Quantcast
Channel: huhurez.com
Viewing all 3586 articles
Browse latest View live

Inceputul sfârşitului politicilor sociale promovate de LOV

$
0
0
Din paginile 18-20 ale draftului ordonanţei de urgenţă ce va fi aprobată în zilele următoare, rezultă că Guvernul Dăncilă elimină beneficiarii pensiilor speciale şi de serviciu din categoria contribuabililor scutiţi de la plata contribuţiei pentru asigurarea socială de sănătate prin Codul Fiscal modificat în 2017.
Pensionarii militari vor plăti 5,5% din cuantumul brut al pensiei militare.




Conferinţă de presă a ministrului muncii după şedinţa de guvern

Dă doamne să se împlinească miza urmărită de Iohannis Preaîndosariatul !

$
0
0
Alex Coita a declarat că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a numi cei doi
miniștri pentru Transporturi și Dezvoltare Regională face parte dintr-o strategie
 de a crea tensiune care să se răsfrângă asupra președintelui PSD. Analistul 
susține că miza nu este dărâmarea Guvernului Dăncilă ci eliminarea lui Liviu Dragnea
 din vârful PSD.
"Undeva ceva s-a rupt. Miza este evident să se creeze tensiune, să se joace la
ambiție cu actuala conducere a PSD, astfel încât să se producă un miracol în
 actuala sesiune parlamentară și să trecă o moțiune de cenzură care de fapt nu
vizează Guvernul Dăncilă, pentru că eu sunt convins că cei din opoziție sunt
conștienți că dacă pică Guvernul Dăncilă vor fi și ei într-o situație extrem de
delicată pentru că nu au alternativă, miza este să se creeze o situație în PSD
în care actualul lider, Liviu Dragnea, să fie înlăturat de la conducere", a declarat
Alex Coita la Antena 
După plecarea lui Dragnea să vină Pleşoianu Liviu la conducerea PSD. 
Ca să-l regrete şi Preaîndosariatul pe nehotărâtul Dragnea.

„Pentru că tot are mari așteptări livrate de domnul Juncker - știți că o să fie un
 mare eveniment la Sibiu -, eu l-aș suspenda înainte de asta. Vorbesc foarte
 serios. Eu pe Iohannis l-aș suspenda înainte de summitul de la Sibiu.
Eu asta aș face”, a declarat Liviu Pleșoianu, vineri după-amiază, în cadrul
 emisiunii „Esențial” de la Antena 3.
Eu le mai propun celor din actuala Coaliţie guvernamentală să emită urgent un proiect de lege pentru completarea Legii funcţionarilor publici, Legea 188/1999, cu un articol în care să se prevadă că înalţii demnitari de stat care sunt condamnaţi de trei ori prin Decizii CCR că au încălcat Constituţia sunt demişi de drept, fără alte formalităţi.
Asta pentru eventualitatea că pe înaltele demnităţi publice alese sau numite vor mai ajunge frustraţi ca Băsescu, Iohannis, Kovesi, Lazăr, Livia Stanciu, Monica Macovei, Prună etc, cărora nu le-a păsat de dispoziţiile constituţionale 

Live din Paris. Continuă confruntarea vestelor galbene cu Poliţia

In ciuda Preaîndosariatului, Tudorel Toader a preluat Preşedinţia Consiliului JAI şi va numi procurorul-şef european

$
0
0
Ministerul Justiției din România a preluat președinția Consiliului JAI / Justiție și Afaceri Interne !
În perioada 6-7 decembrie 2018 ministrul justiției, Tudorel TOADER, a participat la Bruxelles la ultima reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, sub egida președinției Austriei. 
În data de 7 decembrie 2019, la finalul Sesiunii Justiție, ministrul justiției a preluat oficial Președinția acestei formațiuni, ce va fi exercitată de către România începând cu 1 ianuarie 2019.
Fiind ultimul Consiliu JAI din mandatul Președinției austriece, viitoarea Președinție a României la Consiliul UE a prezentat prioritățile sale în domeniul justiției pentru semestrul I al anului 2019, între care: avansarea negocierilor referitoare la propunerea de Regulament privind probele electronice în materie penală și obținerea abordării generale asupra propunerii de Directivă din același pachet legislativ; finalizarea dosarului privind Regulamentul Bruxelles II bis; numirea procurorului-șef european; consolidarea recunoașterii reciproce în materie penală. 
Intregul comunicat AICI

