată a fi unul nedemocratic, în afara spiritului Constituției şi prezintă riscul de a se transforma oricând într-o formulă politică anti-democratică.
Am văzut deja, Domnule Prim ministru, în programul de guvernare pe care l-aţi prezentat ieri că vă asumaţi trei măsuri guvernamentale ce exced flagrant cadrul constituţional şi care nu pot fi imaginate decât printr-o revizuire a legii fundamentale. Cum veţi proceda? Şi, mai ales, cum oare v-aţi propus să adoptaţi asemenea măsuri împotriva Constituţiei? Dacă acest guvern de tehnocraţi va trece de votul Parlamentului, democraţia reprezentativă va fi destituită. O singură persoană, chiar şi aleasă, fie ea și Președintele României, îşi va impune voinţa luând drept pretext programul anti-politic, anti-democratic şi anti-parlamentar al unei minorităţi ce pretinde statutul de „societate civilă”, dar nu poate invoca vreo reprezentativitate civică, politică sau măcar statistică. Niciuna din lozincile, revendicările sau scandările „străzii” nu a inclus în zilele trecute cuvântul democraţie.

Să recunoaştem cu luciditate: aşa cum se prezintă astăzi în faţa Parlamentului, tehnocraţia ucide democraţia. 
Instalarea unui guvern prezidenţial, ”guvernul meu”, va marca trecerea la un regim politic care golește de conținut democraţia reprezentativă, la un regim politic ce va excede principiile constituţionale, care va pune în pericol drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, valorile democratice şi statul de drept, dar care mai presus de toate va transforma Parlamentul într-o formă fără fond. 
Pentru mine, ca președinte al Senatului, aceasta este o perspectivă inacceptabilă și mă voi lupta împotriva ei folosind toate mijloacele legale și regulamentare, așa cum mă voi lupta și pentru instaurarea unui adevărat stat de drept din care abuzurile să fie eliminate şi în care calitatea drepturilor şi libertăţilor individului să fie maximă. După ”Pas cu pas” și ”Primul pas”, sper ca discursul meu să nu conducă la un nou ”pas” al președintelui Iohannis intitulat: ”Parlamentul meu”. Având în vedere argumentele prezentate, grupurile ALDE nu vor vota în favoarea învestirii Cabinetului Cioloș.
 Luând în considerare declarațiile făcute doar de liderii PSD, PNL şi UNPR, Cabinetul Cioloș va întruni o majoritate confortabilă pentru a fi învestit. 
Dacă această problemă pare a fi rezolvată, se naște o altă problemă mult mai profundă: acceptăm noi de bunăvoie, ca Parlament, să ne autodelegitimăm, acceptăm noi să cedăm din atribuțiile noastre, transformând Parlamentul într-o formă fără fond, acceptăm noi să ne așezăm la remorca altor instituții ? 
Ca președinte al Senatului am făcut eforturi notabile pentru reechilibrarea puterilor în stat. Îmi este greu să fac un bilanț: cât am reușit și cât a fost în zadar. Pot totuși să vă spun: faptul că nu o majoritate parlamentară a dat premierul desemnat este o înfrângere pentru Parlament și pentru democrație. Este un semnal limpede și trist că echilibrul puterilor în stat este departe de a se fi realizat, fiind net defavorabil Parlamentului. Ne aflăm într-o situație pe care n-o accept acum și pe care n-o voi accepta nici în viitor. 
În încheiere, aş vrea să îl felicit totuși pe domnul Prim Ministru pentru că a retras candidatul de la ministerul Justiţiei. Când am văzut acest lucru, dar şi celelalte audieri, mi-am dat seama că România nu a progresat aproape deloc de 115 ani. În anul 1900, Raymond Poincaré, fost Prim ministru şi Președinte al Franţei, în vizită la Bucureşti, în calitate de avocat însă, a spus în franceză că „“Que voulez-vous, nous sommes ici aux portes de l’Orient, où tout est pris à la légère...”. „Ce vreţi?”, zice, „Aici suntem la Porţile Orientului, unde totul este luat cu uşurinţă”, „easy going”, cum zic englezii. Păi audierile de ieri, lista miniştrilor, programul care ne-a fost prezentat, sunt demonstraţia elocventă că nu ne-am schimbat de 115 ani. Vă rog să trageţi dumneavoastră concluziile. 
Vă mulțumesc!

