Toată stima pentru îndelungata carieră militară a acestei doamne care a pornit de la comandant de pluton studente din Universitatea București, a trecut prin cea de muzeograf la Muzeul Militar și, după ce comenzile militare pentru studente i-au deschis apetitul spre studii juridice, încă din anii 1997-1998, a fost cooptată pe funcția de consilier juridic la Direcția legislativă și contencios a MApN. In 2017 a fost numită locțiitor al șefului Direcției juridice din MApN.
Mai toate avizele pentru inițiativele legislative din domeniul salarizării și pensiilor pentru militari din ultimele 2 decenii au trecut și prin pixul acestei doamne.
Metodologiile de aplicare a legilor pensiilor pentru militari, cu toate greșelile de interpretare a legii, pe larg dezbătute pe acest blog, sunt avizate și de această doamnă. Si acum mă gândesc cum o fi putut trece de avizul de specialitate HG 735/2010, de aplicare a Legii nr. 119/2010, care a dus zeci de mii de pensionari militari în pragul infarctului... când au văzut cupoanele de pensie din ianuarie 2011.
Întâmpinările pe care consilierii juridici ai MApN le-au depus în litigiile cu pensionarii militari sunt și rodul gândirii juridice a acestei doamne... care în luna martie 2021 împlinește vârsta standard de pensionare.
Vor rămâne celebre întâmpinările, care au derutat sute de judecători, potrivit cărora majorarea cu 5% a pensiilor militare, în anul 2016, prin derogare de la art. 59 din Legea 223/2015, ar însemna că majorarea a fost valabilă doar în anul 2016 și de aceea a dispărut la actualizarea din 2017.
Ce să mai zicem de întâmpinările care justificau eliminarea sporului OMM din drepturile de pensie ale celor care s-au pensionat după aplicarea celebrei ordonanțe nr. 59/2017, pe motivul hilar că ordonanța ar fi introdus sporul în cuantumul plafonat al pensiei militare.