Sunt tot mai necredibile acțiunile ministrului Ciucă pentru pretinsa intenție de a elimina discriminările promovate prin lege între beneficiarii aceleiași legi a pensiilor militare.
Acum știe toată lumea că eliminarea actualizării pensiilor militare printr-o ordonanță de urgență a fost rodul muncii zgârcite a juriștilor și finanțiștilor din structurile de apărare, cu deosebire din MApN-ul care avea, în 2017, ca sef de stat major un general cu numele de Ciucă Niculae. Ani de-a rândul ministerul a returnat fonduri importante din capitolul asistență socială pentru a răsplăti bunăvoința premierilor la rectificările bugetare.
Dacă ar avea voință... Ciucă ar reintroduce actualizarea pensiilor militare tot prin Ordonanță de urgență, fără să se mai pitească laș prin întruniri cu sărmanii șefi de structuri asociative.
A preluat domnul ministru tema indexării pensiilor militare. Nu are niciun merit pentru că indexarea se aplică anual din oficiu, potrivit art. 59 din Legea nr. 223/2015. Cel mult poate să facă încă un pustiu de bine și pentru anul 2022, respectiv s-o elimine ca și pe cea din 2021.
Apropo, nu s-a găsit niciun asociativ să-l întrebe pe domnul Ciucă dacă preconizata indexare se va aplica doar in limita plafonului de 85% pentru pensiile stabilite/recalculate/actualizate înainte de OUG nr. 59/2017, așa cum au decis cei de la Curtea de Conturi în Decizia nr. 4/2020? Așa s-ar părea, după blatul destul de evident pe care juriștii CPS a MApN l-au făcut in dosarul nr. 4241/2/2020 al CA București cu cei de la Curtea de Conturi, cerând respingerea intervențiilor principale care solicitau anularea pct.1/iii din respectiva decizie.