Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3641 articles
Browse latest View live

Aromânca Halep contra polono-danezei Voșniațca(așa se pronunță în limba poloneză)

$
0
0
Finala de mâine, ora 10,00, la Australien Open va desemna nu numai câștigătoarea turneului ci și liderul clasamentului WTA.

VIDEO // CORECT E "VOȘNIAȚCA", ÎN LOC DE "VOZNIACHI":


Curtea Constituțională nu a judecat niciun dosar cu excepții ridicate în instanțe pe Legea 223/2015 și OUG 57/2015, art. 40

$
0
0
In foarte puține dosare s-au ridicat excepții ne neconstituționalitate privind art. 30 din Legea nr. 223/2015 modificat prin OUG nr.57, art. 40, pct. 6 prin care s-a instituit plafonul de 80% din baza de calcul, plafon în care intră și sporul pentru pensia suplimentară și inutilizează mulți ani de vechime cumulată, adică tot ce depășește 36 ani.





De ce au sărit știriștii pe FORMULARUL ANAF 600? Impozite si pentru lei, nu doar pentru catei!

$
0
0
Vă prezentăm integral textul publicat de Remus Borza pe blogul personal:

Impozite si pentru lei, nu doar pentru catei!

„Toți cetățenii sunt egali în fața legii. Nimeni nu este mai presus de lege. Așa scrie la Constituție și tot așa își încheie, apoteotic, fiecare comunicare reprezentantul SUA la București, atunci când ne dă lecții de democrație, justiție și moralitate. Imunitățile de orice fel dăunează grav societății. Și cel mai mult dăunează imunitățile fiscale care generează o evaziune fiscală de vreo 17 miliarde de euro anual și un deficit al fondului național de pensii de 4 miliarde euro, acoperit în fiecare an de la bugetul de stat, adică din banii românilor care înțeleg să-și plătească impozitele.

