Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3577 articles
Browse latest View live

Proiect de lege reparatorie pentru grefieri, diplomati, parlamentari, functionari publici parlamentari, personalul aeronautic al aviatiei civile si personalul Curtii de Conturi

$
0
0
                 Un grup de deputati PSD a depus, in luna decembrie 2013, la Biroul Camerei Deputatilor,
                 un proiect de lege prin care se reia in plata, incepând cu luna septembrie 2010, pensiile 
                 avute inainte de recalcularea potrivit Legii 119/2010 pentru celelate categorii, altele 
                 decât militarii si politistii, din articolul 1 al respectivei legi. Cu alte cuvinte, o varianta 
                 imbunatatita a Legii 241/2013 pentru militari.
                 Proiectul a fost inaintat spre Senat, ca prima Camera sesizata. 
                 Cine doreste sa citeasca expunerea de motive, care cuprinde câteva inadvertente, si lista
                 initiatorilor o poate faceaici
                 Initiatorii isi justifica demersul, invocând legea reparatorie pentru militari,
                 dar omit sa consemneze, in expunerea de motive, ca Legea 241/2013, pentru 
                 militari, s-a aplicat incepând cu luna octombrie 2013.
                
                 Diplomatii au fost deja rezolvati prin indemnizatii functie de vechimea in diplomatie,
                 adaugate la pensia corespunzatoare punctajului, iar consilierii Curtii de Conturi
                 au fost asimilati magistratilor.
                Surprinde faptul ca deputatii sustin, in expunerea de motive, ca mai exista pensii stabilite 
                de instante potrivit legislatiei anterioare Legii 119/2010 si nu au fost inca
                revizvuite, conform OUG nr. 59/2011, de catre Casele Teritoriale de Pensii ... 
                chiar si dupa ce ICCJ a dat Decizia nr.9/2013 in RIL  promovat   de Procurorul General.

Adrian Iovan, pilot civil care astepta o lege reparatorie pentru inlaturarea efectelor Legii 119/2010

$
0
0

Din gândurile lui Iovan despre recalcularea pensiilor speciale:
"Guvernul a naţionalizat pensiile. Mi-a luat 80%!", e supărat. Normal, de te gândeşti că din 15.000 de lei pe lună, acum abia sare de 2.000. Zice că nu are rate, dar că alţi colegi sunt în rahat: "Le-au luat băncile casele şi maşinile. Io am renunţat la una, s-o ţin pe a doua. Vi se pare mult? O oră la 10.000 de metri face cât trei în subteran, la mineri. Şi io am zeci de mii! Am ieşit la pensie la 50 de ani, cu 46 de ani vechime...". spunea Iovan in 2011in Evz.

La  ING a băgat lunar 1.500 de lei în contul de studii al fiului său. Când n-a mai făcut faţă, a cerut banii înapoi: "Mi-au dat 55% din ce am depus! Cică e neperformant! Mi-au zis că doar dacă muream preluau ei debitul! Nemernicii...".
„ Am ajuns la fundul sacului. Nu-i mai pot plăti pensia copilului, iar de fiecare dată când ies cu Albert în oraş şi vrea o jucărie îi spun că statul ne-a luat banii de jucării. Asociaţia Aviatorilor Pensionari, din care fac parte, a dat statul în judecată, pentru că nu este normal ca pensiile să fie influenţate retroactiv. De la 15.000 pe lună am rămas cu 1.900 de lei“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Adrian Iovan.
"Am vrut să fac greva foamei, când cu pensiile. Da’ m-a sfătuit învăţătoarea aia din Craiova să n-o fac, decât dacă sunt perfect sănătos. De sinucis nu mi-a trecut prin cap. Nu te lasă nimeni să zbori cu bube la cap!"

 *                                                          *                                          *                                           
Pensionar fiind, s-a îngrăşat. La viaţa sa a stat la manşa mai multor tipuri de aeronave: IL 18, AN 24, BN 2 şi, cel mai important, a pilotat marile Boeing-uri 737. Pe ele a zburat peste 13.000 de ore. Acum, îşi completează venturile pilotând BN 2-uri, "Britten Norman 2" cu opt locuri.  "Sunt colaborator la o firmă de aviaţie. Un fel de taxi aerian! Mă joc cu astea mai micuţe... Revin la începuturi!".


Primele spaime ca aviator:
"La Câmpulung, în ’85, am intrat în «efect de foehn». Aerul urcă pe pantă, se răceşte accentuat după care, pe versantul celălalt, capătă viteză foarte mare. Avionul era purtat involuntar... Era să intru în brazi! Nu mai avea putere motorul!", se înfioară Adrian Iovan

Din pacate, Adrian Iovan a sfârsit tot printre brazi. Rar se intâmpla ca un avion cu sapte persoane la bord sa cada si toti pasagerii sa supravietuiasca. Nu cred ca e o intâmplare! E o maiestrie pentru pilotul care reuseste sa  atenueze socul impactului, stergând cu avionul vârfurile brazilor de pe cea mai mare inaltime intalnita, ca apoi avionul sa se strecoare printre brazi pe descendenta versantului de munte.
Daca Iovan nu era prins intre fiare, accidentul nu se solda cu morti.Stia minimele reguli de supravietuire in munte.Newscluj
Au scapat numai cu rani din accidentul de avion, dar au murit 2 oameni din cauza idioteniei celor din institutiile statului care trebuiau sa-i localizeze. In mai toate institutiile de forta ale statului competenta a fost inlocuita de nepotism, clientelism politic si spaga.

