Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3575 articles
Browse latest View live

Ce i-a șoptit Olguța lui Radu Tudor că se va întâmpla cu 150 000 de pensii speciale?

$
0
0
Până va apărea pe site inregistrarea emisiunii „Punctul de întâlnire”,  vă pot spune că, din informațiile pe care le are de la ministrul muncii, Radu Tudor a afirmat pe Antena 3 că cca 150 000 de pensii speciale, incluzând aici și pensiile militare, vor fi supuse unei operațiuni de revizuire pentru a verifica baza lor de calcul, raportată la contributivitate, care a generat un cuantum mai mare de 10 000 lei.


Eu i-aș sugera doamnei ministru că nu trebuie să reinventeze roata! Nu trebuie să dea o lege în acest sens. Are deja în textele fiecărei legi de acordare a pensiilor speciale dispoziții care permit revizuirea din oficiu a pensiilor.

Citiți și vizionați  aici

Adevarul gol-golut despre nivelul pensiilor de asigurări sociale de stat în anul 2016.

$
0
0
Nota Institutului National de Statistica:
1. Numărul mediu al pensionarilor din sistemul asigurărilor sociale cuprinde:
− pensionarii de asigurări sociale de stat;
− pensionarii de asigurări sociale proveniţi din fostul sistem pentru agricultori;
− pensionarii de asigurări sociale din evidenţa Ministerului Culturii;
− pensionarii de asigurări sociale din evidenţa Casei de Asigurări a Avocaţilor;
− pensionarii de asigurări sociale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii
Datele referitoare la pensionarii Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii (numărul mediu al pensionarilor, sumele cuvenite drept pensie şi pensia medie lunară) au fost cuprinse la categoria “asigurări sociale total”
******************************
Din totalul de 4 680 544 pensii de asigurări sociale de stat existente în luna decembrie 2016, doar 3 474 923 au fost pensii pentru limită de vârstă, din care numai 2 603 965 au stagiul complet de cotizare. Ceva peste 2 000 000 de pensii sunt cu stagiul incomplet, de invaliditate și de urmaș.
 Este destul de evident din tabel că pensiile cu stagiu incomplet, de invaliditate și de urmaș reprezintă grosul nivelurilor de pensie de sub 1000 lei.
Vedem, de asemenea, că din totalul de 180 159 pensii mai mari de 2001 lei, nivel în care sunt incluse și majoritatea pensiilor militare, 177 893 sunt pensii pentru limită de vârstă, din care 146 704 pensii cu stagiul complet.
Aproape 3 000 000 de pensionari nu realizează, prin nivel de salarizare, raportat la salariul mediu istoric pe economie,  și prin vechime, nici măcar un punct de pensie.





Niciun angajat civil sau militar nu a plătit CAS -contribuție individuală pentru pensie- înainte de aprilie 2001

$
0
0
PUBLICAT IN NOIEMBRIE 2015

Pentru cei care se laudă că au plătit contribuție pentru fondul de pensii din cele mai vechi timpuri și ne aruncă în nas mizeria că militarii nu au plătit, redau mai jos documentul cu evolutța plătii contributiei pentru asigurari sociale-CAS - platită numai de angajator din anul 1973 si de angajator și angajat din anul 2001. In același tabel apar si contribuțiile pentru pensia suplimentară  plătite de salariați, începând cu anul 1968.
 Cotele Contribuțiilor pentru pensii -CAS- si cine le-a platit le puteți vedea AICI 
+Vezi si istoricul pensiilor in România în ultimele 8-9 decenii AICI

Carmen Dan o traduce pe Olguţa şi dispune, cu întârziere, majorările de solde şi în în MAI...

$
0
0
Asteptăm şi Serviciile! 
S-ar putea ca acestea să interpreteze că majorarea  prevăzută în Legea 152/2017 vizează şi personalul lor civil.


Urmare a intrării în vigoare a Legii 152/2017 pentru aprobarea OUG 99/2016, prin intermediul căreia s-au mărit salariile cu procente între 15% – 30%,(????) se pare că într-un final, conducerea MAI s-a decis că mărirea de 15% prevăzută pentru militari este aplicabilă și jandarmilor, pompierilor, soldaților și a celorlalte categorii de personal militar din minister.
Fără să intrăm prea mult în detalii, vom trage o singură concluzie: marele lider al tuturor timpurilor, pentru care trebuie să mulțumim în fiecare data de 14 a lunii că ne primim salariile nu a făcut altceva decât să iasă în evidență pe posturile tv prin reacțiile lui colorate de prin comisii, lucru care a făcut mai mult rău decât bine. Deocamdată, nivelul sindical din MAI este rudimentar. Liderul care latră mai mult, care urlă mai tare, care este mai mahalagiu este cel mai bine văzut.
Iată însă, că militarii, și fără sindicat, au reușit mai mult decât noi toți la un loc din februarie și până în prezent. Consecința: soldele de funcție, care reprezintă echivalentul salariului de funcție la polițiști va fi mai mare cu 15% începând cu 30 iunie 2017. Între timp, sindicatele cu „vechime” se ocupă de proteste cu 12 oameni în fața partidelor, vorbesc de aceleași probleme logistice de 10 ani și numără gândacii din posturile de poliție.

