De data aceasta vorbim despre o iniţiativă a partidului PRO Romania, desprins din PSD, nu din motive doctrinare ci doar doar pentru menţinerea puterii în interiorul partidului.
Niciunul din conducătorii organizaţilor de rezervişti prezenţi la întâlnirea cu Ponta, Tutuianu şi Mocioalcă nu s-a invrednicit să-i bată obrazul domnului Tutuianu pentru declaraţiile iresponsabile date cu privire la pensiile militare în timpul scurt cât a fost ministru al Apărării, declaraţii care au premers şi au justificat OUG nr. 59/2017, ordonanţă prin care au fost îngheţate pensiile militare prin eliminarea actualizării lor. Cine vrea să-şi reamintească, poate să citească acest articol http://www.huhurez.com/2017/08/doua-minciuni-colportate-si-de.html?m=0&hl=en
Chiar şi LOV a recunoscut recent la Craiova că Ordonanţa 59/2017 a dat-o fiind dezinformată de ministrul Apărării, domnul Tutuianu.
Comunicat PRO Romania
PRO România a organizat marți, 26 februarie 2019, o întâlnire de lucru cu asociațiile și sindicatele reprezentative din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională.
La întrevedere au fost prezenți gl. Nicolae Băhnăreanu, din partea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, gl. Virgil Bălăceanu, gl. Dan Grecu și col. Constantin Monah, din partea Asociației Ofițerilor în Rezervă din România, col (r) Marian Tudor, gl. Alexandru Cotoară și lt. col (r) Dragoș Icleanu, din partea Asociației Militarilor din România, col(r) Mircea Dogaru, din partea Sindicatului Cadrelor Naționale Disponibilizate, Dumitru Coarnă din partea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și Alexandru Andone din partea Sindicatului Agenților de Poliție. Din partea PRO România au participat președintele partidului, Victor Ponta, secretarul general, Ion Mocioalcă, fostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu și purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podașcă.
În cadrul discuțiilor, a fost subliniată cooperarea foarte bună pe care Guvernul Ponta a avut-o de-a lungul timpului cu reprezentanții polițiștilor și rezerviștilor militari și s-a exprimat interesul comun pentru consultarea permanentă asupra problematicilor specifice domeniului apărării naționale și protejării drepturilor militarilor și polițiștilor.
De asemenea, s-a realizat și o analiză a contextului geopolitic și geostrategic contemporan și a necesității eforturilor proprii pentru consolidarea capacității de apărare națională, în context european și euroatlantic; au fost identificate limitele actualei legislații naționale care reglementează domeniul apărării, considerată ca incluzând multe prevederi fie învechite în raport cu realitatea contemporană, fie inaplicabile sau pur și simplu neaplicate; a fost manifestat interesul rezerviștilor pentru starea Armatei, în general și a Forțelor de Rezervă, în special, vorbitorii având o poziție critică față de rezultatele MApN în aplicarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari.
În acest context, PRO România va susține o serie de modificări legislative pentru a readuce legea 223 privind pensiile militare de serviciu la forma inițială din 2015, după ce aceasta a fost modificată prin multiple ordonanțe de urgență care au redus drepturile rezerviștilor militari.
De asemenea, vor fi întreprinse acțiuni pentru sprijinirea militarilor activi, în sensul repunerii carierei militare pe locul meritat și corespunzător misiunii constituționale, după ce reprezentanții asociațiilor au prezentat cazuri concrete prin care, de exemplu, un soldat profesionist este echivalat în actuala lege a salarizării unitare cu un muncitor necalificat.