Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3641 articles
Browse latest View live

Sondaje, rezultate partiale pe surse, exit-poll-uri in turul 2 al prezidentialelor din 16 11 2014

$
0
0
Sondajele publicate în ultima săptămână dinaintea turului 2 al prezidențialelor îl indică pe Victor Ponta drept favorit cert pentru 16 noiembrie. Candidatul PSD-UNPR-PC este cotat cu un scor între 53,5% și 55%, în vreme ce prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, are estimate cifre între 45% și 46,5%. 


Militarii pensionari si spectrul aplicarii pâna la capat a legii sistemului unitar de pensii publice

$
0
0
Ati uitat de el, nu?
Ieri, românii au demonstrat ca nu dau doi bani pe masurile de protectie sociale, unele chiar reparatorii, luate de guvernul Ponta in ultimii trei ani. Luati de valul unei cauze straine de interesele lor, pretentia celor plecati in strainatate de a vota ca si când s-ar afla in tara, au aruncat un băs puturos in fata lui Ponta. Artizanii victoriei lui Johannis, cei care au virusat mintile românilor pe retelele de socializare, sunt talibanii justitiar-anarhisti, simpatizanti ai noului curent politic antisistem, reprezentat de fostul procuror comunist, Monica Macovei.
Avem inca un semn ca locuitorii acestor meleaguri au involuat la stadiul de populatie. Nu mai sunt o natiune.
Zilele guvernului Ponta sunt numarate. Daca PSD nu se retrage de la guvernare, asa cum a cerut si un vicepresedinte PSD, guvernul va fi rasturnat prin destramarea coalitiei guvernamentale. Spectrul revenirii la guvernare a lui Blaga, Predoiu, Macovei si a intregii gasti basiste se apropie si, odata cu el, si repunerea pe tapet a legii sistemului unitar de pensii publice, asa cum fusese gândita de  celebrul basist Seitan, cu stagiu complet de cotizate egal pentru toti pensionarii. Militarii pensionari inteleg cel mai bine ce inseamna sa li se calculeze punctul de pensie conform anexei 5 a Legii 263/2010. Nu cred ca in noul guvern se va mai gasi un Oprea sau huo...Oprea, cum il poreclesc unii, care sa se opuna. 
Cineva spunea intr-un comentariu pe acest blog ca si in SUA se pune problema revizuirii pensiilor pentru militari.

ICCJ poate decide pe 25 11 2014 asupra incompatibilitatii alesului JOHANNIS

$
0
0
Recursul poate fi solutionat astazi prin anulare sau respingere, potrivit alin  (5), sau  admitere ori respingere pe fondul recursului, potrivit alin (6). Se poate amâna recursul potrivit alin(7).
Judecarea recursului a fost amânata pe 25 11 2014 
Art. 493 din noul cod de procedura civila
Procedura de filtrare a recursurilor
(1) Când recursul este de competenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie,........
4) După analiza raportului în completul de filtru, acesta se comunică de îndată părţilor, care pot formula în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare. În lipsa dovezii de comunicare a raportului şi înainte de expirarea unui termen de 30 de zile de la comunicare, completul nu va putea trece la examinarea recursului, potrivit alin. (5) şi (6).
(5) În cazul în care completul este în unanimitate de acord că recursul nu îndeplineşte cerinţele de formă, că motivele de casare invocate şi dezvoltarea lor nu se încadrează în cele prevăzute la art. 488 sau că recursul este vădit nefondat, anulează sau, după caz, respinge recursul printr-o decizie motivată, pronunţată, fără citarea părţilor, care nu este supusă niciunei căi de atac. Decizia se comunică părţilor.
(6) Dacă raportul apreciază că recursul este admisibil şi toţi membrii sunt de acord, iar problema de drept care se pune în recurs nu este controversată sau face obiectul unei jurisprudenţe constante a Înaltei Curţi de Casare şi Justiţie, completul se poate pronunţa asupra fondului recursului, fără citarea părţilor, printr-o decizie definitivă, care se comunică părţilor. În soluţionarea recursului instanţa va ţine seama de punctele de vedere ale părţilor formulate potrivit alin. (4).
(7) În cazul în care recursul nu poate fi soluţionat potrivit alin. (5) sau (6), completul va pronunţa, fără citarea părţilor, o încheiere de admitere în principiu a recursului şi va fixa termenul de judecată pe fond a recursului, cu citarea părţilor.

Număr dosar:508/57/2013
Data:25.11.2013
Materie juridică:Contencios administrativ si fiscal
Obiect:anulare act administrativ
Stadiu procesual:Recurs

Părţi
1.AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATERecurent, Pârât
2.INSPECTIA DE INTEGRITATEIntimat, Pârât
3.KLAUS WERNER JOHANNISIntimat, Reclamant

Termene de judecată
Nr.DataSoluţieDetalii
1.25.11.2014--
2.18.11.2014Amâna cauza la data de 25 noiembrie 2014.Amâna cauza
3.27.10.2014Respinge cererea formulata de recurenta Agentia Nationala de Integritate, privind preschimbarea termenului de la 18 noiembrie 2014, stabilit de completul de filtru în vederea examinarii recursului potrivit dispozitiilor art. 493 alin. (5), (6) sau (7) din Codul de procedura civila, republicat. Pronuntata astazi, 27 octombrie 2014.Respinge cererea
4.30.09.2014Dispune comunicarea raportului asupra admisibilitatii în principiu a recursului catre recurenta-pârâta Agentia Nationala de Integritate, catre intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis si catre intimata-pârâta Inspectia de Integritate, cu mentiunea ca partile sa formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare.Încheiere
5.25.09.2014Amâna analiza raportului asupra admisibilitatii în principiu a recursului, în complet de filtru, la data de 30 septembrie 2014.Încheiere

Lasitatea de a nu recunoaste ca au votat Johannis

$
0
0
Kisssss .....
Un santion reprezentativ pentru mai bine de un milion de români, care s-au prezentat la turul 2 al alegerilor prezidentiale, i-a pacalit pe operatorii institutelor de sondare la iesirea din sectiile de votare, nerecunoscînd ca a votat cu Johannis. Astfel ca toate exit-poll-urile au fost viciate, niciunul nu a putut sa estimeze victoria lui Johannis la o  diferenta atât de mare. Si cele care l-au dat invingator pe neamt n-au depasit 51-52%, adica in marja de eroare.
Se pune intrebare legitima: de ce un numar atât de mare de români au gândit ca este mai bine sa ascunda ce au facut in cabina de votare, preferând sa nu raspunda sau sa spuna ca au votat cu Ponta?
Cel mai usor ar fi sa explicam ca românii sunt discreti si nu doresc sa dezvaluie un secret garantat de lege. Toata lumea stie ca românii sunt atât de volubili si ca nu sunt in stare sa pastreze un secret, mai ales cand tin sa se laude cu faptele lor bune.
Cei care au mintit, in subconstientul lor au avut sentimentul ca au facut o prostioara si s-au comportat ca un minor care ascunde parintilor ca a permis unui necunoscut sa intre in casa. Cand parintii vor constata ceva deranj prin domiciliu, se va concluziona ca strainul a intrat in casa cu chei potrivite.