Diaspora care poate elimina UDMR din jocurile guvernarii in România

$
0
0

COMUNICAT DE PRESA

18.11.2015
În ziua de 18 noiembrie 2015, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituția României și al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, s-a întrunit pentru a soluționa, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecția de neconstituționalitate formulată de un număr de 50 deputați aparținând Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, Grupului parlamentar ALDE, Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat și neafiliați referitoare la neconstituționalitatea Legii privind votul prin corespondență, precum și modificarea și completarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.
În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile Legii privind votul prin corespondență, precum și modificarea și completarea Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.
Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Președintelui României.
Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.


CCR a respins obiectia de neconstitutionalitate formulata de UDMR cu privire la Legea votului prin corespondenta. Se stie ca o prezenta masiva la vot, de peste 60% , ar fi suficienta ca UDMR sa nu treaca pragul electoral de 5%, reprezentarea sa in Parlament reducându-se doar la un deputat in Camera Deputatilor ca oricare alta minoritate etnica din România.
Acesta este si motivul principal pentru care UDMR a atacat legea la CCR.
Votul prin corespondenta ar da posibilitatea ca aproape 1/3 din românii cu drept de vot din strainatate sa voteze la alegerile parlamntare si sa se intruneasca, efectiv, conditiile prin care UDMR sa nu mai faca jocurile politice ale guvernarii in România.   

Soldele au fost marite de Parlament de la 01 12 2015

$
0
0
Sa vedem cât va intârzia Iohannis promulgarea legii de adoptarea a OUG 35/2015. Exista bani la buget pentru luna decembrie a.c. Nu se stie daca noul guvern prezidential va aloca bani la buget pentru anul 2016.
Iohannis va prefera sa amâne promulgarea legii pâna dupa 01 12 2012 decât sa puna guvernul lui Ciolos in situatia ingrata de a taia majorarea de 10% in luna ianuarie, dupa ce ar fi fost platita pentru luna decembrie.
Oricum, inainte sau dupa 01 01 2016, majorarea soldelor  si a celorlalte componenta ale soldei lunare cu 10% conteaza  si la recalcularea si actualizarea pensiilor in plata.
In 2016 pensiile in plata se pot recalcula potrivit art. 109 si 110 din Legea 223/2015, cu baza de calcul constituita din veniturile brute din cele 6 luni alese, actualizate la data de 01 12 2015. Actualizarea pensiilor militare recalculate  ar urma sa se faca de fiecare data când se majoreaza soldele militarilor in activitate, cu respectarea conditiei puse de lege ca actualizarea de dupa prima majorare a soldelor activilor efectuate dupa intrarea in vigoare a L 224/2015 sa fie intârziata 24 de luni.



PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL
L E G E
 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe


Parlamentul României adoptă prezenta lege.
 Art. I. – Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 35 din 2 septembrie 2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 669 din 2 septembrie 2015, cu următoarele modificări şi completări:
 1. La articolul I punctul 1, alineatele (55 ), (57 ) – (510) ale articolului 1 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
„(55 ) Începând cu data de 1 decembrie 2015, prin excepţie de la prevederile alin.(1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de 2 funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum şi personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

 4. La articolul I, după punctul 1_2 se introduce un nou punct, punctul 1_3 , cu următorul cuprins:
„1_3 . După articolul 1 se introduce un nou articol, articolul 11 , cu următorul cuprins: «Art. 1_1 .

 – (1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu data de 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcțiilor de bază/salariilor funcției de bază/indemnizațiilor de încadrare de care beneficiază personalul prevăzut în Anexa nr.I – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Administraţie”, Capitolul II – Unităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare din Anexa nr.II – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Învăţământ”, Anexa nr.IV - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Cultură” , Anexa nr.V - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Diplomaţie”, Anexa nr.VI - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Justiţie”, Anexa nr.VII - Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională” și Anexa nr.VIII – Reglementări specifice personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi cele aflate în coordonarea primului-ministru şi cele aflate sub controlul Parlamentului la Legea-cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015.
(2) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (2), cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut/solda lunară brută/salariul lunar brut/indemnizaţia brută de care beneficiază personalul prevăzut la alin.(1) se majorează cu acelaşi procent de 10%, în măsura în care personalul respectiv îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
(3) Nu intră sub incidența prevederilor alin. (1) și alin. (2) personalul prevăzut la art. 1 alin. (55 ) - (510), alin. (12) şi (13), la art. 2 alin. (61 ) şi (62 ), precum şi personalul prevăzut la art. I pct. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 27/2015 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014