Semne de talibanizare in filiale ale SCMD

$
0
0
 Spre deosebire de Remus Macovei de la Constanta, domnul Dogaru a invatat din demersurile pentru elaborarea Legii 241/2013 ca nu e productiva, pentru interesul sindicalistilor, starea de permanenta fronda fata de autoritatile care pot rezolva cererile disponibilizatilor. 
Intelept este sa alternezi mijloacele de manifestare, fronda sau diplomatia, in functie de disponibilitatea celui caruia i te adresezi.
Nu am gasit adresa la care face referire colonelul Macovei, dar, din protest rezulta ca dânsul reproseaza forma de adresare catre vice-premierul Oprea.
In lipsa de respect fata de adresant, pe domnul Macovei nu-l intereseaza ce doreste sa rezolve presedintele SCMD prin acea adresa.
Lipsa de consideratie a domnului Macovei fata de vice-premierul Gabriel Oprea poate fi rastalmacita si asa:
„Domnule general, daca noua nu ne-ati putut mentine pensiile avute inainte de recalculare, de ce ati marit pensiile celorlalti militari?”
                                                                   Către
                                         Preşedintele SCMD
                                   Domnul col.(r) Mircea Dogaru
 Vă informez că sunt profund dezamăgit de conţinutul adresei prin care solicitaţi să fiţi primit de către vice-prim ministrul Gabriel Oprea. Am crezut că tonul slugarnic este specific altei asociaţii.
Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi de acord cu omagierea unor persoane.
Sobrietatea şi fermitaea au caracterizat şi sper eu că vor carecteriza în continuare acţiunile SCMD.
Nu aveţi dreptul să îl asiguraţi pe Gabriel Oprea de întrega noastră consideratie şi stimă. Consider că din ce în ce mai mult semănăm cu ANCMRR. Şi este mare păcat.
Cu respect,

               Col.(r) Remus Macovei

Curtea de Apel Pitesti a deposedat „ELITA” de pensii NATO

$
0
0
Asa cum previzionam in articolele anterioare, pe acest subiect, vezi http://www.huhurez.com/2013/11/ca-pitesti-inceput-sa-judece-recursul.html, Curtea de Apel Pitesti, in sedinta din 30 01 2014  a admis recursul Casei de Pensii  Sectoriale a MApN impotriva Sentintei Tribunalului Arges prin care fusesera anulate deciziile de revizuire a pensiilor stabilite de catre instante.

30.01.2014Ora estimata: 08:30
Complet: C4R
Tip solutie: Modifică sentinţa
Solutia pe scurt: Admite recursul. Modifică sentinţa, iar pe fond, respinge contestaţia completată şi precizată. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre    30.01.2014

Decizia de astazi a CA Pitesti poate fi interpretata, fara a mai astepta Motivarea, in sensul ca, pentru contestatorii intimati, pâna la 01 10 2013, ramân valabile Deciziile de revizuire emise de CPS a MApN, in baza art. 20 al Anexei 3 a OUG nr.1/2011 si dupa aceea deciziile de punere in plata potrivit Legii 241/2013.

Despre indexarea pensiilor in 2014, pe intelesul tuturor, de Ionel Ujica

$
0
0
La pescuit pe facebook
Preluare de pe Roarmy230
„Pentru ca am primit multe semnale de la colegi, nedumeriti de modul in care se aplica indexarea pensiilor noastre in anul 2014, am incercat sa vin cu cateva lamuriri.