Dragnea, despre viitoarea lege a pensiilor

$
0
0
Magnolie inflorită în iulie
Dupa intalnirile politice de astăzi, Dragnea a răspuns şi la întrebările despre grupul de lucru care elaborează noua lege a pensiilor.
A recomandat o întâlnire a ministrilor apărării si de interne cu ministrul muncii, pentru a pune capăt, prin legea pensiilor, a plecării anticipate a cadrelor din sistem. S-a investit în cadrele militare, se are încredere în ele şi ar fi păcat să iasă la pensie la 45 de ani.

Nu e o lege uşoară, este destul de apropiată ca şi importanţă de legea salarizării unitare. Este o lege cu foarte multe sensibilităţi. (...) Plecările din sistem sunt generate de prevederile actuale ale legii. Şi a apărut informaţia că pensiile din acest sistem vor fi diminuate şi oamenii se grăbesc să plece din sistem la 45, 46, 47 de ani, ceea ce nu e în regulă pentru că statul român a investit în aceşti ofiţeri, care au experienţă foarte bună, de care România are nevoie şi cred că trebuie să li se spună foarte clar că nu li se diminuează pensiile. Dar trebuie făcute discuţiile în aşa fel încât legea pensiilor să fie o lege dreaptă, o lege justă, corectă", a declarat Dragnea la Parlament.

Adevarul este ca niciun militar nu ar mai fi cerut ieşirea la pensie cu numai 20-25 stagii anuale de cotizare, cum este pe Legea 263/2010

Coarnă a obţinut promisiunea lui Tudose, dar...

$
0
0
cine să legifereze? Parlamentul este în vacanţă iar Guvernul nu poate da Ordonanţe  de Urgenţă până în septembrie.
Parcă ...majorarea a fost iniţiată de Comisia de muncă din Camera Deputaţilor... nu de Guvernul Grindeanu.


Iată motivarea amendamentului în Raportul comisiei muncii la Legea 152/2017 și autorii amendamentului.

Pentru completarea măsurilor de eliminare a discrepanţelor salariale până la intrarea în vigoare a noii legi de salarizare.” 


 Autori amendament: membrii comisiilor și domnul deputat Liviu Dragnea
Comunicat al SNPPC

Suntem în măsură să vă anunţăm că, după întâlnirile avute, ieri şi astăzi, cu premierul Mihai Tudose, preşedintele FSNPPC/SNPPC, Dumitru Coarnă, a primit asigurări că Guvernul va analiza, în termen de două zile, prin Ministerul Finanţelor, varianta propusă de noi pentru remedierea discriminării salariale generate de fostul Guvern Grindeanu (care a exclus poliţiştii şi personalul contractual din Ministerul Afacerilor Interne de la majorarea salariului de funcţie/de bază aplicată de la 1 iulie a.c.).
Amendamentul SNPPC prevede o majorare salarială de 15% şi este formulat astfel:
Art... – Cuantumul brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne şi instituţiile aflate în subordinea sa se majorează cu 15%, iar cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională se majorează cu 15%, cu excepţia celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
În acest context, ne exprimăm speranţa că Guvernul României şi premierul Mihai Tudose vor identifica soluţiile financiare şi legale de a remedia măsura injustă reglementată prin ordonanţa de urgenţă a fostului Executiv!!
Vom vom ţine la curent cu evoluţia demersului nostru.
BIROUL EXECUTIV CENTRAL

General american, impresionat după traversarea Dunării la Bordușani

$
0
0
Exercițiu SABER. General american, impresionat de armata română - VIDEO Generaul american Ben Hodges, comandantul Forțelor Terestre SUA în Europa a lăudat militarii români.


Tocmai sistemul de calcul introdus de OUG 57/2015 a provocat hemoragia de cadre din sistem, domnule ministruTutuianu.