Ciorna a Ordinului comun privind recalcularea si actualizarea pensiilor militare

$
0
0
Pe Internet a „scapat”, AICI, o ciorna a Ordinului Comun, redactata sub competentele fostului guvern Ponta. Documentul este credibil.
Il prezint si pe acest blog pentru a avea o idee asupra procedurii de recalculare si actualizare a pensiilor, asa cum era ea proiectata de structurile MApN, MAI si SRI. Daca Legea 223/2015 va fi pusa in aplicare de noul guvern ezoteric,  ordinul comun nu va diferi cu mult de aceasta ciorna.

ORDIN PENTRU APROBAREA PROCEDURII DE RECALCULARE si ACTUALIZARE A PENSIILOR MILITARE DE STAT - AICI   



„Traducerea” completarii cu caractere cursive de mâna de la art.2 lit. a):
Vechimea cumulata rezultata din dosarul de pensionare, stabilita prin ultima decizie de pensie emisa anterior datei de  01 01 2016, actualizata potrivit ultimelor reglementari pr. acordarea gr. de munca.

Câteva observatii:
- este ignorat art.30, uitat de Parlament si Presedintie in textul Legii.
-se recalculeaza si pensiile de invaliditate
-se recalculeaza si pensiile de urmas
-precaritatea art. 8 din ORDIN; veniturile brute din baza de calcul a recalcularii se actualizeaza la data deschiderii dreptului de pensie militara, chiar daca aceasta data este 1985? Cei pensionati dupa 01 01 2011 nu au deschis un drept de pensie militara.
-vechimea cumulata se completeaza cu adaugarea sporului de vechime reglementat de HG S 1019/2010.
-la recalculare, in baza de calcul intra si media soldelor de grad din cele 6 luni alese. Solda ultimului grad detinut la trecerea in rezerva, actualizata, va intra in pensie abia dupa prima actualizare potrivit art. 60 alin.(1) lit. a). 

Sindicatul Politistilor si Personalului Contractual din MAI reclama ca se incearca modificarea Legii pensiilor militare prin OUG

$
0
0

Fundatia Sf. Nicolae - Ocrotitorul politistilor

    • Fundatia Sf. Nicolae - Ocrotitorul politistilor

      • s-a ratacit...

