Documentul de mai jos, emis în cursul lunii august a.c, arată cât de mult au reușit gulerații să-l îmbrobodească pe noul ministru al Apărării, dacă îl comparăm(documentul) cu promisiunile din primăvară ale lui Dincu, de a elimina inechitățile introduse în Legea 223/2015 din inițiativa acelorași amploaiați.
Inițiativa emiterii ordonanței de eliminare a actualizării pensiilor militare în 2017 le-a aparținut amploaiaților și tot ei nu au acordat aviz numeroaselor tentative de a se relua actualizarea în cei 5 ani care au trecut de atunci.
Așa cum în 2017 funcționărimea din ministere s-a trezit pe cap cu L 153/2017, lege care punea capăt degringoladei salariale în sistemul de apărare și impunea actualizarea pensiilor militare, acum, în anul 2022, s-au trezit cu presiunea de reformă a pensiilor militare impusă de PNRR, condiție, alături de altele, pentru primirea de către România a unei finanțări de 30 de miliarde EURO. In 2017 au impus emiterea OUG 59, acum clamează că ministerul s-a opus contributivizării pensiilor militare, opoziție care echivalează cu voința de a continua actuala stare de fapt în domeniul pensiilor militare.
Când dai vina pe succesiunea temporală a legilor care ar fi generat inechitățile în domeniul pensiilor, fără a preciza că tu ai provocat acea succesiune de legi, ce credibilitate mai are promisiunea că vei reforma pensiile militare în afara Programului PNNR?
Să-i lăsăm pe amploaiați să se culce pe importanța acordată avizului de scoatere a pensiilor militare din reforma PNRR și să dăm, totuși, credibilitate celor spuse de Premier, respectiv că soarta tuturor pensiilor se va stabili la ministerul Muncii, de comisia interministerială de aplicare a Jalonului 215 din PNRR.
Pentru politic sunt atât de importante cele 30 de miliarde de EURO încât pălesc și presiunile venite din interiorul sistemului de apărare... de a menține pensiile militare în actuala formă de reglementare.