$
0
0
De ce ar mai rămâne cadrele militare  în sistem dacă, ori cu 20 de ani vechime în serviciu, ori cu 40 de ani, primesc aceeași pensie militară, după algoritmul de calcul cu plafonare la  85% din baza de calcul, și confiscarea vechimii cumulate peste 36 de ani și a sporului contributiv pentru pensia suplimentară?
Dacă îi mai găsiți prin minister pe cei care au promovat art. 40 al OUG 57/2015, trimiteți-i spre cercetare la Secția militară a Parchetului pentru subminarea  puterii militare a statului  român.
Nu cred ca nu au profitat de ordonanța promovată în interes propriu, pentru a obține o pensie  pe care,  altfel, ar fi obținut-o abia peste 10 ani, pe Legea 263/2010.

Declarațiile premierului Tudose și ministrului Tutuianu în sedința de guvern de astăzi.
Premierul Tudose:
"Doi: Un subiect din ultimele săptămâni, ultima lună: celebrele pensii militare, care au cauzat nişte hemoragii extraordinare în sistemele militare. Toată lumea vrea să iasă la pensie acum, să nu se modifice legea, ca să nu cumva să n-o mai prindă pe aia bună. Şi pleacă mii de oameni din sistem, la vârste la care abia acum trebuiau să aducă plus valoarea în sistemele din care fac parte. Nu se va întâmpla aşa ceva. Domnule Ţuţuianu, vă rog frumos! A găsit domnul ministru în schimb o formulă prin care acest sistem al pensiilor militare să rămână în vigoare, indiferent de ceea ce se întâmplă cu legea pensiilor."
Adrian Țuțuianu: Vă mulţumesc, domnule prim-ministru! Intervenția dumneavoastră este utilă, în condițiile în care, aşa cum aţi precizat, asistăm la o plecare masivă din sistem a unor oameni care sunt la nivelul maxim de competență profesională şi care pot să aducă un plus organismului militar. Vreau să vă rog să fim de acord cu câteva principii astăzi şi, sigur, să continuăm discuţiile apoi cu Ministerul Muncii şi celelalte instituții implicate. În primul rând, fac afirmația că pensiile militare sunt plătite din bugetul MApN şi nu din bugetul asigurărilor sociale. Este o situație similară în toate ţările membre NATO şi UE. În al doilea rând, în situația modificării actualei legi a pensiilor militare, noi suntem de părere că trebuie păstrat același algoritm de calcul al pensiei. În al treilea rând, valoarea pensiei nu va depăși 100% din baza de calcul şi nu vor fi afectate pensiile aflate în plată, acestea rămânând la valoarea actuală. Am simțit nevoia să facem aceste precizări pentru a lămuri pe cei din sistemul militar că nu avem intenția să creăm probleme suplimentare, care să genereze plecări din sistem. Mulţumesc!
Mihai Tudose: Mulţumesc, domnule ministru! Mulțumim presei

O iniţiativă de valorificare de către militari a stagiilor ulterioare pensionarii a primit numai avize negative

$
0
0
Proiectul de lege de completare a art. 110 din L 223/2015 a trecut tacit de Senat.


Este în procedură de adoptare la Camera Deputaţilor sub nr. PL-x39-2017
Guvernul Grindeanu prin Ministerul Muncii nu a susţinut acest proiect de lege.

Zvon despre o imenentă OUG pentru stoparea pensionării anticipate a militarilor

$
0
0
Dorin Iacob, fost secretar executiv al PD a lansat un anunţ pe pagina sa de facebook. Mesajul a fost şters după ceEvz l-a reprodus pe site-ul său.

"He,he,he... ZVON-Se asteapta o OUG privind pensiile cu efecte dure pentru mii de militarii din toate institutiile de forta ale Statului . In ultimele 30-40 de zile s-au intocmit foarte multe dosare de pensionare in conditii atractive pentru militarii de cariera , marea majoritate cu 01.08.2017 . DACA apare brusc ( poatea "noaptea")pe ordinea de zi a Guvernului , acum pana la 01 august , se va creea o mare problema pentru persoanele vizate , dar si pentru institutiile implicate . Interesant de urmarit . Foarte interesant" , a fost mesajul postat de Dorin Iacob. 

Discursul ministrului Tutuianu despre treburile Armatei și pensiile militare... după prima lună a ministeriatului său

$
0
0


Ministrul nu neagă modificarea Legii pensiilor militare. Din contră, spune că se vor păstra sistemul de calcul(greu de crezut) și cuantumul în plată.

Decalogul Olguţei Vasilescu pentru sindicaliştii care nu prea vor impozit de 10%

$
0
0
33 000 de spectatori la FCSB-Victoria Plzen
Despre inconsecventa UNOR sindicaliști:
1. Au făcut demonstrații in strada, informandu-i pe cei din administrația locala ca le vor scădea salariile, prin Legea salarizării, fiindca nu exista grila și Consiliile locale isi vor bate joc de ei. Acum tipa ca sunt prea mari, deși ei sunt lideri de Sindicate, și ca sunt iresponsabili consilierii locali care le-au crescut.
2. Au acuzat ca nu se combate munca la negru și ca vânzătorul la butic e plătit 2 ore pe zi, dar lucrează 10 și de aceea iese cu o pensie infima. Când am obligat angajatorul sa ii plătească și contribuțiile la nivelul salariului minim, ca sa aibă o pensie decenta și asigurare medicală, spun ca e afectat mediul de afaceri. Dar ei sunt sindicaliști și normal ar fi sa țină cu amărâtul...
3. Lansează in spațiul public ca, deși contribuțiile se plătesc la nivelul salariului minim, pensia va fi pentru doua ore pe zi. Ceea ce e aberant, fiindca vorbim de contributivitate! Mai mult, spun ca așa a confirmat azi Guvernul. Nici poveste!
4. Lansează ca eu am spus azi ca egalizam vârsta de pensionare la femei și bărbați și ca o creștem. Eu am spus azi ca pana la 1 August strângem date, ca s-a studiat legislația europeană și am dat câteva exemple de acolo. Măcar eu reactionez la minciuni și nu le las sa se rostogolească...
5. Au mințit ca salariile au crescut de la 1 Iulie doar la demnitari. Trecând peste ideea ca la înalții demnitari au scăzut, legea s-a aplicat din Iulie pentru TOATĂ ADMINISTRAȚIA LOCALA, iar la ceilalți bugetari au crescut înainte de 1 Iulie cu diferite procente, pana la 50 la suta in Cultura. Bugetul de salarii a crescut anul acesta cu 8 mld lei doar pana la 1 Iulie.
6. Au cerut diferite lucruri la Legea salarizării. 70 la suta dintre doleanțe s-au concretizat in lege. Unele, aberante, gen prima de 6 salarii la pensionare, le-am respins. Au spus ca nici nu s-au văzut cu noi. Au uitat ca au pus poze pe Facebook de la negocieri și ca presa i-a filmat dând declarații in fata ministerului.
7. Acum spun ca vor scădea salariile din Ianuarie pentru ca se transfera la angajat contribuțiile. Uita sa spună ca impozitul scade la 10 la suta de la 16 sau ca scad contribuțiile de la 39.5 la 35 pp. Au curaj și sa parieze. Normal! Nu ii doare gura...
8. Au anunțat peste tot ca nu se vor acorda voucherele de vacanța, deși ordonanța e in vigoare iar unii ordonatori de credit au anunțat ca încep sa le distribuie.
9. Au mințit ca, in legea salarizarii, bibliotecarul e plătit la fel ca infirmiera. Când s-a arătat coeficientul, cu diferența aproape dubla de salariu, s-au făcut ca ploua.
10. Azi mi-au spus ca legea e inaplicabilă. Când am întrebat ce probleme concrete au identificat, nu au știut sa dea vreun exemplu

Coarnă sperie polițiștii și... nu numai!

$
0
0

Se știe că Guvernul nu poate emite OUG-uri în timpul vacanțelor parlamentare. Totuși, există informații că PSD dorește convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în următoarele zile.


Evz informează:

Dumitru Coarnă a scris pe contul lui de facebook, un mesaj care va fi primit cu mare interes de polițiști. 
”Recomand tuturor polițiștilor care îndeplinesc condițiile de pensionare conform legii 223/2015 să depună rapoartele de deschidere și stabilire a dreptului la pensie cel târziu cu data de 31 iulie 2017. ”Pe surse”, prin OUG, în ședința de guvern din săptămâna viitoare, vor modifica legea pensiilor militare de stat, începând cu data de 1 august 2017. Va fi majorată vârsta concomitent cu micșorarea cuantumului pensiei. Fac precizarea că polițiștii și personalul civil din MAI sunt singurii angajați din sistemul public cărora nu li s-au majorat salariile din 2008. Trag concluzia că această putere politică acționează în logica: ”Dacă nu le-am majorat salariile, să le tăiem măcar pensiile”, a scris Coarnă.

HotNews informează că tot Ministerul Finanţelor, ca şi în cazul OUG 57/2015, va lovi în legile care reglementează pensii militare şi pensii speciale

$
0
0

EXCLUSIV HotNews


Guvernul pregateste sa adopte saptamana viitoare un OUG prin care modifica Legea pensiilor speciale pentru politie, armata si servicii secrete, au declarat pentru HotNews mai multe surse guvernamentale.

Potrivit acestora, proiectul de ordonanta este pregatit in mare secret de ministrul Muncii, Olguta Vasilescuimpreuna cu un grup restrans din care face parte si secretarul de stat din Ministerul Justitiei Mariana Mot. Initiatorul proiectului de OUG ar urma sa fie, insa, Ministerul de Finante.

