...dar nu raspunde criticilor pe care le-am formulat proiectului pe care dânsul si câteva asociatii din MAI l-au prezentat unui grup de parlamentari, grup care a devenit initiator al Proiectului inregistrat la Camera Deputatilor.
Nu am criticat atât de mult depunerea documentului la Parlament cât m-am legat de unele prevederi discriminatorii si de completarile de-a dreptul hilare la „ Proiectul Dusa”, cu referire la cele din art. 61 si 111 din initiativa inregistrata la CD.
Domnul Dogaru si cei din conducerea SCMD refuza sa raspunda la o intrebare esentiala:
De ce au fost de acord cu discriminarea pensionarilor recalculati /revizuiti pe L 119/2010 si OUG 1/2011, in sensul ca acestia sunt inlaturati de la recalcularea din oficiu a pensiilor in plata, la data intrarii in vigoare a noii legi a pensiilor militare?
Cât timp refuza sa raspunda la aceasta intrebare... prezumam ca au actionat cu rea credinta.
Din raspunsul dat luni, 30 martie ac, in Senat, la intrebarile doamnei senator Anghel, rezulta ca MApN si MAI inca lucreaza la un proiect al legii pensiilor militare. Concluzia este usor de tras; nu si-au insusit proiectul inregistrat la Parlament.
Iata „rabufnitarea” domnului Dogaru:
- In atentia tuturor celor interesati -
Doamnelor si domnilor,
Deoarece, in ultimele zile, au aparut pe bloguri tot felul de aberatii aruncate, in scopul autobagarii in seama, la adapostul anonimatului, de tot felul de “bufnite” si alte pasari de prada, oripilate de ideea ca Legea Pensiilor Militare de Stat chiar apare, punand capat haosului benefic pentru unii, se cuvin facute unele precizari.
Nu exista unul, doua, noua sau mai multe proiecte, ci UNUL SINGUR. Un Proiect care nu este nici “al lui Dusa”, nici “al lui Dogaru”, cum nu a fost nici “al lui Dobritoiu”.
Este Proiectul menit sa inlature haosul legislativ instaurat, in ceea ce ne priveste, de regimul Basescu-Boc, la care au lucrat impreuna reprezentantii activilor din sistem si ai rezervistilor, in cursul anului 2012.
Este Proiectul de care a raspuns, din ordinul premierului, domnul ministru Dusa, in 2013.
Este Proiectul abandonat la inceputul lui 2014 si reluat, ca urmare a tratativelor cu SCMD, in august 2014, cu promisiunea ca va face parte din seria legilor reparatorii, intrate in dezbaterea parlamentara, in perioada 03 septembrie – 07 octombrie 2014, sub responsabilitatea presedintelui de Comisie senatoriala, ulterior ministru, dl. Liviu POP.
Este Proiectul abandonat la 01 octombrie 2014, cand, in perspectiva alegerilor, senatorii au fost trimisi in concediu, fapt ce a atras actiunea de pichetare a sediului central al PSD, de catre SCMD, in timpul campaniei electorale.
Este Proiectul pe care, in aceste imprejurari, dl. ministru Dusa, la solicitarea unor generali, l-a retras de la Comisia de Munca a Camerei Deputatilor spre consultare.
Este Proiectul pe care si l-a asumat dl. viceprim-ministru, gl.(r) dr. Gabriel Oprea care, la data de 13 ianuarie 2015, a convocat la Guvern ministrii si secretarii de stat de resort, precum si sefii directiilor de specialitate din toate structurile sistemului si presedintii sindicatelor. Comisia constituita atunci, avand drept misiune eliminarea tuturor discriminarilor, a elaborat forma actuala a Proiectului asupra careia toata lumea a cazut de acord la 12 februarie a.c., asumandu-si-o prin semnatura.
In doua zile, cu toate semnaturile necesare, Proiectul trebuia trimis de la Guvern Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor, spre inregistrare.
Intrucat au trecut peste 30 de zile si evenimentul nu s-a produs, ba, mai mult, presedintele Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor a fost schimbat, de teama unei noi amanari a dezbaterii legislative, a reactionat singura persoana din comisie, care nu se subordoneaza cuiva, nici pe linie administrativa, nici pe linie politica, presedintele SCMD. In numele SCMD si al tuturor rezervistilor, acesta a transmis un apel, avand in anexa Proiectul, catre toti deputatii si senatorii, indiferent de culoare politica, sa si-l asume ca initiativa. Au raspuns pozitiv presedintele si vicepresedintele Comisiei pentru Egalitate de Sanse din Camera decizionala, deputatii Stefan Petru Dalca si, respectiv, dna. Liliana Minca. Acestia au strans semnaturi la Camera Deputatilor, in timp ce la Senat, s-a ocupat, nemijlocit, seful Grupului parlamentar PC-PLR, dl. senator Dumitru Pelican. Pentru nestiutori, domnia sa este si seful doamnei senator Cristiana Anghel, care a avut si domnia sa mai multe interventii in plen, in favoarea noastra.
Proiectul a fost inregistrat la Camera Deputatilor cu nr. 313/28.03.2015, trimis la Consiliul Legislativ, care l-a trimis la Senat, intrand in procedura de vot.
Actiunea presedintelui SCMD nu a facut decat sa impulsioneze asumarea Proiectului si intrarea in procedura de urgenta, prin scurtarea timpului din punct de vedere procedural.
Luand nota de aceasta realitate, va las pe dvs. sa trageti concluziile necesare pe tema actiunilor persoanelor care bat campii si se agita inutil, autobagandu-se in seama, post factum, dandu-va si propunandu-va, de circa o luna de zile, cele mai bizare informatii si initiative legate de Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat.
Sa dea Dumnezeu ca Sarbatorile Pascale sa fie fericite pentru toata lumea si, in mod deosebit, fericite pentru rezervisti!
Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU