Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3595 articles
Browse latest View live

Tabloul virusat al Uniunii Europene

$
0
0

Text preluat:

"Când trece criza asta, sper ca Uniunea Europeană să fie sinceră cu ea însăși și să se recunoască în acest tablou:
Familia europeană e compusă din mama și tata (Germania și Franța), niște copii răsfățați și nedisciplinați (Italia, Spania și Grecia), frații lor cu apucături adolescentine (Belgia și Olanda), mătușile ursuze (Suedia, Danemarca și Finlanda), nepoata care se îmbracă ciudat (Irlanda), verii pe care uită uneori să îi cheme la aniversări (Austria, Polonia, Cehia, Croația, Slovenia, Slovacia), ăia doi mai mici cu care nu știi niciodată ce fel de rudă ești (Cipru și Malta), exoticul care face senzație când apare (Portugalia), vecina care susține că e rudă cu mătușa din partea socrului (Luxemburg), alții pe care îi vezi doar la nunți, botezuri și înmormântări (Estonia, Letonia și Lituania), afurisitul de nepot care se urcă pe mese și trântește porțelanuri (Ungaria) și verii de la țară, despre care toată lumea crede că-s adoptați (România și Bulgaria). Și bunica senilă care a zis că ea-și bagă picioarele în familia asta. O știți, da?

Într-o bună zi, unul ia un virus. Și toată lumea din familia asta, inclusiv bunica, își dă seama că a crescut în camere diferite, la mese diferite, cu argintării diferite. Și fiecare se închide la el acasă, cu obloanele trase. Numai că nu toți vor ieși la fel de bine din boală."
Pentru ca Uniunea Europeana nu are un sistem medical unitar, nu are protocoale pe boli cronice
si/sau acute, nu are acorduri de finantare similare. scolile de medicina pregatesc diferit medicii,
tratamentele se prescriu divers.
Poate ca acesta e momentul in care UE trebuie sa se redefineasca, uitandu-se mai bine in
oglinda, si sa-si stearga urmele de fard uscat care’i vor mai ramane...Asa.

ADRESA: http://crct.ro/nvRv

Ciolacu, vine cu impozitarea pensiilor

$
0
0

”În cel mai scurt timp o să venim cu impozitarea pensiilor speciale. Nu o să poată să fie atacată la CCR, modificăm Codul Fiscal. Nu este posibil să ai pensia mai mare decât salariul.”, a declarat Marcel Ciolacu vineri seara la Realitatea Plus

MApN, live de pe Otopeni

Opțiunea din art. 28 este o normă de favoare și CCR nu poate modifica sau completa acest articol din L 223/2015

$
0
0

Potrivit acestei decizii a CCR, ar fi perfect constituțională propunerea de modificare a art. 28 din Avizul pozitiv al CES  pentru Proiectul de Lege B586/2019, inregistrat la Senat sub nr. L120. 
Vezi si 
https://www.huhurez.com/2020/02/ces-eliminat-gafa-initiatorilor.html

Decizia nr. 852/2019 referitoare la respingerea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 28 alin. (1) și (10) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat

1. Pe rol se află soluționarea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 28 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Excepția a fost ridicată de Ilie Blidaru în Dosarul nr. 299/30/2018 al Tribunalului Timiș - Secția I civilă și constituie obiectul Dosarului Curții Constituționale nr. 2.025D/2018.

3. Președintele dispune să se facă apelul și în Dosarul Curții Constituționale nr. 2.029D/2018, având ca obiect excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 29 (greșeală de redactare, in dosar este art. 28-nm) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Excepția a fost ridicată de Ion Enache în Dosarul nr. 5.938/90/2017 al Tribunalului Vâlcea - Secția I civilă.

4. La apelul nominal lipsesc părțile. Procedura de citare este legal îndeplinită.

5. Președintele dispune să se facă apelul și în Dosarul Curții Constituționale nr. 2.203D/2018, având ca obiect excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 28 alin. (10) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Excepția a fost ridicată de Ionel Anghel în Dosarul nr. 969/113/2017 al Curții de Apel Galați - Secția conflicte de muncă și asigurări sociale.