Multi români din tara au votat cu Johannis impotriva convingerilor lor, la rugamintea copiilor sau rudelor plecate din tara, care se jeluiau pe internet sau la telefon ca Ponta aduce comunismul, ca Ponta mareste taxele, ca prin votul dat lui Ponta le  compromite viitorul lor, desi viitorul si l-au amanetat strainatatii.
Nu vorbim aici de nucleul dur al partidelor care are curajul sa se bata si sa se confrunte cu orice adversar politic, Vorbim de alegatorii neafiliati politic.
Nu originea de neamt a lui Johannis i-a indemnat pe milionul de romani sa minta ci realitatea ca langa el se afla cei mai detestati politicieni ai ultimilor ani. Si teama ca poate vor afla vecinii si cunoscutii ca si ei au contribuit, prin vot, la readucerea la guvernare a celor care le-au taiat salariile si pensiile. Strângerea de inima ca voteaza impotriva celui care  a facut câte ceva pentru cresterea venitulor lor poate fi alt motiv al nesinceritatii.
Deh, ce nu fac parintii pentru viitorul odraslelor lor, chiar si când acestea nu au deloc experienta vietii.
Problema este ca Ponta a constatat, in urma votului, ca si multi dintre beneficiarii masurilor reparatorii sau a masurilor de protectie sociala le-au considerat a fi pomeni electorale, asemenea celui care a câstigat alegerile.
In intocmirea bugetului pe 2015, probabil ca Guvernul se va conforma perceptiei generale si surplusul de bani va merge in investitii si nu in pomeni electorale.

Si totusi, Ponta ar trebui sa depuna mandatul

$
0
0
Chiar daca românii vor si in caruta si in teleguta, Ponta ar trebui sa depuna mandatul imediat dupa ce Johannis va intra in functia de presedinte. Daca are demnitate, nu trebuie sa accepte un asemenea afront din partea electoratului. Ar fi o lectie si pentru cei care voteaza dupa emotiile de o zi, nu rational. PSD poate ramâne la guvernare, daca doreste, dar cu alt premier.
Sondajul a fost realizat în perioada 20 noiembrie 2014. Volumul eşantionului: 1.338 subiecţi cu vârsta de peste 18 ani; tipul eşantionului: multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la populaţia cu drept de vot rezidentă în România; reprezentativitate: eroare maximă tolerată ą2,7%; metoda

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/sondaj-ires-62prc-dintre-romani-nu-doresc-schimbarea-guvernului_185612.html#ixzz3JtkZoF3I

PSD a picat testul reformei. Electoratul stângist a stopat liberalizarea PSD

$
0
0
Mult timp s-a tot amintit, in România, ca PSD ar fi cel mai nereformat partid. Nu vorbim despre  inamicii sai din societatea civila elitista sau din mass-media care inteleg prin reforma... doar  disparitia PSD.
In timpul lui Geoana partidul s-a pozitionat spre centrul esicherului politic prin sustinerea parlamentara a guvernului liberal condus de liberalul Tariceanu si formarea, pentru 9 luni, in anul 2009, a guvernului basist, de dreapta, condus de Boc.
Dupa frauda electorala din 2009, Geoana a pierdut fotoliul prezidential si, la scurt timp, conducerea PSD.
Tânarul nou presedinte, Victor Ponta, a intinerit conducerea centrala si s-a plasat, prin crearea USL, impreuna cu liberalul Crin Antonescu, si mai spre centrul esicherului politic, promovând la guvernare masuri cu accentuat caracter liberal, spre supararea unor vechi activisti ai partidului si deruta electoratului traditional social-democrat. Practic, in ultimii ani, electoratul situat mai la stânga de PSD nu a fost reprezentat in Parlament decât prin putinii parlamentari care au mai ramas la PPDD.
Alegerile prezidentiale din acest an erau un test  pentru a verifica daca  electoratul percepe favorabil noua „fatada” a PSD.
Ce a constatat Ponta?
Dincolo de electoratul captiv al liberalilor si al portocaliilor basisti, care era de asteptat sa voteze cu Johannis, si dincolo de exhibitionismul de o zi al Diasporei si al tineretului, iata ca si cel mai stangist electorat, al lui Vadim si Dan Diaconescu, a votat in buna parte cu Johannis, asa cum au aratat exit-poll-urile.
Paradoxal, dar si Johannis este perceput a fi mai la stânga de PSD-ul condus de echipa lui Ponta. La ce s-ar fi putut astepta Ponta, care in primii ani de dupa 1990 a fost tânar liberal, si a recunoscut ca nu a votat cu Iliescu si Geoana. Acesta a fost spilul intrebarii pe care Johannis i-a pus-o la una dintre dezbateri: improspatarea memoriei electoratului de stânga.
Experimentul Ponta s-a incheiat. PSD se va reintoarce la pozitia dura social-democrata, cu care s-a consacrat in perioadele Iliescu si Nastase. Probabil va trece in opozitie si pregateste doctrinar o noua echipa care, când va ajunge la guvernare,  nu se va mai teme sa aplice reforme social-democrate, intre care impozitarea capitalului si a averilor, nu a fortei de munca.
In 10 ani de impozitare unica scazuta, România nu a putut incepe niciun proiect major de dezvoltare, capitalul concentrându-se in mâna câtorva indivizi indiferenti fata de interesele populatiei.

