Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3578 articles
Browse latest View live

Dezbatere pe proiectul de lege a pensiilor militare, marti 13 ianuarie

$
0
0
http://papura.ro/garantat-vanghelie-pentru-mircea-dusa/
Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale, a făcut dezvăluiri exclusive pentru DC News cu privire la pensiile militare.
Acesta a vorbit despre un proiect de lege privind pensiile militare, care a fost supus dezbaterii publice.
"El (n.r. Proiectul) a fost supus dezbaterii publice, conceput împreună cu militarii, nu doar de MApN, că nu vizează legea numai militarii de la apărare, ci și de la Interne, și cei de la servicii, și toate sistemele militare. Documentul și proiectul de lege este finalizat, sunt obținute și avizele de la ministerele care trebuie să le avizeze. Marți o să se organizeze o ultimă întâlnire cu structurile care sunt interesate de acest proiect de lege, inclusiv cu sindicatele și cu rezerviștii pentru că nu doresc să ajungem încă o dată în situația din 2010 când a fost bulversat sistemul militar de pensii și au fot plimbați militari pe la tot felul de instituții să își caute documene pentru a li se putea stabili pensia.
Chiar ieri am discutat cu prim-ministrul. Săptămâna viitoare avem această întâlnire și eu doresc ca până la începerea sesiunii parlamentare, la 1 februarie, să trimit proiectul de lege în Parlament, pentru a crea odată un sistem juridic stabil referitor la pensiile militare", a spus Mircea Dușa.
Ce aduce nou legea
"În primul rând, stabilitate legislativă, un criteriu de stabilire a pensiilor nediscriminatoriu pentru că ceea ce s-a întâmplat în 2010 a creat și un sistem discriminatoriu. Militari care trebuiau să aibă un anumit nivel al pensiei, s-au trezit cu pensii mai mici. Și alți militari, care nu trebuiau să ajungă la acel nivel, datorită unor elemente de conjunctură,  și  de aplicare a legii, au ajuns să aibă pensii mult mai mari", a exlicat acesta.
E posibil ca pensiile mult ma mari să scadă?
"Vreau să precizez că pensionarii militari care și-au dobânit pensiile mai mari în urma aplicării legii din 2010 nu vor pierde la pensie. E un drept câștigat și vom respecta acest drept, dar va exista un sistem just și un raport real între pensia cea mai mică din sistemul militar și pensia cea mai mare. Nu vrem să ajunge la pensii aberante", a declarat ministrul pentru DC News.

Mircea Dușa a fost întrebat de un cititor DC News următoarele:
"Aveți la cunoștință despre faptul că deși grupa alte condiții este grupa cu cel mai mare risc profesional din armată, la ieșirea la pensie militarii acestei grupe beneficiază de același regim de pensionare, concretizat în aceeași reducere a vârstei de pensionare și același calcul financiar al pensiei, precum grupa de muncă de risc imediat inferior denumită condiții speciale, personalul ambelor grupe beneficiind de 50% majorare punctaj pentru riscul de muncă?".

Astfel, ministrul Dușa a răspuns:

"Și acest aspect este prevăzut în proiectul de lege pentru că există o HG care se referă numai la sistemul militar și grupele speciale, dar eu consider că acea HG trebuie trecută prin lege pentru că altfel se nasc și posibilitățile acestea de a aprecia o grupă de muncă sau alta subiectiv".

- See more at: http://www.dcnews.ro/mircea-duprc-c8prc-99a-despre-pensiile-militare--nou-proiect-de-lege-care-schimba-legea-pensiilor-exclusiv_464215.html#sthash.p9MO9Tep.dpuf

Secularismul si revista Charlie Hebdo sau ceea ce nu se prea scrie in presa noastra.

$
0
0

Charlie Hebdo este o revista satirica, cu aparitie saptamânala, care publica desene si caricaturi, dar și reportaje, articole polemice si glume. „Charlie Hebdo", o „Academia Catavencu“ franceza, cunoscuta pentru caricaturile si pentru articolele sale satirice, pentru independenta redactiei, dar mai ales pentru publicarea caricaturilor profetului Mahomed.
Având puternice vederi de stânga și anti-religioase, revista este caracterizata de poziția ei critica vis-a-vis de islamism, catolicism, iudaism și extremismul de dreapta. In formele precedente de aparitie a fost interzisa de doua ori de statul francez.

Pâna de curând era denumita peiorativ- fituica comunista. Ultimul sau redactor sef, Stéphane Charbonnier, impuscat in atacul fundamentalist-islamic din 7 ianuarie, era comunist francez.
Jeannette Bougrab, fosta secretar de stat in Administratia Sarcozy, partenera lui Stéphane Charbonnier, redactorul-șef al revistei Charlie Hebdo, cunoscut sub numele de Charb, a dat un interviu la postul de televiziune francez TF1:
"Nu am pierdut Charlie Hebdo. Am pierdut un iubit. Eu sunt aici, nu ca un fost ministru, ci ca o femeie care și-a pierdut bărbatul, care a fost ucis de barbari. L-am admirat înainte de a mă îndrăgosti de el și l-am iubit pentru cum era, era curajos, el credea că viața este ceva neînsemnat când își apăra ideile. Cunoașteți azi oameni capabili să moară pentru ideile lor? Nu.”

Întrebată, în cadrul aceluiași interviu, dacă se simte consolată că lumea a adoptat simbolul "Je Suis Charlie" care ar putea fi considerat ca un semn de victorie, de speranță, Bougrab a declarat cu pasiune: "Categoric nu, pentru că el este mort. Nu este absolut deloc o victorie", notează, pe de altă parte, Daily Mail. 


"Este o înfrângere. O tragedie pentru țara noastră și refuz să mă înveselesc spunându-mi că oamenii demonstrează în stradă pentru că ființa dragă care m-a însoțit în viață nu mai este". 

„( Caricaturistii )Au murit apărând libertatea de exprimare, secularismul. Au murit pentru ca noi să rămânem liberi în această țară, în Franța, în 2015".