Potrivit surselor Hotnews, acesta ar fi motivul real pentru care Liviu Dragnea a anuntat convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru miercuri.

Prin acest proiect de OUG se schimba radical modul de calcul al pensiilor speciale, astfel incat politistii, militarii si ofiterii din serviciile secrete care se vor pensiona in baza noilor reguli vor avea o pensie mult mai mica decat daca s-ar pensiona in baza legii in vigoare.

Zvonurile ca Guvernul ar urma sa schimbe Legea pensiilor speciale au determinat deja plecari masive din sistem in ultimele saptamani. Vezi detalii in articolul publicat de Cristian PantaziProblema majora in sistemul de securitate: Pensionari pe banda rulanta in armata, politie si servicii secrete de frica schimbarii legii pensiilor militare.


Potrivit surselor HotNews.ro, modificarea iminenta a Legii pensiilor speciale a determinat si plecarea de la sefia Serviciului de Telecomunicatii Speciale a generalului Marcel Opris,care s-a pensionat la cerere, potrivit unui decret semnat miercuri de presedintele Klaus Iohannis.

Si liderul Sindicatului Politistilor, Dumitru Goarna, a anuntat ca Guvernul pregateste sa schimbe regulile pensionarii pentru politisti. 

Potrivit surselor Hotnews.ro, exista la acest moment tensiuni majore in sistem, atat in armata, cat si in politie si servicii secrete. Toti acestia sunt nemultumiti, evident, de perspectiva de a pierde bani la pensionare.

Unii interpreteaza gestul Guvernului si ca o sanctiune, insa realitatea este ca Guvernul se confrunta cu o nevoie acuta de bani la buget, iar pensiile speciale sunt foarte mari.

Nu este clar la acest moment daca premierul Mihai Tudose va accepta proiectul in varianta Ministerului Muncii. 

Potrivit informatiilor Hotnews, magistratii nu vor fi inclusi in acest proiect de OUG, insa nu este exclus ca, dupa adoptarea OUG-ului care va taia pensiile speciale pentru militari, guvernul PSD sa treaca la taierea pensiilor speciale a judecatorilor si procurorilor, avand in vedere ca ar ramane singura categorie profesionala cu conditii diferite de pensionare fata de celelalte. 

Potrivit surselor HotNews, modificarea Legii pensiilor speciale ar urma sa figureze pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Superior de Aparare a Tarii (CSAT), programata pentru marti. 

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat in repetate randuri ca e nevoie de o regandire a pensiilor pentru politie, armata si servicii speciale, date fiind cuantumurile mult mai mari decat cele ale pensiilor obisnuite. Si Liviu Dragnea, presedintele PSD, a vorbit despre pensiile speciale in ultimele luni.

Premierul Mihai Tudose a declarat vineri "ca nu se va intampla asa ceva", iar "ministrul Tutuianu a gasit o formula prin care acest sistem sa ramana in vigoare, indiferent de ceea ce se intampla cu legea pensiilor".

Cine este obsedat de actualizarea pensiilor militare?

$
0
0
Actualizarea pensiilor militare are scopul de a nu crea discrepanțe majore între pensiile militare dobândite în perioade diferite de timp.
Cu toate că legea prevede atât indexarea pensiilor militare, cât și actualizarea, cele 2 operațiuni nu se pot aplica concomitent. Mai mult, actualizările viitoare se regularizează cu indexările din anii precedenți.
Atacul la actualizarea pensiilor militare este o acțiune premeditată care transcede succesiunii de guverne. Unii cred că este o obsesie a actualei ministru al muncii, Lia Olguța Vasilescu, dar
primul atac a fost dat prin OUG 20/2016 de Guvernul Cioloș, când s-a reglementat că  sumele compensatorii reprezentând soldele de merit introduse în solda de funcție nu sunt majorări in sensul art. 60 din legea 223/2015, adică nu generează și actualizări de pensii.
Al doilea atac poartă marca Liei Olguța in ultimele variante ale proiectului Legii salarizării unitare. A apărut un fantomatic art. 41 care suspenda actualizarea pensiilor militare cu creșterile  soldelor  activilor...până în anul 2023.  
S-a demonstrat că articolul încalca  Decizia 872/2010 a CCR în sensul că el crea discriminări între actualii și viitorii pensionari militari, instituind o  diferenta de tratament nepermisa intre pensiile aflate in plata si cele ce vor fi stabilite sau acordate după aplicarea majorărilor de soldă prin Legea salarizării unitare. Articolul  a fost scos din textul legii în timpul dezbaterilor din Camera Deputaților, la cererea ministrei Vasilescu, mesagera lui Dragnea.
Al treilea atac este reluat astăzi de aceeași Olguța care lasă să se înțeleagă că una din modificările viitoarei ordonanțe este anularea actualizări pensiilor speciale și militare. Oare cine a incitat-o iarăși pe ministresa muncii? Se pare că există cineva în interiorul sistemului militar care invocă diminuarea bugetului instituțiilor militare prin actualizarea pensiilor militare.
Dacă amânarea actualizării a fost susceptibilă de neconstituționalitate, cu atât mai mult este neconstituțională înlăturarea definitivă a actualizării.
Citiți și