Scrisoarea lui Radu Herjeu catre Johannis

$
0
0
12 milioane de români ar putea subscrie.
Radu Herjeu


Scrisoare deschisă celui pe care nu l-am votat

24NOV2014
Domnule Klaus Werner Iohannis,
a trecut deja o săptămână de la victoria dvs. în alegeri. Mai degrabă a celor care au știut să manevreze social media, dar, ca și în fotbal, marcator e considerat cel de care s-a lovit mingea înainte de a intra în poartă. Mă număr printre cei care nu v-au votat. Deși am copilărit în alt regim, cu nasul în cărți și fără facebook sau Iphone, știu că, fiind democrație, de acum trebuie să vă consider și președintele meu. Și trebuie să vă respect ca atare. Ceea ce, pe cuvânt, sunt dispus să fac, dacă mă și ajutați puțin. Eu am prostul obicei să consider că respectul se câștigă, nu se primește ca bonus la preluarea unei funcții.
De aceea, recunosc, am așteptat cu nerăbdare să-mi adresați măcar un cuvânt în toată această perioadă. Nu mie, personal, desigur, nu mă consider chiar atât de important, ci celor ca mine, ușor nemulțumiți că au scăpat și de această dată de ciuma roșie. Vă întrebați ce ne-ați fi putut spune? De exemplu, ne-ați fi putut mulțumi că am fost buni cetățeni și, ieșind la vot, i-am și acceptat cu decență rezultatul, chiar dacă politica românească nu prea merită asta. Ați fi putut dezavua, măcar formal, toată campania desfășurată pe internet mai mult, culmea, nu împotriva contracandidatului dvs., ci a celor care-l votează. Știu, nu a fost responsabilitatea dvs., dar ea a fost făcută în numele dvs., pentru dvs. Și urmările ei își vor pune amprenta (cel puțin) pe debutul mandatului dvs. Poate nu strica să-mi spuneți că nu credeți că sunt un asistat analfabet, sau că mama mea nu este o pensionară stupidă fără dinți și educație, așa cum clamează autorii ”revoluției” al cărei direct beneficiar ați fost. Mi-aș fi dorit să vă delimitați de jubilația meschină a unora dintre suporterii dvs. care, în micimea lor umană și intelectuală, manifestată în direct și-n exclusivitate, ne consideră leneși și neisprăviți, tocmai buni de pus cu botul pe labe. Aș fi vrut să ne întindeți mâna ca semn pentru cei mai grei de cap că această dezbinare a societății chiar trebuie să înceteze. Și, după toate acestea, aș fi considerat firesc să apelați și la mine pentru a schimba țara asta în bine. Să-mi spuneți că aveți nevoie și de noi, nu doar de cei care cred că, de mâine, veți începe să înmulțiți pâini la Cotroceni.
M-am gândit apoi că, poate, n-ați avut timp. Erați prea ocupat să trasați sarcini Parlamentului, să jucați puțin tenis, să anunțați, cu Blaga de-a stânga dvs., cum vreți să luați toată puterea, să semnați autografe pentru câteva ore, să-i mulțumiți celui care vă considera acum vreo lună ”un om fără caracter”, iar azi demnul său urmaș de dreapta, să sărbătoriți victoria cu un urmărit penal, să acceptați să cântați imnul cu Simona Halep. Și asta în doar 7 zile! În care nici măcar n-ați fost președinte cu jurământul depus.
Nu-i nimic, eu mai am răbdare! Chiar dacă ultimii 10 ani au pus-o la grea încercare.
PS. Și încă ceva, domnule președinte ales. Am înțeles că v-ați luat țara înapoi. Nu mi-e clar de la cine, dar asta e numai vina mea. Voiam, însă, să vă atrag respectuos atenția că, din întâmplare, ați luat-o cu tot cu cele 12 milioane de români care nu v-au votat!

Cu klausi si cu johani, traim secolul in zece ani

$
0
0
Caricatura, de rezervistul Cristinel Vecerdea



O chemare noua, azi, tara strabate:

'De aceea, prevenirea, descoperirea infracţiunilor de corupţie şi pedepsirea infractorilor sunt deziderate ale oricărei justiţii şi cu atât mai mult al celei din România. Fără o justiţie independentă şi funcţională, o naţiune poate trăi de zece ori un secol fără să aibă o formă de stat, fără un stat de drept adevărat şi fără domnia legii nu putem avea democraţie şi nici separarea puterilor în stat. Cu o justiţie eficientă însă, o naţiune poate face paşi uimitori, ca şi cum ar trăi un secol în zece ani' sagen Klaus Johannis la Simpozionul anticoruptie

Cu Ceausescu sef de cetate
Traiam cincinalul in 4 ani si jumatate.
Azi, cu klausi si Johani
Traim secolul in 10 ani.


CCR a judecat pe 27 11 2014 sapte dosare de incompatibilitate a primarilor

$
0
0
De regula, daca in cursul unei sedinte de judecata este admisa o exceptie de neconstitutionalitate, CCR publica un comunicat de presa. Dupa sedinta din 27 11 2014 nu a aparut niciun Comunicat, semn ca si in dosarele de mai jos au fost respinse exceptiile.

9. Dosar nr.459D/2014 - Gaju Mariana
***- Agenția Națională de
Integritate                                                          - Excepţia de neconst. a disp. art.87 lit.f) din Legea                                                              nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în                                                          exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul                                                            de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției
10. Dosar nr.468D/2014 - Coica Costel Dorel,
Primarul Unității Administrativ
Teritoriale a Municipiului Satu
Mare
***
- Agenția Națională de
Integritate
                                                             - Excepţia de neconst. a disp.Legii nr.161/2003 privind unele
                                                            măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea
                                                            demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri,
                                                             prevenirea și sancționarea corupției, în ansamblul său și ale
                                                             art.87 alin.(1) lit.f) din Legea nr.161/2003
11. Dosar nr.469D/2014 - Nagy Iosif,
Primarul Unității Administrativ – Teritoriale
Comuna Păulești
***
- Agenția Națională de
Integritate
                                                                - Excepţia de neconst. a disp.Legii nr.161/2003 privind unele
                                                                   măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea
                                                                   demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de                                                                          afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, în ansamblul                                                                        său și ale art.87 alin.(1) lit.f) din Legea nr.161/2003

16. Dosar nr.512D/2014 - Ludroczki Alexandru
***
- Agenția Națională de
Integritate
                                                                  - Excepţia de neconst. a disp. art.87 alin.(1) lit.f) din Legea
                                                                     nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea                                                                                  transparenței în exercitarea demnităților publice, a                                                                                  funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și                                                                            sancționarea corupției
17. Dosar nr.513D/2014- Ferencz Levente Zoltan
***
- Agenția Națională de
Integritate
                                                                 - Excepţia de neconst. a disp.art.87 alin.(1) lit.f) din Legea
                                                                   nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea
                                                                   transparenței în exercitarea demnităților publice, a                                                                                  funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și                                                                             sancționarea corupției
18. Dosar nr.530D/2014 - Găman Mihai, Primarul
Unității Administrativ
Teritoriale Comuna Dorolț
***
- Agenția Națională de
Integritate
                                                               - Excepţia de neconst. a disp. Legii nr.161/2003 privind unele
                                                                 măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea
                                                                 demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de                                                                          afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările                                                                    și completările ulterioare în ansamblul său și ale art.87
                                                                 alin.(1) lit.f) din Legea nr.161/2003, în particular
19. Dosar nr.540D/2014 - Kiss Zoltan
***
- Agenția Națională de
Integritate
                                                              - Excepţia de neconst. a disp. art.87 alin.(1) lit.f) din Legea
                                                                nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea                                                                                 transparenței în exercitarea demnităților publice, a
                                                                funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și                                                                             sancționarea corupției

Casa Sectoriala de Pensii a SRI, date de contact

Legea 125/2014 si retinerile din pensie prin poprire.