Revista a promovat secularismul, in sensul de laicizare, satirizând excesele de manifestare in societate ale tuturor cultelor.
Conceptul de secularizare nu inseamna numai trecerea averilor mânastiresti in proprietatea statului, asa cum este cunoscut la noi din vremea lui Cuza.
Conceptul de secularizare este utilizat pentru a desemna de o maniera globala  un reflux al religiei în societate, legat adesea de fenomenul modernitătii, si se manifesta prin:
-separarea Bisericii de Stat
-privatizarea religiei. Religia se vede astfel relativizată: “Teologia să prescrie cum se cîstigă cerul, astronomia să explice miscarea astrelor.
-Un reflux al valorilor etice.  Acest reflux al valorilor etice se manifestă mai cu seamă în ceea ce priveste divortul, homosexualitatea, contraceptia.

N-a fost ultima discutie pe proiectul Legii pensiilor militare, anunta SCMD

$
0
0

Scurte consideratii personale.
Care uniformizare domnilor? Stie oricare cetatean ca miliarii sunt pensionati dupa Legea sistemului unitar public de pensii.
Discrepantele actuale de cuantum sunt generate pentru militari de aceeasi functie si acelasi grad doar de diferenta de vechime si de conditiile de munca.
Vi se recomanda sa va puneti lacatul la gura, sa nu comentati in necunostinta de cauza, ca nu cumva sa fie bruiate punctele de vedere pe care Departamentul Juridic al SCMD le va prezenta saptamâna viitoare.
Când va intelege SCMD ca reprezinta doar interesele unei minoritati de pensionari militari disponibilizati?
Din comunicat se intelege ca s-a lucrat pe varianta de proiect publicata pe pagina Departamentului Juridic.
Sa vedem si alte informatii de la alti participanti. ANCMRR este in concediu de la Craciun.

marți, 13 ianuarie 2015


INFORMARE

-          - IN ATENTIA TUTUROR MEMBRILOR SCMD SI NU NUMAI -

Astazi, 13.01.2015, intre orele 10.30-12.30, s-au purtat discutiile la Guvern pe tema uniformizarii legislatiei militare privind situatia militarilor activi, in rezerva si in retragere.
Au fost prezenti dl. Viceprim-ministru, 3 ministri, 10 secretari de stat din ministerele de resort, reprezentantii structurilor juridice din ministerele si structurile militare, presedintii sindicatelor din MAI, SCMD, iar din partea ONG-urilor presedintele ANCMRR.
S-a cazut de acord asupra necesitatii uniformizarii legislative cu privire la pensiile militare de stat, pe proiectul din 2012, in comun elaborat, avandu-se in vedere principiul pastrarii drepturilor patrimoniale legal dobandite, dar si eliminarea tuturor discrepantelor si discriminarilor din sistem.
SCMD a sustinut necesitatea eliminarii discrepantelor in privinta aplicarii hotararilor de Guvern pe grupele de munca, abrogarea intregii legislatii, inclusiv a Legii 241/2013, pentru acordarea echitabila a indexarilor, drepturilor legitime la pensie militara pentru militarii angajati pe baza de contract si pentru categoriile cu misiuni speciale, detasati in economie (ex. "SOIMII"), ale celor care au fost in teatrele de operatii, etc.
S-a solicitat introducerea in preambulul legii, ca argument, a Directivei 41/2003 a CE a UE si explicarea faptului ca rezervistii, avand obligatii militare pana la varsta trecerii in retragere nu primesc practic pensie ci solda de rezervist. Prin urmare, obligatiile militare continuand, acesta este argumentul forte al introducerii ACTUALIZARII tuturor pensiilor (sa nu se mai sperie unii ca ii privim cu alti ochi pe cei care au implinit 65 de ani) cu cresterile salariale ale activilor, pe functiile echivalente celor avute. Tot SCMD, sustinut de toate sindicatele din MAI, a propus si obtinut urgentarea procesului, astfel ca proiectul sa-si urmeze cursul legislativ firesc in Parlament, odata cu deschiderea noii sesiuni.
La discutia finala, care va avea loc la inceputul saptamanii viitoare, va fi prezentat punctul de vedere al Departamentului Juridic al SCMD privind propunerile legislative de mai sus. Rugamintea pe care v-o transmitem tuturor, in conditiile in care toti cei prezenti au cazut de acord sa se elimine orice discriminare in interiorul sistemului - Guvernul manifestand, de data aceasta, o disponibilitate reala in acest sens, este sa incetam orice dat cu parerea in necunostinta de cauza sau dupa interes propriu, in spatiul public, daca dorim uniformizarea legislativa in ceea ce priveste natura juridica si specificul pensiilor militare de stat.

Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD

Vioara I a dezbaterilor de la Guvern pe tema pensiilor militare a fost vicepremierul Gabriel Oprea

$
0
0

Ministerul Afacerilor Interne
Comunicat pensii militare de stat
Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a convocat astăzi, la sediul Guvernului României, o întâlnire a reprezentanților Guvernului cu cei ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere și ai sindicatelor din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, având ca subiect proiectul legii privind pensiile militare de stat.

Respectivul proiect de lege are ca obiect reintroducerea sistemului pensiilor ocupaționale pentru militari.

Încă de la începutul întâlnirii de lucru, vicepremierul Gabriel Oprea a susținut că obiectivul principal al proiectului legislativ este acela de a promova un cadru legislativ unitar și bine definit în domeniul pensiilor militare, în care niciun angajat al sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională să nu piardă drepturile deja câștigate.

Proiectul de lege a fost realizat de specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ai Ministerului Justiției.

Beneficiarii acestui sistem de pensii militare urmează să fie cadrele militare, așa cum sunt definite de Legea 80/1995, soldaţii şi gradaţii profesionişti, prevăzuţi de Legea nr.348/2006, poliţiştii, așa cum sunt definiţi de Legea nr.360/2002, funcționarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, conform Legii nr.293/2004.

Conform proiectului de lege, categoriile de pensii care vor compune sistemul pensiilor militare de stat, vor include pensia de serviciu pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate și pensia de urmaș.

În această formă, proiectul de lege privind pensiile militare de stat a fost prezentat reprezentanților asociațiilor pensionarilor și rezerviștilor militari, sindicatelor cadrelor militare sau ale angajaților din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, urmând să fie definitivat la nivel de specialiști.
După discuțiile la nivelul specialiștilor, varianta finală a proiectului va fi înaintată Guvernului și, ulterior, promovată în Parlament.