Art. 41 din Proiectul legii salarizării unitare încalcă tezele motivării Deciziei 872/2010 a CCR



Câteva din prevederile preconizatei OUG de modificare a L 223, sifonate pe Net

$
0
0
ART. VII

Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 556 din 27 iulie 2015 se modifică după cum urmează:

  ART. 28 se modifică și va avea următorul cuprins:
   “(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor lunare de funcție, de gradație și solda de comandă, după caz /salariilor de funcție, de gradul profesional deținut, de gradație si salariul de comandă, după caz, din 12 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) - c).
Alin. (3) se abrogă și următoarele alineate se renumerotează
 (3) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat pentru perioadele în care personalul s-a aflat în misiune temporară sau permanentă în străinătate este cea prevăzută la alin. (1) corespunzătoare funcţiei militare/de poliţie/de penitenciare pe care este încadrat în ţară, la alegere, din 12 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate anteriori plecării în misiune.
Art. 29 - (1) Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, astfel:
  1. a) militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art. 3 lit. f) de cel puţin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 65% din baza de calcul prevăzută la art. 28;
  2. b) se abrogă
(2) De pensie de serviciu beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în condiţiile legii, cu o vechime cumulată de până la 25 de ani, cuantumul pensiei fiind diminuat cu 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28 pentru fiecare an care lipseşte din această vechime.
    ART. 30 se abrogă


DISPOZIȚII FINALE
Cererile înregistrate şi nesoluţionate până la data intrării în vigoare a prezentei legi se soluţionează conform normelor legale existente la data deschiderii drepturilor de pensii şi asigurări sociale.

Cu furci, cu coase, cu tancuri, avioane și câini....Apel către Dragnea

$
0
0
Din Apelul SCMD


SCRISOARE DESCHISA
DOMNULUI LIVIU DRAGNEA
PRESEDINTELE P.S.D. SI AL CAMEREI DEPUTATILOR
-         Subiect: Ce nu stie Lia Olguta Vasilescu –
Domnule Presedinte,
Intrucat ati intervenit, intelegand mesajul nostru, atunci cand sinistrul Muncii – doamna Vasilescu, a bagat, fara nici o logica, un articol privind pensiile in Legea salarizarii unitare, va rugam sa interveniti din nou, deoarece, dand exemplu, in mod inexplicabil, tot militarii, distinsa doamna se pregateste sa arunce Tara in haos printr-o OUG, care tine de incapatanarea neofitului pe domeniul pensii. Si aceasta pentru ca nu stie urmatoarele:
Militarii din toate structurile (Armata, Interne, Servicii) au un contract cu Statul pe activitati de pregatire, interventie si lupta, fara vreo legatura cu Codul Muncii, deoarece activitatea lor nu poate fi normata. Este un contract bazat pe sange, al carui pret nu poate fi cuantificat. Ei sunt in serviciu 24 din 24 ore, au numeroase restrictii iar plata se face pentru 8 ore, obligatiile continuand si dupa trecerea in rezerva. Dovada ca militarii si politistii mor in activitate la pace, in timpul pregatirii sau interventiilor, mai mult, astazi, decat in campanii
Daca vechii militari compensau plata relativa si riscul pierderii vietii prin educatie patriotica, astazi ar trebui sa le compenseze prin bani. Ati vrut mercenari, platiti-i ca atare, ca sa nu va mai mirati ca cei de la baza fug din structuri, iar cei de la varf tradeaza Tara intereselor straine pentru avere si putere. Iar daca mercenarii nu sunt platiti, Istoria spune ca ies in strada cu mijloacele specifice activitatii lor. La urma urmei, daca soferii au iesit cu masinile in Piata Victoriei si militarii pot iesi cu tancurile iar daca ciobanii au venit cu oile si politistii pot veni cu cainii dresati. Asta vrea doamna Olguta?........
Domnule Presedinte,
Ar fi multe de sesizat pentru ca, in afara de tupeu si incapatanare, doamna in cauza nu are nici o legatura cu domeniul pe care il pastoreste, dar nu vrem sa abuzam de timpul dvs. Opriti-o ca nu stie ce face iar consecintele vor fi dezastruoase nu numai pentru noi, pentru dvs., P.S.D., Guvern si majoritatea parlamentara dar si pentru Tara. Ca ultim argument, va rog sa rememorati iesirea armatei active ungare si a politiei ungare, cu sustinerea rezervistilor unguri in strada in primavara lui 2011 cand legile Boc antimilitare au fost transferate in Ungaria. Ne-ati promis eliminarea mizeriilor legiferate impotriva noastra de guvernele Basescu-Boc. Mai recent, ne-ati promis eliminarea mizeriilor legiferate impotriva noastra de Guvernul Ciolos. Este de neconceput pentru noi ca, in loc sa va tineti de cuvant, permiteti acestei dudui s-o ia pe miriste si, in elanul unei confuzii totale, sa ne ingroape mai rau decat Basescu, Ciolos si Boc la un loc.