$
0
0
O categorie distincta de retineri din pensie este cea instituita in procedura executarii silite a unor hotarâri judecatoresti sau a altor titluri executorii, cum ar fi contractele de credit, deciziile dwe impozitare.
Cred ca nu-si inchipuie cineva ca potrivit Legii 125/2 014 se vor restitui si sumele retinute din pensie in situatiile in care Casele de Pensii sunt terti popriti pentru obligatiile pensionarilor,rezultate dintr-un titlu executoriu.
Ma refer aici la retinerile din pensie instituite cu titlul de intoarcere a executarii silite ca urmare a faptului ca. prematur, Casele de Pensii au fost obligate sa plateasca drepturi de pensie, ca urmare a punerii in executare a unor hotarâri judecatoresti executorii dar, nu irevocabile. Daca hotarârile executorii au fost desfiintate in recurs si Casa de Pensii a recuperat respectivele sume tot pe calea executarii silite,  mai poate Casa de Pensii sa restituie aceste sume pensionarului, in baza Legii 125/2014?
Desi textul legii este neclar, eu cred ca nu.
Totusi, neclaritatea ar trebui indreptata prin Normele de aplicare  al Legii 125/2014, norme care intârzie nepermis de mult.

Din invataturile „comunistului” Iliescu catre neo-social-democratii Ponta si Dragnea

$
0
0
Extrase din scrisoarea publicata de Ion Iliescu pe blogul sau

- Nu cred că delictul de opinie are ce căuta printre valorile unui partid democratic.

de la o vreme, și mai ales în campania electorală care a trecut, PSD a evitat cu obstinație să-și asume identitatea sa de stânga, social democrată. 

-Acum se conturează la vârful partidului scuza că Victor Ponta ar fi pierdut pentru că eu aș fi communist, ceea ce ar afecta imaginea partidului.Este o mizerie, și un act de lașitate, lucruri pe care nu le pot înțelege și accepta. Cu explicația asta toți cei care trebuie să-și asume responsabilități pentru insucces sunt exonerați de orice raspundere.

-PSD este partidul Revoluției, prin filiația FSN-FDSN-PDSR-PSD. Prin Revoluție, România a făcut cea mai radicală ruptură de comunism din Estul Europei. Că partidul n-a știut să spună apăsat aceste lucruri, e greșeala noastră. 

-oameni care nu știu nimic despre trecut, în afară de etichetele puse de adversarii noștri, strigă ”Jos comunismul!” într-o țară care suferă grav de pe urma exceselor și eșecurilor capitalismului. Este și mai de neînțeles-și de neacceptat-ca necesara critică a aceluiași capitalism să fie mai articulată, și mai pertinentă, la oameni de dreapta, decât la reprezentanții partidului nostru.
 -PSD nu este proprietatea nimănui. PSD nu este o investiție, și nici programul său politic nu se confundă cu un plan de afaceri. Iar guvernarea nu este un profit, care trebuie maximizat cu orice preț. 
-Nu fac parte dintre aceia care cred că săracii trebuie să fie reprezentați politic numai de săraci, că bogații nu au ce căuta la stânga politică. 
-Refuz să primesc lecții și de la oameni care pun interesul personal înaintea interesului public, care nu au demonstrat nimic în politică, în schimb au reușit să îndepărteze oamenii de partid, prin aroganță și dispreț. Astfel de oameni, ajunși în fruntea partidului, sunt printre motivele pentru care românii nu l-au votat pe Victor Ponta în turul doi.
-Plătim acum prețul confuziei ideologice din ultimii zece ani. Nu deplasarea spre centru o putem reproșa PSD. Ea este firească, până la urmă, ținând cont de schimbările din societate. Ce trebuie să ne reproșăm este obsesia noastră de a fi acceptați de cei de ”dreapta”, care nu ne vor accepta niciodată, pentru ca suntem adversarii lor firești. Nu pentru ei facem politică, ci pentru cei care se recunosc în valorile și principiile stângii. Și, orice s-ar spune despre noi, la guvernare am fost mai performanți decât dreapta. Dar și despre asta se pare că ne este jenă să vorbim!

sunt atâția oameni, tineri sau mai puțin tineri, cu studii de cea mai bună calitate, aici sau în străinătate, declarați la stânga, ei nu au cu cine comunica în PSD! Să nu ne ferim de acest adevăr dureros. Oamenii aceia au convingeri ferme și ne reproșează faptul că noi nu mai credem în valorile stângii

- Chiar nimeni n-a putut combate convingător inepția pe care o auzim de mai bine de un deceniu, anume că măsurile sociale, destinare reducerii polarizării economice și sociale, creșterii justiției sociale și egalității șanselor, nu sunt ”pomeni sociale”, ci obligația unei guvernări responsabile? Că astea nu au legătură cu ciclurile electorale?

-Am atras atenția, și nu o dată, asupra pericolului care apare ori de câte ori PSD guvernează, și anume ca toată lumea pleacă la guvernare, iar partidul rămâne de izbeliște
Conducerea PSD este prea stufoasă, și din cauza asta ineficientă. Multiplicarea centrelor de decizie duce la diluarea răspunderii și, în final, la nicio răspundere. Am devenit un partid-spectacol, iar organismele sale colegiale de conducere, forme fără fond.

-să guvernăm serios, fără concesii față de identitatea noastră social-democrată. Dacă vrem să rămânem cel mai puternic partid al țării, trebuie să guvernăm profesionist, în interesul cetățenilor.

 -România are nevoie, în primul rând, de politici publice solide în domeniul social. În același timp nu este de ignorat nevoia unor măsuri de esență liberală în economie, dar și aici se impune o observație, care vine ca urmare a nemulțumirilor din societate: capitalul românesc trebuie pus pe picior de egalitate cu acela străin, și nu discriminat.
Electoratul se construiește, nu apare spontan. Dar mai ales se fidelizează, prin bună guvernare. Plătim consecințele a zece ani de vot emoțional, pe teme care nu au legătură cu viața oamenilor. Nu trebuie să mergem și noi pe acest drum, facil și periculos.

-Nu avem de ce să ne fie rușine de identitatea noastră. Nu avem de ce renunța la valorile stângii. Trebuie să renunțăm însă la vanitate, la superficialitate, la abordarea conflictuală a problemelor din partid. 