7. Magistratul-asistent referă asupra înscrisului depus la dosar de partea Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naționale, prin care solicită respingerea excepției de neconstituționalitate, în principal, ca inadmisibilă și, în subsidiar, ca neîntemeiată.

având în vedere actele și lucrările dosarelor, constată următoarele:

13. În motivarea excepției de neconstituționalitate, autorii acesteia susțin, în esență, că dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 sunt contrare art. 16 alin. (1) din Constituție, întrucât, prevăzând dreptul pensionarilor de a-și alege perioada de activitate din ultimii 5 ani în care au realizat venituri care se vor avea în vedere la stabilirea pensiei militare de stat, determină stabilirea unor pensii diferite pentru persoane care au avut aceeași funcție și același grad. Consideră că persoanele îndreptățite la pensie militară de stat nu pot fi obligate să cunoască procedura și modalitatea de calcul al pensiei în funcție de veniturile salariale pe care le-au avut în urmă cu 15 sau chiar 20 de ani. Astfel, persoanele care nu cunosc aceste proceduri și nici nu au posibilitatea să apeleze la serviciile unui specialist în domeniu ajung în situația să facă o alegere greșită a perioadei în funcție de care se stabilește baza de calcul și să obțină pensii mult mai mici decât alte persoane aflate în situații juridice identice.

14. În mod asemănător, dispozițiile art. 28 alin. (10) din Legea nr. 223/2015, potrivit cărora alegerea perioadei care se ia în considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singură dată, sunt criticate ca fiind insuficient de clare și previzibile. În acest sens, autorii excepției arată că nu au putut cunoaște consecințele exercitării dreptului de a alege perioada în vederea recalculării și de a se informa asupra elementelor necesare recalculării. În plus, având în vedere norma criticată, este practic imposibil să se exercite o cale de atac.

15. Dispozițiile art. 28 din Legea nr. 223/2015 sunt criticate de autorii excepției și pentru că au creat o discriminare evidentă între militarii care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2016 în raport cu cei care s-au pensionat după această dată, aceștia din urmă beneficiind de o bază de calcul a pensiei mai favorabilă.

22. Examinând excepția de neconstituționalitate, Curtea constată că autorii acesteia critică dispozițiile art. 28 alin. (1) și (10) din Legea nr. 223/2015, întrucât, prin exercitarea dreptului de a opta pentru perioada de activitate în care au realizat soldele/salariile lunare brute realizate la funcția de bază în raport cu media cărora se stabilește baza de calcul al pensiei, le-a rezultat un cuantum al pensiei mai mic decât cel obținut de alți militari având aceleași funcții și grade.

