Au mai pățit-o și alții din cauza unor judecători care încă nu au invățat la Institutul de Magistratură, institut care mai nou dă și directive pentru instanțe, prin formatorii săi de opinie, că o hotărâre de Guvern, cum este HG nr.1/2017, nu poate modifica prevederile din Legea 285/2010 în privința componenței soldei/salariului de funcție.
CPS a MAI a formulat apel la Curtea de Apel Brașov și sunt șanse mari ca sentința tribunalului să fie infirmată.
Fiind o hotărâre executorie, evident că CPS a MAI a emis decizie de actualizare, termen impropriu folosit de instanță și insușit de Casa Sectorială.
In astfel de situații, L 223/2015 prevede revizuirea pensiei militare.
Semnalizatorul cazului insista pe punerea în evidență a mărimii pensiei militare pentru un agent șef principal de poliție.
Este de discutat, în condițiile în care un colonel ieșit la pensie înainte de 2010 abia ajunge la o pensie pe jumătatea celei acordate agentului de poliție.
Nr. unic (nr. format vechi): | 2779/62/2020 |
SIMINESCU DUMITRU | Reclamant | CASA DE PENSII SECTORIALĂ A M.A.I., PRIN REPREZENTANT LEGAL | Pârât |
|
22.12.2020 | Ora estimata: 09:00 Complet: MAS6 Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii pentru lipsa procedurii prealabile speciale, excepţia prematurităţii, invocată de către pârât Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne, prin întâmpinare. Admite acţiunea formulată de către reclamantul Siminescu Dumitru, în contradictoriu cu pârâta Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne, şi în consecinţă: Obligă pârâta la actualizarea pensiei militare de serviciu prin echivalarea salariului de funcţie cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată, care nu include sporuri şi alte adaosuri, în valoare de 1450 lei, potrivit H.G. nr.1/2017. Obligă pârâta la plata diferenţelor de drepturi de asigurări sociale rezultate din actualizare, sume care urmează a fi acordate actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii efective, la care se va adăuga dobânda penalizatoare începând cu data de 01.02.2017 şi până la data plăţii efective a diferenţelor de drepturi cuvenite. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. În cazul formulării cererii de apel aceasta se va depune la Tribunalul Braşov. Pronunţată azi, 22.12.2020 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei în conformitate cu prevederile art. 396 alin. 2 Cod procedură civilă. Document: Hotarâre 1276/2020 22.12.2020
|
|