Ion Iliescu

Rezultate, alegeri in Basarabia

$
0
0


Rezultate după numărarea a 84% din sectii
PDM - 15.87% - 19 deputați
PLDM - 19.19% - 23 deputați
PSRM - 21.66 -  26 deputați
PCRM - 17.89% -  21 deputați 
PL - 9.31% - 12 deputați
--
47 deputați PCRM + PSRM față de 54 de deputați PLDM, PDM și PL.
În diasporă (fără SUA și Canada) au votat peste 70 de mii de cetățeni.

80% din procese verbale reprezintă aproximativ 1 120 000 de voturi din totalul celor peste 1, 5 mln. de voturi.
********************************************************+*******************
Partidele pro-europene sunt aproape de o victorie la limită.
Conform rezultatelor parțiale PDM ar acumula în jur de 16.11%, PLDM în jur 19 %, PSRM în jur de 21.7 %,   PCRM - 18.2% iar PL - 8.8%. 
Voronin și PCRM au obținut pe 30 noiembrie 2014 cel mai slab rezultat din istoria alegerilor din Moldova. PCRM a pierdut în jur de 50% din electoratul din 2010. PLDM care în 2010 a obținut cel mai mare scor din partidele așa-numite pro-europene a pierdut în jur de 10% din votanți. PDM este unicul partid aflat la putere care a crescut. PL se apropie de un scor similar cu cel obținut în 2010. Cea mai mare surpriză este scorul obținut de partidul lui Igor Dodon care a obținut un scor mai mare decât Voronin sau Filat.

ALEGERI MOLDOVA 2014

73% din procese verbale au fost procesate. PSRM + PCRM - 40% (48 deputați) iar PLDM + PDM+ PL - 43% (53 deputați)

Marime Font

Alegeri decisive în Republica Moldova. Cei 3,2 milioane de alegători decid apropierea de Europa sau Rusia. Secţiile de vot pentru alegerile din Moldova s-au închis la ora 21.00.
Rezultate parțiale CEC, 73% din procese verbale:
PDM - 16.11%, 
PLDM - 18.93%,
PSRM - 21.78, 
PCRM - 18.2%, 
PL - 8.8%

Frati români din lumea-ntreaga

Generalii fostului presedinte Traian Basescu, avansati de Ziua Nationala-2014

$
0
0

Ilie Botos, fostul procuror general care n-a semnat Rechizitoriul Flota
Comunicat de presă
(1 decembrie 2014)
Ref.: Decrete semnate de președintele României, domnul Traian Băsescu, vineri, 28 noiembrie a.c.
Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat vineri, 28 noiembrie a.c., următoarele decrete:

• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele,- în retragere a domnului general de brigadă în retragere veteran de război Ganea Ion din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele,- în retragere a domnului general de brigadă în retragere veteran de război Ilie Gheorghe din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea,- în retragere, domnului colonel în retragere veteran de război Davidescu Horia din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere, domnului colonel în retragere veteran de război Popa Constantin din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere, domnului colonel în retragere veteran de război Statache Crăciun din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele în retragere a domnului general de brigadă în retragere veteran de război Rotaru Traian din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele în retragere a domnului general de brigadă în retragere veteran de război Suciu Ioan din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere, domnului colonel în retragere veteran de război Dinu Stelian din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere, domnului colonel în retragere veteran de război Praporgicu Gheorghe din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere, domnului colonel în retragere veteran de război Drăguţu Mihai din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere, domnului colonel în retragere veteran de război Mălinoiu Nicolae din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere, domnului colonel în retragere veteran de război Marinescu Tudor din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere, domnului colonel în retragere Enache Dumitru din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere, domnului colonel în retragere IgnatVasile din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere, domnului colonel în retragere Stancu Gheorghe din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere, domnului colonel în retragere Pintea Grigore din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Pîrlea Petre din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Arsenie Ioan-Dumitru din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Pop Ioan din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Lăcătuşu Dumitru din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Iacob Marius-Constantin din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Pop Ion din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Moisii Constantin din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele în rezervă a domnului general de brigadă în rezervă Postolache Sava din Serviciul de Protecţie şi Pază;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Alexandru Marian din Serviciul de Protecţie şi Pază;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Marcu Paulică din Serviciul de Protecţie şi Pază;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Nuţu Dorel-Marian din Serviciul de Protecţie şi Pază;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Rotaru Filip-Vasile din Serviciul de Protecţie şi Pază;
• Decret privind înaintarea în gradul de general - cu patru stele a domnului general-locotenent Dănilă Ştefan din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general - cu patru stele a domnului general-locotenent Hăpău Marian din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele a domnului general-maior - cu două stele Ciucă Nicolae-Ionel din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele a domnului general-maior - cu două stele Buga Cezarian din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele a domnului general-maior - cu două stele Alexandru Ion din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele a domnului general-maior - cu două stele Vasilache Ion se înaintează în gradul de general-locotenent - cu trei stele unui general-maior - cu două stele din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele a domnului general de brigadă - cu o stea Lupulescu Nicolae din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Barbu Cristian din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Jianu Florin din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Pop Radu-Marius din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Stroea Adrian din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Bucur Vasile din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Irina Oliviu din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Petrache Tudorică din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Sima Marian din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Uifăleanu Ovidiu-Liviu din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Diamescu Andrei-Marius din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de flotilă aeriană - cu o stea domnului comandor Pană Viorel din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de flotilă aeriană - cu o stea domnului comandor Someşan Lian din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de contraamiral de flotilă - cu o stea domnului comandor Stănciulescu Ioan din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general - cu patru stele a domnului general-locotenent Botoş Ilie din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele a domnului general-maior - cu două stele Grădinaru Dorel din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Vasilică Ovidiu din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Enache Vasile din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Andreiana Marin din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Gearîp Petrică din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Ciutaru Eugen din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Marinescu Ion din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Popescu Dănuţ din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea doamnei colonel Sărăţeanu Manuela-Luana din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele în retragere a domnului general-maior în retragere Iordănescu Anghel din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele, în rezervă a domnului general de brigadă în rezervă Buciuman Virgiliu-Marian din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele, în rezervă a domnul general de brigadă în rezervă Căunei-Florescu Gheorghe din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, în rezervă a domnului general de brigadă în rezervă Ene Nicolae-Aurel din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele, în rezervă a domnului general de brigadă în rezervă Heredea Vasile-Ionel din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele, în rezervă a domnului general de brigadă în rezervă Mihălcioiu Constantin din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele, în rezervă a domnului general de brigadă în rezervă Mischianu Dan-Liviu-Dorel din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Antohe Constantin din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Croitoru Ionel din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Eliad Alexandru din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Ene Niculae din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Fulga Vasile din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Gavrilă Gheorghe din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Nistor Adrian-Mihail din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în rezervă domnului colonel în rezervă Olaru Codruţ din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Ardelean Teodor din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de general de flotilă aeriană - cu o stea în rezervă domnului comandor în rezervă Cernat Ionel din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind acordarea gradului de contraamiral de flotilă - cu o stea în rezervă domnului comandor în rezervă Nicolae Filip  din Ministerul Apărării Naţionale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general - cu patru stele în retragere a domnului general-locotenent în retragere Neagu Aurel din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul de general - cu patru stele în retragere a domnului general-locotenent în retragere Hurdubaie Ioan din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul de general - cu patru stele în rezervă a domnului general-locotenent în rezervă Chesnoiu Niculae din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul de general - cu patru stele în rezervă a domnului general-locotenent în rezervă Alexandru Corneliu-Alexandru din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele în rezervă a domnului general-maior în rezervă Plăiaşu Neculae din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele în retragere a domnului general-maior în retragere Stamate Grigore din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele în rezervă a domnului general de brigadă în rezervă Stănciuc Matei din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Topoloiu Constantin din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Belusinschi Dumitru din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Crăciun Ioan din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Ciubotaru Vasile din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Derscanu Dumitru din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Ciumaşu Neculai din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Gubavu Marian din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Maroz Mihail din Ministerul Afacerilor Interne,;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea în retragere domnului colonel în retragere Rotaru Nicolae din Ministerul Afacerilor Interne;