23. Analizând aceste dispoziții de lege, Curtea, prin Decizia nr. 244 din 16 aprilie 2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 610 din 24 iulie 2019, paragrafele 15 și 16, a reținut că art. 28 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 instituie pentru militari/polițiști/funcționari publici cu statut special o normă de favoare în raport cu alte categorii de pensionari în ceea ce privește stabilirea pensiei, anume aceea de a-și putea alege perioada de 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate în raport cu care se calculează media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază, medie ce reprezintă baza de calcul al pensiei. Potrivit textului de lege criticat, dreptul de opțiune se poate exercita o singură dată. Având în vedere că dreptul de opțiune în vederea stabilirii bazei de calcul al pensiei are la bază o normă de favoare, Curtea a considerat că legiuitorul este liber să stabilească condițiile exercitării acestui drept, impunând unele limite, așa cum este și cea prevăzută de art. 28 alin. (10) din Legea nr. 223/2015.
24. În prezenta cauză, Curtea observă că pretinsa discriminare și încălcarea dreptului de proprietate, invocate de autorii excepției, nu vizează aspecte intrinseci dispozițiilor de lege criticate, ci sunt rezultatul unor alegeri mai puțin favorabile, ce decurg din lipsa de cunoaștere a legii, despre care aceștia afirmă că nu este clară. Or, Curtea constată că normele de lege pe care autorii excepției arată că nu le cunosc sunt, în realitate, actele normative referitoare la salarizare ce le-au fost aplicabile în timpul desfășurării activității profesionale, dar acestea nu constituie obiectul excepției de neconstituționalitate, astfel că instanța de contencios constituțional nu le poate analiza.
25. Cât privește critica de neconstituționalitate referitoare la încălcarea dreptului la un proces echitabil și a dreptului la un recurs efectiv, Curtea constată că, potrivit dispozițiilor art. 99 și următoarele din capitolul VI din Legea nr. 223/2015, care reglementează jurisdicția în sistemul pensiilor militare de stat, titularii pensiilor militare de serviciu se pot adresa instanțelor de judecată în legătură cu drepturile stabilite prin deciziile de pensionare, astfel că susținerile autorilor excepției apar ca fiind lipsite de temei. Faptul că autorii excepției doresc ca textele de lege criticate să prevadă posibilitatea de a se răzgândi cu privire la perioada de activitate aleasă pentru a fi luată în considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei, contestând în justiție prima opțiune, nu pune în discuție aspecte de neconstituționalitate, ci relevă intenția de modificare a normei prevăzute de art. 28 alin. (10) din Legea nr. 223/2015 potrivit căreia dreptul de opțiune a perioadei care se ia în considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singură dată, lipsind-o de caracterul său imperativ. Or, potrivit dispozițiilor art. 2 alin. (3) din Legea nr. 47/1992, în exercitarea atribuțiilor sale, Curtea Constituțională se pronunță numai asupra constituționalității actelor cu privire la care a fost sesizată, fără a putea modifica sau completa prevederile supuse controlului.
26. Referitor la lipsa de predictibilitate a dispozițiilor art. 28 alin. (10) din Legea nr. 223/2015, Curtea apreciază că nici această critică nu poate fi reținută, de vreme ce din conținutul acestui text de lege reiese în mod clar și fără echivoc că posibilitatea de a opta pentru stabilirea perioadei care se ia în considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se exercită o singură dată, excluzând posibilitatea de a modifica ulterior această opțiune.
27. În sfârșit, analizând critica vizând diferențele de tratament juridic aplicabile unor persoane pensionate sub imperiul unor legi diferite, Curtea reține că, prin Decizia nr. 656 din 30 octombrie 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 188 din 8 martie 2019, paragraful 68, a arătat că "situația diferită în care se află cetățenii în funcție de reglementarea aplicabilă potrivit principiului tempus regit actum nu poate fi privită ca o încălcare a dispozițiilor constituționale care consacră egalitatea în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și discriminări." Prin urmare, și din această perspectivă excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 28 din Legea nr. 223/2015 apare ca fiind lipsită de temei.
Respinge, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate ridicată de Ilie Blidaru în Dosarul nr. 299/30/2018 al Tribunalului Timiș - Secția I civilă, de Ion Enache în Dosarul nr. 5.938/90/2017 al Tribunalului Vâlcea - Secția I civilă și de Ionel Anghel în Dosarul nr. 969/113/2017 al Curții de Apel Galați - Secția conflicte de muncă și asigurări sociale și constată că dispozițiile art. 28 alin. (1) și (10) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat sunt constituționale în raport cu criticile formulate.
Definitivă și general obligatorie.

S-au modificat Statutele militarilor și polițiștilor

$
0
0
Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, modificarea statutului poliţiştilor şi statutului militarilor, prevăzând, între altele, întreruperea concediilor de odihnă pentru asigurarea continuităţii programului de lucru şi suspendarea prevederilor legate de pensionare anticipată, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.
,Au fost instituite reglementări care să întărească disciplina ierarhică în cadrul acestor instituţii şi pentru a reglementa situaţia unor angajaţi care trebuie în această perioadă să fie la dispoziţia instituţiilor de ordine şi siguranţă publică, în vederea combaterii efectelor epidemiei cu coronavirus. Astfel, potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, se întrerup concediile de odihnă pentru personalul acestor instituţii, se iau măsuri pentru asigurarea continuităţii programului de lucru", a declarat Ionel Dancă, vineri, la Palatul Victoria, unde a anunţat o parte din deciziile luate de Executiv în şedinţa de joi, potrivit Agerpres.

Totodată, detaşarea personalului în vederea efectuării misiunii se va face obligatoriu fără acordul angajatului şi, de asemenea, se suspendă prevederile legate de pensionare anticipată pentru personalul din aceste instituţii pe perioada stării de urgenţă.

Eu am donat! Donează și tu!

$
0
0
Gasiți posibilitati de donație rapide prin  card bancar AICI


Salvează-i ca să te salveze, acum trebuie să spui ajutEu!.

Donează prin card bancar:


Donează acum!


Donează în cont

Informații ingrijoratoare, dacă nu se dezmint!

$
0
0

Departamentului de Stat!

SRI, îngrozit de e-mailul Departamentului de Stat!

Autor: 

Citirea unui simplu e-mail de doar câteva rânduri a aruncat pur și simplu în aer Serviciul Român de Informații. Acolo unde, începând de la mijlocul săptămânii trecute pare să se fi conștientizat în sfârșit prostia cu așa-zisa ”relație strategică” dintre București și Washington. Una intens ”legendată” de ani de zile ca fiind bazată pe excelenta interconectare între influentele agenții guvernamentale americane și liderii serviciilor secrete românești. Iată însă că a fost nevoie de o adevărată ”rangă în dinți” administrată de către Departamentul de Stat al SUA pentru ca mai-marii SRI să nu se mai prefacă la nesfârșit că nu înțeleg că ”parteneriatul” nu este decât o balivernă! Iar principala cauză a prăbușirii acestuia sunt în mare parte tocmai oamenii care se împăunau că practic ei i-au pus pe cap lui Klaus Iohannis șepcuța de la Donald Trump

Ce scria în e-mailul primit de la Departamentul de Stat 

Pentru că pur și simplu răspunsul primit la ajutorul secret solicitat Departamentului de Stat al SUA a produs deja frisoane la București. Acesta fiind unul cât se poate de concis și fără a lăsa loc la nicio speranță. Traducerea cea mai apropiată de mesajul transmis fiind că ”având în vedere incompetența, prostia și furturile din țara Dvs., credem că ar fi inutil un astfel de ajutor”!!! E-mail de răspuns care a îngrozit deja SRI-ul, structura aleasă pentru a intra ”accidental” în posesia acestui ”document intern” care ar fi urmat să fie ulterior ”cosmetizat” de Ambasada SUA pentru a fi remis pe canale diplomatice autorităților de la București. Numai că Adrian Zuckerman a ales să joace cu cărțile pe masă! Iar dacă e-mailul a apărut sub ”forma brută” este doar pentru că spre deosebire de predecesorul său, noul ambasador al SUA la București nu a vrut să îl ascundă! Ceea ce face și mai hilară ”paranoia” din ultima săptămână ca nu cumva să se afle de existența acestui e-mail. Când mult mai corect ar fi, că tot nu mai este nimic de pierdut, să fie de urgență informat și Klaus Iohannis de adevăratul răspuns al Departamentului de Stat. Ca și de perioada deja alarmant de lungă de când Washington-ul nu a mai avizat niciun șef operativ al serviciului pentru relațiile speciale cu SUA! Ceea ce de asemenea spune multe despre adevărata natură actuală a acestor relații… Iar dacă azi SRI-ul este îngrozit de poziția tranșantă a Departamentului de Stat, mâine va veni și rândul altora…

Cititi mai mult: https://www.national.ro/dezvaluiri/sri-ingrozit-de-e-mailul-departamentului-de-stat-681632.html/#ixzz6I6LXXuAK
National

Draftul OUG de modificare a statutelor militarilor și polițiștilor


Io(h)an Gură de Aur la Suceava

$
0
0
Sforăiala politică nu acoperă incompetența. Era gata, gata că managerul liberal Rîmbu să ajungă ministru.
Să mai spună cineva că Ioha nu e previzionar!
Rîmbu a băgat Suceava în carantină.
ioha cu Rîmbu

Proiect de impozitarea pensiilor speciale

Socoteli prin desperechere

Poartă mască de fiecare dată când ieși din casă!

$
0
0
După principiul că... orice mască te protejează mai mult decât absența ei.
Poartă mască de fiecare dată când ieși din casă. Nu ieșiți afară fără mască! Se pare că purtarea măștii face diferența la cifrele de îmbolnăviri.

https://www.avantaje.ro/articol/nu-iesiti-afara-fara-masca-se-pare-ca-purtarea-mastii-face-diferenta-la-cifrele-de-imbolnaviri
Țările occidentale se confruntă cu rate mai mari de infecții cu COVID-19, comparativ cu țările din Asia. Specialiștii sunt de părere că acest lucru se întâmplă din cauza aversiunii pe care occidentalii o au față de purtarea măștilor de protecție. Ei subliniază faptul că poziția anti-mască este total greșită, aceasta fiind eficientă în reducerea viralității COVID-19 aerosolizate. Un profesionist american din sistemul de sănătate, chirurgul general al SUA, Jerome Adams, susține că inducerea ideii că măștile de protecție nu pot preveni răspândirea virusului este o minciună menită să protejeze stocurile de măști pentru ca ele să ajunga la personalul din spitalele care tratează cazurile de îmbolnăvire. Medicul american explică mecanismele prin care aceste măști sunt eficiente. O dată pentru că purtarea lor împiedică persoanele infectate să transmită virusul, partea interioară a acesteia reținând particulele care pot ajunge în aer. De asemenea, aceeași mască este cea care  protejează și persoanele sănătoase, neinfectate, fiind o barieră în calea pătrunderii virusului prin inhalare din mediul exterior. Un alt beneficiu al purtării măștii este limitarea contactului mână-față, interpunându-se fizic între mâinile potențial contaminate și porțile de intrare în sistemul respirator, cu destinația plămâni.
Japonia are cea mai puternică cultură în purtarea măștilor de protecție, rezultatul fiind observabil și în faptul că are una dintre cele mai mici rate ale infecției cu COVID-19. Și asta în ciuda faptului că este una dintre primele țări afectate, are o populație numeroasă și cu o medie de vârstă semnificativ mai mare decât a altor state. Iar aceste rezultate nu se pot pune neapărat pe seama purtării unor măști ultraperformante. De exemplu, Poliția Metropolitană din Tokyo poartă măști din prosop de hârtie…
  • Purtați o mască atunci când vă aflați în afara casei, pentru a evita inhalarea virusului aerosolat. Încurajați persoanele cunoscute să facă același lucru.
  • Măștile N95 sunt mai bune decât măștile chirurgicale, însă orice lucru care împiedică inspirarea de particule de umiditate cu viruși ajută.
  • Confecționați-vă propria mască. Cercetările arată că și măștile artizanale, făcute în casă, sunt mai bune decât nimic.

Desant polițienesc în Ialomița

$
0
0
Localitățile critice în care diasporezii roma nu respectă măsurile de distanțare socială sunt Țăndărei și Bărbulești. Poate i-a speriat cele câteva decese ale unor localnici, care nu fuseseră la "muncă"în străinătate. Sunt victime ale iresponsabilității celor care au venit speriați de afară.
Prefectul face apel să se instituie carantină la Țăndărei, unde situația tinde să scape de sub control.
 Trupele au sossit deja.
Printre țigani se răspândise zvonul că pe ei nu-i atacă noul coronavirus.

„Nu au ascultat să stea izolați. Acum trag”, spune un cadru medical de la Spitalul Județean din Slobozia, unde au ajuns unele dintre cele mai grave cazuri din Țăndărei.




Dacă nu-i omoară virusul, mor de foame

$
0
0
După o lună de izolare, mulți italieni au rămas fără mâncare și fără bani, viața lor depinzând de mila trecătorilor invitați să pună merinde în cosurile care atârnă de la balcoane. 

"Sute de coșuri de nuiele împletite atârnă de la primele ore ale dimineții și până la amiază pe străzile înguste din orașul italian Napoli. Sunt strigătele mute de ajutor ale bătrânilor închiși în case, ale italienilor aflați în izolare sau în carantină. Virusul ucigaș a îndoliat întreaga națiune și nimeni nu mai îndrăznește să iasă pe stradă. Lumea cerșește mâncare de la balcoane, coborând cu o funie coșurile de nuiele. Lipesc de coș un bilețel pe care scriu de ce au nevoie sau își atașează numărul de telefon în speranța că va trece cineva pe sub balconul lor și le va da ceva. Majoritatea și-au epuizat proviziile, nu mai au nici un ban și nu au la cine să apeleze. Nimeni nu mai vizitează pe nimeni de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. ”Suntem cu toții în aceeași barcă și mergem în aceeași direcție”, a declarat pentru Euronews Angelo Picone, de la balconul casei sale. El a avut noroc ieri. A primit o pungă de paste făinoase, un sos de roși și o bucată de parmezan. Mai avea niște prosciutto în congelator așa că va avea ce mânca următoarele trei zile. Luni, va coborî iar coșul în stradă și va spera că un trecător își va face milă... De la al Doilea Război Mondial și până azi, nici un italian nu s-a mai umilit în halul ăsta..." 

