După bătălii intense duse de sociologul Dîncu, uns ministru peste cătane în guvernul generalului Ciucă, șocat de constatarea că predecesorul său i-a lăsat prea multi pensionari militari cu pensii mai mici de 2500 lei, în ultima ședință de guvern s-a admis indexarea cu 10% doar a pensiilor militare mai mici de 2500 lei, restul urmând să primească indexarea legală pentru anul 2022 de 2,6%.
Concomitent, din pensiile militare mai mari de 4000 lei, la fel ca și din pensiile din sistemul public, în care întră alte 6 categorii de pensii speciale, s-a dispus reținerea unei contribuții de asigurări sociale pentru sănătate de 10%, CASS-ul pe care Dragnea, în "lăcomia" sa, abia îl eliminase în anul 2017.
Creșterile și descreșterile pensiilor militare nete, după cele 2 măsuri dispuse prin OUG nr. 130/2021, sunt sintetizate în tabelul de mai jos, cu precizarea că sunt valabile numai pentru militarii care și-au deschis drepturile de pensie înainte de 15 septembrie 2017, data intrării în vigoare a noului algoritm de calcul al veniturilor din pensii militare, prin celebra OUG 59/2017, rămasă în folclorul cazon sub denumirea de ordonanța LOV.... mai ales, pentru că a eliminat actualizarea pensiilor militare. Fără acea ordonanță, prin care gulerații din sistemul de apărare, în frunte cu actualul premier, au stopat corelarea pensiilor militare cu creșterile soldelor de funcție, prevăzute în art. 38 al Legii nr. 153/2017, actualul ministru Dîncu nu ar mai fi fost șocat de dezechlibrele care s-au creat în ultimii 4 ani între pensiile militare vechi și cele noi.
(in curs de redactare)