La întâlnirea convocată astăzi de către vicepremierul Gabriel Oprea au participat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, secretari de stat cu atribuții în domeniu din ministerele și instituțiile inițiatoare ale proiectului de lege, reprezentanți ai conducerii Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, șefii departamentelor financiare, juridice și resurse umane din structurile sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.), Mircea Dogaru, președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ANCMRR), Mihai Iliescu și președinții sindicatelor reprezentative din Ministerul Afacerilor Interne: Iulian Surugiu (SNAP), Toader Paraschiv (vicepreședinte confederație Cartel ALFA), Florin Vâlnei (Sed Lex), Gruia Marin (SNPPC) și Vasile Lincu (ProLex).

Pensiile militare, un proiect tardiv pentru actuala legislatura

$
0
0
Nu va grabiti sa ingropati SCMD-ul! Va mai fi nevoie de el.
Se parea ca in cadrul actualei majoritati parlamentare se constituise masa critica necesara trecerii prin Parlament a unui proiect de lege a pensiilor militare, fie si pentru motivul ca unii alesi spera ca,  pe langa acest proiect, sa treaca din nou si legea pensiilor speciale pentru parlamentari. Precedenta lor lege era motivata cu legea pensiilor pentru militari, asa cum, de fapt, au fost motivate toate legile speciale de pensii ale învârtitilor vremurilor noastre.
Numai ca, domnul Dusa s-a miscat ardeleneste, mai molcom, si a scapat clipa. Rezultatul alegerilor prezidentiale a compromis aproape total, pe termen mediu, sansele adoptarii unui astfel de proiect in urmatoatea sesiune si chiar pe durata intregii legislaturi, până la inceputul anului 2017, admițând ca Dusa si Oprea reusesc sa-l convinga pe Ponta sa trimita proiectul la Senat, până pe 01 februarie.
Actuala majoritate se va atomiza inainte sa parcurga greoaiele proceduri de adoptare a legii. Din luna aprilie Ponta va fi obligat sa opteze pentru una din functiile de premier si cea de sef de partid, daca nu le va pierde pe amândouă. PSD isi doreste sa treaca in opozitie si va juca in comedia reusitei unei Motiuni de Cenzura. Tariceanu nu da consistenta liberala PLR, iar PC se pregateste sa-l debarce pe DC pentru a bate palma cu noul PNL.
Noua majoritate care va forma guvernul este, in mare parte, aceeasi majoritate care a desfiintat pensiile militare in anul 2010. Ii vede cineva pe Predoiu si pe Blaga zbătându-se pentru pensiile militare? Eu... nu.

In atentia investitorilor FNI, constituiti parte civila in procesul penal, care inca nu si-au recuperat banii

$
0
0
Extras din Legea nr.113/2013

Art. II. -
(1) Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului preia fara plata toate drepturile si obligatiile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, rezultate din actele juridice prin care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a fost obligata, ca parte responsabila civilmente, la plata de despagubiri catre investitorii la Fondul National de Investitii
(2) Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului se subroga in toate drepturile si obligatiile procesuale ale Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si dobandeste calitatea procesuala pe care aceasta o are, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, in toate procesele si cererile aflate pe rolul instantelor judecatoresti, indiferent daca este vorba de faza de judecata sau de executare silita
(3) Executarea obligatiilor de plata ale Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului prevazute la alin. (1) se asigura din veniturile bugetului de venituri si cheltuieli aferente activitatii de privatizare si de valorificare a activelor statului.
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.
PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR VALERIU-STEFAN ZGONEA
PRESEDINTELE SENATULUI GEORGE-CRIN LAURENTIU ANTONESCU
Bucuresti, 23 aprilie 2013.
Nr. 113.

Comunicat de pe pagina AAAS

In temeiul legii nr. 113/23.04.2013, Art. II. - (1),
“Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului preia fără plată toate drepturile şi obligaţiile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, rezultate din actele juridice prin care Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a fost obligată, ca parte responsabilă civilmente, la plata de despăgubiri către investitorii la Fondul Naţional de Investiţii”

Pe cale de consecinta, toate persoanele care se regasesc in anexele sentintei penale nr. 423/20.03.2007 pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia a II - a Penala in dosarul nr. 24632/3/2006, completata cu decizia penala nr. 164/18.06.2008 a Curtii de Apel Bucuresti-Sectia a II a Penala, respectiv decizia penala nr. 2098/04.06.2009, - I.C.C.J., sunt indreptatite sa solicite plata
contravalorii unitatilor de fond prevazute in titlurile executorii.
In functie de calitatea detinuta in unul din titlurile executorii de mai sus, solicitarile de plata ale creditorilor F.N.I. vor fi insotite de urmatoarele documente:
a) in calitate de titular:
- cerere tip conform Anexei 1;
- declaratie notariala (original sau copie legalizata) conform Anexei 2;
- copie BI/CI;
- extras de cont (original) cu stampila bancii emitente;
- carnet depunator F.N.I. in original, cu valoarea calculata la nivelul sumelor efectiv investite, valoare insusita si avizata de un expert contabil, in baza unui Raport de expertiza contabila extrajudiciara.
b) in calitate de imputernicit:
- cerere tip conform Anexei 1, in nume propriu, cu mentiunea
“in calitate de imputernicit al …….. “ (nume, prenume, adresa din
sentinta a titularului);
- procura sau imputernicire notariala (original sau copie legalizata);
- declaratie notariala (original sau copie legalizata) conform Anexei 2,
in nume propriu cu mentiunea “in calitate de imputernicit al …. “
(nume, prenume, adresa din sentinta a titularului);
- copie BI/CI a titularului;
- copie BI/CI a imputernicitului;
- extras de cont (original) cu stampila bancii emitente;
- carnet depunator F.N.I. in original, cu valoarea calculata la nivelul
sumelor efectiv investite, valoare insusita si avizata de un expert
contabil, in baza unui Raport de expertiza contabila extrajudiciara.2
c) in calitate de succesor:
- cerere tip conform Anexei 1, in nume propriu, cu mentiunea
“in calitate de succesor al ……..” (nume, prenume, adresa din
sentinta a titularului);
- declaratie notariala (original sau copie legalizata) conform Anexei 2,
in nume propriu cu mentiunea “in calitate de succesor al …….”
(nume, prenume, adresa din sentinta a titularului);
- certificat de deces al titularului (copie simpla);
- certificat de mostenitor cu precizarea expresa a numarului de unitati
de fond si a valorii acestora in cadrul masei succesorale a bunurilor
mobile (original sau copie legalizata);
- copie BI/CI a succesorului;
- extras de cont (original) cu stampila bancii emitente;
- carnet depunator F.N.I. in original, cu valoarea calculata la nivelul
sumelor efectiv investite, valoare insusita si avizata de un expert
contabil, in baza unui Raport de expertiza contabila extrajudiciara.