Cunoscandu-va drept un om pragmatic, va transmitem asadar respectuos rugamintea de a interveni pentru ca miercuri 2 august 2017 sa nu se declanseze din incompetenta, rautate maladiva si ambitie nefondata, ceea ce interesele straine clocesc de peste 30 de ani – inceputul sfarsitului Romaniei prin distrugerea Sistemului de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala.

Două minciuni colportate și de ministrul Apărării

$
0
0
Până la momentul în care olteanca LOV nu s-a amestecat în treburile armatei, ordinii publice și securității naționale, deocamdată din motive neștiute, ministrul Țuțuianu se bucura de respect din partea militarilor, dovadă fiind și multe comentarii ale rezerviștilor pe acest site, citit de zeci de mii de militari din toate structurile de apărare, ordine publică și securitate națională.
 De la ministra Carmen Dan nu avem pretenții,  iar despre Hellvig ...ce să zicem? Cel puțin tace și nu se face de râs.
Poligloata i-a luat mințile, prostindu-l cu doua ziceri pe care Țutuianu continuă sa le repete, fără să se obosească să le verifice, cu toate că are destui specialiști în MApN care îl puteau proteja de ridicol.
Iată-le:
1.A afirmat că modificările aduse Legii 223 nu vor viza algoritmul de calcul al pensiei militare.
Vedem că textul proiectului de ordonanță modifică trei articole,28, 29 și 30, cele mai importante care stabileau algoritmul de calcul al pensiei militare.
Baza de calcul este redusă cămătărește la numai 4 elemente salariale, solda de fucție, solda de grad(deși este omisă în  proiect),gradațiile și indemnizația de comandă(puțini militari o au), în totală divergență cu artlicolul 31 din lege, care stabilește solda lunară cu toate elementele salariale prevăzute de recenta Lege  nr. 153/2017, legea salarizării unitare, inclusiv sporuri, ca baza de calcul pentru reținerea contribuției individuale la bugetul de stat, egală procentual cu  CAS-ul plătit de civili.
Stiați domnule ministru că și militarii plătesc această contribuție? Atunci,  cum vă permiteți sa le micșorați baza pentru calculul pensiei? Veți avea zeci de mii de procese pentru respectarea principiului contributivității.
Modificarea adusă articolului 29 întrece cu mult ca gravitate OUG nr. 57/2015 a sinistrului Guvern Ciolos. Plafonați pensia militară la 65% din baza de calcul pentru vechimea efectivă.
Știați domnule ministru că sinistrul guvern o plafonase mai cu milă, la 85%, dar dintr-o bază de calcul mai mare? Cuantumul pensiei era mai mare chiar dacă ordonanta introdusese în plafonul de 85% si pensia suplimentară.
De ce ar mai sta personalul militar o lună peste vechimea cumulată de 25 ani, aici intrând si vechime din sporul pentru condițiile de muncă,  dacă nu mai primește  nici măcar un procent la calculul cuantumului pensiei?
De ce se mai acordă spor fantomatic la vechime,  pentru condițiile de muncă,  dacă nu mai contează pentru pensie?
2 .Afirmați cu multă suficiență si lipsă de respect pentru funcția pe care o dețineți că în prezent sunt pensii militare calculate pe L 223/2010 care  pot ajunge și la 130% din solda lunară.
 Intrebați-l astăzi, înainte de adoptarea Ordonanței,  pe seful Casei Sectoriale a MApN dacă exită vreo pensie militară calculată sau recalculată pe Legea 223/2015, modificată prin OUG nr. 57/2015, care să aibă cuantumul calculat potrivit articolelor  28, 29 și 30 mai mare de 85% din baza de calcul, bază mult mai mică decât solda lunară. Chiar si după aplicarea drepturilor pentru Ordinul Meritul Militar Clasa I nicio pensie militară  nu este mai mare de 102% din baza de calcul, deci nu din solda lunară. Prezentați scuze militarilor pentru această gravă dezinformare, domnule ministru.
Dezinformările au darul să incite presa și opinia publică impotriva militarilor pentru a justifica abrogarea art. 60 din Legea 223, privind actualizarea  pensiilor militare când se majorează soldele personalului activ.
Faceți și dvs un exercițiu domnule ministru, împreună cu doamna Dan și domnul Hellvig, privind cu atenție grila cu soldele de funcție din Capitolul 1 al Anexei VI a Legii salarizării unitare și comunicațiile domnilor premier Tudose și președințlor celor două Camere ale Parlamentului României de câte ori va fi mai mare pensia unui colonel care se pensionează în anul 2022 decât pensia unui colonel care se pensionează in anul 2017.,după intrarea in vigoare a ordonanței care abrogă art. 60 din Legea 223/2015. 
Domnilor miniștrii de Interne și ai Apărării, spre deosebire de doamna LOV, dvs aveți posibilitatea să- i consultați pe directorii Caselor de Pensii Sectoriale înainte de ședința de Guvern.