    Politistii spun ca si l-au ales ca ocrotitor pe Sf. Nicolae. Numai ca, de pe site, aflam ca ocrotitorul lor este Fundatia Sf. Nicolae.
    De ce l-au ales pe Sf. Nicolae? Se spune ca bate cu nuiaua. :)
    Se apropie Sf.Nicolae si s-ar putea ca mosul sa scoata nuiaua.
    Apel la solidaritate sindicală: RUGĂM MEMBRII, INDIFERENT DE APARTENENŢĂ SINDICALĂ, SĂ SE PREGĂTEASCĂ PENTRU MITING ŞI PICHETĂRI
    S.N.P.P.C. ATRAGE ATENŢIA FACTORILOR DECIDENŢI DIN GUVERN SĂ ŢINĂ CONT DE OPINIA SINDICATELOR CÂND MODIFICĂ DREPTURILE ANGAJAŢILOR!
    În ultima perioadă s-a încercat o tergiversare nejustificată în elaborarea Normelor metodologice cu privire la Legea pensiilor militare de stat.
    Astazi, la sediul MApN, s-a incercat, in mod nedemocratic (ca sa nu zicem pe "sest"), modificarea, prin ordonanta de urgenta, a Legii pensiilor militare!
    Numeroşi poliţişti, militari dar şi pensionari aşteaptă intrarea în vigoare a Legii pensiilor militare, votata de Parlament si promulgata de Presedintele Romaniei.
    S.N.P.P.C. a avut numeroase propuneri la întâlnirile organizate cu structurile din sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, dar, se pare, pe ultima sută de metri, tot ce s-a discutat şi convenit, s-a încercat să se eludeze astazi, 20.11.2015, şi să se taie din drepturile prevăzute în lege.
    Astfel, reprezentanţii S.N.P.P.C. au fost ţinuţi la poarta M.Ap.N., unde trebuia să aibe loc o ultima şedinţa de lucru.
    S.N.P.P.C. veghează să nu fie modificată baza de calcul a pensiei, de la venitul brut la salariul funcţiei de bază, cum se intenţionează, şi să nu fie scoase, din calculul venitului brut, majorarea de 75% şi alte sporuri, pe care poliţiştii şi militarii din M.A.I. le au, dar unii comandanţi de la M.Ap.N. se pare ca nu le recunosc şi nici nu le acordă militarilor, deşi aceştia au dreptul la ele!
    Onoare şi respect pentru toţi militarii, ruşine pentru cei care nu le respectă acestora drepturile si care, in mod total nedemocratic, incearca sa taie din drepturile lor. Militarii români se jertfesc pentru ţară, în teatre de operaţii unde stau cu lunile sau anii, departe de familii, de cei dragi, iar unii factori decidenti, care le stabilesc pensia, se gândesc la propriile lor persoane (buzunare), când stabilesc din ce să fie compusă pensia acestor eroi.
    S.N.P.P.C. cere public preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, să promulge legea privind majorarea salariilor tuturor bugetarilor, Guvernului României să respecte dreptul la plata majorării salariale de 75% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale, de lucrătorii din domeniul Apărării, Ordinii Publice şi Siguranţei Naţionale precum şi pentru punerea în aplicare a Legii pensiilor militare de stat.
    În situaţia în care vreuna dintre aceste trei deziderate, care reprezintă priorităţi ale angajaţilor acestui sistem/pilon important al statului roman, respectate şi susţinute de Parlamentul României, nu vor fi duse la îndeplinire, S.N.P.P.C. face apel la membrii săi şi nu numai (la familii, prieteni, rezervisti si alti susţinători) să participe alături de noi la măsurile de protest ce vor avea loc.
    Cerem ca poliţiştii şi militarii să fie respectaţi! Nu ne batjocoriti! Atitudinea unor şefi/comandanţi, care ţin la usa unui minister, reprezentanţi a peste 40.000 de poliţişti, care luptă şi pentru drepturile celorlalţi colegi din sistem, militari, care nu pot să se înscrie, în Romania, într-un sindicat, trebuie să dispară si sa inteleaga faptul ca numai prin dialog se poate construi ceva durabil!
    Cerem, cu respect, primului ministru Dacian Ciolos sa nu dea curs unor proiecte de Ordonante de Urgenta, strecurate fara consultari, prin care se taie drepturi politistilor si militarilor!
    Nu credem, domnule Prim-ministru, ca asa intentionati sa va incepeti mandatul.
    Felicitarilor reprezentantilor tuturor structurilor care au sustinut demersul nostru la aceasta sedinta!
    Impreuna suntem puternici!

    BIROUL EXECUTIV CENTRAL

    Stagiile ulterioare pensionarii... in reglementarea Legii 223/2015, noua lege a pensiilor militare de stat.

    $
    0
    0
    De la inceput trebuie spus ca stagiile ulterioare pensionarii conteaza in calcularea cuantumului pensiei militare doar ca numar de ani adaugati vechimii cumulate, indiferent de valoarea salariului avut conform contractelor individuale de munca.
    Pensionarii militari care au iesit la pensie la vârstele standard de pensionare si au lucrat in conditii speciale si alte conditii pot depasi procentul de pensie de 100% din veniturile brute utilizate la calculul pensiei. Pentru acestia stagiile ulterioare pensionarii se pierd total sau in cea in cea mai mare parte in recalcularea pensiei potrivit Legii 223/2015.
    Reiau si aici ceea ce am mai scris intr-un articol, de la sfârsitul lunii august, intitulat Ce facem cu stagiile ulterioare, nevalorificate inca?, articol   care a cam fost trecut cu vederea de cititorii acelei perioade ai blogului.

