Filmulețul, devenit viral pe internet, în care un polițist (participant la trafic), încadrat pe banda de langă centrul sensului giratoriu, era să se tamponeze, la ieșirea din sensul giratoriu, cu un alt participant la trafic, încadrat pe banda exterioră a sensului giratoriu, a împărțit internauții în mai multe tabere:
Unii sunt de părere că autoturismul alb (de pe banda exterioară) ar fi cel vinovat, în cazul unui accident, pentru că nu s-a încadrat corect și nu a semnalizat stânga, alții dimpotrivă că polițistul ar fi fost vinovat pentru că, într-o astfel de situație, trebuie să acorde prioritate la părăsirea benzii interioare. Se pare că nici oamenii legii nu se pun de acord, existând opinii diferite (a se vedea aiciși aici) de interpretare a acestei situații.
Cert este că în Codul Rutier (Ordonanța de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice) nu există o prevedere expresă referitoare la circulația pe mai multe benzi în sensul giratoriu și la întrebările "Cine iese și când?"și "Dacă la păstrarea benzii din sensul giratoriu (cazul autoturismului alb) trebuie pus semnal stânga?"
Dacă la noi problema este lăsată în coadă de pește, la nemți este tratată mult mai serios, existând, conform site-ului oficial ADAC, obligația de a mai da o tură suplimentară pentru soferul care nu s-a încadrat corect din timp și vrea să iasă din sensul giratoriu de pe banda interioară (ca în cazul polițistului). Observați și faptul că șoferul de pe banda exterioară nu are obligația să semnalizeze stânga:
Sens giratoriu pe două benzi: cine iese și când? (traducere cu Google Translate)
Oricine alege calea circulară interioară trebuie să acorde atenție priorității șoferului exterior la părăsire. Oricine nu alege la timp banda corectă trebuie să facă o tură suplimentară, deoarece trebuie să aibă grijă specială atunci când schimbă banda.