Intr-o perioadă, rezervistul Dan Bazavan a frecventat și acest blog cu interpretările sale subiective ale legislației privind salarizarea și drepturile de pensie ale militarilor.
Nu a înțeles opiniile contrare exprimate pe acest blog și a continuat demersurile pe alte site-uri, reușind să producă grozăvii publicistice de genul:"EXCLUSIV. Scandal imens în MApN și MAI. Sumele uriașe pe care militarii români le-au pierdut din cauza soldelor calculate greșit" pe site-ul Impact.ro
Din toate aspectele publicate acolo sunt reale doar cele referitoare la eliminarea sporului OMM/SOSP, reglementat de L 80/1995, nu de Legea 223/2015, din calculul pensiilor militare stabilite după 15 septembrie 2017 potrivit OUG nr.59/2017, spor care, într-adevăr, trebuia adăugat la cuantumul net al pensiei militare... nu plafonat la acel cuantum.
Problema sporului pentru pensia suplimentară, integrat în algoritmul de calcul al pensiilor militare, a fost complet lămurită de mai multe decizii ale Curții Constituționale, care a judecat excepțiile de neconstituționalitate privind art. 30 din L 223/2017, astfel cum a fost modificat prin OUG nr. 57/2015. Este constituțional ca acest spor să fie inclus în plafonul de 85% prevăzut de art. 30, dar este constituțional și dacă acest spor este adăugat la plafon, cu condiția ca legiuitorul să reglementeze expres acest lucru.
In privința presupusului calcul greșit al soldei de funcție după perioada 2009- 2022, pe acest blog au fost scrise numeroase articole și comentarii, concluzia fiind că solda/salariul de funcție este calculat/ă potrivit legislației.
De altfel, MApN i-a răspuns anul trecut, așa cum rezultă din documentul pe care l-am primit de la alt user al blogului.
Domnul avocat care dorește să se implice în această cazuitică, luând de bune opiniile domnului Băzăvan, ar face bine să studieze si articolele de pe acest blog de la etichetele solda de funcțieși solda de bază