    „-Limita impusa de articolul 29 se refera la venitul brut utilizat la calculul pensiei, nu la baza de calcul majorata cu 15%. Astfel, cuantumul pensiei calculat potrivit lit. a) reprezinta 80% din veniturile brute majorate cu 15% sau  92% din veniturile brute, pentru 25 de ani vechime cumulata.
    80%(B+15%B)=80%B+12%B=92%B in care B este media veniturilor brute.
     Pâna la 100% din veniturile brute utilizate la calculul pensiei ar mai fi loc de aproape 7 puncte procentuale, adica cca. 7 ani peste 25, fiecare an aducator  al unui spor de  câte 1% din aceleasi venituri brute majorate cu 15%.

    (80+7)%( B+15%B)=87%B+13,05%B=100,05%B ~1 B,  in care B este media veniturilor brute.

    Altfel spus, in calculul pensiei militare, tot ce depaseste vechimea cumulata de 25+7= 32 ani este de prisos.
    Daca in articolul 29 alin. (2) se reglementa prin expresia „fara a depasi baza de calcul prevazuta la art.28” cuantumul calculat potrivit art. 29 ar fi fost limitat de veniturile brute majorate cu 15%, adica B+15%B si se puteau valorifica mai multi ani peste 25. Calculul stabilit de articolele 28 si 29 ii avantajeaza pe cei care au vechime cumulata de numai 25 de ani, care sar de la 80% la 92 % din media veniturilor brute.
    - In situatia in care  art. 28 se aplica si pensiilor in plata, cei care au deja o vechime efectiva de peste 32 de ani, in decizia de pensie calculata in puncte de pensie,  nu are rost sa mai astepte valorificarea altor stagii dupa 01 01 2016, pentru ca nu le mai aduce niciun leut in plus. 
    -Celor care au vechime efectiva apropiata de 32 ani si stagii ulterioare considerabile, le-as recomanda sa le valorifice pe Legea 263/2010,  pâna la 31 12 2015, pentru a beneficia de prevederile art. 119 din L 223/2016, reprodus mai sus, si de cuantumul mai avantajos. Pot sa-si lase si câteva luni pentru dupa 01 01 2016,  pentru a beneficia de recalcularea din art.109 alin(3).
    -Cei care au vechime efectiva apropiata de 32 ani si stagii nesemnificative nevalorificate, de 1-2 ani, pot sa introduca cerere de recalculare dupa 01 01 2016 pentru a beneficia de art. 109 alin.(3). Adausul in puncte de pensie este nesemnificativ, daca ar valorifica stagiul pe Legea 263/2010. Amânând valorificarea pentru dupa 01 01 2016, cel putin sunt siguri ca li se recalculeaza pensia in 2 ani de zile de la depunerea cererii.”

    Singurul amendament pe care l-as aduce este ca dupa ce a transpirat câte ceva din Ordinul comun, art. 109 alin.(3) nu avantajeaza in recalcularea pensiei cât permite introducerea, pâna in momentul emiterii deciziei de recalculare, a stagiilor anterioare datei de 31 12 2015 in decizia de pensie militara, alternativa fiind valorificarea acelor stagii la Casele Judetene de Pensii. 

    Sa incercam o clasificare a stagiilor ulterioare pensionarii.

    1.Stagii valorificate la Casele Judetene de Pensii sau la Casele altor sisteme de pensii potrivit legislatiei anterioare Legii 263/2010, in special potrivit prevederilor art. 62 al Legii 164/2001 