Mecanismul transmiterii coronavirusului, filmat

$
0
0
Nu ai nicio șansă să scapi, dacă un bolnav a strănutat lângă tine. Ești învăluit într-un nor de particule infestate.
O masca te-ar proteja până ieși din acel nor...  ca apoi să te dezinfectezi imediat.
Un strănut într-o încăpere închisă îi infectează pe toți cei aflati in acea încăpere în cca 20 de minute 
Virusul se transmite și prin simpla vorbire și respirație, nu numai prin strănut.
Particulele infestate cad pe orice suprafață întâlnită  până ajung jos, de aici fiind răspândite prin atingere și pe talpa incaltamintei.



Epidemia coronavirus va slăbi când graficele vor indica valori descendente

$
0
0
Deocamdată, valorile sunt ascendente.
Graficele, vizând România, completate la zi, pot fi urmărite  AICI
Situația instant, pe țări, AICI


Suedezul Mui... a fost primit de COVIDUL de la Palatul Victoria.

$
0
0
Pe pagina de fb a muistului Razvan Stefănescu, soferul cu celebra plăcuțâ suedeză, tronează la loc de cinste poza cu COVIDUL (LUDOVIC) de la Palatul Victoria, semn că toți nesimțiții #rezist își dau mâna.
O poză nedemnă pentru un premier al României.
Era prin noiembrie, dar acum iresponsabilul diasporean încearcă să facă propagandă pentru modul cum autoritațile suedeze au tratat pandemia de coronavirus, persiflând eforturile pe care oamenii responsabili din România, nu COVIDUL de la Victoriei, le fac pentru stăpânirea molimei.
Să vedem câte zile vor mai dura pâna întreaga Suedie va intra în carantină. Muie se va refugia în România?


Imagini incredibile din Wuhan

$
0
0
Privind super-dezvoltarea provinciei Hubei,  cu capitala la Wuhan,   nu ai zice că este atât de mizeră încât, pe cale naturală,  ar putea să dezvolte un virus atât de ucigaș și de nestăpânit.
Este împotriva firii umane să introduci atâția inși în asemenea concentrații de locuit, când ai la dispozițe un teritoriu imens, precum China.
Natura poate să pedepsească extravaganța omului.


Proiectul L120/2020, inițiat de LADPM, va fi discutat pe 07 04 2020 în Comisia de apărare, pentru Raport.

$
0
0

Prima filă a formei inițiatorului
Probabil ca în Biroul permanent al Senatului de astăzi se va aproba trimiterea spre Camera Deputaților, cameră decizională, a Proiectului Leș de modificare a L 223/2015, L 38/2020, proiect adoptat tacit de Senat, cu Raport de admitere cu amendamente din partea Comisiei de apărare.
 A se vedea aici
Cum nu pot încăpea 2 săbii într-o teacă, tot așa Comisia de Apărare nu poate să dea aviz de admitere pentru ambele proiecte de lege, mai ales că, așa cum am mai precizat, L120 este un proiect incoerent, cu grave greșeli de tehnică de legiferare, care propune prin, modificarea bazei de calcul, reluarea întregului proces de calculare/recalculare/ actualizare.  

Ordinea de zi
Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
din 07 aprilie 2020

Vâlcea. Măști obligatorii și posibilitatea rechiziționării spatiilor pentru carantina celor sosiți în țară

$
0
0
Județul Vâlcea are astăzi 8 cazuri de infecție cu noul coronavirus.
In perspectiva atingerii vârfului de infestare în perioada următoare, când se aude că sute de mii de români din Europa vor veni de Paște acasă, chiar dacă prin Ordonanță Militară s-a dispus ca toți să intre în carantină instituționalizată, nu în autoizolare la domiciliu,  Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență a emis Hotărârea nr. 9 prin care a dispus măsuri suplimentare de acțiune și prevenție, din care amintesc:
-Obligativitatea purtării măștii de către locuitorii județuluiși de către cei aflați în tranzit din momentul în care pășesc în spațiul public. 
-Magazinele nu vor permite cetățenilor să intre în incintă fără mască sau alt obiect care ține loc de mască.
-S-a mărit spațiul de cazare pentru cei care intră în carantină obligatorie la 500 de locuri.
-Posibilitatea de contractare de noi spații dacă este nevoie iar, dacă proprietarii nu acceptă se va dispune rechiziționarea spațiilor necesare, în condițiile legii.
Eu nu cred că mulți români din străinătate vor risca să petreacă Pastele în carantină obligatorie.







Viewing all 3595 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>