Guvernul s-a speriat de reacția SCMD și a amânat adoptarea Ordonanței de CASS-izare a pensiilor speciale și de serviciu

$
0
0


Asociațiile de rezerviști....încă dorm!



vineri, 7 decembrie 2018


-         In atentia tuturor celor interesati, salariati civili si militari si a pensionarilor militari in primul rand


 –Pentru ca noi, rezervistii suntem de 9 ani cobaii tuturor experimentelor privind dreptul la pensie, s-a lansat in mediul nostru, pentru a ni se testa viteza si capacitatea de reactie, proiectul unei noi O.U.G. menita sa ne loveasca definitiv, conform doleantelor enuntate de LOV inca din 17 mai 2017, prin inghetarea pensiilor militare de stat si reducerea cuantumului celor aflate in plata cu cel putin 10%. Drept urmare, vom publica textul respectivului proiect, pentru a fi pregatiti in situatia in care este real si va fi promovat, ca de obicei, in ultimii 9 ani, intre Craciun si Anul Nou. Atragem atentia salaratilor, si militari si civili, ca prevede inghetarea salariilor/soldelor si micsorarea ... veniturilor prin operarea unor sporuri, norme de hrana, prime de vacanta, etc. A se studia cu atentie articolele: 6 (Al. 1 si 2), 7 (Al. 1 si 2), 8, 9 (Al. 1 si 2) si art. 10-11.
In ceea ce priveste pensiile militare de stat, se legalizeaza inghetarea lor, inclusiv prin indexarea cu rata inflatiei care este legata nejustificat de pragul calcularii pensiei, inghetarea ajutoarelor salariale si micsorarea cu procentul enuntat prin impunerea discriminatorie la plata asigurarilor sociale de sanatate. Valabil si pentru pilotii civili, grefieri, functionarii publici din Parlament, Curtea de Conturi, etc.!

Tuturor le atragem atentia sa studieze articolele: 12 (Al. 1-6), 13 (Al. 1a si b), 14(Al. 1), 16, 17, 20 (Al. 1-3), 27 (Al. 1-3), 28 (Al. 1-3) si 29 (Al. 15-21 si 26).
Daca evenimentul se va produce, va trebui sa avem o reactie comuna, salariatii afectati, militari si civili, deci inclusiv jandarmii si fortele de ordine dar si pensionarii militari, grefieri, piloti, functionari publici din Parlament, Curtea de Conturi, etc.

In calitate de istoric, reamintesc tuturor ca, in ultimele 3 secole, Franta, „sora noastra mai mare” a fost modelul nostru in toate domeniile, politic, social, cultural si, mai ales, in domeniul justitiei.

Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Învățați să intrați și să ieșiți în/din București pe A3, București-Ploiești

$
0
0
La intersecția cu Șoseaua Petricani autostrada se va termina într-o intersecție în „T” semaforizată, cu bretele dedicate pentru virajul la stânga (atât de pe autostradă, cât și de pe Șoseaua Petricani.)


„Ultimele pregătiri pe Autostrada A3 București-Ploiești în vederea recepției de vineri și deschiderii traficului pe cei 6 km. Totodată, va fi dat în folosință și nodul rutier de la Moara Vlăsiei, parte a aceluiași contract”, scrie Asociația Construim România care publică și o filmare realizată din dronă. 

Am sărbătorit Centenarul Marii UNIRI în 2018. Urmează 160 de ani de la Unirea care a pus bazele statului național român.