    ART. 62
    Beneficiarii pensiei militare de serviciu care se încadrează în muncă după trecerea în rezervă pot solicita stabilirea drepturilor de pensie în raport cu vechimea dobândită după pensionare în conditiile prevăzute de Legea nr. 19/2000.
    Aceste stagii  ramân in continuare la Casele Judetene, vechimea putând fi completate cu stagii prestate dupa 01 01 2016 sau cu stagii prestate anterior si nevalorificate in conditiile art. 109 alin.(3) al L 223/2015.
    Cuantumul acestor pensii a fost calculat in puncte de pensie in baza Legii 19/2000 si va fi recalculat sau actualizat potrivit legii 223/2010.
    2. Stagii ulterioare valorificate deja intr-o decizie de pensii militare sau de pensii pentru militari, emisa sau intrata in vigoare inainte de data de 01 01 2016.
    Cea mai mare parte a stagiilor care intra in aceasta categorie o constituie cele valorificate in cuantumul pensiilor pentru militari, in baza articolelor 99 si 107 din Legea 263/2010. Sa mai fie militari care si-au valorificat stagiile ulterioare in baza Decretului 141/1966? Greu de crezut.
    Putem spune ca aceste stagii sunt captive noului algoritm de calcul al pensiilor militare, ele ramânând in vechimea cumulata a deciziilor de recalculare a pensiilor ce fac obiectul Legiii 223/2015, chiar si daca ele prisosesc prin plafonarea procentului de pensie la 100% din veniturile brute ale bazei de calcul, potrivit art. 28 si 29. Pentru aceste stagii nu exista optiunea de valorificare in sistemul public de pensii.
    Efectul lor in  majorarea cuantumului pensiei pentru militari se pastreaza si in viitor prin aplicarea cuantumului mai avantajos in cazul in care  pensia militara recalculata este mai mica.
    3. Stagii ulterioare prestate inainte de 01 01 2016, nevalorificate inca in vreo decizie de pensie.
    Cu privire la aceste stagii avem mai multe optiuni.
    a) solicitam recalcularea pensiei cu aceste stagii in baza art.109 din L 263/2010, inaintând cererea catre Casele Sectoriale, cu documentele justificative, inainte de 31 12 2015.
    In acest fel, Casele fiind obligate sa emita o decizie de recalculare in baza L 263/2010, folosind in calcularea punctului de pensie stagiul complet de cotizare de 20 de ani, pentru pensiile recalculate/revizuite in baza Legii 119/2010 si OUG nr. 1/2011, sau stagiul corespunzator datei nasterii in cazul pensiilor calculate in baza Legii 263/2010. Pensiile astfel recalculate vor intra in plata din luna urmatoare depunerii documentelor si  vor face obiectul recalcularii, in cursul anului 2016, si in baza Legii 223/2015.  Este drept ca prin aceasta ultima recalculare stagiile ulterioare devin cote de 1% adaugate la procentul de 80% sau simpla statistica a vechimii cumulate. Putem avea avantajul aplicarii cuantumului mai avantajos, prevazut in art.111 al L 223/2015, in cazul in care pensia militara recalculata este mai mica decât pensia contributiva.
    b) amânam valorificarea acestor stagii dupa 01 01 2016 potrivit art.109 alin.(3) al Legii 223/2015, dar nu mai târziu de emiterea Deciziei de recalculare in baza L 223/2015.
    In acest caz, Casele Sectoriale nu mai transforma aceste stagii in puncte de pensie ci le adauga direct in vechimea cumulata a Deciziei de recalculare a pensiei militare in baza Legii 223/2015.  Se pierde majorarea pensiei contributive care ar conta in aplicarea cuantumului mai avantajos.
    In cazul in care optam pentru aceasta varianta cererea de valorificare ar trebui trimisa imediat dupa 01 01 2011, cel mai târziu odata cu cererea de exprimarea optiunii pentru cele 6 luni din ultimii cinci ani de activitate, din care se calculeaza media veniturilor brute pentru baza de calcul. 
    c) amânam, uitam, nu stim ca trebuie sa valorificam aceste stagii  si ne trezim acasa cu decizia de recalculare a pensiei militare in baza Legii 223/2015.
    In  acest caz nu ne mai ramâne dreptul de optiune. Suntem in mod obligatoriu trimisi in sistemul public de pensii asa cum se reglementeaza in art. 109 alin. (4) si art. 110 alin.(3). Punctul de pensie se stabileste cu stagiul complet de cotizare de ->35 ani. Stagiile se pot adauga la Dosarul de pensie deschis ca in cazul 1 al clasificarii.
    4. Stagii ulterioare pensionarii realizate dupa 01 01 2016
    In mod obligatoriu aceste stagii se valorifica in sistemul public de pensii sau in sistemul in care au fost prestate. Se aplica aceleasi articole din Legea 223/2015, respectiv art. 109 alin.(4) si art. 110 alin.(3). Cuantumul pensiei se calculeaza doar pentru vechimea realizata dupa 01 01 2016 desi, pentru deschiderea dreptului de pensie in sistemul public se utilizeaza si vechimea cumulata din Decizia de pensie militara.   