Dupa cum ati observat, desfiintarea sistemului pensiilor militare a generat haos. Aparenta indreptare a erorii a creat la randu-i numai confuzii.
In momentul de fata avem 5 categorii de pensionari:
1. Pensionari care in urma recalcularii/revizuirii au obtinut pensii mai mari. Acestia nu intra sub incidenta legii 241, deci toti beneficiaza de indexarea punctului de pensie.
2. Pensionari care in urma recalcularii/revizurii au obtinut pensii mai mici si pentru care s-a dat asa-zisa lege reparatorie. Acestia se impart in 4 subcategorii:
2.1. Pensionari cu pensia revizuita mult mai mica decat valoarea pensiei din decembrie2010 si care nu au mai lucrat ulterior. Acestia nu benefeciaza de indexare pentru ca indexarea se aplica punctajului aferent ultimei decizii de revizuire si valoarea obtinuta in mod cert este mai mica decat pensia aflata in plata, la valoarea din decembrie 2010.
2.2. Pensionari cu pensia revizuita mult mai mica decat valoarea pensiei din decembrie si care au mai lucrat ulterior iesirii la pensie. Acestia beneficiaza de indexare pentru punctajul aferent perioadei lucrate dupa iesirea la pensie (cazul meu). 
2.3. Pensionari cu pensia revizuita mai mica decat valoarea pensiei din decembrie si care nu au mai lucrat ulterior dar la care diferenta dintre pensia revizuita si cea din decembrie 2010 este de cativa zeci de lei. La acestia, daca prin indexarea punctajului stabilit in ultima decizie de revizuire se obtine o valoare mai mare decat valoarea pensiei aflate in plata, se va plati aceasta valoare. Astfel pot fi cazuri cand pensia creste cu 1 leu.
2.4. Pensionari cu pensia revizuita mai mica decat valoarea pensiei din decembrie si care au mai lucrat ulterior dar la care diferenta dintre pensia revizuita si cea din decembrie 2010 este de cativa zeci de lei. Acstia beneficiaza integral de indexare pentru perioada de dupa iesirea la pensie, iar pentru componenta militara a pensiei se aplica prevederile de la punctul 2.3.
Si desigur ca, teoretic, poate sa mai existe inca o categorie: cei carora prin indexarea punctajului obtinut in urma recalcularii/revizuirii obtin o pensie egala cu cea aflata in plata
Va dati sema ce confuzie s-a creat. Nu toti sunt experti in interpretarea legii si asi in formule matematice. Multi colegi de-ai nostri se intalnesc pe strada, discuta despre aceasta problema si alfa ca unii au primit pensie indexata, altii nu, iar altii s-au trezit cu 2 lei in plus si nu stiu de ce au primit atat de putin.
Pe de alta parte s-a adancit diferenta dintre cele 2 mari categorii de pensii: cele care au fost majorate in urma recalcularii au fost indexate integral, iar cele diminuate au ramas la fel.
Traiasca luminata noastra clasa politica!!!
In concluzie, cei care sunt sub incidenta legii 241 si nu inteleg ce s-a intamplat trebuie sa verifice urmatoarele:
1. Sa inmulteasca punctajul obtinut in urrma revizuirii si trecut in decizia primita in baza legii 241, deci sa inmulteasca acel punctaj cu valoarea punctului de pensie aferenta anului 2014. 
2. Sa compare acel rezultat cu valoarea pensiei din luna decembrie. Atentie la cei care au lucrat ulterior iesirii la pensie!!! Faceti comparatie doar a valorilor componentei pensiei militare. Pe cupon aveti valoarea totala a pensei. Datele despre care vorbesc le gasiti doar in decizie. Acolo sunt trecute separat cele 3 elemente:
1 valoare pensie militara la 31 decembrie 2010.
2. punctajul obtinut in urma revizuirii.
3. Punctajul aferent perioadei lucrate dupa iesirea la pensie.”

Ionel Ujica

Politica liberala de majorare a pensiilor

$
0
0
Ministrul liberal Mariana Campeanu a intervenit zilele trecute intr-o emisiune televizata pentru a atentiona o realizatoare ca subtitrarile de pe ecran, despre viitorul sumbru al sistemului public de pensii, sunt exagerate.
Un stat nu va ajunge niciodata in starea sa-si permita sa nu poata plati pensiile... a mai subliniat Campeanu.
Mai mult, ministra a asigurat telespectatorii ca in programul liberal este prevazut, atunci când situatia economica o va permite, ca pensiile mari vor fi majorate in asa fel incât sa nu fie afectat fondul de pensii. 
Adica, din nou se aplica principiul „celor care au li se va mai da, celor care n-au li se va mai lua”, cum comenta mai zilele trecute un cititor pe acest blog.
Cresterea pensiilor se va realiza prin marirea plafonului de impozitare a pensiilor cu 16%. 
Se stie ca in prezent plafonul de impozitare este de 1000 lei. Daca plafonul  creste la 1500 lei, inseamna ca toti pensionarii care au cuantumul mai mare decât aceasta suma vor castiga lunar              5 x 16=80 lei. Sume de la 1-80 lei vor castiga si cei cu pensii intre 1000-1500 lei.
Isi mai aminteste cineva ca, in anul 2000, in timpul Guvernului Isarescu, când s-a introdus prima data un impozit pe pensie, plafonul era apropiat de salariul mediu pe economie si s-a promis ca plafonul va creste odata cu salariul mediu brut?.


Pilule amare, dupa accidentul aviatic din Apuseni

$
0
0
Olteanul Ponta:
-Care oprisi, bai, ISU sa ajunga la avionul cazut in Apuseni?
Fulea, purtatorul de vorbe al lui Opris de la Supravegherea Telefoanelor Speciale :
-Doctorul Zamfir este de vina pentru ca n-a tinut fix telefonul mobil.
Basescu: 
- Altul era dezdodamântul daca avionul cadea pe mare! La Cotroceni am numai salvamari, cum ar fi consilierul de stat Dorel Onaca. Nu am salvamontisti! Fara sa mai pun la socoteala ca si eu eram plecat in Izdrael.
Consilierul scafandru, Onaca.

Informatii despre pensii ale Casei de Pensii Sectoriale a MAI

$
0
0
 Casa de Pensii Sectoriala a MAI

NOU ! Începând cu luna ianuarie 2014, Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. va achita drepturile de pensie calculate în raport de valoarea punctului de pensie în vigoare de la data de 01.01.2014 (790,7).
Pentru pensionarii de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate, indemnizaţiile de însoţitor se vor achita în cuantum egal cu 80% din valoarea unui punct de pensie, respectiv 633 lei. 



Pasii de urmat si Model de cerere recalculare pensie pentru stagiile ulterioare pensionarii

$
0
0
Viitoare pensionare din US Army
-Articol publicat de Plano10 pe 04 05 2011. Il readuc in actualitate pentru cei interesati sa-si adauge stagiile lucrate dupa pensinare. 
 -Alte informatii despre recalcularea pentru stagiile ulterioare gasiti dând click pe eticheta  Categorii de la sfârsitul articolului.