Povara fiscală trebuie în mod just și echitabil împărțită pe umerii fiecărui contribuabil, fie el chiar și persoană fizică, dezvoltator imobiliar, apărător al legii, purtător de vorbe, mâzgălitor de cuvinte, deontolog, justițiar, apărător al dreptei credințe, etc. Oricum, din totalul veniturilor bugetare colectate, dările persoanelor fizice reprezintă mai puțin de 5%, adică vreo 12 miliarde lei.
România, nivel rezonabil al fiscalității
Azi, România se poate lăuda cu un nivel mai mult decât rezonabil al fiscalității. Doar 10% impozit pe venit (redus de la 16%), doar 19% tva (redus de la 24%), doar 37% contribuții sociale (reduse de la 42%), doar 16% impozit pe profit, față de o medie de 25% în Europa sau 38% în SUA. În ianuarie 2017 s-au eliminat 102 taxe tocmai pentru a scuti cetățeanul de stat la interminabile cozi, de îndurat umilință administrată de niște funcționari blazați și de cele mai multe ori irascibili. Chiar dacă am redus mult nivelul fiscalității, gradul de conformare voluntară a contribuabilului român nu a crescut. Sunt mulți care cred și azi că avem impozite multe și mari. Pentru ei și un singur impozit de 1% ar fi mult. Pentru că ei s-au obișnuit de zeci de ani să plătească 0 impozite. Doar că plătind 0 impozite nu ar trebui să ne mai surprindă că avem 0 km de autostrăzi, 0 spitale noi, 0 școli noi. Din impozitele plătite de toți românii se finanțează marile sisteme publice: învățământ, cercetare, sănătate, cultură, armată, administrație, infrastructura. “Optimizarea fiscală” a devenit un sport național. Îl practică toată lumea, multinaționale, companii cu capital românesc, persoane fizice. De pierdut, pierde bugetul de stat și implicit noi toți.
Formularul 600, isterie națională
Nici nu a început bine anul că ne și dăm de ceasul morții. Vine sfârșitul lumii. Trebuie să completăm Formularul 600. Și repede, adică până la 31 ianuarie și exact, adică cu toate veniturile realizate în 2017. Imposibil. Așa a început o veritabilă isterie națională. De vina, ca de obicei, ANAF. Președinta ANAF a avut proasta inspirație să dea un ordin,respectiv 4140/29 decembrie 2017 menit să le strice sărbătorile unor băieți cu imunitate fiscală. Mai să le rămână caltabosu în gât. Tocmai când își făceau bilanțul, cât au mai scos din cântatul pe la nunți, tăieri de moț, parastase și alte paranghelii, din dezvoltări imobiliare,d in consultanță, din mințit poporu cu televizoru, să vii să le bagi sub nas Declarația 600 .Tupeu pe capul fiscului. Și-a luat-o cu vârf și îndesat de la corul bocitoarelor din presă. În fața unei atare ofensive ,PSD prin vocea întâistătătorului Liviu ,a dat înapoi. A prorogat depunerea formularului într-o prima etapă până la 31 martie, și ulterior până la calendele grecești. Băieții deștepți au învins și de data asta.
Când s-a născut Formularul 600
Să vedem acum ce prevedea odiosul ordin.Obligația completării unei Declarație cu privire la veniturile realizate în 2017 de cei cu profesii liberale(avocați,notari,executori judecătorești,mediatori,practicieni în insolvență,consultanți),dezvoltatori imobiliari pe persoană fizică,persoane ce obțin venituri din contracte de drepturi de autor(artiști,manelisti,ziariști).Niște oropsiți ai sorții cu toții.Scopul completării acestui formular? Stabilirea obligațiilor de plată aferente CÂȘ și CASS pe 2018. Completând acest formular puteai opta pentru plata contribuțiilor sociale raportate la venitul real sau la salariul minim pe economie,care este în 2018 de 1900 lei.Cinci milioane de români sunt angajați cu contract de muncă.Ca atare plătesc contribuții sociale raportat la salariu.De exemplu un inginer cu un salariu de 10 000 lei plătește contribuții sociale de 3500 lei,un medic primar cu un salariu 15 000 plătește contribuții sociale de 5250 lei.Sunt oameni care muncesc în condiții grele,în ture sau noaptea.Dacă tot suntem egali în față legii,normal ar fi că și cei vizați de Ordinul 4140/2017 să plătească contribuții sociale raportat la venitul real.Sper că realizați că toate aceste persoane realizează venituri de peste 1900 lei lunar.Cu toate astea au posibilitatea să plătească contribuții sociale raportat la salariul minim pe economie,adică 665 lei pe luna.Dar nu e bine nici așa.Observ că deontologia merge mână în mână cu ipocrizia,manipularea și minciuna.Formularul 600 nu s-a născut anul trecut între Crăciun și Revelion, cum în mod eronat lasă unii să se înțeleagă. Avocații,executorii judecătorești,notarii,mediatorii,consultanții completează declarația 600 începând cu 1 iulie 2012,data de la care ANAF a preluat colectarea și adminstrarea contribuțiilor sociale.Ordinul 4140/2017 extinde sfera de aplicare la încă două categorii profesionale: cei care obțin venituri din cedarea folosinței unei proprietăți și cei care obțin venituri din drepturi de autor.În total doar vreo 3500 de contribuabili! Dar care sunt după cum s-a văzut extrem de vocali și convingători.
Lege pentru ”mafia imobiliară”
Pentru cei din mafia imobiliară,care construiesc pe persoană fizică zeci și sute de apartamente pe care ulterior le vând plătind un impozit de doar 3% față de 16%, un tva de 5% față de 19%,PNL a promovat în Parlament, pe 21 decembrie 2017, o lege, votată de toate grupurile parlamentare, prin care se acordă amnistie fiscală acestor atât de creativi “antreprenori”. Președintele țării, surprinzător de repede, și fără să uzeze de dreptul de a cere reexaminarea ei de către Parlament, o promulga pe 18 ianuarie 2018. În urmă cu 2 ani de zile, în urmă unui control,Curtea de Conturi a obligat ANAF să recalifice aceste operațiuni comerciale și să recupereze diferențele de sume datorate bugetului că impozit, respectiv de la 3 la 16%. Vorbim de un business de peste 1 miliard de euro anual. Asta ca să înțelegem dimensiunea prejudiciului creat bugetului de stat.
Marea problemă pentru ANAF
Evident și ANAF are o mare problemă legată de proast comunicare a măsurilor fiscale,legată de digitalizare și informatizare.În 2013 a contractat un credit de 91 milioane dolari de la Bancă Mondială pentru informatizare.Evident că nu s-a făcut nimic.S-au cheltuit bani doar pentru consultanță.ANAF rămâne o instituție superbirocratizata și ineficientă.Avem cel mai mic grad de colectare a veniturilor bugetare din Europa.Sub 30% din PIB.În loc să avem o strategie și o politică fiscală predictibilă și coerentă,improvizăm și luăm măsuri deloc fundamentate pe un studiu de impact.Retragem formularul 600 pentru că nu e productiv să te lupți cu presa și mafia imobiliară și-l înlocuim cu impozitul pe gospodării.Dacă ANAF are probleme să proceseze în timp util 210 000 formulare, cum o să se descurce cu 8 milioane de declarații aferente tot atâtor gospodării? O să apelăm la cei 35 000 de consultanți fiscali ai lui Dragnea. Doar că în România sunt autorizați la acest moment doar vreo 5000.Admitem,ipotetic,că avem numărul necesar de consultanți,avem o estimare a costurilor de retribuire a acestor specialiști? Dacă punem un salariu brut de 10000 lei, vorbim de 350 milioane lei pe luna și 4,2 miliarde lei pe an.Mai mare daraua decât ocaua. Nu mai punem la socoteală că într-o gospodărie sunt cel puțin 2 membrii care realizează venituri, că trebuie avute în vedere la determinarea impozitului pe gospodărie și deductibilitățile fiscale legate de școala copiilor, sănătate, utilități, asigurări etc.Deci și această măsură va trece la categoria propuse și uitate.Dar asta nu rezovă și problema bugetului de stat care în mod just are nevoie de venituri pentru a putea finanța la rândul lui nevoile statului și ale cetățenilor”.

Se mișcă rezerviștii, se mișcă!!!

$
0
0
Potrivit Portalului Ministerului Justiției, în prezent se află pe rolul instanțelor din România, în diverse stadii,  un număr de 475 de dosare civile, având ca obiect litigii generate de OUG nr. 57/2015.  
Am selecționat câteva din cele mai recente dosare care se referă la art. 40 din OUG nr. 57/2015, prin care a fost modificată catastrofal Legea pensiilor militare.

Puteți să le studiați pe toate de  AICI

La mitingul SCM au fost numai 100. Să aibă rezerviștii mai multă încredere în JUSTITIE? Așa s-ar părea!

Tribunalul Mehedinti, Reclamant L V , Pârât CPS din MAI
Data inregistrarii29.12.2017
Data ultimei modificari:03.01.2018
Sectie:Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale
Materie:Asigurări sociale
Obiect:obligaţie de a face privind actualizarea pensiei militare în conformitate cu prevederile art.60 alin.1 lit.a din Lg.nr.223/2015 modificată prin OUG nr.57/2015 ca urmare a majorării cu 15%
Tribunalul Dâmbovița, Reclamant I. P. , Pârât CPS din MAI, I.Poliție Dâmbovița(n.m. el a calculat elementele bazei de calcul)
Data inregistrarii30.10.2017
Data ultimei modificari:23.01.2018
Sectie:Secţia Civilă
Materie:Asigurări sociale
Obiect:asigurări sociale DECIZIA NR. 172915/16.06.2017
16.01.2018
Ora estimata: 8:30
Complet: Civil - C10 - LM
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocata de parta Casa de Pensii Sectoriala din MAI admite cererea se sesizare a Curtii Constitutionale cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a disp. art.40 alin.5 si 6, OUG nr.57/2015 fata de prevederile art.1 alin.3 si 5, art.14 si art 73(3)lit.p, art.115 din Constitutia Romaniei Acorda termen pentru solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate la 13.02.2018
Document: Încheiere de şedinţă    16.01.2018
Tribunalul  Mures, Reclamant T. V, Pârât CPS a MApN

Data inregistrarii19.10.2017
Data ultimei modificari:29.11.2017
Sectie:Secţia Civilă
Materie:Asigurări sociale
Obiect:recalculare pensie sesizare curtea constitutionala

02.11.2017
Ora estimata: 11:30
Complet: CFma5
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, formulată de reclamantul T.V.. Sesizează Curtea Constituţională cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 40 din OUG nr. 57/2015. Dispune înaintarea dosarului nr. 2451/102/2017/a1 către Curtea Constituţională. Pronunţată azi, 2 noiembrie 2017, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei. 
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    02.11.2017
Curtea de Apel Ploiești, Apelant M. I, Intimate CPS a MAI și I.Poliție Prahova
Data inregistrarii12.10.2017
Data ultimei modificari:21.01.2018
Sectie:Secţia I Civilă
Materie:Asigurări sociale
Obiect:contestaţie decizie de pensionare

Ora estimata: 09:00

Complet: 8A CIV
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: termen 14.02.2018. ssla 2 - la solicitarea apelantului pentru a formula conform dispoziţiilor legale cererea de sesizare a Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte constituţionalitatea promulgării(ce o fi ănsemnând asta) OUG nr.57/2015 şi a modificărilor aduse prin art.40 la Legea nr.223/2015, astfel cum a arătat prin motivele de apel
Document: Încheiere de şedinţă    10.01.2018
Tribunalul Botoșani, Reclamant A. Valeriu , Pârâți MAI, CPS MAI și I Poliție Botoșani
Data inregistrarii27.09.2017
Data ultimei modificari:30.12.2017
Sectie:Secţia I civilă
Materie:Litigii de muncă
Obiect:anulare act
07.12.2017
Ora estimata: 09:00
Complet: CivFondCM4-N
Tip solutie: 244 c.pr.civ
Solutia pe scurt: Disjunge judecarea capătului de cerere având ca obiect:
anularea prevederilor art.3,litera c,art.11 şi art.18 alin.(1) din procedura de recalculare a pensiilor militare de stat, aprobată prin ordinul M.A.I. nr. 31/2016, parte integrantă a Ordinului comun nr. 31/25/999/8148/237/259/221201/2016 emisă de M.A.I.,M.Ap.N.,M.J., SRI,SIE,STS,SPP ,capăt de cerere formulat de reclamantul Apetrei Valeriu în contradictoriu cu pârâţii: Ministerul Afacerilor Interne Bucureşti, Casa Sectorială de pensii a M.A.I.Bucureşti şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani şi dispune înregistrarea acestuia sub un nou număr de dosar, în care amână pronunţarea cu privirea la excepţia de necompetenţă materială a instanţei în soluţionarea cauzei la data de 14.12.2017. Pentru capetele de cerere formulate de reclamantul Apetrei Valeriu în contradictoriu cu pârâţii: Ministerul Afacerilor Interne Bucureşti, Casa Sectorială de pensii a M.A.I.Bucureşti şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani având ca obiect: -anularea Hotărârii nr. 15190/23.08.2017 a Comisiei de Contestaţii de pe lângă Ministerul Afacerilor Interne şi revizuirea pensiei recalculate prin decizia nr. 140579/11.07.2017,prin includerea în buletinul de calcul a sporurilor impersonale prevăzute de Legea nr. 223/2015, conform funcţiei deţinute la data de 31.05.2005, analog cu cel ieşit la pensie din acelaşi loc de muncă în anul 2016; -obligarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani la modificarea buletinului de calcul, din decizia nr. 140579/2017. în sensul includerii şi a sporurilor impersonale care se acordă funcţiei avută la data de 31.05.2005 când a ieşit la pensie din cadrul Compartimentului urmăriţi-Serviciul de Investigaţii Criminale, analog cu cel care a ieşit la pensie în anul 2016; -obligarea pârâtei Casa Sectorială de Pensii a M.A.I. să emită o nouă decizie de revizuire prin recalculare a pensiei cu luarea în calcul a sporurilor impersonale,conform legislaţiei salarizării personalului din poliţie aplicată funcţiei din cadrul Biroului urmăriţi la data intrării în vigoare a legii nr. 223/2015, după noul buletin de calcul şi cu plata drepturilor astfel stabilite începând cu data de 1.01.2016; -obligarea Inspectoratului de poliţie al Judeţului Botoşani la revizuirea elementelor pentru baza de calcul care au fost utilizate la emiterea Deciziei nr.140579/iunie 2017, în baza legii nr. 223/2015, modificată şi completată prin O.U.G. nr. 57/2015 în prezenţa reclamantului , dispune suspendarea judecăţii în temeiul art.413 alin.(1) pct.1 din Codul de procedură civilă până la soluţionarea definitivă a capătului de cerere disjuns. Cu drept de recurs la instanţa ierarhic superioară pe toată durata suspendării judecăţii acestor capete de cerere.Recursul se depune la Tribunalul Botoşani. 
Document: Încheiere - Suspendare    07.12.2017

Nota mea
Anularea unor articole din Ordinul comun nr. 31/ M25/2016 trebuia cerută la Curtea de Apel Suceava, potrivit procedurii contenciosului administrativ reglementate de Legea 544/2004, cu îndeplinirea procedurii prealabile către Ministerul de Interne.