$
0
0
Aşa a fost la Centenarul Unirii Principatelor,  la Horezu, pe 24 ianuarie 1959.
Trupele sovietice abia plecaseră din ţară, în anul 1958. Consilierii sovietici încă mai erau în instituţiile statului.
Propaganda post comunistă trece sub tăcere manifestările patriotice din anul Centenarului Micii Uniri, manifestări care atunci erau printre primele semne publice de independenţă faţă de Uniunea Sovietică.
Hora Unirii s-a jucat în Târgul Hurezilor, Vâlcea. Cadrele didactice din fostul raion Horezu au participat la festivităţile din Horezu, noi elevii beneficiind de o zi liberă de cursuri.
Imagine istorică  postată pe FB de Popas Valea Ursului.


La 24 ianuarie 1859 s-au unit Principatele Tara Românească și Moldova sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Denumirea noului stat aflat încă sub suzeranitatea Imperiului Otoman era Principatele Unite ale Moldovei și Valahiei.
Termenul de România, care fusese frecvent folosit, dar neoficial, în anii 1850 cu referire la un stat unitar, situat între Marea Neagră și Munții Carpați, a devenit acum numele curent al Principatelor Unite și, începând din 1862, a fost folosit în actele oficiale ale țării.


Șirul de reforme inițiate de Cuza și venirea mai apoi pe tronul Principatelor Unite a domnitorului Carol I, care se bucura atât de sprijinul Franței cât și de cel al Prusiei, a făcut ca actul de la 1859 să fie ireversibil. Din 1866, potrivit Constituției promulgate la 1 iulie, Principatele Unite încep să se numească oficial România.
La acea dată, Transilvania, Banatul și Bucovina erau sub ocupație Habsburgică, Basarabia era sub ocupați Rusiei Imperiale, iar Dobrogea sub ocupație Otomană.
Statul român independent  a fost declarat de Mihail Kogălniceanu, ministrul de externe, la data de 9 mai 1877 și a fost confirmat de domnitorul Carol I la data de 10 mai 1877.
Primul teritoriu care s-a alipit statului român a fost Dobrogea, făra Cadrilater, în anul 1878, prin Tratatul de la Berlin, când Rusia a acceptat ca Dobrogea de nord, Delta Dunării și Insula Șerpilor să fie alipite la statul român, socotindu-se indreptățită să primească în schimb, de la turci, teritoriile Ismail, Cahul și Bolgrad(Bugeacul) din sudul Basarabiei.
A urmat Cadrilaterul după Războiul Balcanic din anul 1913.
Restul teritoriilor care au întregit România Mare din harta de mai jos s-au alipit de România în anul 1918.

  


A început asaltul mediatic împotriva pensiilor speciale

$
0
0


Mii de oameni iau pensii mai mari decât salariile bancherilor

În România, 9.000 de oameni primesc pensii de lux. Parlamentari, primari, magistraţi, membri ai corpului diplomatic. Aceştia încasează lunar chiar şi 30 de mii de lei! Iar de anul viitor, vor lua şi mai mulţi bani, odată cu intrarea în vigoare a legii pensiilor speciale ale aleşilor.

Datele de la Casa Naţională de Pensii arată că, de exemplu, în luna septembrie suma totală cheltuită cu aceste venituri speciale s-a ridicat la aproape 93 de milioane de lei, adică în jur de 20 de milioane de euro. Un simplu calcul ne arată că pensia medie a trecut de 10.000 de lei.
Dar de unde vin aceşti bani? Ei bine, în cea mai mare parte de la noi toţi, angajaţii din România. Dacă ne uităm la cifre, vedem că aproape 18 milioane de lei provin de la Casa Naţională de Pensii. Restul vine de la buget: 75 de milioane de lei.
În capul listei, judecătorii şi procurorii au o pensie medie care se ridică la 16.000 de lei lunar. Cea mai mare pensie specială este tot a unui fost magistrat: de peste 12.000 de euro.