• Decret privind înaintarea în gradul profesional de chestor-șef de poliţie a domnului chestor principal de poliţie Oprea Florea din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul profesional de chestor principal de poliţie a domnului chestor de poliţie Arion-Țigănaşu Jănică din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul profesional de chestor principal de poliţie a domnului chestor de poliţie Burciu Ion din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul profesional de chestor principal de poliţie a domnului chestor de poliţie Galoş Liviu-Marius din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul profesional de chestor principal de poliţie a domnului chestor de poliţie Haralambie Dumitru din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind înaintarea în gradul profesional de chestor principal de poliţie a domnului chestor de poliţie Vasile Viorel din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie domnului comisar șef de poliție Alexa Ștefan din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie domnului comisar șef de poliție Andrei Gheorghe din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie domnului comisar șef de poliție Ardelean Marcel din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie domnului comisar șef de poliție Bute Liviu din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie domnului comisar șef de poliție Despescu Bogdan din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie doamnei comisar șef de poliție Dorobanţu Ioana din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie doamnei comisar șef de poliție Dragomir Alina din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie domnului comisar șef de poliție Motoc Marin din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie domnului comisar șef de poliție Nicolae Gheorghe din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie domnului comisar șef de poliție Radu Genu-Eduard din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie domnului comisar șef de poliție Sandu Tudor-Dorel din Ministerul Afacerilor Interne;
• Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de penitenciare domnului comisar-șef de penitenciare Bejan Claudiu-Cătălin din Ministerul Justiției;
• Decret privind înaintarea în gradul de general- locotenent - cu trei stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-maior - cu două stele Gabor Gabriel din Ministerul Apărării Naționale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-maior - cu două stele Rus Alexandru din Ministerul Apărării Naționale;
• Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-maior - cu două stele Tabarcia Niculae din Ministerul Apărării Naționale;
• Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu stea, la trecerea în rezervă, domnului colonel Nichifor Liviu-Dănuț din Ministerul Apărării Naționale.
Departamentul de Comunicare Publică
01 Decembrie 2014

Problema pensiilor militare a fost rezolvata....

$
0
0
A fost rezolvata, a zis pe 3 decembrie premierul refuzat la Presedintie, gândindu-se probabil la Legea 241/2013. Constatarea a fost prilejuita de intâlnirile cu parlamentarii partidelor care au mai ramas sa sprijine Guvernul. Comentatorul sportiv, D. Pelican, din echipa PC , a sarit la jugulara lui Ponta pentru a-i reaminti ca este restant cu Legea pensiilor militare. Se pare ca Ponta n-a reactionat la patosul cu care senatorul a sustinut cauza militarilor pensionari, care s-ar fi anonimizat, din cauza ca sunt pensionati dupa o lege civila. Presiunea a fost continuata de dl Dogaru pe site-ul SCMD, unde i s-au dictat premierului care ar fi prioritatile guvernarii.
Se pare ca stie si Ponta ca majoritatea militarilor pensionari are alte preocupari in prezent, respectiv socoteste cu cât creste efectiv punctul de pensie, incepând cu 01 01 2015, daca se aplica indexarea si majorarea promisa de Guvern. Vom vedea in Legea bugetului pe anul 2015.
O lege a pensiilor militare, in litera sau spiritul fostei Legi 164/2001, mai este ceruta doar de o parte a beneficiarilor Legii 241/2013, respectiv de partea care a ramas pentru multa vreme cu pensia inghetata la cuantumul din 2010.
Pentru ca nici nu l-au votat si pentru ca i-au facut si contrapropaganda in campania electorala, sperantele acestor inghetati vor fi lasate in grija Sf. Klaus pentru perioada in care sustinatorii sai,  Blaga, Anastase, Predoiu si alti taietori de pensii, vor prelua intreaga putere.
Cât despre intentiile ministrului Apararii, slabe sperante pentru nemultumiti. Acesta gândeste o lege care sa se aplice viitorilor pensionari militari.

Proiect de lege reparatorie pentru grefieri, diplomati, parlamentari, functionari publici parlamentari, personalul aeronautic al aviatiei civile si personalul Curtii de Conturi

$
0
0
        Articol reluat din data de 24 01 2014, pentru ca tot se discuta astazi despre pensiile speciale pt parlamentari.
        
Un grup de deputati PSD a depus, in luna decembrie 2013, la Biroul Camerei Deputatilor,
                 un proiect de lege prin care se reia in plata, incepând cu luna septembrie 2010, pensiile 
                 avute inainte de recalcularea potrivit Legii 119/2010 pentru celelate categorii, altele 
                 decât militarii si politistii, din articolul 1 al respectivei legi. Cu alte cuvinte, o varianta 
                 imbunatatita a Legii 241/2013 pentru militari.
                 Proiectul a fost inaintat spre Senat, ca prima Camera sesizata. 
                 Cine doreste sa citeasca expunerea de motive, care cuprinde câteva inadvertente, si lista
                 initiatorilor o poate faceaici.
                Avizul negativ al Guvernului aici
                 Initiatorii isi justifica demersul, invocând legea reparatorie pentru militari,
                 dar omit sa consemneze, in expunerea de motive, ca Legea 241/2013, pentru 
                 militari, s-a aplicat incepând cu luna octombrie 2013.
                