Președinția a fost informată că Ordinul MS-60/2016 ar cuprinde norme secretizate privind calcularea/recalcularea pensiilor militare

$
0
0
Am primit pe e-mail.
Petitia nr.2161 Data: 31-01 Domnule Corneliu Ifrim, Am luat cunoştinţă din petiţia adresată Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, despre solicitarea dumneavoastră. În vederea analizării problemelor semnalate, petiţia dumneavoastră a fost trimisă la Ministerul Apărării Naţionale. Urmează ca, în termenul legal, instituţia sesizată să comunice, Administraţiei Prezidenţiale şi dumneavoastră, soluţia adoptată. Cu stimă, Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu



Extras din petiție

   Subsemnatul Ifrim Corneliu, rezervist militar, nascut la 15.10.1955 in loc. Tg.Ocna, Jud. Bacau, fiul lui Gheorghe si al Fanica, domiciliat in Str.Viorelelor Nr.1, Bl.1, Sc.A, Etj.3, Apt.125, mun Onesti, Jud. Bacau, cu CNP 1551015135051, cu Nr. Dosar Pensionar 04551698, va aduc la cunostinta spre solutionare urmatoarele probleme stringente, atat pentru mine, cat si pentru marea masa de pensionari:

    Atat eu, cat si marea masa de pensionari militari, am aflat cu stupoare ca anumite grupuri organizate, infractionale, din cadrul Ministerului Apararii Nationale, cat si din Casa Sectoriala de Pensii Militare, au inventat calcule de pensii bazate pe elemente legislative ,,secretizate,'' cu incalcarea ilegala si grosolana a Art.33 din Legea 182/2002, care interzice secretizarea calculelor la pensii, fiind drepturi personale si de interes public, astfel  incat coeficienti, elemente de calcul si alte drepturi legale fiind catalogate ad-hoc, din interiorul acestor institutii, ca fiind Secrete de Serviciu (SSv), despre ele afland doar o clasa selectiva, atent selectionata pe spranceana de indivizi din cele doua institutii militare, cat si o protipendada de afinitati ale acestor ,,gasti'' din afara, astfel incat doar acestia, doar ei sa beneficieze de niste drepturi, iar masa mare de pensionari militari sa parcurga un drum sinuos si foarte greu pentru a-si afla drepturile, pe niste metode pe care le-am gasit ca fiind mafiote si ilegale.
    Drept urmare, atat eu cat si mai multe zeci de camarazi rezervisti am procedat la petitii, plangeri si sesizari inregistrate la organele de cercetare judiciara ale statului, in scris si on line, la Procuratura Generala, DNA si DIICOT pentru a se face lumina si a se cerceta faptele de natura penal-mafiote.

............................................
Rog respectuos sa se faca o analiza ale celor relatate in prezenta petitie, sa se ia cele mai dure si drepte masuri pentru ca cei vinovati de abuzurile in care s-au folosit de functii sa secretizeze calculele la pensii, care sunt de interes individual si public, si care au incalcat grav Lg. 182/2002 Art 33 sa raspunda penal si material in fata legii.

Va multumesc respectuos!



    PLANGERE IN VEDEREA CERCETARILOR PENALE SI ANTICORUPTIE

Catre,
Parchetul Procuraturii Generale
Directia Generala Anticoruptie
DIICOT

                    
    Subsemnatul Ifrim Corneliu, rezervist pensionar militar, domiciliat in Str Viorelelor Nr. 1, Bloc 1, Sc.A, Etj. 3, Apt. 125, mun. Onesti, Jud. Bacau, fiul lui Gheorghe si al Fanica, nascut in data de 15.10.1955 in Tg. Ocna, Jud. Bacau, posesor al C.I. Seria XC, Nr 648121, avand CNP 1551015135051, cu Nr. Dosar si Cupon de Pensie Militara 04551698,

PE PROPRIA-MI RASPUNDERE SI IN DEPLINATATEA FACULTATILOR MELE, MINTALE,

    Prin prezenta Plangere, ma adresez Dv. cu rugamintea de a investiga activitatea infractional-ilegala a unor structuri si grupuri organizate din Ministerul Apararii Nationale si Casa Sectoriala de Pensii Militare a MApN, care permanent si sistematic incalca prevederile Art. 33 ale Legii Nr. 182/2002, text de Lege pe care il citez mai jos:

,,Este interzisa clasificarea ca secrete de serviciu a informatiilor care, prin natura sau continutul lor, sunt destinate sa asigure informarea cetatenilor asupra unor probleme de interes public, sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludarii legii sau obstructionarea Justitiei.''

    Aceste structuri si grupuri de lucru, organizate ILEGAL din MApN, au clasificat ILEGAL, prin incalcarea Art. 33 din Legea 182/2002 urmatoarele acte normative, cum ar fi:

-1.Ordinul MApN Nr. MS 60/2016 prin care practic s-a modificat litera si spiritul Art. 60, al. (1) din Legea 223/2015. Prin metodologia din acest Ordin secretizat ilegal si penal, care reglementeaza evolutia soldelor de functie in vederea stabilirii BAZEI DE CALCUL necesare actualizarii si recalcularii pensiei militare de care beneficiez, Casa Sectoriala de Pensii Militare a MApN mi-a facut recalcularea in mod netransparent, obscur, fara sa fie in constiinta de cauza. Metodologia de stabilire a elementelor de calcul ale pensiei mele militare prevazute in Ordinul MApN nr. MS 60/2016, este o informatie de interes public, dar si personal, si tocmai de aceea, clasificarea acestui act normativ este ILEGALA si PENALA.