Pensii speciale sunt acordate şi de Casele de Pensii Sectoriale. Iar în această categorie intră peste 139.000 de foşti angajaţi din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne şi Serviciul Român de Informaţii. Aici pensiile medii sunt cuprinse între 3.800 şi 5.000 de lei pe lună.

00:00
01:43


Aceste pensii sunt o crimă, spune CTP:

Aproape un sfert din numărul pensionarilor MApN au cuantumul pensiei mai mic de 2000 lei

$
0
0
În luna octombrie erau în plată 79.676 pensii militare, de aproape 9 ori mai multe decât pensiile speciale, media pensiilor militare fiind de aproape trei ori mai mică decât media pensiilor speciale. 
Potrivit datelor transmise  la solicitarea „Adevărul” de Casa de pensii a Ministerului Apărări Naţionale, în luna octombrie se aflau în plată 79.676 pensii militare, media lunară a acestora fiind de 3.476 lei. 
Pensia medie a militarilor este de 2,93 de ori mai mică decât cea stabilită prin legile speciale emise în perioada 2015 – 2017, de care beneficiază 9.129 persoane, foştilor parlamentari, judecători, procurori, grefieri, piloţi din aviaţia civilă, angajaţi ai Corpului Diplomatic şi ai Curţii de conturi. 
Potrivit calculelor „Adevărul”, pensia medie a foştilor angajaţi ai MapN se ridică la 3.476 lei, în timp ce media pensiilor speciale este de 10.185 lei. 

Citeste mai mult: adev.ro/ph90c4



Au și sârbii Macron-ul lor!

$
0
0

Pe o vreme câinoasă, 15 000 de manifestanți de stânga au ieșit sămbătă seară în strada la Belgrad pentru a protesta împotriva climatului de ură pomovat de președintele Vucic și de guvernul său.
Ei susțin că retorica lui Vucic plină de ură împotriva adversarilor săi a creat un climat de violență în Serbia.

Acest climat de violență a culminat cu atacarea și rănirea gravă, în orașul Krusevac ,de către un grup de bărbăți imbrăcați în haine negre, a liderului opoziției de stânga, Borko Stefanovici. 
După ce protestatarii s-au adunat în centrul Belgradului, ei au mers în apropierea mai multor instituții-cheie, printre care se numără clădirea parlamentului și clădirea în care se află radiodifuzorul public din Serbia, RTS.
Preîndosariatul nostru și ai săi ciraci #rezist, care hărtuiesc oponenții politici, nu sunt departe de a provoca o reacție similară în România.

Nu există o majoritate de 2/3 în Parlament pentru punerea sub acuzarea de Inalt trădător a Preaîndosariatului

$
0
0
Dragnea a completat sedinţa-terapie de fidelizare a activului PSD cu soliciatrea adresată juriştilor de a redacta în luna ianuarie sesizarea de înaltă trădare pentru Iohannis.
Constituţia descrie concret procedura de punere sub acuzare.
Actuala coaliţie guvernamentală are majoritatea pentru iniţierea procedurii, dar nu are şi majoritatea de 66, 33% din numărul senatorilor şi deputaţilor necesară pentru punerea sub acuzare, suspendare automată şi sesizare a ICCJ pentru judecare.
Punerea sub acuzare
Art. 96

(1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.
(2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
(3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.
(4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.


Motive de punere sub acuzare, potrivit codului penal, ar cam fi, mai ales acţiunile preşedintelui împotriva ordinii constituţionale.

Potrivit Codului Penal: "Faptele prevazute in articolul 394-397, savarsite de catre presedintele Romaniei sau de catre un alt membru al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, constituie infractiunea de inalta tradare si se pedepsesc cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi."

Articolele la care face trimitere aceasta infractiune sunt cele de: tradare (394), tradarea prin transmitere de informatii secrete de stat (395), tradarea prin ajutarea inamicului (396) si actiuni impotriva ordinii constitutionale (397).