Dosarul complet se poate depune personal la sediul A.A.A.S. sau prin posta (cu
confirmare de primire) la urmatoarea adresa:
AUTORITATEA PENTRU ADMINISTRAREA ACTIVELOR STATULUI
STR. CPT. AV. ALEX SERBANESCU, NR. 50

Rasuna Valea Oltului:autostrada pentru Johannis

$
0
0
La inceput si sfârsit de saptamâna, de ceva vreme, printre carute, tractoare, TIR-uri turcesti si bulgaresti isi face loc, pe Dealul Negru si Valea Oltului, in zarva sirenelor, lunga coloana prezidentiala care il duce si aduce pe Johannis intre Bucuresti si Sibiu. 
Este un risc pentru oricare sofer sa parcurga traseul european Pitesti- Sibiu in conditii obisnuite, dar sa te mai si trezesti tras pe dreapta de echipajele antimergatoare ale coloanei oficiale. Este un risc si pentru securitatea presedintelui.
Daca era gata Autostrada Sibiu-Pitesti, Johannis strabatea, in cca 1 ora si jumatate, fara riscuri, distanta pâna la Bucuresti.
Este un test pentru Johannis. Poate el sa puna la punct politicianismul si coruptia care mai bine de 15 ani au impiedicat realizarea proiectului, desi s-au platit bani grei pe diverse studii de fezabilitate? Fiind vorba de bani europeni, daca este vointa, Autostrada Sibiu-Pitesti poate fi construita in primii trei ani ai mandatului sau.
Il asteapta si francezii de la Dacia Pitesti. 

Comunicat ANCMRR despre proiectul Legii pensiilor militare

$
0
0
Cine-l recunoaste pe dl C-dor  C. Alexandru? 
Desi nu se afla pe site-ul ANCMRR, comunicatul nr.1/2015 cu privire la dezbaterea de la Guvern pe tema proiectului pensiilor militare circula pe INTERNET.
Cine doreste il poate citi AICI
Sustine o mare prostie: abrogarea Legii 119/2010, de parca acea lege s-ar referi numai la militari.
Chiar daca pensiile militare vor fi scoase din sistemul public de pensii, ramân in vigoare prevederile art. 2 din lege, care au stabilit ca pensiile anticipate si partial anticipate devin pensii pentru limita de vârsta. 
In proiect sunt specificate care articole din Legea 119/2010  vor fi abrogate.





ASOCIATIA NATIONAlA A CADRELOR MILITARE
IN REZERVA  SI IN RETRAGERE
- din MinistenJi Apararii Nationale

COMUNICAT NR.l din 15.01.2015
In ziua de 13.01.2015 a avut loc la Guvemul Romaniei o sedinta de lucru la care au participat reprezentanti ai cadrelor militare active, pensionarilor militari  si sindicatelor din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta, aIaturi de viceprim ministrul, domnul Gabriel OPREA au mai participat si Ministrul Apararii Nationale, Ministrul Finantelor, Ministrul Justitiei si un secretar de stat din Ministerul Muncii
Din partea A.N.C.M.R.R. au participat Ia sedinta domnul general (r) prof univ.dr. Mihai ILIESCU, presedintele asociatiei si comandor (r) Constantin ALEXANDRU, Seful Departamentului Juridic.
IntaInirea a avut drept scop prezentarea ultimei variante a proiectului Legii Pensiilor Militare de Stat, Intocmita de Ministerul Apararii Nationale, cu precizarea ca pe parcursul discutiilor,. daca mai apar eventuale propuneri de amendamente si completari, sa fie prezentate,. in scris, la Ministerul Apararii Nationale, Ia institutiile de resort implicate, in timp util, pentru a putea fi supuse aprobarii Parlamentului Romaniei in luna februarie cand incepe sesiunea legislativului. 
In ceea ce ne priveste, va informam ca din amendamentele propuse de A.N.C.M.R.R. (care au fost camunicate pe parcursul interventiei in diferite perioade si la filiaIe),  in majoritate sunt incIuse 'in proiectul legii respective, cum ar fi:
 -pensiile militare in plata, cu exceptia pensiilor acordate in baza Legii nr.263/2010, nu se mai recalculeaza;
 -se anuleaza toate prevederile din Legea nr.263/2010 referitoare la pensiile militare si se vor calcula conform prevederilor Legii Pensiilor Militare de Stat;
1
-Legea Pensiilor Militare de Stat abroga prevederile Legii nr.119/ 2010 si ale O.U.G.nr.1I2011 si toate dispozitiile contrare prezentei legi;
-in stabilirea cuantumului pensiei sa se ia in calcul venitul brut obtinut de viitorul pensionar in tara si misiuni in strainatate;
-pensiile militare sunt pensii militare de stat, specifice serviciului militar, si nu pot fi nici contributive nici ocupationale;
-pensiile militare afiate in plata In momentul adoptarii noii legi redevin pensii militare de stat.
Conducerea A.N.C.M.R.R. Ii asigura pe toti membrii asociatiei ca prin numirea asociatiei de a apara drepturile si interesele cadrelor militare in rezerva si 'in retragere si ale familiilor acestora,  in scopul asigurarii protectiei sociale, va analiza cu responsabilitate variate de lege prezentata si, dupa caz, va face si eventuale alte propuneri sustinand cu tarie ca amendamentele care apar din partea structurilor prezente la sedinta sa nu afecteze cu nimic din drepturile obtinute de perisionarii militari, sustinand principiul respectarii neretroactivitatii legii.
Biroul Permanent Central Isi exprima speranta si convingerea ca Guvemul si Parlamentul Romaniei vor fi de acord cu promovarea proiectului de Lege a Pensiilor Militare de Stat dovedind respectul cuvenit profesiei militare si a rezervistului militar.
Stimati camarazi,
In incheiere va asiguram ca vom aduce la cunostinta tuturor filialelor evolutia evenimentelor referitoare la proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat.