Ce trebuie facut ?
1.      Sa va duceti la Casa de pensii a municipiului Bucuresti( Calea Vitan nr. 6, Sector 3, Bucuresti,mijloace de transport in comun: tramvaie:   15, 19, 23, 30, 50 , statia Posta Vitan , autobuze:  104, 123, 124  statia Vitan   ) BIROUL ELIBERARE ADEVERINTE -STAGII DE COTIZARE , ETAJ 1, CAMERA 1 ( Program de  lucru : luni-joi : 9.00 14.30 , vineri 9.00 11.30 sau la CASELE JUDETENE DE PENSII, pentru cei din judete.
2.      La Casa de pensii , la biroul mentionat mai sus ( avand C.I. asupra dvs. ) se face o cerere  , se plateste la casierie  15 lei  si se obtine Adeverinţa de venituri in baza declaratiilor privind evidenţa nominală a asiguratilor si a obligatiilor de plată catre bugetul asigurarilor sociale de stat 
-Verificati daca in adeverinta sunt toate stagiile. Nu vor aparea stagiile acolo unde angajatorii n-au trimis situatia lunara cu contributiile de asigurari sociale retinute si virate.
3.      Se face o copie la respectiva adeverinta
4.     Se .intocmeste cererea de recalculare a pensiei pentru stagiile de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie ( vezi modelul atasat )
5.      Se anexeaza la respectiva cerere :
·           Adeverinţă eliberată de Casa de pensii a Mun. Bucuresti sau de Casele Judetene de Pensii in baza declaratiilor privind evidenţa nominală a asiguratilor si a obligatiilor de plată catre bugetul asigurarilor sociale de stat, în original şi copie
·           Carte de identitate,  în copie;
·            Ultimul talon de pensie (acum  pe luna aprilie 2011) , în copie;

6.      Se introduc documentele intr-un plic , si se transmit prin C.N. „Poşta Română" S.A. ( ‘’ cu confirmare de primire ‘’ )  la Casa de pensii sectoriala a MApN ( str Drumul Taberei , nr. 7-9 , sector 6 ,Bucuresti
7.      Dovada transmiterii documentelor ( chitanta ) si confirmarea de primire se ataseaza la copia documentelor ce au fost transmise la Casa de pensii sectoriala a MApN , MAI sau SRI


CERERE  
de recalculare a pensiei pentru stagiile de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie anticipata sau  anticipata partial . Cei care au avut pensie de serviciu pentru limita de varsta inainte de 01 01 2011 nu mai invoca in cerere prevederile art. 2 din Legea 119/2010
Catre   :
 Casa Sectoriala de Pensii  a....
-MApN, str. Drumul Taberei, nr. 7-9, Sector 6, Buc
-MAI, str. George Georgescu nr.3, sect 4, Buc
- SRI, str. Amzei nr 4, Sect 1, Buc
Subsemnatul  grad ( r ) ________________ , având codul numeric personal nr. ______________  ,domiciliat în localitatea _____________ , Str. ____________ nr . ___, Bl. __ , ap. ___,  sect. __, posesor al actului de identitate seria.___ nr. _______ , eliberat de ________ la data de __________, nascut la data de ________ in localitatea ______ , jud. ________ , fiul lui ______ si al ________ , cu dosar de pensie nr. _________ , telefon _________  , in baza art.  99, alin (2) si (3) si 107 , alin (4) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice  ,  art. 134  alin. (2) si  (3) din HotărâreaGuvernului nr. 257 / 2011  pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice  si  având in vedere că, potrivit art. 2, alin. (1) din Legea nr. 119 / 2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, pensia mea de serviciu a devenit pensie pentru limită de varstă prin efectul legii si şi-a păstrat acelaşi regim, de pensie pentru limită de varstă, potrivit art. 171 din Legea nr. 263 / 2010
solicit recalcularea pensiei prin adăugarea stagiilor de cotizare realizate după data inscrierii la pensie.
       
În acest scop depun următoarele :
  - Adeverinţă eliberată de Casa de pensii a Mun. Bucuresti sau a Jud..........
in baza declaratiilor privind evidenţa nominală a asiguratilor si a obligatiilor de plată catre bugetul asigurarilor sociale de stat , __ pagini , în original şi copie;   ( Legea 263 / 2010 , art. 159 , alin.3 ) 
  -Carte de identitate seria.__ nr. ______ , eliberat de ________  ,            1 pagină ,  în copie; 
-Ultimul talon de pensie  , 1 pagină ,  în copie;
            Mă oblig a anunţa, în termen de 15 zile, casei sectoriale de pensii orice schimbare ce va surveni în cele declarate mai sus.
            În cazul în care nu îmi voi respecta declaraţia asumată prin prezenta cerere, mă oblig să restitui integral sumele încasate nelegal, suportând rigorile legii.
            Am completat şi am citit cu atenţie conţinutul declaraţiei de mai sus, după care am semnat.

De ce intarzie adoptarea unei noi legi a pensiilor militare?

$
0
0

 Raspunsul l-a aflat domnul presedinte al SCMD, Mircea Dogaru, de la d-na ministru Mariana Campeanu, in direct, in emisiunea Editie Speciala a RTV, transmisa sâmbata  08 02 2014 la orele 20.00.
1. Structurile militare nu s-au hotarât inca asupra formei legii
2.Societatea civila (cine o fi ?) ar trebui sa hotarasca daca vom mai avea pensii speciale.
Un raspuns mai pesimist decât acesta nici ca putea sa dea doamna ministru. Parca era mai optimist raspunsul dat prin luna decembrie 2013, când afirma ca viitoarea lege a pensiilor militare va fi tot contributiva.