Proiectul de ordonanță de urgență cu masurile fiscale din anul 2019....

$
0
0
...ar urma să fie publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe, AICI


Un apel către romanii neinfestați de cosmopolitism si snobism

$
0
0
Marian Oprișan, apel în Consiliul național al PSD.

”Fac un apel către SRI, SIE, către instituțiile de forță ale României: din toată inima vă rog ca în 2019 să lăsați România să aibă un președinte care este român, care își iubește țara, un om bun la suflet!”, a spus Marian Oprișan.

Ministrul Teodorovici anunță măsurile bugetar fiscale pentru 2019

$
0
0
Astăzi, la orele 18,00, Teodorovici  va sustine o conferință de presă la Palatul Victoria în care va anunța masurile fiscale care se vor aplica începând cu 01 01 2019.

Parchetul l-a Prea Indosariat, CCR l-a declarat Prea Conflictual, Parlamentul îl va canoniza Inalt trădător

$
0
0
Astăzi, CCR a constatat că blocangiul de la Cotroceni a comis două conflicte de natură constituțională cu privire la recenta remaniere guvernamentală propusă de Veorica.
-In primul rând, a refuzat să emită decrete de remaniere a ministrilor Stănescu și Șova, rezumându-se să respingă nemotivat noile propuneri, respectiv pe Lia Olguța Vasilescu și Laufer.
-In al doilea rând, peste câteva zile, a refuzat să constate vacantarea funcțiilor de ministru  de la Dezvoltare și de la Transporturi și nici nu s-a pronunțat asupra nominalizării noilor ministri propuși, respectiv Lia Olguța Vasilescu și Drăghici(cel nominalizat să formuleze și sesizarea de Inalt trădător)
Acum, este nevoit să urmeze pas cu pas indicațiile CCR.


Când dirijorul este prea entuziasmat....dă cu baghta în cap instrumentiştilor.

COMUNICAT DE PRESĂ


19.12.2018
I. În ziua de 19 decembrie 2018, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul dispozițiilor art.146 lit.e) din Constituție și ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum și ale art.34, art.35 și art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a luat în dezbatere cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Președintele României, pe de-o parte și Guvernul României, reprezentat de prim-ministru, pe de altă parte, determinat de refuzul revocării şi, respectiv, numirii unor miniştri, cerere formulată de prim-ministru.
Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a decis:
1. A admis cererea formulată de prim-ministrul României și a constatat existența conflictului juridic de natură constituțională între Președintele României, pe de o parte, și Guvern, reprezentat de prim-ministru, pe de altă parte, generat de refuzul Președintelui României de a emite decretele de revocare din funcție a doi miniștri și/sau de a emite decretele de constatare a vacantării funcțiilor de ministru ca urmare a demisiilor celor doi miniștri;
3. Președintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României cu privire la numirile în funcția de ministru. 

In 2017, pensiile militare au fost înghețate, domnule ministru Leș

$
0
0
Cu asemenea ministri e greu să porți un dialog rațional, dacă nici teama de a deveni  ridicoli nu-i oprește să debiteze în public lucruri neadevărate, ușor de combătut de rezerviștii care, din singurii beneficiari ai unor pensii  neintegrate sistemului public de asigurări sociale au ajuns la coada actualului sistem de pensii așa zis speciale. Chiar și ziarele care au prezentat studiul comparativ au constatat că media cuantumului pensiilor militare este de trei mai mică decât media cuantumului celorlalte pensii speciale.
Domnul Leș, nu a înțeles nimic din situația prezentată de domnul general Gropan la recenta întâlnire pe care  a avut-o cu Liga pentru apărarea drepturilor pensionarilor militari. Ințelegem de ce domnul Gropan a tras următoarea concluzie, după întâlnirea din 14 decembrie a.c.
„Cea mai importanta concluzie care se poate trage este ca daca oamenii politici au puterea. cel putin sa mimeze aplecarea catre dialog si intelegere - chiar daca sterile fara rezultate concrete si palpabile, COLEGII NOSTRII MAI TINERI, cadrele militari INCA in activitate au ridicat un zid urias in calea dialogului cu fostii lor profesori, comandanti, sefi, colegi, subordonati si nu de putine ori parinti sau rude.”