                 Diplomatii au fost deja rezolvati prin indemnizatii functie de vechimea in diplomatie,
                 adaugate la pensia corespunzatoare punctajului, iar consilierii Curtii de Conturi
                 au fost asimilati magistratilor.
                Surprinde faptul ca deputatii sustin, in expunerea de motive, ca mai exista pensii stabilite 
                de instante potrivit legislatiei anterioare Legii 119/2010 si nu au fost inca
                revizvuite, conform OUG nr. 59/2011, de catre Casele Teritoriale de Pensii ... 
                chiar si dupa ce ICCJ a dat Decizia nr.9/2013 in RIL  promovat   de Procurorul General.

Ponta, incurajat de valceni

$
0
0
Prezent, vineri 01 12 2014, la inmormântarea presedintelui Consiliului Judetean Vâlcea, Ion Câlea, Victor Ponta a fost incurajat de oameni simpli din localitate, asa cum au filmat reporterii ziarului local „Vocea Vâlcii”.


Vezi cum a votat vecinul tau in turul 2

$
0
0
Da clik  AICIsi vezi cum s-a votat in turul 2 la prezidentiale in toate cele peste 18 000 de sectii de votare, inclusiv in sectia in care ai votat tu.
Virusatii de mas media, de retelele de socializare si de rudele din strainatate si din Transilvania cu minciuni de tipul Ponta comunist si impozitul progresiv pe venituri, multi voluntari din Sudul Tarii, care nu au vreo legatura cu PNL, s-au inhamat in zilele premergatoare votului ca sa manipuleze rudele si cunostintele ca sa voteze Iohannis, iar in ziua votului i-au omenit si transportat la sectiile de vot pe oropsitii capitalismului salbatic de pe mai toate coclaurile tarii, multi beneficiari de ajutoare sociale, ca sa-l voteze pe neamt.
Unii dintre johanistii fara voie au inceput sa vorbeasca, speriati ca isi vor pierde ajutoarele daca dreapta portocalie a neamtului ajunge, asa cum se intrevede, si la guvernare. „Cand televiziunile spuneau ca Ponta are un avans atât de mare, nu m-am gandit ca votul meu poate intoarce rezultatul” se lamenteaza prostimea.
Analizând rezultatul din sectiile de votare din Sud, avem imaginea amplorii fenomenului de influentare a votului. Acolo unde echipele johaniste au actionat eficient au intors votul la 180 de grade, comparativ cu sectii de votare din aceeasi localitate rurala .



Normele de aplicare a Legii 125/2014 privind scutirea de la plata a unor debite provenite din pensii. Prtocedura de restituire

$
0
0
Publicat in Monitorul Oficial nr.878/03 12 2014

NORME METODOLOGICE
de aplicare a prevederilor Legii nr. 125/2014 privind scutirea de la plata a unor debite provenite din pensii si procedura de efectuare a restituirilor


CAPITOLUL I Dispozitii generale

Art. 1. Prevederile Legii nr. 125/2014 privind scutirea de  la plata a unor debite provenite din pensiidenumita in continuare legesunt aplicabile pensionarilor aflati in evidentasistemului public de pensii la data de 1 octombrie 2014, data intrarii in vigoare a legii.

Art. 2. — In sensul legiisintagma pensionari aflati in evidenta sistemului public de pensii inseamna pensionarii ale caror drepturi de pensie sunt cuveniteaflate in platasaususpendate de la plata la data de 1 octombrie 2014 inclusiv.

Art. 3. — Prevederile legii nu se aplica persoanelor care, la data de 1 octombrie 2014, se aflau in evidenta sistemului public de pensiiinsa ulterior acestei date s-a constatat, in mod retroactiv, ca la data de 1 octombrie 2014 nu indeplineau conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestorafiind scoase din  aceasta evidenta din cauza incetarii calitatii de pensionar.

CAPITOLUL II Scutirea de la plata a debitelor provenite din pensii

Art. 4. — In conformitate cu prevederile art. alin. (1) din lege sunt scutite de la plata sumele ramase de recuperatinscrise in evidenta debitorilor la data de 1 octombrie 2014, din debitele constituite anterior acestei date.

Art. 5. 
— Sunt scutitede asemeneade la plataconform legiidebitele constatate ulterior datei intrarii in vigoare a legii in sarcina pensionarilor aflati in evidenta sistemului public depensii la aceasta data, corespunzatoare perioadei anterioare datei de 1 octombrie 2014.

Art. 6. 
— Conform legiidebitele prevazute la art. 4 si 5, care au drept cauza culpa debitorului, nu se scutesc de la plata.

Art. 7. — Fac obiectul scutirii de la plata sumele reprezentand:
a) pensii stabilite conform legislatiei sistemului public de pensiipensii recalculate potrivit prevederilor Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilorprecumsi pensii de serviciu;
b) indemnizatia sociala pentru pensionari prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantateaprobata prin Legea nr.196/2009, cu modificarile ulterioare;
c) indemnizatia pentru insotitorprevazuta de legislatia privind sistemul public de pensii, in cazul pensionarilor de invaliditate gradul I.

Art. 8. - Beneficiaza de prevederile art. alin. (1) din lege, cu respectarea prevederilor art. 4-7, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii sistemului public de pensii;
b) pensionarii beneficiari de pensii de serviciu.

Art. 9. - Debitele aflate in evidenta la data de 1 octombrie 2014, care fac obiectul legii, se scutesc de la plata in baza deciziei emise de casa de pensii competentaintocmita potrivit modelului aprobat prin ordin al presedintelui  Casei Nationale de Pensii PubliceDeciziile se emit in 3 exemplare, din care unul se comunica pensionarului. In temeiul acestor decizii debitele se scad din evidenta contabila.

Art. 10. - In situatiile in care, ulterior intrarii in vigoare a legiirespectiv dupa data de 1 octombrie 2014, se constata debite reprezentand sume platite necuvenit in sarcina pensionarilor aflati in  evidenta sistemului public de pensii la data intrarii in vigoare a legii, se procedeaza la revizuirea pensiiloriar pe deciziile de modificare a drepturilor se va   inscrie mentiunea „Suma de ....... lei, incasata necuvenit in perioada ......... 1 octombrie 2014, se scuteste de la plata in temeiul Legii nr. 125/2014”. Pentru sumele platite necuvenit corespunzatoare    perioadei de dupa data de 1 octombrie 2014 se emite decizie de recuperare a acestor sume.

Art. 11. - Sumele prevazute la art. 10, scutite de la plata, se evidentiaza intr-un cont in afara bilantului.