OUG nr. 113/2013 care reglementeaza si indicii de corectie care se aplica punctajului mediu anual al pensiilor stabilite in anii 2011-2013

$
0
0
 ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 830 din 23 decembrie 2013
Având în vedere Decizia Curţii Constituţionale a României nr. 437/2013 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. III alin. (2) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care s-a constatat neconstituţionalitatea dispoziţiilor art. III alin. (2) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, aprobată prin Legea nr. 3/2013, cu modificările ulterioare,în vederea conformării cu Decizia Curţii Constituţionale nr. 437/2013, se impune stabilirea unor indici de corecţie diferiţi. 
Ţinând cont că scopul acordării indicelui de corecţie este acela de a asigura venituri diferite în funcţie de anul pensionării, utilizând câştigul salarial mediu brut realizat şi valoarea punctului de pensie,

Articolul IV 
 Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 53 din 23 ianuarie 2013, aprobată prin Legea nr. 3/2013, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează: 
1. La articolul III, alineatele (2)şi (3) se abrogă.
2. După articolul III se introduce un nou articol, articolul IV , cu următorul cuprins:
 Articolul IV(1) Pentru persoanele ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 - 22 ianuarie 2013 inclusiv, indicele de corecţie care se aplică punctajelor medii anuale determinate conform prevederilor art. 95 din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, este:a)1,12în situaţia persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011 inclusiv;b)1,17în situaţia persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2012-31 decembrie 2012 inclusiv;c)1,17 în situaţia persoanelor ale căror drepturi de pensie sau deschis în perioada 1 ianuarie 2013-22 ianuarie 2013 inclusiv.(2) În situaţia persoanelor prevăzute la alin. (1), indicele de corecţie se aplică asupra punctajului mediu anual cuvenit sau aflat în plată la data înscrierii iniţiale la pensie.(3)Drepturile de pensie, rezultate în urma aplicării indicilor de corecţie prevăzuţi la alin. (1), se cuvin începând cu data de 7 noiembrie 2013.

CNSAS ofera dovada ca Basescu a furnizat note informative la securitate

$
0
0
                                 Cu toate ca CNSAS ii da adeverinta lui Basescu - a cata?, ca n-a colaborat
                                 cu securitatea in sensul definit de Ordonanta de Urgenta nr. 24/2008, in
                                 cuprinsul documentului este redata o nota informativa olografa, nesemnata,
                                 pe care ofiterul de securitate scrie in antet ca a fost furnizata de Traian B
                                 si un Raport informativ redactat de un ofiter ca urmare a discutiilor purtate
                                 cu Basescu. Putem spune ca presedintele nostru a fost un turnator de bine
                                 la securitate, spre deosebire de Voiculescu, turnator de rau.
                                 Deocamdata. Nu mai este mult si vor aparea si notele informative din
                                 dosarele de urmarire lucrate de ofiterii de contrainformatii militare de la
                                 Institutul de Marina, unde tânarul Traian a figurat colaborator cu
                                 acte in regula, si de ofiterii din Portul Constanta.







Valoarea punctului de pensie, previzionata a fi indexata cu 4,5% in anul 2015

$
0
0
Extras din Conferinta de presa de vineri 14 februarie 2014

Victor Ponta: Am înţeles. Trebuie să ne rămână mai puţin pe final, pe 2015. Salariul mediu trebuie şi va creşte cu minimum 5%; pensiile, indexarea cu 3,75 a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, iar pentru 2015, practic, putem să stabilim o indexare de 4,5%; creşterea salariului minim pentru ca media de 200 de euro să fie depăşită în 2015; la fel, venitul minim garantat; o inflaţie care, printr-o politică fiscal-bugetară prudentă, să permită Băncii Naţionale să se încadreze în ţintele anuale de inflaţie pentru 2014 şi 2015, adică, 2,5% plus-minus un punct procentual; reducerea ratei şomajului sub fatidica cifră de 7 şi un plus real de 100.000 de noi locuri de muncă; continuarea scăderii numărului de persoane aflate în risc de sărăcie.

Acest blog nu apartine vreunei case de pensii

$
0
0
Pe adresa de contact a blogului primesc fel de fel de cereri care in mod normal se adreseaza unei case de pensii. De retinut si pentru putinii neștiutori intr-ale internetului ca acest blog privat este doar de informare si discutii pe tematica legislativa a pensiilor, cu deosebire a pensiilor militare si speciale, transformate de Legea 119/2010 in pensii din sistemul public de asigurari sociale.
Pe blog puteti sa primiti informatii si sfaturi de la administrator sau de la ceilalti comentatori, dar nu aici vi se rezolva cererile.
Iata o mostra de solicitare:
 "buna ziua, am facut cerere de transfer pensie din BAnca RAiffeisen in Banca Transilvaniei, in octombrie 2013, si nici in februarie 2014, nu a fost virata pensia in B. Transilvania. Au trecut 4 luni de atunci. Puteti sa verificati care este problema?
Multumesc! astept raspuns.
"

Reamintesc aici linckurile cu site-urile Caselor de Pensii Sectoriale pe care gasiti si adresele de e-mail pe care puteti coresponda in problemele care va intereseaza.
Puteti sa va ajutati si de etichetele de sub articol pentru a gasi toate articolele de pe blog despre Casele de Pensii Sectoriale.