A fost aruncată pe piață o variantă mai digerabilă a Ordonanței privind pensiile militare. A fost deLOVizată.

$
0
0
Caricaturi
Tot Sindicaliștii din Penitenciare primesc draftul refăcut al Ordonanței privind pensiile speciale și pensiile militare.
Citiți textul integral aici

ART. VII
- Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 556 din 27 iulie 2015, cu modificările și completările ulterioare se modifică după cum urmează:
1. La articolul 3 se introduc două noi litere, literele l) și m), cu următorul cuprins:
“l) solda/salariu lunar net – solda/salariul lunar brut prevăzut la art. 28 alin.(1) din care se deduce contribuția individuală la bugetul de stat, contribuția individuală la bugetul asigurărilor sociale de sănătate și impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare;
m) pensia militară de stat netă– pensia militară de stat stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare.”
2. Articolul 59 se modifică și va avea următorul cuprins:“Art. 59 – Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul Național de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuantum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată.”
3. Articolul 60 se modifică și va avea următorul cuprins:“Art. 60 – Cuantumul net al pensiei militare de stat, nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei.”

Forma finală a Ordonanței LOV are o singură adăugare

$
0
0
Forma finală este publicată pe site-ul Stiri pe surse

Incompetenții din structurile de apărare nu au fost în stare să le spună celor din "lov et comp"
ca baza de calcul din Art. 28 al Legii nr. 223/2015, modificată prin OUG nr. 57/2015, nu este egală, ci, din contră, este mai mică decât solda lunară brută.
Acesta ar fi textul adoptat de Guvernul  "găinii cocoșești", g7vern și coaliție de guvernare care care va fi veșnic stigmatizat de militari
ART. VII- Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 556 din 27 iulie 2015, cu modificările și completările ulterioare se modifică după cum urmează:
  1. La articolul 3 se introduc două noi litere, literele l) și m), cu următorul cuprins:
“l) solda/salariu lunar net – solda/salariul lunar brut prevăzut la art. 28 alin.(1) din care se deduce contribuția individuală la bugetul de stat, contribuția individuală la bugetul asigurărilor sociale de sănătate și impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare;
m) pensia militară de stat netă – pensia militară de stat stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislației în vigoare.”

2.Articolul 59 se modifică și va avea următorul cuprins:

“Art. 59 – Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul Național de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuantum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată.”

3.Articolul 60 se modifică și va avea următorul cuprins:

“Art. 60 – La data stabilirii, cuantumul net al pensiei militare de stat, nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei.”

Art. VIII - DISPOZIȚII TRANZITORII
Cererile de pensionare înregistrate şi nesoluționate până la data de 15 septembrie 2017 se soluționează conform normelor legale existente la data deschiderii drepturilor de pensii şi asigurări sociale.
Art. IX - DISPOZIȚII FINALE
1. Cuantumul net al pensiilor  de serviciu stabilite în baza  prevederilor  Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, Legii nr. 7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar, Legii nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic și consular al României, Legii nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea și al personalului care funcționează în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice, precum și indemnizația pentru limită de vârstă, prevăzută de Legea  nr. 96/2006 din 21 aprilie 2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, republicată, nu poate fi mai mare decât media venitului net corespunzător venitului brut care a constituit baza de calcul a pensiei de serviciu, respectiv a indemnizației pentru limită de vârstă.
2. Prevederile art. VII pct. 3  și ale art. IX pct. 1 din prezenta ordonanță de urgență intră în vigoare la data de 15 septembrie 2017.
Viewing all 3575 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>