Art. 12. - In situatia in care se constata plata unor sume necuvenite ca urmare a mai multor cauzedintre care unele sunt din culpa debitoruluiprin decizie a casei de pensii competente, se va stabili cuantumul corect si legal al pensieivaloarea debitului care urmeaza a fi recuperat si sumele scutite de la plata din totalul debitului stabilit.

Art. 13. - Nu fac obiectul prevederilor art. alin. (1) din lege debitele stabilite in sarcina   pensionarilor prevazuti la art. 8, care au drept cauza culpa acestorarespectiv:
a) depunerea, in vederea stabilirii drepturilor,  a unor documente eliberate cu nerespectarea reglementarilor legale in vigoare, ulterior infirmate de catre angajator sau de catre detinatorulde drept al arhivei    angajatorului;
b) depunerea, in vederea stabilirii drepturilor, a unor carnete de munca sau adeverinte in care sunt inscrise date neconforme realitatiirespectiv: date personalestagiu de cotizare,venituri asigurate, care au suferit modificari necertificate conform prevederilor legale in vigoare si care, ulterior stabilirii dreptului, se dovedesc a fi neconforme realitatii;
c) depunerea, in vederea stabilirii drepturilor, a unor acte de identitate sau a unor documente de stare civila care, ulterior stabilirii dreptului, se dovedesc a fi neconforme realitatii;
d) depunerea, la dosarul de pensionare, a unor decizii medicale asupra capacitatii de munca, care s-au dovedit ulterior ca au fost neconforme realitatii sau au fost obtinute fara ca titulariisa fi urmat procedura de incadrare in grad de invaliditate sau de revizuire medicala prevazuta de lege;
e) depunerea, la dosarul de pensionare, a unor certificate de persoana cu handicap care s-au dovedit ulterior ca au fost neconforme realitatii sau au fost obtinute in lipsa derulariiprocedurilor prevazute  de lege;
f) declararea nesincera sau nedeclararea unor situatii pentru care legea prevede declaratia pe propria raspundere ca act necesar pentru acordarea dreptului respectiv;
g) necomunicarea de catre beneficiar sau de catre reprezentantul legal catre casa de pensii competenta a modificarilor intervenite in situatia proprie, de natura sa conduca la modificareaconditiilor in functie de care a fost stabilit si s-a platit dreptul respectiv;
h) incasarea, de catre aceeasi persoana, cu incalcarea prevederilor legale, a doua prestatii de asigurari sociale incompatibile intre eledintre cele prevazute la art. 7, obtinute ca urmare adepunerii a doua solicitari sau a nedeclararii tuturor drepturilor de care beneficiaza;
icumularea pensiei cu venituri de natura salariala, in cazurile interzise de reglementarile legale in vigoare;
j) utilizarea, la calculul drepturilor de pensie, a unor documente in cazul carora s-a constatat nulitatea
k) orice alte cauze care au condus la plata unor sume necuvenite din culpa pensionarului.

CAPITOLUL III Procedura de efectuare a restituirii sumelor reprezentand debite recuperate pana la data de 1 octombrie 2014

Art. 14. - Restituirea sumelorreprezentand debite recuperate de la pensionari, in perioada 1 ianuarie 2011-1 octombrie 2014, se face numai catre titularul dreptului de pensie, alindemnizatiei sociale pentru pensionari sau al indemnizatiei pentru insotitoraflat in evidenta sistemului public de pensii la data de 1 octombrie 2014, la cererea acestuia.

Art. 15. - Conform prevederilor art. 2 din lege nu fac obiectul restituirii sumele reprezentand debite care au drept cauza culpa debitorului.

Art. 16. - Fac obiectul restituirii sumele recuperate din debitele reprezentand:
a) pensii stabilite conform legislatiei sistemului public de pensiipensii recalculate potrivit prevederilor Legii nr. 119/2010, precum si pensii de serviciu;
b) indemnizatia sociala pentru pensionari prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/2009, aprobata prin Legea nr. 196/2009, cu modificarile ulterioare;
c) indemnizatia pentru insotitorprevazuta de legislatia privind sistemul public de pensii, in cazul pensionarilor de invaliditate gradul I.

Art. 17. - Nu fac obiectul restituirii sumele reprezentand debite instituite pensionarilor sistemului public de pensii ale caror drepturi de pensie s-au deschis incepand cu data de 2octombrie 2014.

Art. 18. - Sumele prevazute la art. 16, care fac obiectul restituiriisunt cele provenite din debite constituite anterior sau ulterior datei de 1 ianuarie 2011 si recuperate, total sau partial,dupa caz, in perioada 1 ianuarie 2011- octombrie 2014. Aceste sume se evidentiaza prin contul de creditori.

Art. 19. - Restituirea se face la cererea titularului dreptului de pensie, al indemnizatiei sociale pentru pensionari sau al indemnizatiei pentru insotitordepusa la casa de pensii competentain carei evidenta se afla titularul dreptuluirespectiv a tutoreluicuratorului, a persoanei careia i s-a incredintat sau i s-a dat in plasament copilul minor, a mandatarului.

Art. 20. - Restituirea sumelor care fac obiectul legii se efectueaza in perioada 1 ianuarie 2015-31 decembrie 2019, in cinci transe anuale egale.

Art. 21
 - Dupa inregistrarea cereriicasa de pensii procedeaza la verificarea indeplinirii conditiilor pentru restituirea sumelor recuperate si calculeaza suma totala de restituitprecum sicuantumul celor cinci transe anualecorespunzatoare perioadei anilor 2015-2019. In situatia in care suma totala de restituit nu se divide in   egal la cincifractiunile de leu se intregesc la un leu in favoarea pensionarilorurmand ca in ultima transa sa se faca regularizarea.

Art. 22. - Restituirea primei transe catre solicitant se efectueaza in maximum 3 luni de la data inregistrarii cererii la casa de pensii.

Art. 23. - In situatia cererilor depuse la casele de pensii in cursul anului 2014, dar nu mai devreme de  1 octombrieesalonarea la plata este cea corespunzatoare cererilor inregistrate in luna  ianuarie 2015.

Art. 24. - Transele urmatoare de restituire se fac anual, in luna octombrie a fiecarui an.

Art. 25. - In functie de data depunerii cereriicasaa  de pensii poate achita mai multe transe  cumulate, maximum cinci.

+Art. 26. - Suma de restituit se achita odata cu drepturile
de care beneficiaza solicitantulprin aceleasi mijloace de plataPe talonul de plata a drepturilor se va inscrie distinct suma restituita ce face obiectul legii.

Art. 27. - In situatia persoanelor care, la data efectuarii transei de plata, nu mai sunt in evidenta sistemului public de pensiisuma de restituit se achita prin mandat postal.
Viewing all 3641 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>