VICEPRESEDINTE si PURTATOR DE  CUVANT AL A.N.C.M.R.R.
General-maior (r) Victor CONSTANDA
IJ~
2

Pensie militara, doar cu numele.

$
0
0
Discutiile despre pensiile militare, pe site-uri si bloguri, au intrat intr-o oarecare semi-surdina, dupa punerea in aplicare a Legii 241/2013, in octombrie 2013, lege prin care militarilor pensionari perdanti li s-a restabilit, in plata, cuantumul  avut inainte de recalcularea si „civilirea” pensiei, prin Legea 119/2010. Focul a mai fost intretinut, mocnind in vatra virtuala, de câtiva inimosi reintregiti, suparati pe neindexarea anuala a pensiilor reintregite.
Lipsa de interes a militarilor n-a fost intrerupta nici de publicarea neoficiala, in noiembrie 2013, a unui proiect de lege a pensiilor militare, proiect pus in discutia structurilor active ale institutiilor militare, sub semnatura ministrului Apararii, domnul Mircea Dusa. Am preluat pe blog documentul,(il cititi AICI) cu comentariile de rigoare, dar, desi avea numeroase semne de autenticitate nu a suscitat prea multe comentarii, fiind mai atractiv proiectul elaborat de Comisia Sârbu, proiect publicat intr-o forma imbunatatita  pe site-ul Dep. Jurid. al SCMD. 
In tot anul 2014, ministrul Dusa a anuntat, din când in când, ca este in lucru la minister un proiect de lege apropiat ca forma si principii de fosta L 164/2001, proiect pe care-l va supune avizului Ministerului Muncii.
 Discutiile despre legea pensiilor militare s-au mai animat in aceasta luna ianuarie a anului 2015, dupa ce ministrul Muncii  a anuntat ca a avizat favorabil un proiect al legii pensiilor militare.
Interesul fata de pensiile militare este reflectat fidel de ratingul lunar al acestui blog, in perioada noiembrie 2013-ianuarie 2015.
Ministrul Dusa  a anuntat o dezbatere pe tema proiectului pe data de 13 ianuarie. La dezbaterea care s-a tinut pâna la urma la Guvern, sub comanda vicepremierului G. Oprea, au participat si reprezentanti ai asociatiilor rezervistilor militari precum si cei ai Sindicatului militarilor disponibilizati. Câteva zile a fost o enigma documentul pe care s-a lucrat. 
Indirect s-a aflat ca s-a discutat pe proiectul semnat de Dusa in noiembrie 2013, fara nicio adaugire, si ca el reflecta vointa cadrelor active cu privire la sistemul de pensii ce li se va aplica, sistem care nu va opera si pentru militarii pensionati inainte de 01 01 2011.
Doar Sindicatul Agentilor de Politie a confirmat pe site-ul sau textul proiectului pus in discutie, pe 13 01 2015, la sediul Guvernului. Vezi AICI
Daca, potrivit proiectului, tot se schimba regimul juridic al pensiilor militarilor, in sensul ca, de la data intrarii in vigoare a noii legi, pensiile militarilor sunt scoase din sistemul public de pensii si devin pensii militare de stat, in cuantumul aflat in plata la acea data, este de neinteles de ce nu sunt recalculate dupa algoritmul noii legi.
Cu alte cuvinte, daca tot ne este vulnerabilizat un drept câstigat, asa cum s-a pronuntat CCR cu privire la pensiile contributive, cel putin sa ni se recalculeze actualele pensii, aplicând baza de calcul si procentele de pensie din noua lege
De ce sa se faca o noua discriminare intre militarii pensionari, asa cum a facut, in anul 2001, mult laudata Lege 164. Pâna la urma, acele discriminari au fost inlaturate, dar au trecut mai bine de 7 ani pîna a se restabili egalitatea intre pensionarii militari, indiferent de momentul iesirii la pensie.
In loc sa se intreaca in a face cele mai fanteziste propuneri cu privire la algoritmul de calcul al pensiilor militare, asociatiile rezervistilor si  pensionarii militari, individual, ar trebui sa ceara initiatorului, in primul rând,  ca legea sa se aplice nediscriminatoriu, inclusiv celor pensionati inainte de 01 01 2011.
Altfel vom avea doar cu numele o pensie militara, calculata dupa principiile legii unitare a sitemului public de pensii.  

Noua moda, pe brânci, de a bate un penalty

Conducerea SRI, inca, pute a basism

$
0
0

Preluare de pe Ziare.com
Plano
Rank user: x2
25.01.2015, 13:28
Domnul George Maior, inca director SRI,  a acordat un interviu „omului de presa” Dan Andronic, material difuzat de B1Tv in zilele de sâmbata si duminica, 24-25 ianuarie a.c.
A atras atentia urecheala pe care seful SRI le-o trage celor care l-au suspendat pe Basescu si celor care au votat demiterea sa.

„Suspendarea președintelui Traian Băsescu, șeful CSAT, în 2007. Un lucru foarte complicat ..."
Cum a vazut el evolutia interna a tarii in perioada lui Basescu?
„ -Ca o evoluție democrată, alteori forțată. Când e vorba de suspendări. Care au pus sub o mare presiune Statul. Și într-un fel credibilitatea sa".
„Și văd că unii dintre autorii acestei suspendări sau ai primei suspendări sunt extrem de atașați statului de drept astăzi și poate că a fost o lecție ...Lupta pentru asigurarea securitatii nationale functioneaza permanent, nu pe intreruperi, nu pe cicluri politice”

Mi-a placut comentariul de pe Ziare.com, un site basist, al amicului Plano.

„Conducerea SRI, inca, pute a basism
Nu-i nimic de capul acestui sef de SRI daca si acum, la o luna dupa plecarea lui Basescu, considera ca cele doua suspendari din functie ale lui Base au fost atacuri la statul de drept.
Acum avem imaginea cine se afla in spatele coruptului Basescu, inculpat in momentul in care a fost ales presedinte, cand acesta striga ca demiterea sa ar reprezenta o lovitura de stat.
Acum vedem cine a facut presiuni pentru ca CCC sa dea celebra erata prin care Votul a peste 8 milioane de romani, in referendumul de demitere a lui Basescu, a fost aruncat la cos.
Halal stat de drept a sustinut SRI-stul Maior, daca s-a facut pres in fata lui Basescu, asigurand perpetuarea acestuia la conducerea statului prin terfelirea Constitutiei si a statului de drept constitutional, nu a statului drepti in fata unui corupt.
Cum sa mai aiba romanii incredere ca SRI asigura drepturile omului prin legile Big Brother, daca foloseste informatiile in scopurile unui clan aflat temporar la conducerea statului.
Traumele suferite de romani in cei 10 ani de basism nu vor fi inlaturate decat dupa inlaturarea actualelor conduceri ale SRI si DNA.”

Nu tremur la cutremur

$
0
0

Optzeci la sută dintre adulţii din România nu ştiu cum să reacţioneze în caz de cutremur şi mulţi ar lua decizii care le-ar putea fi fatale sau ar încetini intervenţia salvatorilor, relevă un studiu, prezentat luni de IGSU, la lansarea campaniei de prevenţie "Nu tremur la cutremur".
Specialiştii au concluzionat că, în cazul unui cutremur puternic, tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani, care nu au trăit experienţa unui cutremur de nivelul celui din 1977, "cu cât ştiu mai puţin, cu atât cred că sunt mai bine informaţi".

Spre exemplu, cei mai mulţi nu şi-au pus niciodată problema să stabilească cu membrii familiei un loc de întâlnire, în condiţiile în care telefonia mobilă nu ar funcţiona o perioadă.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a lansat, recent, o campanie preventivă intitulată "Nu tremur la cutremur", pentru conştientizarea de către populaţie a riscurilor pe care le implică un seism puternic şi ce reguli trebuie să respecte într-o astfel de situaţie, în aşa fel încât să-şi sporească şansele de supravieţuire. În acest sens, a fost realizat şi site-ul www.nutremurlacutremur.ro.

Dezbatere la Senat pe tema „ Proiectul Legii pensiilor militare de stat”, in data de 04 februarie 2015

$
0
0

I N V I T A Ţ I E
Federatia Militarilor din Romania,  are plăcerea să vă invite la :
Dezbaterea publica pe tema:
„PROIECTUL LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT”
care va avea locjoi, 4 februarie 2015, sala „Constantin Stere” de la Senatul Romaniei Calea. 13 Septembrie nr.1-3,Poarta A1,Sector 5, Bucureşti, între orele 10.00-14.00.
Participanti :


  • Membrii structurilor asociative afiliate la Federatia Militarilor din Romania;
  • reprezentantii structurilor asociative ale militarilor din sistemul de aparare,ordine publica si siguranta nationala;
  • militari in rezerva sau retragere cu o vasta experienta in domeniu
Invitati : -   senatori si deputati membrii ai comisiilor parlamentare;
  • senatori si deputati lideri ai grupurilor parlamentare;
  • ministrul apararii nationale, afacerilor interne,muncii, directorii serviciilor, secretari de stat care raspund de acest domeniu  sau reprezentantii acestora;
  • avocatul poporului;
  • reprezentantii mass media;
Numele si prenumele participantilor, seria si numarul actului de identitate si numarul masinii se vor comunica organizatorului pana luni 02.02.2015 orele 14.00.
Persoane de contact :
  1. Gl.bg.(rtr) Nicolae Gropan : telefon 0744.649,707,                                                            E-mail: nicolae.gropan@yahoo.com; federatiamilitarilor@ymail.com;
  2. Gl.lt.(r) Virgil Balaceanu : telefon 0761.111.024;                                                 E-mail : virgil.balaceanu@gmail.com
Va steptam cu deosebita placere.
Cu aleasa consideratie,
Presedintele Federatiei Militarilor din Romania
General de brigada (rtr)
                                             Nicolae GROPAN



CTP despre demisia sefului SRI

$
0
0
Cristian Tudor Popescu a vorbit despre „poziţiile înţepate” pe care George Maior le-a avut la adresa CCR. „Totuşi e vorba de Curtea Constituţională a României la care dl. Maior se răsteşte. Este ceva straniu pentru un şef de serviciu secret şi pentrul dl Maior. Înaintea CCR şi deasupra ei, Curtea Europeană de Justiţie a declarat invalidă directiva pe baza căreia noi avem legile Big Brother”, a spus editorialistul în timpul emisiunii Gândul Live. „De ce se răsteşte dl. Maior la CCR? Pentru că aşa i-o cer şefii săi din exterior”, a continuat acesta. „Când şeful serviciului de informaţii spune că ştie mai bine decât Curtea Constituţională, înseamnă că avem o problemă. Înseamnă că Serviciului Român de Informaţii a început să i se umfle capul”
Jurnalistul a mai adus în discuţie şi controlul slab exercitat de comisiile parlamentare asupra SRI şi SIE. „Când un şef de serviciu secret din SUA este chemat la audieri în Congres, are coşmaruri, ia pastile”, a mai spus el.
În opinia sa, „SRI s-a apropiat prea mult de năravul fostei Securităţi”. „Mentalitatea este „Domn'e, în chestiile astea, de mare fineţe şi periculozitate, cu terorismul, cu jihaddiştii, n-au treabă Parlamentul preşedintele. Noi ştim ce facem”. Asta e atitudinea”. Nu crede că această atitudine se va schimba odată cu plecare lui George Maior.

Când rezervistii si organizatiile lor scuipa in sus, impotriva intereselor lor

$
0
0
Iar e râcă-n Parlament,
Gălăgie de nespus!...
Scuipă-n sân dar fii prudent:
Nu scuipa cumva în sus!

De Valeriu Ene

Adnotari pe marginea unui Comunicat al SCMD.
Oricare analist al actiunilor revendicative ale SCMD constata ca, dupa intrarea in vigoare a Legii 241/2013, conducerea acestei organizatii sindicale a intrat in era unui comportament imprevizilbil, ascuzându-si demersurile fata de putinii membri care au mai ramas sa-si  plateasca obligatiile statutare. La acest comportament a contribuit puternic si contestarea in unele filiale a conducerii SCMD
Comportamentul acesta este demonstrat de urmatoarea fraza din comunicatul SCMD de astazi.

SCMD si sindicatele din MAI si sistemul penitenciar au declansat lupta pentru omogenizarea legislativa aducand Proiectul Legii pensiilor militare de stat, in septembrie trecut, in faza intrarii in procedura parlamentara de vot cu toate avizele necesare obtinute.”

