Domnule Mircea Dogaru,
Nu abrogarea Art. 40 al OUG nr.57/2015, de către Camera Deputaților, servește intereselor militarilor ci introducerea de urgența pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a proiectului de lege de adoptare a OUG nr. 57/2015, cu amendamentele regretatului deputat Niculae Mircovici, pentru acel articol al ordonanței.
Organizarea unui miting, în fața Parlamentului, pentru susținerea acestor revendicări, ar trezi interesul mai multor militari pensionari, mai ales că, abia acum, când primesc deciziile de recalculare, au realizat că au fost mințiți de susținătorii acestei odioase inițiative a tehnocraților și a funcționărimii din Sistemul din Aparare de a ciunti din drepturile pensionarilor mlitari, inițiativă care n-a fost sancționată de principalele partide parlamentare.
miercuri, 5 octombrie 2016
Catre,
CAMERA DEPUTATILOR
Domnului Presedinte Florin IORDACHE
Domnule Presedinte,
Va informam prin prezenta ca modul de aplicare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, de catre casele de pensii sectoriale ale M.Ap.N., M.A.I. si S.R.I. este total contrar scopului legii, acela de a lichida discriminarea dintre rezervisti. Astfel:
· s-a trecut la aplicarea unei forme a Art. 40 din OUG 57/2015 desi aceasta este in dezbatere, in urma solicitarii noastre de abrogare la Camera Deputatilor;
· in loc sa se produca alinierea rezervistilor la conditiile de grad si functie, detinute de omologii activi sau similar, se iau in calcul elemente anterioare anului 2009;
· se introduc in baza de calcul, retroactiv si ilegal, elemente din alte legi, care nu au nici o legatura cu pensia militara de stat. Spre exemplificare, se introduce in baza de calcul pensia suplimentara, stabilita ca pensie privata prin contributie din solda neta, inca din 1967, ca fiind “altceva decat pensia militara de stat”. De asemenea, contrar legii, si chiar si OUG 57/2015 se introduce in baza de calcul, partea suplimentara contributiva, adica drepturile de pensie rezultate din veniturile realizate de rezervisti in calitate de civili angajati, dupa trecerea in rezerva. Pana la data de 01 ianuarie 2016, rezervistii care au lucrat in calitate de civili, au fost obligati sa declare anual veniturile obtinute si contributiile la pensie, platite, Casa Nationala de Pensii (CNP) stabilind, tot anual, adaosul de pensie contributive, la pensia militara. Pentru economie, acestea erau virate de CNP caselor sectoriale de pensii spre a fi trimise odata cu pensiile militare.
Dovada celor de mai sus este faptul ca, la indexarile din anii trecuti, rezervistilor cu pensie militara diminuata le-a fost indexata doar partea civila.
Deoarece nu toti rezervistii au lucrat dupa trecerea in rezerva, luarea retroactiv si ilegal in calculul pensiei militare a veniturilor ulterior obtinute face ca “alinierea” celor inca activi, ca civili, la situatia din 2016 a militarilor activi, sa se faca… pe banii lor, fiind astfel discriminati fata de camarazii care nu au lucrat ulterior trecerii in rezerva si fata de cei care trec in rezerva astazi.
Pe cale de consecinta, va supunem atentiei urmatoarele intrebari, al caror raspuns il asteapta toti rezervistii:
1. cand va fi abrogat Art. 40 din OUG 57/2015, adica o intreaga ordonanta in 30 de articole, privind pensiile militare de stat, strecurata in mod abuziv intr-o OUG care stabilea salarizarea civililor pe 2016?
2. cum isi permit structurile financiare si juridice ale M.Ap.N., M.A.I. si S.R.I. sa incalce si Legea nr. 223/2015 si reglementarile ulterioare, interpretand in mod discriminatoriu niste prevederi cat se poate de clare?
Solicitam raspuns, declansarea unei anchete, sanctionarea vinovatilor si reglementarea de urgenta a situatiei. In caz contrar, vom fi obligati sa ne adresam instantelor competente si sa luam in calcul eventualitatea, deloc de dorit si extrem de periculoasa in contextul actual, a iesirii in strada.
Cu multumiri anticipate,
Presedintele S.C.M.D.,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU