Articol DC News |
Punctul 1, cel mai important pentru pensionarii militari, din lista de revendicari ale mitingului din 24 ianuarie este o cacealma care, transpusa in practica, ar bate in cuie dispozitiile OUG nr. 57/2015 prin care au fost abrogate unele articole din Legea 223/2015.
Doamna consiliera juridica a SCMD ar trebui sa-i citeasca de urgenta domnului Mircea Dogaru art. 64 al Legii 24/2000 privind tehnica de legiferare.
Solutia este modificarea sau abrogarea art. 40 din ordonanta prin legea de adoptare a OUG nr.57/2015 in Parlament.
Va rog sa recititi Decizia ICCJ in recursul in interesul legii referitor la art. 10 din Legea 80/95,privind reducerile de impozite pentru cadrele militare decorate cu OMM, abrogat si repus, apoi, degeaba in vigoare prin alta ordonanta de urgenta AICI
Va rog sa recititi Decizia ICCJ in recursul in interesul legii referitor la art. 10 din Legea 80/95,privind reducerile de impozite pentru cadrele militare decorate cu OMM, abrogat si repus, apoi, degeaba in vigoare prin alta ordonanta de urgenta AICI
Catre,
GUVERNUL ROMANIEI
In atentia: Domnului Prim Ministru Dacian CIOLOS
Domnule Prim Ministru,
Va informam asupra revendicarilor care vor fi prezentate Guvernului spre solutionare, cu ocazia mitingurilor din 24 ianuarie, din Bucuresti (Piata Victoriei) si Iasi (Prefectura), organizate de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, pentru Consiliul National al Societatii Civile, in forma la care s-a ajuns, in urma discutiilor purtate cu reprezentanti ai Guvernului, la Secretaritul General, din 20 decembrie 2015 si pana astazi:
- Anularea de catre Guvern, prin ordonanta de urgenta a art. 40 din OUG nr. 57/2015, urmand ca definirea venitului brut ca baza de calcul pentru pensiile militare de stat sa se faca in cuprinsul Ordinului comun de aplicareCu stima,
- p. Consiliul National al Societatii Civile (CNSC),Col. (r) dr. DOGARU MIRCEA, Presedintele SCMDDan HAZAPARU, Presedintele Fundatiei Romane pentru Democratie prin Drept (FRDD)
Legea 24/2000 privind tehnica de legiferare
Abrogarea Art. 64
(1) Prevederile cuprinse intr-un act normativ, contrare unei noi reglementari de acelasi nivel sau de nivel superior, trebuie abrogate. Abrogarea poate fi totala sau partiala.
(2) In cazul unor abrogari partiale intervenite succesiv, ultima abrogare se va referi la intregul act normativ, nu numai la textele ramase in vigoare.
(3) Abrogarea unei dispozitii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior sa se repuna in vigoare actul normativ initial.
Fac exceptie prevederile din ordonantele Guvernului care au prevazut norme de abrogare si au fost respinse prin lege de catre Parlament.