Stie cineva ce proiect de lege era sa intre, in septembrie 2014, in proceduri parlamentare si  ce avize obtinuse domnul Dogaru pentru adoptarea acelui proiect? 
Repetarea unui neadevar este cu atât mai penibila cu cât se poate verifica pe site-urile celor 2 Camere ca nu este nici macar inregistrat un proiect de Lege al pensiilor militare, dar sa mai aiba si avizele necesare adoptarii.
Domnul Dogaru si multi beneficiari ai reintregirii pensiilor admit ca s-ar putea ca demersul pentru adoptarea  proiectului( ascuns, nu se stie de ce, de SCMD), care s-a pus in discutie pe 13 01 2015, sa fie compromis prin caderea guvernului Ponta si revenirea la putere a taietorilor de pensii si salarii din 2010.
Iata ce constata, tardiv, domnul Dogaru:


„Dar inca mai putem pierde in urmatoarele situatii:
Caderea imediata a guvernului, fapt ce ar aduce noi ministri care vor avea nevoie de timp pentru instalare, pentru intelegerea problemelor si ne vor mai da avizele la “Calendele grecesti” pentru ca, dupa ce si-au vazut sacii in caruta, nu-i mai interesam. Cu atat mai mult daca este vorba despre revenirea “lupilor PDL-isti” vinovati fata de noi, imbracati in blana de oaie PNL-ista.”
Cine s-a implicat in vara anului trecut in actiunea de strângere de semnaturi pentru alti candidati la Presedintie? Nu cumva  conducerea SCMD?
Câti beneficiari ai legii 241/2013 nu s-au inregimentat corului de defaimare a candidatului majoritatii parlamentare, de la care acum asteapta adoptarea legii pensiilor militare? Comentariile de pe acest blog si altele, frecventate de militari, arata cu prisosinta cum oamenii, care se pretind informati si ca isi cunosc interesele si modalitatile de infaptuire a lor, au intrat in jocul propagandei basist-portocalii.
Posibilitatea caderii  guvernului care a reintregit pensiile micsorate prin recalculare/revizuire este foarte posibila in urmatoarele 3 luni, fara ca majoritatea parlamentara sa apuce sa discute enigmaticul proiect si cele 16 amendamente secrete ale domnului Dogaru.
In ce ma priveste, chiar as dori ca evenimentul sa se produca. Altfel, rezervistii nostri nu simt consecintele actiunilor politice in care se angreneaza, cu pretentia ca sunt apolitici.


Scapat de supravegherea lui Basescu, DNA plagiaza copios Antena 3

$
0
0
Oana Stancu
Numai ca notitele de pe care plagiaza DNA sunt vechi, de câtiva ani. Datele pe care le consemneaza procurorii in rechizitoriile pentru masurile pe care le propun impotriva stâlpilor corupti ai regimului Basescu sunt atât de cunoscute de telespectatorii A3,  incât se intreaba ce i-a retinut pe procurori, daca erau independenti, sa opreasca jaful asupra economiei nationale si saracirea populatiei.
In timpul regimului Basescu, DNA s-a calificat la locul de munca doar pe spinarea oponentilor  celui care a semnat decretele pentru calitatea lor de magistrati. Nu zicem ca stângistii nu erau vinovati, dar, daca magistratii  n-au avut probe directe, unii opozanti au fost condamnati pe supozitii si interpretari juridice.
Timp de 10 ani PNA si DNA au fost surde la semnalele venite din partea Antenei 3, cu deosebire cele venite de la Oana Stancu. Mai mult, propaganda basista din presa, platita din bani negri si invidioasa pe audientele Antenei 3, nu inceta sa spele imaginea portocaliilor si sa incerce decredibilizarea jurnalistilor de la A3. Este adevarat ca acesti jurnalisti, prin insistenta cu care repetau abuzurile regimului, devenisera chiar plictisitori pentru o categorie de telespectatori. Unii spuneau enormitati despre A3 pe retelele de socializare, nu pentru ca se uitau la emisiunile acestui post de televiziune, ci pentru ca se lasau manipulati de laturile televiziunilor basiste despre A3. Nici dezvaluirile care au condus la arestarea lui Mircea Basescu nu au convins manipulatii din public, dovada fiind  votul la presedintiale pentru sleahta de corupti  basisti. 
Acestia, in frunte cu ministrul basist Predoiu, pretind, acum, ca votul pentru Johannis a fost si pentru ei, desi la votul politic din turul I au obtinut doar 30%. Vor sa ajunga din  nou la comenziile guvernamentale de tocat bani de la buget. Acest ridicol personaj peltic a avut nesimtirea sa se prezinte la o intrunire comemorativa de la Praga ca viitor premier al României.
Cum pe partea stânga s-a cam facut curatenie, beneficiind si de trecerea in rezerva a jucatorului penal, procurorii sunt obligati sa scoata de la naftalina dosarele lasate in nelucrare timp de 10 ani. Dezastrul este atât de mare incât spectacolul se va termina doar atunci când lânga penalii din politica vor ajunge procurorii  si  cei din celelalte organe de cercetare penala, care au acoperit mafia de stat a regimului Basescu.
Reproduc mai jos perdaful pe care Victor Ciutacul il trage presei corupte, pe blogul sau:


Băi, leprelor, ani de zile v-a hrănit de la sânul ei generos. Vi se părea că vă produceți salariile pupând-o apăsat în curul apetisant, dar, prin spate, veneau Doru și Niro cu mormanu’. Din corupție, de unde altundeva, că n-am auzit să fi inventat vreunul dintre ei iPhone-ul. Îi știați și trecutul, și prezentul. Vă băteați pe biletele ei de favoare. Dar ați băgat capetele între umeri. Trăiați din bani negri. Fiscul era doar o înșiruire de inițiale. Urâtă pâine ați mâncat, gândacilor.
Azi, femeia e-n belea. Au ridicat-o dorobanții de pe stradă. Iar voi participați la insurecția armată. Ați trecut de partea poporului, gunoaielor. Mai aveți să-i scuipați tabloul și să-i dați foc tezei de doctorat în Piața Universității. Măcar fiți demni. Sugeți-o din picioare. Rugați-i pe noii voștri stăpâni să se urce pe scaun.