    5. Revenirea optionala in sistemul pensiilor militare a stagiilor in specialitate realizate de militari valorificate la Casele teritoriale de pensii conform Legii nr. 263/2010.


    in curs de redactare)

    SCMD, mâna in mâna cu Sindicatul politistilor contra „scafandrilor” care vor sa afunde Legea pensiilor militare

    $
    0
    0

    Informare privind unele evenimente legate de aplicarea Legii pensiilor militare de stat



    Stimati camarazi,

    Avem o colaborare perfecta cu sindicatele din  MAI, pe tot pachetul de legi care ii intereseaza pe militari si politisti, fie activi, fie in rezerva.

    Legea pensiilor militare de stat convine si civililor, a caror Casa Nationala de Pensii scapa de noi, dar si rezervistilor, pentru ca inseamna reintoarcerea la normalitate. Exista insa in chiar sistemul nostru, persoane interesate de la inceput in boicotarea acestei Legi. Au facut tot posibilul sa nu apara, iar acum se dau de ceasul mortii sa i se restranga sfera de cuprindere prin amendamente sau norme. Din pacate pentru ei, Legea se aplica si nu se interpreteaza. Toate ajutoarele sociale, redevenite pensii militare, se recalculeaza.

    De ce se tem, chiar daca Legea le garanteaza cuantumul obtinut? Pentru ca discrepanta dintre rezultatul recalcularii pe noua lege (cea mai favorabila dintre toate) si ceea ce au obtinut, ei stiu cum, pe OUG nr.1, va sari in ochi. Si se tem "scafandrii de Vaslui" si contopistii "genisti", ca si complicii lor, de eventuale intrebari. Este vorba strict de rezervisti de la MApN iesiti la pensie cu decenii inaintea noastra. Sunt cei care, decat sa-si piarda avantajele, prefera sa lupte pentru desfiintarea SCMD si improscarea cu noroi a initiatorilor noii Legi.

    Vineri, 20.11.2015, la ora 10.30, cei ce vor sa boicoteze Legea au organizat o agapa informala la sediul MApN cu omologii lor din sistem. Sindicatele din Politie si SCMD, afland despre aceasta "agapa", au actionat in comun, pe doua cai:
    • prezentarea la poarta MApN a zeci de sindicalisti MAI, intrucat exista aprobarea reluarii activitatii Comisiei care a redactat proiectul;
    • interventia directa la factorii de decizie.
    Spre informarea dvs. noul ministru i-a trimis acasa pe juristii si finantistii convocati, ca nefiind mandatati de nimeni. Cu alte cuvinte, actiunea combinata a SCMD si a aliatilor din Politie au facut sa esueze noua tentativa de boicotare a Legii.

    Vom supraveghea, in continuare, aplicarea corecta a Legii, pentru ca, la ora actuala, nu avem decat suspiciuni create tocmai de cei care au interesul sa provoace scandal pentru ca Legea sa nu se aplice. Nu avem pe moment nici o dovada ca actualul guvern ar avea intentii de prorogare sau de amendare a Legii. Dimpotriva! Iar contactele sunt directe. Pozitia noastra direct exprimata este aceea ca, daca se va da curs masinatiilor ticaloase ale celor care se tem de aceasta Lege, pe langa actionarea acestora in Justitie, vom organiza impreuna cu sindicatele din Politie si intreg sistemul nostru de aliante, ample manifestatii in luna ianuarie, cu obiective si tinte precise.

    Honor et Patria! Vae victis!

    BIROUL OPERATIV AL SCMD

    Salariile bugetarilor si soldele militarilor, majorate de la 01 12 2015

    $
    0
    0
    Contrar asteptarilor, Johannis a promulgat legea care a aprobat Ordonanata de majoarre a soldelor, incepând cu luna decembrie.
    Daca recalcularea pensiilor militare se va face cu actualizarea veniturilor brute din baza de calcul la data intrarii in vigoare a Legii 223/2015, inseamna ca si pensionarii in plata vor beneficia de aceasta majorare cu 10% a soldelor activilor. Legea salarizarii unice va conta pentru actualizarea pensiilor militare recalculate.
    A se vedea textul actului normativ aici


    Comunicat de presă 
    (24 noiembrie 2015)
    Ref.: Decrete semnate de Pre edintele României, domnul Klaus Iohannis 

     Pre edintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat mar i, 24 noiembrie a.c., următoarele decrete: •
    -Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe;
    Viewing all 3638 articles
    Browse latest View live