„Lista Nationala” a SCMD si CNSC va inlocui clasa politica din România dupa ruperea USL, crede istoricul Mircea Dogaru. Ar fi o problema cu „caprarii”...

$
0
0

MAREA BUIMACEALA



EVENIMENTELE POLITICE CARE NE AFECTEAZA PE TOTI
-In atentia tuturor membrilor si partenerilor SCMD– 
Astazi, 25 februarie 2014, cu probabilitate de 200%, la orele 20.00, PNL va anunta retragerea de la guvernare, ceea ce inseamna moartea USL. Evenimentul se va petrece si va fi urmat, maine, 26 februarie 2014, de retragerea ministrilor liberali si de ungerea unui nou guvern luni, 3 martie a.c. Un guvern din care va face parte, in continuare, pe post de PSD-ista, d-na Campeanu la “Munca” si doi, pana la patru UDMR-isti. Totul este perfect ilegal, deoarece NOI, aia multi si prosti, mobilizati de SCMD si de partenerii din CNSC, am dat votul USL, si nu altcuiva. Nu PSD, nu PNL, nu PC, nu USD si cu atat mai putin revizionistilor si antiromanilor de la UDMR. Orice discutie privind impartirea procentelor din votul nostru intre unii si altii tine de domeniul stiintifico fantastic. Prin disparitia USL, se va intampla ceea ce anuntam, inca din 2011, la Congresul PC – sanctionarea  intregii clase politice ca fiind neperformanta, preocupata nu de obiective majore, nationale, ci de meschine interese individuale si de grup.
Daca pana astazi, mai mult de jumatate din electorat isi dorea ca natiunea romana sa isi ia soarta in propriile maini, independent de “birlicii ” politici, de maine procentul va trece de 80%, in siajul pseudopoliticienilor nostri ramanand doar camarilele si clientela!
Din pacate, tot ceea ce este prevazut in strategia SCMD, votata in unanimitate la CNR, Alba Iulia, pe 30 noiembrie 2013, se intampla punct cu punct. Am cerut atunci “Carte Alba” pentru a incheia orice alianta, oricat de "bizara" ar parea, in scopul stimularii factorilor politici de decizie sa dea drumul legislatiei care ne interesa pe noi militarii si politistii, pe noi pensionarii civili, pe noi profesorii, medicii, minerii, revolutionarii etc., in luna martie, daca vor voturi. Toate actiunile noastre s-au indreptat, in primul rand, spre convingerea politicienilor sa nu rupa USL-ul, pentru ca aceasta va duce la o trauma nationala si la decesul politic al liderilor in care electoratul si-a pus toate sperantele, investindu-i cu misiunea de a face “dreptate pana la capat”. Pentru a-i aduce la realitate, in ceasul al doisprezecelea am propus “Lista Nationala” pentru Europarlamentare, pe care natiunea sa-si desemneze, prin toate componentele CNSC si nu numai, valorile autentice. Aceasta in conditiile in care, la partidele politice, locurile eligibile au ajuns sa fie cumparate cu pana la 500.000 de euro, saptamana trecuta.
Lista Nationala era si este menita, nu sa introduca gheseftari, fara nici o relevanta pentru Romania, in Parlamentul European, ci sa atraga atentia liderilor USL, perceputi ca ultima speranta ca, in cazul in care distrug aceasta speranta, cu noi, sau fara noi, natiunea romana va construi o alta Alternativa Nationala la actuala clasa politica si ca o Partida Nationala a Societatii Civile va contrabalansa esecul tuturor partidelor politice.
Din pacate, buimaceala a patruns si printre noi, in sensul stimularii ambitiilor si orgoliilor nefondate ale "caprarilor" care cred ca pot reedita aventura caprarului Adolf, uitand ca orice structura se conduce de sus in jos si nu de jos in sus. Acestia au facut presiuni asupra bietilor presedinti de filiala si chiar asupra vicepresedintilor SCMD, de ani de zile scopurile lor majore, desi nu-i cunoaste nimeni, fiind a-si trage cat mai multi bani pe spinarea SCMD, a critica in permanenta conducerea si a se autominti ca, revenindu-le pofta de comanda, amortita dupa trecerea in rezerva, si-o vor putea satisface intr-un domeniu care le este complet strain.
La ultima sedinta a CD, am propus si s-a votat o modalitate de traducere in practica a strategiei votata de CNR, inclusiv prin gasirea unui mijloc de transport corespunzator ducerii ”Listei Nationale” in situatia de a fi preluata ca o contrapondere la bisnita politicianista cu alesi. Chiar daca au fost, asa cum este normal, discutii, in cele din urma ne-am inteles. Conducerea SCMD nu a incheiat, pana in acest moment, nici o intelegere CU NIMENI in privinta negocierii “Listei Nationale”. Pentru ca aceasta este atributul presedintelui SCMD, singurul care are autoritatea juridica si statutara de a o face, fapt ce impune o maxima prudenta si o verificare atenta a tuturor posibilitatilor. Neintelegand nimic, "caprarii" s-au lansat in atacuri furibunde si acuze (manipulati de cine si in interesul cui?) la adresa propriilor reprezentanti si a conducerii SCMD, dupa care s-au grabit sa isi ofere serviciile, in nume personal, domnilor X si Y, adica exact persoanelor banuite ca ar fi incheiat, cu conducerea SCMD, incriminanta intelegere. Si au facut-o la modul urmator: nu conteaza ce zic Dogaru si aia din conducerea SCMD, noi "caprarii" contam, vom apela la "caprarii" din toate filialele si veti avea intelegeri cu fiecare dintre noi. Nu conta faptul ca nimeni nu moare in SCMD de dragul caprarilor, ca juridic nu reprezinta nimic si ca noi nu negociem voturile SCMD care, numeric, nu conteaza, ci voturile CNSC care sunt milioane.
N-a contat faptul ca au periclitat negocierileconducerii SCMD cu conducerile tuturor partidelor nebasiste, arogandu-si merite pe care nu le au, si ca au facut un mare “fassss”, neintelegand ca politica este altceva decat instructia de front si ca, asa cum anunta Proiectul de strategie al SCMD, a venit vremea ca lucrurile in politica sa se schimbe de la o ora la alta. Au incheiat “protocoale” cu X si Y, dar astazi X si Y nu mai sunt impreuna, iar sponsorul care ii sprijinea pe amandoi, la ora actuala nu-i mai sprijina pe nici unul. Sansa fiecaruia s-a redus la un teoretic sprijin al CNSC prin SCMD. In concluzie, sperantele "caprarilor" au murit inainte de inflori, pentru ca aceasta este soarta himerelor!
In continuare, SCMD si partenerii sai vor lucra la “Lista Nationala” ca raspuns al Societatii Civile, avand in vedere nu atat bisnita europarlamentarelor, cat alegerile prezidentiale si generale care, matematic, vor fi anticipate.
Daca Societatea Civila, adica natiunea romana decide sa sanctioneze intreaga clasa politica, misiunea noastra ca militari este nu alaturi ci, de data aceasta, in fruntea natiunii romane pe care sa o conducem spre victorie, punandu-i la dispozitie cunostiintele si capacitatea noastra organizatorica. In aceasta misiune nu-si gasesc rostul ambitiile personale si fudulia unora, bazata pe iluzoriile “merite” ale unei asa-zise cariere trecute, datorata, din nefericire, in multe cazuri, servilismului, lipsei  de calitati, turnatului si caratului.
Obiectivele SCMD au  fost si vor ramane atata timp cat va exista SCMD, mai mult decat apararea drepturilor castigate ale categoriei socio-profesionale a militarilor si politistilor, ele decurgand tocmai din calitatea de militar, din drepturile legitime, sperantele si obiectivele natiunii. O natiune care, incepand cu 3 martie 2014, isi va sanctiona matematic, pana la cernere totala, intreaga asa zisa clasa politica!
Din aceasta perspectiva ii rog pe domnii vicepresedinti SCMD si pe presedintii de filiale sa se pregateasca pentru ceea ce va urma, potolind, cu prioritate, zelul autodisctructiv al "caprarilor"! pentru ca SCMD sa-si justifice si pe viitor calitatea de speranta a societatii civile, adica a natiunii!
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Crin, de-al dracului, s-a prabusit pe partea dreapta

