Până la momentul în care olteanca LOV nu s-a amestecat în treburile armatei, ordinii publice și securității naționale, deocamdată din motive neștiute, ministrul Țuțuianu se bucura de respect din partea militarilor, dovadă fiind și multe comentarii ale rezerviștilor pe acest site, citit de zeci de mii de militari din toate structurile de apărare, ordine publică și securitate națională.
De la ministra Carmen Dan nu avem pretenții, iar despre Hellvig ...ce să zicem? Cel puțin tace și nu se face de râs.
Poligloata i-a luat mințile, prostindu-l cu doua ziceri pe care Țutuianu continuă sa le repete, fără să se obosească să le verifice, cu toate că are destui specialiști în MApN care îl puteau proteja de ridicol.
Iată-le:
1.A afirmat că modificările aduse Legii 223 nu vor viza algoritmul de calcul al pensiei militare.
Vedem că textul proiectului de ordonanță modifică trei articole,28, 29 și 30, cele mai importante care stabileau algoritmul de calcul al pensiei militare.
Baza de calcul este redusă cămătărește la numai 4 elemente salariale, solda de fucție, solda de grad(deși este omisă în proiect),gradațiile și indemnizația de comandă(puțini militari o au), în totală divergență cu artlicolul 31 din lege, care stabilește solda lunară cu toate elementele salariale prevăzute de recenta Lege nr. 153/2017, legea salarizării unitare, inclusiv sporuri, ca baza de calcul pentru reținerea contribuției individuale la bugetul de stat, egală procentual cu CAS-ul plătit de civili.
Stiați domnule ministru că și militarii plătesc această contribuție? Atunci, cum vă permiteți sa le micșorați baza pentru calculul pensiei? Veți avea zeci de mii de procese pentru respectarea principiului contributivității.
Modificarea adusă articolului 29 întrece cu mult ca gravitate OUG nr. 57/2015 a sinistrului Guvern Ciolos. Plafonați pensia militară la 65% din baza de calcul pentru vechimea efectivă.
Știați domnule ministru că sinistrul guvern o plafonase mai cu milă, la 85%, dar dintr-o bază de calcul mai mare? Cuantumul pensiei era mai mare chiar dacă ordonanta introdusese în plafonul de 85% si pensia suplimentară.
De ce ar mai sta personalul militar o lună peste vechimea cumulată de 25 ani, aici intrând si vechime din sporul pentru condițiile de muncă, dacă nu mai primește nici măcar un procent la calculul cuantumului pensiei?
De ce se mai acordă spor fantomatic la vechime, pentru condițiile de muncă, dacă nu mai contează pentru pensie?
2 .Afirmați cu multă suficiență si lipsă de respect pentru funcția pe care o dețineți că în prezent sunt pensii militare calculate pe L 223/2010 care pot ajunge și la 130% din solda lunară.
Intrebați-l astăzi, înainte de adoptarea Ordonanței, pe seful Casei Sectoriale a MApN dacă exită vreo pensie militară calculată sau recalculată pe Legea 223/2015, modificată prin OUG nr. 57/2015, care să aibă cuantumul calculat potrivit articolelor 28, 29 și 30 mai mare de 85% din baza de calcul, bază mult mai mică decât solda lunară. Chiar si după aplicarea drepturilor pentru Ordinul Meritul Militar Clasa I nicio pensie militară nu este mai mare de 102% din baza de calcul, deci nu din solda lunară. Prezentați scuze militarilor pentru această gravă dezinformare, domnule ministru.
Dezinformările au darul să incite presa și opinia publică impotriva militarilor pentru a justifica abrogarea art. 60 din Legea 223, privind actualizarea pensiilor militare când se majorează soldele personalului activ.
Faceți și dvs un exercițiu domnule ministru, împreună cu doamna Dan și domnul Hellvig, privind cu atenție grila cu soldele de funcție din Capitolul 1 al Anexei VI a Legii salarizării unitare și comunicațiile domnilor premier Tudose și președințlor celor două Camere ale Parlamentului României de câte ori va fi mai mare pensia unui colonel care se pensionează în anul 2022 decât pensia unui colonel care se pensionează in anul 2017.,după intrarea in vigoare a ordonanței care abrogă art. 60 din Legea 223/2015.
Domnilor miniștrii de Interne și ai Apărării, spre deosebire de doamna LOV, dvs aveți posibilitatea să- i consultați pe directorii Caselor de Pensii Sectoriale înainte de ședința de Guvern.