    -2.Metodologia de actualizare a pensiei mele, ca urmare a aplicarii Legii Nr. 152/2017, este un alt document ,,pitit'' de catre MApN, PRIN SECRETIZARE ILEGALA, care reprezinta tot o informatie de interes personal, dar si de interes public.
V-am prezentat numai doua exemple concrete de incalcari de lege de catre MPApN,  militarii rezervisti, pe buna dreptate, foarte indignati si revoltati de aceste ilegalitati samavolnice numindu-le ca fiind pur mafiote si savarsite de catre un sistem bine organizat, ilegal, din cadrul MApN si Casa Sectoriala de Pensii Militare.

    Va rog respectuos ca sa se investigheze in amanuntime toate aceste batjocoriri de Lege de catre MApN si Casa Sectoriala de Pensii a MApN, sa desscoperiti care este motivarea, interesul, mecanismul prin care MApN, prin grupul organizat de acolo, sistemaic si permanent  incalca si schilodesc legile organice si Constitutia Tarii, intrucat eu consider, ca si majoritatea rezervistilor militari revoltati si indignati, ca este vorba de o mare actiune de coruptie la nivel de Stat, coordonata de catre clasa politica aflata la putere, care nu-i straina de ceea ce se intampla si, probabil ca vin directive centralizate pe aceste probleme, intrucat s-au promis multe facilitati in campaniile electorale, iar acum vazand ca nu-si pot onora promisiunile, sau pur si simplu din dorinta de a favoriza politic doar o patura selecta si selectiva de rezervisti cu afinitati politice, dar si de grupuri de influenta si selecte de afinitati diverse, se lucreaza abuziv, penal si ilegal in dauna grosului rezervistilor militari.
    De asemenea, va rog sa luati toate masurile necesare pentru ca aceste incalcari de legi si inselatorii ilegale sa nu mai fie o practica curenta de catre Ministerul Apararii Nationale si Casa Sectoriala de Pensii Militare

LOV: De frică au ținut soldele de funcție mici. Iohannis:Sa vedem dacă pensiile speciale ar trebui să mai existe

$
0
0
De la minutul 20 încep disccuţiile despre pensii. Olguţa a înteles că doar funcţiile mici au rămas cu solda de funcţie mică.

#mândruță despre lipsa de reacție a românilor la prăbuşirea burselor

$
0
0
Lucian Mindruta: Ma uit in presa romaneasca, niciun site nu are ca prima stire scederea burselor din intreaga lume. Toate celelalte, BNC, CNN, Huff, Drudge, deschid cu Dow Jones si se uita la Nikkei din minut in minut.

La noi e mare ingrijorare ca e o pana de curent care afecteaza mersul troleibuzelor.

De-aia batem pasul pe loc. Ca avem cu totii o mentalitate de provincie si ne imaginam ca suntem bine mersi in satul nostru.

Sau unii isi inchipuie ca daca nu scriu isi fac o datorie patriotica sa nu panicheze lumea?

Dar nu se poate, nene, bursele globale pierd echivalentul a 100 de PIB-uri romanesti si tu vorbesti de codul galben de ceata?

Ceata in creier, poate.

Jurnalism facut de prosti, pentru prosti.

Cum au fost incitați românii împotriva pensiilor militare de serviciu? Casele Sectoriale au transmis presei date care nu se găsesc pe site-urile lor

$
0
0
Inainte de a reda informațiile trunchiate despre pensiile militare, publicate pe site-ul ECONOMICA, care a prelucrat informații transmise de cele trei Case de Pensii Sectoriale, precizez ca partea din Bugetul de stat din care sunt plătite pensiile militare nu este constituită in totalitate din taxele și impozitele românilor, cum înfierează proletar site-ul, ci este alimentată în primul rând din contribuția individuală la bugetul de stat platitã lunar de personalul militar în activitate.
Deci partea pe care statul a platit-o pentru pensiile militare în anul 2017 a fost acoperită lunar din 10,5% din soldele lunare brute ale militarilor din toate instituțiile din Sistemul Național de Apărare și din salariile brute ale polițiștilor din MAI, iar din ianuarie 2018 această contribuție se ridică la 25%.
Tare mă tem că guvernanții vor pune ochii pe contribuțiile militarilor... pentru a le readuce la Fondul Național de Pensii.
Reiterez și aici că pâna în anul 2001 nici civilii nu au plătit CAS, asa cum nu au plătit nici militarii.
AcumCAS=CIBS=25% din slariul/solda brut/ă



"Pensiile militarilor care au lucrat în SRI sunt administrate şi plătite de Casa de Pensii Sectorială a SRI.
Aproape 9.200 de pensionari din SRI au încasat pensie specială în luna iunie a acestui an.
Numărul acestora a crescut constant, dar nesemnificativ, din ianuarie până în iunie.
Iată dinamica numărului de pensionari din SRI în prima jumătate a acestui an, potrivit informaţiilor pe care Casa de Pensii Sectorială a SRI le-a comunicat exclusiv pentru Economica:
  • 8.848 de pensionari din SRI în ianuarie;
  • 9.089 de pensionari în februarie;
  • 9.102 de persoane în martie;
  • 9.136 de persoane în aprilie;
  • 9.155 de beneficiari în luna mai;
  • 9.175 de persoane în luna iunie.
Contribuabilii au virat - prin taxele şi impozitele plătite la stat - 56,1 milioane de euro pentru plata pensiilor speciale ale pensionarilor din SRI, în prima jumătate a anului 2017.
În primul semestru al acestui an, pensiile speciale din SRI au costat bugetul de stat 254,5 milioane de lei, adică 56,1 milioane de euro, arată datele pe care Casa de Pensii Sectorială a SRI le-a comunicat exclusiv pentru Economica.
Casa de Pensii a SRI ne-a transmis şi sumele plătite lunar de la bugetul de stat pentru pensiile speciale din Serviciul Român de Informaţii. Iată-le:
  • aproape 40,4 milioane de lei în ianuarie;
  • 42 de milioane de lei în februarie;
  • 42,45 de milioane de lei în martie;
  • 42,81 de milioane de lei în luna aprilie;
  • 43,35 de milioane de lei în mai;
  • 43,47 de milioane de lei în luna iunie.
Toate pensiile militare - ale SRI, MAI şi MApN - sunt plătite doar de la bugetul de stat, potrivit Legii nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat.
Pensiile speciale din SRI reprezintă 65% din media soldelor/salariilor lunare brute care au fost realizate la funcţia de bază în şase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie.
Pentru militarii cu vechime cumulată de cel puţin 25 de ani, cuantumul pensiei de serviciu se determină în procent de 65% din baza de calcul. Baza de calcul este media soldelor/salariilor lunare brute care au fost realizate la funcţia de bază în şase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate, actualizate la data deschiderii sau recalculării dreptului de pensie, la alegerea pensionarului. Pentru fiecare an care depăşeşte 25 de ani de vechime cumulată, se adaugă câte 1% din baza de calcul.
Pensia stabilită, recalculată şi actualizată în condiţiile Legii nr. 223 din 2015, cu modificările şi completările ulterioare, nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul.