Nu trebuie să faceți mare lucru, domnule ministru, ca să nu mai existe diferențe enorme între pensiile a doua cadre militare  care au ieșit la pensie în perioade diferite, situație de care vorbiți și în emisiunea distinsului Radu Tudor!

Abrogați art. VII din OUG nr. 59/2017, dată de guvernul PSD, și lăsați ca actualizarea pensiilor militare să se facă așa cum era prevăzut  inițial în Legea pensiilor militare adoptată de guvernul Ponta în anul 2015.
Dacă nu faceți nimic pentru abrogarea acelui articol din OUG 59/2017, pensia unui militar pensionat inainte de 2010 va fi sub jumătatea pensiei unui militar cu aceeași vechime și același grad care se  pensionează în anul 2022, la încheierea majorărilor soldelor de funcție conform art. 38 din Legea 153/2017.
Este destul de simplu de înțeles: 


-în timp ce soldele de funcție ale personalului în activitate cresc la valorile din L 153/2017, solda de funcție care intră în baza de calcul a pensiei militare deschise până în anul 2017, inclusiv,  este echivalată la valoarea istorică din decembrie 2009. 



Iliescu, G.V.Voiculescu și militari din MApN, acuzați de inducerea psihozei teroriste din decembrie 1989

$
0
0
Cine își va mai propune să facă vreo revoluție, ca Iliescu să plătească, pare să fie mesajul acuzațiilor din dosarul Revoluției. Este straniu că Petre Roman și Virgil Măgureanu au scăpat de acuzare, deși au fost și ei cercetați.

Generalul Iosif Rus, comandantul Aviației Militare în 1989
Stadiu Dosarul Revoluţiei
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmare a comunicatelor din datele de 8 februarie 201718 decembrie 20172 aprilie 2018 și 17 aprilie 2018, este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin ordonanţa din 18.12.2018, procurorii din cadrul Secției parchetelor militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul penal intitulat generic „Revoluţia Română din decembrie 1989”, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii  Ion Iliescu (membru și președinte al C.F.S.N.), Gelu Voican Voiculescu (membru C.F.S.N. și fost vice prim-ministru al Guvernului României), Iosif Rus (fost comandant al Aviației Militare) și Emil (Cico) Dumitrescu (fost membru CFSN), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor contra umanităţii  prev. de art. 439 lit. a, g, i şi k C.p.

Cercetările au vizat stabilirea situației de fapt în ceea ce privește exercitarea directă a prerogativelor puterii de stat și a luării deciziilor  cu caracter politic și militar de către grupul de decizie politico-militară al Consiliului Frontului Salvării Naționale ( C.F.S.N.), format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar și numit ministru al apărării) și Gelu Voican Voiculescu.
Probatoriul administrat a relevat că întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum și Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia. Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit și legitimarea politică în fața poporului român.
Pentru atingerea acestor scopuri, începând cu seara zilei de 22.12.1989, ar fi  fost lansată o amplă şi complexă activitate de inducere în eroare (diversiuni şi dezinformări), coordonată de unii componenţi ai Consiliului Militar Superior (structură aflată în subordinea C.F.S.N.), acceptată şi asumată de factorii decizionali ai C.F.S.N.. Din Consiliul Militar Superior au făcut parte general locotenent Atanasie Victor  Stănculescu, general de armată Nicolae Militaru şi şefi de direcţii militare. La rândul lor, cei patru inculpaţi ar fi participat în mod direct la exercitarea de diversiuni şi dezinformări.
Cercetările vizează faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc..  În acest context, în  intervalul 22-30.12.1989 au fost trase aproximativ 12.600.000 de cartuşe.
Psihoza teroristă ar fi fost indusă cu intenţie prin diversiuni şi dezinformări şi a provocat, după 22.12.1989,  un număr de 862 de decese, 2150 răniri, lipsirea gravă de libertate a sute de persoane, vătămări psihice. Aceste consecinţe tragice au fost mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate în intervalul 17-22.12.1989 (orele 12:00).
Totodată, aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării  şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat.
Probatoriul administrat în cauză relevă că  inculpaţii Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor.
Totodată, inculpatul Iosif Rus, în calitate de comandant al Aviaţiei Militare, ar fi intervenit în noaptea de 22/23.12.1989, fără drept şi în deplină cunoştinţă de cauză, asupra planului de apărare a Aeroportului Internaţional Otopeni şi ar fi contribuit astfel la moartea a 48 de persoane (40 de militari şi 8 civili), precum şi la rănirea gravă a altor 15 persoane. La  23.12.1989 a emis ordinul diversionist de schimbare a cocardelor tricolore ale elicopterelor aparţinând Regimentului 61 Boteni, fapt ce ar fi dus la deschiderea focului fratricid, implicit la rănirea unor persoane. A emis şi alte ordine militare, conduite care în afara rezultatelor concrete enunţate ar fi contribuit la agravarea psihozei teroriste.
De asemenea, inculpatul Emil (Cico)  Dumitrescu, prin apariţiile sale televizate din  22 decembrie 1989 precum şi prin activitatea de conducere şi coordonare în cadrul Comandamentului militar instaurat la etajul XI al Televiziunii Române începând cu data de 22 decembrie 1989, ar fi contribuit în mod direct la manifestarea fenomenului diversionist existent în intervalul  22 – 30 decembrie 1989.
Urmarea imediată a acestor conduite a fost complexă, a presupus producerea unor rezultate multiple asupra unui număr mare de persoane şi ar fi generat o stare de pericol pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei  civile de pe întregul teritoriu al  României.
Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a fost comunicată inculpaţilor.


E jale dacă art. 60 al L 223/2015, modificat prin ordonanța aprobată ieri se aplică și pensiilor militare stabilite anterior OUG nr.59/2017

$
0
0
Până la publicarea ordonanței în MO, luăm de bun textul publicat astăzi in media, text care este destul de asemănător cu textul din draftul ordonanței care a circulat săptămânile trecute și l-am publicat aici


Art. 84 -  din Ordonanța aprobată pe 21 12 2018

Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
1. Articolul 59 se modifică și va avea următorul cuprins:
”Art. 59 - (1) Cuantumul pensiilor militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior, se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la această dată și comunicat de Institutul Național de Statistică. 
(2) Cuantumul pensiilor militare de stat nu se indexează dacă rata medie anuală a inflației menționată la alin. (1) înregistrează valori negative.”
2. Articolul 60 se modifică va avea următorul cuprins:
”Art. 60 - (1) La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei.
(2) Dacă în urma indexării pensiei militare de stat stabilită potrivit alin. (1) rezultă un cuantum al pensiei nete mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei, se acordă acest cuantum rezultat, fără a depăși suma rezultată din aplicarea ratei medii anuale a inflației, în condițiile art.59 alin. (1), asupra mediei soldelor/salariilor lunare nete în cauză.
(3) În cazul indexărilor succesive, cuantumul acordat nu poate depăși suma rezultată din aplicarea ratei medii anuale a inflației, în condițiile art. 59 alin. (1), asupra mediei soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul a pensiei la care se adaugă suma reprezentând intervenția ratei medii anuale a inflației, în aceleași condiții, din operațiunile de indexare anterioare. 
(4) Dispozițiile art. 59 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.”


Hotnews: Vezi documentul in formula adoptata vineri de Guvern

Încă o pârtie de schi în Vâlcea; Horezu, Vârful lui Roman

$
0
0
Altitudine 1600 m, la câțiva km în amonte de Mânăstirea Hurezi.



Viewing all 3586 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>