Cel mult, DNA putea să informeze Senatul și să argumenteze că nu poate stabili cine se face vinovat de moartea accidentala a politistului Gigină decât dacă Senatul cere începerea urmăririi penale împotriva demnitarului pe care escorta de politiști îl însoțea pe străzile din București .
Spre rușinea senatorilor care o compun, Comisia juridică a recomandat Plenului să ceară DNA începerea urmăririi penale împotriva fostului Vicepremier, Gabriel Oprea, însușindu-și acuzația prostească formulată de DNA, cum ca Oprea l-a ucis din culpă pe bietul polițist, căzut într-o groapă lăsată nesemnalizată de niște iresponsabili cârpaci de străzi.
Chiar dacă rezerviștii disponibilizați îl poreclesc "Gropea" pe fostul ministru de Interne și Apărare, pentru că numai lor le-a micșorat pensiile militare, nici ei nu cred că generalul a săpat groapa în asfalt, special ca sa cadă antemergătorul polițist în ea.
Proiectul de hotărâre a fost respins prin votul majorității senatorilor, degrevând DNA de o cauză care nu era de competența sa.
Madam Kovesi sare cu obrăznicie la gâtul senatorilor, insinuând perfid că ei ar fi îngreunat cercetările pentru elucidarea cauzelor care au dus la accidentul de muncă soldat cu moartea polițistului în timpul misiunii.
Dacă dosarul era lăsat în competențele procedurale ale polițiștilor si procurorilor și nu își băga coada secta soros-istă, era deja instrumentat- in rem-, stabilite culpele si răspunderile pentru despăgubirea familiei polițistului decedat.
Aș vrea sa văd dacă senatorii au curajul sa voteze o Hotărâre prin care să condamne Comunicatul DNA, prin care acest organ judiciar se amestecă în competențele constituționale ale puterii legislative. L
Se pun în mișcare și sectanții pentru organizarea unui miting împotriva Parlamentului.
Constitutia României
Art. 109
(1) Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului răspunde politic solidar cu ceilalţi membri pentru activitatea Guvernului şi pentru actele acestuia.
(2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass-media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
La data de 01 septembrie 2016 a fost formulată cererea de efectuare a urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deținut funcția ministerială (vezi comunicat nr. 1150/VIII/3 din 01 septembrie 2016).
Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție a fost supusă la vot de către plenul Senatului României la data de 19 septembrie 2016.
Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină.
Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit.
--
Sursa foto: Petapixel