În prezent, pensiile militare sunt mai mari decât salariile pe care le-au avut beneficiarii, datorită unei prevederi de lege care spune că pensiile militare cresc în raport cu majorările salariale ale celor încadraţi în funcţiile din care s-au pensionat beneficiarii de pensii speciale.
'Foarte mulţi dintre cei care sunt în sistem la ora actuală preferă să plece la o vârstă foarte mică în pensie, se întâmplă chiar şi la 40 de ani, pentru că aşa cum arată legislaţia la ora actuală poţi ieşi cu o pensie de 120% faţă de salariu, după care se actualizează pensia respectivă în funcţie de creşterile salariale pe care le au cei care sunt activi. Se ia 85% din brut şi se adaugă sporurile şi iese cu mai mult decât are netul la pensie. (..) Pensia se actualizează întotdeauna în funcţie de cei care sunt activi. Asta înseamnă că, dacă anul viitor vom creşte salariile cu 25%, şi le vom creşte, fără niciun fel de dubii, în 2019 vor fi iarăşi creşteri salariale de 25%, li se actualizează pensiile cu 25% sau cu cât cresc salariile celor care sunt în activitate', a explicat Olguţa Vasilescu într-o intervenţie la Antena 3, potrivit Agerpres.
Anomalia pensiilor militare: articolul nr. 60 din Legea pensiilor militare prevede creşterea pensiilor ori de câte ori se majorează salariile militarilor aflaţi în activitate.
În prezent, pensiile militare sunt mai mari decât salariile pe care le-au avut beneficiarii, datorită prevederii articolului nr. 60 din Legea nr. 223 din 2015, care spune că pensiile militare cresc în raport cu majorările salariale ale celor încadraţi în funcţiile din care s-au pensionat beneficiarii de pensii speciale.
Precizări:
  • conversia lei – euro a fost făcută la cursul mediu oficial al BNR, aferent perioadei ianuarie – iunie 2017, de 4,5361 lei pentru un euro.
  • datele prezentate în acest articol se referă doar la pensionarii plătiţi de Casa de Pensii Sectorială a SRI. Alte două Case de Pensii plătesc pensii militare: cele ale MAI şi MApN. "
Citeşte şi:

Conform CNPP, pensionarii militari iși pot deschide un nou drept de pensie în sistemul public la împlinirea vârstei de 65 ani

$
0
0
Document preluat de pe blogul mosalecu.blogger.ro pentru informarea celor care încă mai muncesc după obținerea unei pensii militare pentru limită de vârstă.
Singura condiție care se pune este ca pensionarul militar  să fi împlinit vârsta de 65 ani.
Cea de-a doua condiție pentru deschiderea unui nou  drept de pensie este indeplinită prin recunoașterea conf. art. 192 din L 263/2010a stagiilor ca militar, consemnate în decizia de pensie militarã.
Pentru calculul pensiei civile sunt utilizate doar stagiile civile...acelea câte sunt, de la 1....la n stagii anuale.


Decizie recentă de recalculare pensie militară de urmaş la CPS a MAI

Ultimele excepții pe L 223/2015 înregistrate la CCR se concentrează, în sfârșit, pe art. 30 modificat de OUG nr. 57/2015

$
0
0
Au fost returnate 29 dosare în urma căutării.
M. DosarDată dosarObiectStadiuNr. ActDată ActSoluție ActTitlu ActTip ActNumar M. Of.Dată PublicareNr. Dosar InstanțăPărţiVersiune tipData termen
179D/201808.02.2018LEGEA nr.223/2015 art.28, LEGEA nr.223/2015 art.29 alin.1, alin.2, LEGEA nr.223/2015 art.30, LEGEA nr.223/2015 art.108, LEGEA nr.223/2015 art.109 alin.6Dosar in curs de repartizareNu existăNu existăNu existăNu existăNu existăNu existăNu există34.353/3/2017Boroianu Vasile, Cioc Viorel, Cioaca Ionel, Ciuca Alexandru ș.a.Constituția, republicată 2003Nu exista
168D/201807.02.2018LEGEA nr.223/2015 art.30Dosar in curs de repartizareNu existăNu existăNu existăNu existăNu existăNu existăNu există2.482/30/2017Spinean VasileConstituția, republicată 2003Nu exista
2943D/201720.12.2017LEGEA nr.223/2015 art.28 alin.10, LEGEA nr.223/2015 art.122Dosar in faza de raportNu existăNu existăNu existăNu existăNu existăNu existăNu există1.197/86/2017Liviu I. PopescuConstituția, republicată 2003Nu exista
2927D/201718.12.2017LEGEA nr.223/2015 art.108Dosar in faza de raportNu existăNu existăNu existăNu existăNu existăNu existăNu există18.188/3/2017Ichim Daniel SanduConstituția, republicată 2003Nu exista

Protocol între Casa Naţională de Pensii şi casele de pensii sectoriale privind aplicarea Legii 263/2010 şi 223/2015

Fifor pledează pentru actualul echilibru(de fapt, dezechilibru) al pensiilor militare

$
0
0


În ceea ce privește pensiile militarilor, Casa de pensii sectoriale a Ministrului Apărării Naționale se găsesc aproximativ 80.00 de beneficiari de drepturi de pensii militare de stat, dintre care 77.100 din M.A.p.N.
Procesul de recalculare al pensiilor se va finaliza până la finele lunii iunie 2018, până astăzi fiind recalculate aproximativ 98,5% din total. Toate diferențele rezultate în urma procesului de recalculare au fost achitate beneficiarilor. Bugetul alocat Casei de pensii sectoriale în anul 2018 este de peste 3,5 miliarde de lei.
Sumele alocate lunar de la bugetul de stat pentru plata pensiilor militare de stat se ridică la aproximativ 290 milioane de lei.
Pensia medie in MApN este de 3.300 de lei.
Prin recalcularea pensiilor militarilor potrivit L 223/2015 cu modificările ulterioare cca 68% dintre pensii au un cuantum mai mic, dar s-a păstrat cuantumul în plată stabilit prin legile 119 și 263 din 2010.
 Partea despre pensiile militare a emisiunii „Punctul de întâlnire” cu Radu Tudor o puteți urmări aici
Mute
Loaded: 0%
Progress: 0%
Remaining Time-0:00

„Teribila acţiune sindicală în justiţie” a fost clasificată ca litigiu pe Legea funcționarului public.

$
0
0
Art. 84
Raspunderea civila a functionarului public se angajeaza:
c)pentru daunele platite de autoritatea sau institutia publica, in calitate de comitent, unor terte persoane, in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/ll526-legea-188-r2-din-1999-privind-statutul-functionarilor-publici-actualizata.html#ixzz576Ho5fQV


Altfel spus:
Dacă Tribunalul constată că, prin activitatea legislativă desfășurată de LOV, Ministerul Muncii trebuie să plătească în calitate de comitent despăgubiri SCMD, atunci ministerul se poate îndrepta împotriva ministrului pentru recuperarea sumelor plătite.


Portal > Tribunalul BUCUREŞTI  > Informaţii dosar
Nr. unic (nr. format vechi) :1218/3/2018
Data inregistrarii16.01.2018
Data ultimei modificari:25.01.2018
Sectie:Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal
Materie:Contencios administrativ şi fiscal
Obiect:litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)
Stadiu procesual:Fond

Părţi

NumeCalitate parte
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATEReclamant
MINISTRUL MUNCII ŞI JUSTIŢIEI SOCIALE VASILESCU LIA OLGUŢAPârât
MINISTERUL MUNCII ŞI JUSTIŢIEI SOCIALEPârât

Şedinţe


Nr. unic (nr. format vechi) :1889/3/2018
Data inregistrarii19.01.2018
Data ultimei modificari:10.02.2018
Sectie:Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal
Materie:Contencios administrativ şi fiscal
Obiect:obligaţia de a face email
Stadiu procesual:Fond

29.01.2018
Ora estimata: 12:30
Complet: C36 Fond-CA
Tip solutie:
Scoate cauza de pe rol
Solutia pe scurt: Constatând că cererea ce face obiectul în dosarul 1889/3/2018, a fost formulată de aceeaşi parte, are acelaşi obiect principal şi aceeaşi cauză ca cererea ce face obiectul dosarului nr. 1218/3/2018 (în curs de soluţionare) în temeiul art. 107 alin.1 din Regulamentul din data de 17.1.22015 de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, trimite prezenta cauză la Completul 27 FOND CA, primul complet învestit
Document: Rezoluţie trimitere complet iniţial    29.01.2018

Sedinţă cu 5 inculpaţi, martori denunţători, pentru fabricarea de probe, marcă înregistrată la DNA

$
0
0
Vlad Cosma denunţă practicile infracţionale ale procurorilor DNA pentru fabricarea de probe în dosarul lui Ghiţă, fugarul în Serbia.
Din primele reacţii după înregistrări, pe mine m-a şocat lipsa de reacţie a lui Ponta, cel care făcea obiectul măsluirii de probe în dosarul cu campania din R. Moldova pentru alegerile din România, şi ce a declarat Sebastian Ghiţă, la A3 ,despre înscrisul olograf aflat în posesia procurorilor, încris în care Ghiţă a făcut câteva adnotări despre costurile campaniei din R.Moldova.  Ghiţă i-a recunoscut lui Gâdea că înscrisul îi aparţine, dar nu a vrut să spună cum a ajuns în mâna procurorilor, nefiind autorizat, oare... de cine???. Intelegem acum de ce procurorii Onea şi Portocală se chinuiau să legendeze    modul cum acel document a ajuns în posesia lor, folosindu-l pe Cosma ...ba să-l plaseze în autoturismul unui complice al lui Ghiţă, ba să-l ataşeze unor tabele măsluite cu cetăţeni din R. Moldova şi să-l primească prin poştă, ca  din partea unui „cetăţean indignat”.
In conferința de presă de ieri a Luluței, o reporteriță de la Televiziunea lui Ghiță a ținut  să ridice nițel vălul, întrebând-o pe șefa infractorilor de la DNA Ploiești dacă este adevărat că acel înscris olograf a fost depus la dosar de Coldea, adică printr-o sesizare SRI.
Mergând pe logica dezvăluirilor, putem specula că Ghiță l-a turnat la SRI pe Ponta și procurorii DNA au primit misiunea să acoperă sursele în dosarul care urmează să ajungă în instanță.
Culmea este că acel inscris olograf, legendat de Onișor și „portocală”, a fost folosit în instanță pentru arestarea preventivă a fugarului Ghiță și pentru cererea de extrădare din Serbia.


Demonstrație că Kovesi a mințit cu nerusinare în conferința de presă

$
0
0

O  minciună spusă de şefa DNA în conferinţa de presă este şi aceea că înregistrările în care vorbeşte de decaparea prim-ministrului au fost editate. Un inginer de sunet o contrazice însă pe Kovesi şi a trimis o demonstraţie a faptului că fragmentele respective sunt needitate.
Inginerul de sunet a explicat cum a ajuns la această concluzie și cât de evident este. 



Dovezile că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a mințit la ... - Antena 1

a1.ro/.../dovezile-ca-sefa-dna-laura-codruta-kovesi-a-mintit-la-confer...
Dovezile că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a mințit la conferința de presă. publicat JOI, 15 FEBRUARIE ...

Si Tudorel a doctoricit o Cucuvea cu un plagiat

$
0
0
Articol reluat din data de 30 03 2017. Avem și explicația de ce ministrul Tudorel Toader este atât de sovăitor în a propune demiterea doctorandei sale.
Tudorel Toader în Comisia de la Universitatea de Vest care o ascultă pe doctoriţa în Drept. Care va să zică, actualul ministru de Justiţie face parte din SISTEM.
Pentru mai multe amănunte şi imagini citiţi Binomul a doctoricit-o pe Kovesi cu un plagiat.

Raportul Inspecței Judiciare prin care se cere disciplinarea abuzivei procuroare de la conducerea DNA

$
0
0
 Aplaudacii comportamentului fascistoid al sefei DNA și al președintelui Iohannis, FDG-ul său s-a declarat și urmaș al organizației fasciste GEG din Romania, să compare minciunile procuroarei sau muțenia neamțului cu Raportul Inspecției Judiciare întocmit pe 9 ianuarie anul curent.(toate cele 77 pagini)

Reacția avocatului Aurelian Pavelescu:
Conferinta de presa a Presedintelui Iohannis a fost un atac la adresa democratiei si statului de drept. Mesajul a fost unul singur: Eu, Iohannis, o sustin pe Kovesi - punct! Nu conteaza ca la DNA se falsifica probe, ca sunt distrusi oameni nevinovati, ca drepturile si liberatile cetatenilor sunt calcate in picioare de o organizatie tip Gestapo si KGBFara niciun argument, Iohannis spune: asa vreau eu! Delir!
L-au intrebat jurnalistii: ce inseamna penali? N-a raspuns! Cum si-a exercitat obligatiile constitutionale de mediatori intre institutiile statului si intre institutii si societate? Niciun raspuns! Cum comenteaza inregistrarile si probele iesite in spatiul public? Raspunsul de cosmar: nu le-am vazut, nu ma intereseaza, nici nu e nevoie sa stiu de ele!
Ce comentarii sa mai facem? Niciunul!
Ceea ce as vrea sa adaug: penalii, si ei, cum or fi - suspecti, inculpati, condamnati -, sunt si ei cetateni ai Romaniei! Chiar si in puscarii stau tot cetateni, care au si ei drepturile lor, garantate de Constitutie! Adica: daca un penal, un condamnat, este torturat, este santajat sa faca lucruri ilegale (falsificare de probe), are drepturile lui, nu inceteaza a fi cetatean! Presedintele Klaus Iohannis este presedintele si acestor penali, condamnati, amarati, cu drepturile lor, care, dupa ce-si ispasesc vreo pedeapsa (in cadrul legal), urmeaza sa se intoarca la familiile lor si sa se reintegreze in societate, iar nu sunt dusi in camere de gazare!
Klaus Iohannis, la umar cu Codruta Kovesi, intr-un mecanism arbitrar, le retrage dreptul de a fi cetateni unor persoane, degradandu-i la statutul de animale! Cei pe care ei ii numesc penali - unii dintre ei necondamnati, prin urmare benficiind de prezumtia de nevinovatie -, devin niste animale, care trebuie ucise cu pietre! Acestia devin buni numai daca fac denunturi convenabile stapanilor de sclavi, pentru a-i face si pe altii penali! Tare, nu-i asa?
Teribil este ca multi romani aplauda calcarea in picioare a democratiei si comportamentul acesta tipic nazist, prin care unii oameni - indiferent de functiile lor - ii considera pe altii suboameni! Teribil, bestiile se bucura mereu cand vad sange!

Extras din Raportul Inspecției Judiciare:


Cu drona la Poalele Bucegilor

Poate cineva să mai confirme?

$
0
0
O persoană în care nu prea am încredere, poate că o și identificați după stil, îmi scria în urmă cu o săptămână:

„In alta ordine de idei, joi 08.02.2018 o delegatie de-a noastra , din care am facut si eu parte, desemnat a lua cuvantul si a ne sustine cauzele , ne-am intalnit in biroul presedintelui CD cu d-l Dragnea, Tariceanu, doi reprezentanti ai MApN(juridic si financiar)+ d-l deputat Solomon si am discutat timp de 45 de minute . Scurt,clar ,concis ,despre toate problemele noastre si ale pensionarilor militari, in general.
D-l Solomon, seful comisiei de munca din CD a subliniat ca majoritatea doleantelor noastre sunt aprobate in comisia de munca si se afla la dansul , asteapta pronuntarea comisiei apararii din CD si se vor inainta spre discutia in plen. Decidentii au promis ca se va rezolva  dar au rugamintea de a nu da publicitatii toate problemele noastre interne pentru a nu starni pareri aleatorii........
Mentionez ca grupul participant nu am reprrezentat nicio organizatie, am facut-o in nume propriu.......”
Viewing all 3641 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>