$
0
0
Sondaj efectuat de CSCI dupa ce Crin Antonescu a declarat cu emfaza si intr-o veselie generala ca USL nu mai exista.
Ca ANTONESCU isi pierduse de multa vreme busola o constatase multa lume, dar nu este de inteles atitudinea organelor de conducere ale liberalilor care s-au lasat impresionate de frustrarile liderului lor.
Liberalii sunt o dezamagire.

Militarii ucrainieni din Crimeea, in frunte cu amiralul Berezovschi, ar fi trecut de partea rusilor.

$
0
0
Atasamentul fata de un stat artificial, cum este Ucraina, se reduce la plata sau neplata soldelor.
Crimeea a facut parte din Federatia Rusa pâna in timpul lui Hrusciov care, din motive de ascendenta ucrainiana, a donat Crimeea catre  RSSS Ukraina, in anul 1954, la numai un an dupa moartea lui Stalin. 
Sudul Basarabiei, denumit de turci Bugeac, adica cele trei judete românesti din perioada interbelica - Ismail, Cahul si Cetatea Alba - precum si Nordul Bucovinei cu tinuturile romanesti Hotin, Cenauti si Herta au fost atasate de Stalin la RSSS Ukraina in anul 1940, după ultimatumul de retrocedare a Basarabiei.

Libertatea
„Majoritatea forţelor armate ucrainene detaşate în Crimeea au trecut de partea autorităţilor regiunii autonome Crimeea. Tranziţia a fost făcută în pace, fără a se trage vreun foc", au anunţat surse neidentificate agenţiei de presă RIA Novosti.
Aceeaşi sursă a declarat că sunt soldaţi care au dezertat, iar alţii şi-au dat demisia. Decizia se pare că ar fi fost luată de aceştia din cauză că militarii detaşaţi în regiune nu-şi mai primisera soldele de cateva luni.
Cel care se  numără printre Şi noul comandant al Forţelor Navale din Ucraina, amiralul Denis Berezovschi, se numără printre militarii care au depus jurământul de credinţă faţă de autorităţile separatiste din Crimeea. Gestul lui Berezovshi vine la doar o zi după ce a fost învestit în funcţie de preşedintele interimar al Ucrainei.

Guvernul Ponta III vrea sa mai toarne plumb in pensii

$
0
0

Ce gandeste Putin despre Ucraina

$
0
0
 Fragment in limba româna, de peDeCe News, al unei scrisori oficiale trimisa de diplomatul Kurt Volker catre Departamentul de Stat, dezvaluita de Wikileaks. Scrisoarea pe care o prezint si in limba engleza a fost scrisa dupa reuniunea NATO de la Bucuresti din anul 2008.

„La Consiliul Summit-ului NATO-Rusia din data de 4 aprilie, Putin, aflat în ultimele zile ale mandatului de președinte, a contestat integritatea teritorială a Ucrainei, sugerând că Ucraina este o creație artificială cusută din teritoriul Cehiei, Poloniei, Românieiși în special Rusiei în matematica de după cel de-al Doilea Război Mondial. El a declarat că “Crimeea a fost pur și simplu dată Ucrainei prin decizia Politburo-ului Comitetului Central al Partidului Comunist Sovietic. Nu au existat proceduri de stat privind transferul acestui teritoriu, din moment ce noi avem o abordare foarte calmă și responsabilă a acestei probleme”. Putin a pretins că 90% din locuitorii Crimeii sunt ruși, 17 dintre cei 45 de milioane de cetățeni ucraineni sunt ruși, și că Ucraina a câștigat o parte mare din teritoriul său din Est și Sud, pe cheltuiala Rusiei. El a mai spus, “dacă adăugăm chestunea NATO și alte probleme, însăși existența statului ar putea fi sub amenințare”. Mai departe, Putin a pus la îndoială vechile granițe și valoarea conducerii politice din țările vecine, în timpul discursului său susținut la 9 august la Vladikavkahz. Provocările Rusiei referitorare la integritatea teritorială a statelor vecine sunt incompatibile cu Actul Fondator NATO-Russia, Declarația de la Roma, și au însemnătate puternic diferită în lumina acțiunilor miltare ale Rusiei din Georgia”


 
S E C R E T USNATO 000290 

NOFORN
SIPDIS

E.O. 12958: DECL: 01/05/2017
TAGS: NATOPRELMOPSGGRS
SUBJECT: UKRAINE, MAP, AND THE GEORGIA-RUSSIA CONFLICT

Classified By: Ambassador Kurt Volker for reasons 1.4 (b), (d)

1. (S/NF) Summary: As NATO Foreign Ministers gather to
discuss the Georgia crisis, we also need to look ahead at the
implications for Ukraine,s territorial integrity and its bid
for a Membership Action Plan. President Putin challenged
Ukraine,s territorial integrity rhetorically at the
Bucharest Summit. Those words are now cause for greater
concern as we look at Russia,s actions in Georgia. We
therefore need to give a strong boost to Ukraine,s
territorial integrity, reaffirm the Bucharest decision that
Ukraine and Georgia will become members of NATO, and begin to
shape Allied thinking on a decision about Membership Action
Plan this December. End Summary.

2 (S/NF) Events in Georgia are coloring Allies' views of
Ukraine and its membership prospects at NATO. Allies are
divided on their perception of how the Bucharest Summit
pledge of future membership to Georgia and Ukraine affected
the current crisis. The German-led Allies argue that the
Bucharest decision on eventual membership
provoked the Russian aggression, while most others (including
the new members and Canada) see it as we do: that Russia
interpreted the denial of MAP as a green light for action
against Georgia.

3. (S/NF) In the April 4 NATO-Russia Council Summit, Putin in
his last days as Russian President implicitly challenged the
territorial integrity of Ukraine, suggesting that Ukraine was
an artificial creation sewn together from territory of
Poland, the Czech Republic, Romania, and especially Russia in
the aftermath of the Second World
War. He stated, "the Crimea was simply given to Ukraine by a
decision of the Politburo of the Soviet Communist Party
Central Committee. There haven't even been any state
procedures regarding transfer of the territory, since we take
a very calm and responsible approach to the problem." Putin
claimed that 90 percent of inhabitants of the Crimea are
Russian, 17 out of 45 million Ukrainian citizens are Russian,
and that Ukraine gained enormous amounts of its territory
from the east and south at the expense of Russia. He added,
"if we add in the NATO question
and other problems, the very existence of the State could
find itself under threat." Putin further questioned old
borders and the worthiness of political leadership in
neighboring countries during his August 9 Vladikavkahz
speech. These Russian challenges to the territorial
integrity of neighboring states are inconsistent with the
NATO-Russia Founding Act, the Rome Declaration, and take on
profound new meaning in light of Russian military actions in
Georgia.

4. (S/NF) NATO needs to be mindful of the connective tissue
between events in Georgia, Putin's threatening language on
the territorial integrity of its neighbors, and Ukraine,s
(and Georgia,s) MAP aspirations. For many Allies, the
Georgia-Russia conflict provides new impetus to moving
Ukraine into MAP and toward NATO membership, provided
Ukraine continues to request it. Conversely, if the Kremlin
achieves all of its objectives in Georgia with few
consequences and its international reputation intact - as
Germany and others would have it - this may only embolden
Russia to increase its bullying behavior towards Ukraine and
others in the neighborhood.
VOLKER

Anexa nr.1 la Hg 1294/2001 cu conditiile de munca pentru MApN si varianta MODIFICATA PRIN HG nr.S-1019/2010

$
0
0
 Reluare a postului din 18 02 2012
HG 1294/2001 o puteti citi---->aici






























Viewing all 3577 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>