Casa Sectoriala a MAI.Nu se acorda pensie suplimentara pentru cei 5% platiti de militari la bugetul de stat

Udrea ii denunta pe Coldea si Kovesi

$
0
0
Câteva din dezvaluirile protejatei lui Basescu.
-Elena Udrea anunta ca a depus la DNA un denunt impotriva sefului SRI, Florian Coldea si Codruta Kovesi: Coldea i-a cerut lui Dorin Cocos sa-i dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita pentru RTV

-Coldea l-a sustinut pe Johannis la prezidentiale pentru ca fusese avertizat de Ponta sa-si gaseasca alt loc de munca in cazul in care ar fi devenit presedinte.

-Elena Udrea era o sursa alternativa de informatii la SRI pe lânga Basescu. De aceea era urâta de Coldea.

-La dorinta lui Coldea, Udrea a purtat discutii cu Ponta, la biroul acestuia din blocul in care locuieste, s-o propuna pe Codruta la sefia DNA.

-Udrea era un fel de informatoare a fostului sef SRI, George Maior. I-a spus-o direct ca generalul Coldea este adevaratul sef al SRI.

-Dupa plecarea lui Maior, situatia juridica si politica a lui Ponta este in pericol. Coldea are putere de a influenta magistratii si politicienii.

Promiscuitate in Penitenciarul Vaslui

$
0
0
Şedinţă foto incendiară chiar în penitenciarul din Vaslui. Potrivit România TV, un comisar şef, care deţine şi o funcţie în cadrul penitenciarului, s-a pozat în ipostaze indecente în sala de forţă a închisorii. Fotografiile au fost făcute de un deţinut. Bărbatul este şeful siguranţei penitenciarului şi se pare că unii deţinuţi au avut parte şi de unele facilităţi.

Bărbatul are în jur de 40 de ani, este necăsătorit şi se pare că are relaţii sexuale cu diferiţi deţinuţi.



Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/scandal-sexual-in-institutiile-statului-sef-siguranta-penitenciar-fotografii-porno-si-sex-cu-detin_198654.html#ixzz3QOgJq9RR

Amendamentele lui @Mos Vasile la proiectul Legii pensiilor militare

$
0
0
Pe un site de socializare,  mos Vasile l-a delegat pe un camarad sa sustina urmatoarele amendamente la proiectul care se va discuta, miercuri, la Palatul Parlamentului, in organizarea Federatiei Militarilor:
Subscriu la toate propunerile, mai putin la cea referitoare la diferentierea de procente pentru conditiile speciale si alte conditii. Potrivit proiectului, in calculul pensiei conteaza si vechimea suplimentara adaugata pentru conditiile de munca. Potrivit aceluiasi proiect „ alte conditii” aduce o vechime suplimentara dubla decât „ conditii speciale”


„Daca va referiti la intrunirea convocata de gl Gropan , poate ca nu ar strica sa cuprindeti in eventuala dvs. interventie :

- Baza de calcul a pensiei sa fie "solda lunara"  din l.138/'99 (grad , functie , indemnizatie de comanda , gradatii , solda de merit , indemnizatia de dispozitiv) . Sa nu se admita nici un fel de alte sporuri. Toate acele "alte sporuri" pot fi acordate/retrase discretionar tocmai penstru a influenta marimea pensiei .

- Baza de calcul (solda)  sa poata fi calculata ca o medie a  soldelor din  6 luni din ultimii 5 ani de activitate .
Sint unele propuneri ca acea baza de calcul sa fi doar ca medie a soldelor din ultimele 6 luni de activitate . Aceste propuneri dezavantajeaza , in mod nemeritat , pe cei care , din cauza restructurarilor (nu din vina lor) au fost mutati , in ultima perioada a activitatii , pe functii mult mai mici (mai mici , fara indemnizatie de comanda si fara solda de merit) .

- Sa se gaseasca o modalitate prin care sporurile specifice pentru piloti , scafandri , vinatori de munte , etc. , sa fie "valorificate" in cadrul bazei de calcul . Acele sporuri sint "definitorii"  pentru acel gen de categorii de militari . Acele sporuri ar fi trebuit sa fie incluse in "solda lunara"  a acelor categorii de militari ... dar comoditatea unora a facut ca acele sporuri sa fie acordate ca "un plus"  la solda ... Poate fi o , eventuala , "bonificatie"   de genul majorarii de pensie datorate OMM (SOSP) ...

- Sa se includa in proiect limitarea pensiei la maximum 100%  din baza de calcul . Altfel vor exista pensii mai mari decit soldele celor in activitate . Este aberant sa gindesti ca un pensionar , a carui principala activitate  este "burta la soare"  , sa aiba venituri mai mari decit cel in activitate care are munca si raspunderile zilnice ... Este vorba despre pensionari si militari in activitate care au conditii echivalente : grad , functie , vechime , conditii de munca ...

- Sa se gaseasca o modalitate prin care pensiile celor din "alte conditii de munca"  sa primesca "un bonus"   de genul celui creat de majorarea datorata OMM (SOSP) ...  In conditiile actuale ale proiectului , precum si in conditiile includerii limitarii pensie la 100% din baza de calcul , pensiile celor din "alte conditii de munca"  se vor suprapune cu ale celor din "conditii speciale" ...

- Sa se scoata din proiect "indexarea"  cu rata inflatiei si salariul mediu pe economie ...  Din 2001 nici nu se mai foloseste termenul de "indexare" ... termenul folosit este cel de "actualizare" ...
Actualizarea sa se faca NUMAI prin raportarea la soldele celor in activitate . Introducerea maririi pensiilor cu inflatia va conduce la pensii diferite (ca marime) pentru conditii identice ... Pensiile celor care ies la pensie acum vor fi mai mici decit ale celor care au iesit la pensie acum 2 ani - care au fost indexate cu inflatia ... iar cele de acum sint calculate fata de aceleasi solde (care au stagnat) ... Deasemeni actualizarea cu inflatia va conduce (in situatia stagnarii soldelor) la pensii mai mari decit soldele celor in activitate ... Plus ca este o aberatie : calculez pensiile ca procent din solde ... dar le actualizez cu inflatia ...

- Sa se includa in proiect aplicarea prevederilor HG S-1019/2010 si pentru cei care , in prezent , sint pensionari , precum si pentru cei care vor cere pensie militara pentru perioade anterioare .

- Sa se modifice formularea "pensiile devin pensiimilitare de stat si se racalculeaza..." cu " pensiile se recalculeaza si devin pensii militare de stat) .”

Viewing all 3578 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>